Anbefaling: Cisternerne på Frederiksberg

Har I været der? Ellers er det bare med at komme afsted. Cisternerne på Frederiksberg gemmer på en underjordisk oplevelse du aldrig nogensinde kunne forestille dig lå midt i København. Det er meget atypisk for byen og stadigvæk en skjult perle.

Anbefaling: Cisternerne på Frederiksberg 1Cisternerne dækker over flere hundrede års historie. Det er en drypstenshule (faktisk Danmarks eneste), der tidligere har rummet et højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning. Anlægget stod færdig i 1859, og blev bygget på baggrund af det daværende stadig stigende behov for vand eftersom byen var i gigantisk udvikling. Ydermere var det nødvendigt ovenpå en slem koleraepidimi, der kostede mange københavnere livet, hvor smittekilden især skyldtes det forurenede vand fra byens mange brønde. Cisternernes formåede at forbedre det københavnske drikkevand, og byen er ikke siden dengang blevet ramt af tilsvarende epidemier.

Cisternerne ophørte dog med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933, men blev først tømt for vand i 1981. Det er tilmed først fornyligt de er blevet brugt som kunstudstillinger og dermed tilgængelige for offentligheden.

Anbefaling: Cisternerne på Frederiksberg 2

Anbefaling: Cisternerne på Frederiksberg 3

Temperaturen ligger om sommeren omkring de 16 grader, hvilket er skønt på en varm sommerdag. I vinterperioden er det nærmere de 4 grader. Luftfugtigheden er naturligvis høj. Cisternerne er opdelt i 3 store rum og større end man lige tror. Afsæt minimum 30 min til den anderledes oplevelse, der både byder på dramatisk musik, lyskunst og rindende vand. Indgangen koster 50 kr.

Anbefaling: Cisternerne på Frederiksberg 4

Anbefaling: Cisternerne på Frederiksberg 5Lige nu kører der en udstilling indtil den 29. november, der er lavet af INGVAR CRONHAMMAR. Fokus er på rindende vand, spejle og lyskunst, der tilsammen skaber en surrealistisk oplevelse du sent vil glemme.

I kan læse meget mere HER. Jeg glæder mig allerede til den kommende udstilling i 2016.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments