13 hyggelige ting at bruge sit efterår på

13 hyggelige ting at bruge sit efterår på 1

Velkommen du skønne oktober.. Flere lister og skønne ting man kan tage sig til. Jeg ELSKER efterår og det kan snart ikke været gået nogens næse forbi. Jeg stopper snart – promise!

Læs også:

Min Aarhus guide: 25 skønne ting du skal lave i smilets by

Min Odense guide, der guider dig til de bedste ting du kan lave i det fynske

Men når der er så mange skønne ting at foretage sig netop nu, synes jeg det vil være synd ikke at dele dem med jer.

I efteråret kan man…

Gå en masse ture i parker, skove eller bare udenfor. Suge det sidste efterårssol til sig, beundre de smukke orange blade og nyde en kaffe eller kakao to-go. Så bliver det ikke bedre.

Gennemgå sit hjem for ting der “stresser”. Personligt elsker jeg det og det giver anledning til at få lidt mere luft omkring sig og skille sig ad med de ting, der ikke giver værdi. Doner til venner eller folk der ikke har så meget.

Tage til Kulturnat i København fredag den 9. oktober. Én gang om året er der kulturnat, hvor man som besøgende får indblik i utrolig mange aktiviteter man normalt ikke har adgang til. Når man har købt et armbånd har man fri adgang til alt. Vi overvejer det kraftigt og jeg gad især godt forbi Københavns Fængsel og deres rundvisning samt “Spøgelseshuset” i Huset Kbh.

Lave en masse suppe af alle de lækre grøntsager der pryder hylderne nu. Især græskar- & sødkartoffelsuppe har vundet indpas her.

Fylde sit hjem med de fineste blomster. Jeg er især vild med lyng for tiden, der giver hjemmet den hyggeligste efterårsstemning. Stearinlys er også muligt igen, nu hvor solen går ned tidligere.

Pakke en madkurv og køre afsted, enten på cykler eller bil, uden destination. Stop op  hvor I synes det emmer af ro og afslapning. Nyd maden, hinanden og det friske vejr.

Tage på spaophold eller lave dit eget derhjemme. Efteråret er højsæson for spaophold, og de fleste steder tilbyder det til en virkelig god pris i efterårsferien bl.a., hvilket indebærer badekåbe, spabehandlinger, jacuzzi og god mad.

Besøge Det Lille Teater i Lavendelstræde. Lige nu kører der Gorillaen der var en gorilla, som er særdeles velegnet til børn men også voksne. Jeg kommer med et mere uddybende blogindlæg en af dagene.

Tage ind i Tivoli i anledning af Halloween ml. den 9. oktober og 1. november. Vi var der sidste år (se bare her) og det var utroligt gennemført. Oppytningen var bedre end deres julepynt og alle forlystelser havde åbent. Vi drak varm kakao, gik ture og prøvede de små forlystelser med Sylvester.

Udforske sit hood. Nu skal det hele ikke handle om Sjælland, for der findes et hav af skønne ting i Jylland og på Fyn. I Jylland plejede vi at tage i en af de mange skove og gå ture. Man kan samle kastanjer eller blade, og bruge det derhjemme til at skabe hygge. Århus har Moesgaard, Randers har Randers Regnskov, Aalborg har Zoo, Nordjylland har smukke Skagen og alle de dertilhørende aktiviter. Odense har også zoo og fra oktober af har de også Planet Shark, som vi personligt skal besøge næste weekend.

Nyde at det endelig er okay at være indenfor. Jeg tænker film, varme drikke, hjemmebagte boller, tæpper, stearinlys og ren hygge. Hvis det ikke lyder som den perfekte efterårsdag, ved jeg ikke hvad gør.

Købe, strikke eller genfinde din yndlingsstrik. Efteråret giver anledning til pakke sig væk i skønne striktrøjer, halstørklæder, huer og handsker. Alt det hyggelige og rare. Måske du er ferm med en strikkepind, og selv vil lave en, eller også kan du købe drømmetrøjen som mig. Derudover kan man også genfinde alt sit rare strik fra andre år, for det er nu så rart.

? Løbe ture i det friske efterårsvejr. Er du ikke løber, så powerwalk dig til fornyet energi, velvære og mental overskud. Det virker altså!

Hvad skal I lave det kommende efterår?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments