Okay... Måske januars bedste udsalgstip

Naturlige duftlys, du kan tænde med god samvittighed

I forlængelse af det her indlæg nævnte jeg, at jeg fremadrettet vil skrive lidt flere indlæg om de mange produkter der findes i dag, som både er naturlige, sunde og nærmest ikke-skadelige for helbredet. Det er noget der fylder mere og mere i min hverdag og noget jeg gør mig mange tanker om. Både for min egen skyld men også overfor mine omgivelser.

Sojalys Sojalys

^^Lige præcis Tromborg duftlyset kan jeg ikke anbefale, selvom det var flot, og jeg har sidenhen kasseret det. Af en eller anden grund sodede det helt vildt og jeg tror det skyldes, at det ikke var et sojalys. Lesson learned!

Som jeg skrev i sidste indlæg, så interesserer jeg mig for økologisk, bæredygtig og sunde skønheds- og hverdagsprodukter. Så sunde, at du ofte kan spise dem eller grave det ned i haven med god samvittighed. I sidste indlæg var der fokus på mine nye hudfavoritter og i denne omgang vil jeg se nærmere på stearin- & duftlys. Noget de fleste danskere elsker men som faktisk har en direkte skadelig effekt på helbred og miljø. Men findes der alternativer? JA! Det har jeg erfaret der gør.

Tilbloggen

English; So in today’s blogpost I would love to introduce some alternatives to candles and especially scented candles as we know them. So many candles are filled with polluted particles and it’s scary to think about how it effects our health in the long term. That’s why I found a lot of different and more healthy candles that you can use with good consciences. 

Traditionelle stearinlys soder ualmindeligt meget. Det er klart den største synder, når vores hjem bliver forurenet med ultrafine partikler. Man ved endnu ikke præcis hvilken indvirkning det har på helbredet, men man kan sige sig selv, at når man tænder stearinlys hver dag, og ofte i flere timer ad gangen, kan det ikke være sundt i længden. Og der findes jo alternativer i dag, så hvorfor ikke undgå den klassiske røg og sod? Udover at bruge elektriske stearinlys er jeg blevet glad for følgende alternativer.

Sojalys Sojalys

Jeg har 3 duftlyse, samt fyrfadslys, jeg bruger on/off. Det kunne aldrig falde mig ind at købe nogle billige i IKEA længere. Det skal helst være naturlige sojalys.

By Ransborg blev jeg introduceret til sidste år og er sidenhen blevet en af mine klare favoritter. Udover det pynter noget så fint i stuen, så er det GMO fri lige så vel som det hverken indeholder stearin, parabener, farve, UV hærder eller animalsk fedt. Det brænder fint i 35 timer og så soder det ikke. Jeg har det i White Tea & Ginger  lige en duft for mig. Det bedste er, at prisen virkelig er rimelig modsat mange af de duftlys man ser for tiden. Jeg kommer aldrig til at give 300 – 400 kr. for et duftlys, hvorend pænt det er.

Sojalys

Derudover bruger jeg fyrfadslys fra Pure Candle, der hverken resulterer i sod eller usundt indeklima og som endda kan købes i de fleste større supermarkedskæder. Endvidere er jeg stor fan af Aveda’s Light The Way duftlys, som faktisk er et charitylys der lanceres hvert år i en ny variant. Det imponerende er, at det er et 100 % genbrugslys, da al emballage er fra tidligere produkter. Det er ligeledes lavet af soja og 100 % økologisk, så man med god samvittighed kan tænde det. Det bedste er, at det kun koster 148 kr. og hvert år laves de i en ny duftvariant.

Sidst men ikke mindst vil jeg nævne lysene fra Mirins Copenhagen der faktisk produceres her i København og som ligeledes er naturlige sojalys, der både er sundere for miljøet, dufter godt og ualmindelige smukke. Ingen krads eller unaturlig syntetisk parfume men bare en mild duft der breder sig behageligt i rummet.

Hvor er det dog egentlig skønt der findes så mange gode alternativer i dag. Tænker I over jeres indeklima, når I tænder for lysene eller generelt over bæredygtige & naturlige hverdagsprodukter?

Tilbloggen

Remember to stay updated at Instagram // Facebook // Bloglovin?Ohh! and I?m also a happy Snapchatter now (danica_chloe)

   

7 kommentarer

 • Karina

  Kære Danica

  Først og fremmest en stor tak for en inspirerende og realistisk blog! Jeg har fulgt dig i en del år efterhånden, og nyder at læse dine indlæg.

  Jeg har ikke kunne undgå at bemærke, at du går højt op i, at skønhedsprodukter m.v. skal være sunde og helst være forruden sære ting. Jeg ved ikke, om du tillader dette, men jeg synes, at du skal kigge på det mærke, der hedder Miild Makeup. Mærket er ikke lanceret endnu, men personerne bag det, håber, at det sker til foråret. Det er et mærke, der blandt andet fokuserer på bæredygtighed og økologi.

  Det skal siges, at jeg på ingen måde selv står bag produktet, men kender én af pigerne og jeg vil gerne hjælpe dem med at nå ud til så mange som muligt. Personligt glæder jeg mig selv rigtig meget til at afprøve det.

  https://www.facebook.com/Miild-Makeup-743568902444389/info/?tab=page_info

  Såfremt du ikke bryder dig om, at jeg gør reklame på den måde, skal du bare slette kommentaren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Danica Chloe

   Din kommentar er mere end velkommen 🙂 Hvor er det bare fedt der endelig også sker noget på den front. Jeg kender få make-up mærker der netop har dét i fokus og samme tid virker godt, så jeg glæder mig til at følge med. Tak for tippet.

   Jeg følger dem nu på Facebook og glæder mig til at se, når de lancerer det.

   Rigtig god weekend og tak fordi du læser med <3

   Kh Danica

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har det ligesom dig mht. stearinlys. Jeg har altid ELSKET levende lys, og har aldrig tænkt over hvor skadelige de er førend for et års tid siden. Jeg fik nærmest et chok – tænk alle de partikler man har gået og hevet ned i lungerne!!! Så her er der kun PureCandle – også fyrfadslysene, og dem bruger jeg mange af. Jem&Fix havde dem, men så solgte de ud af dem, fordi de ikke skulle føre fyrfadslysene mere. Jeg købte 8 pakker, men har ikke set dem andre steder end der. Hvor køber du PureCandle fyrfadslysene henne?
  Rigtig god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Danica Chloe

   Ja, det er tankevækkende.. 🙁

   Jeg har i sin tid købt dem i supermarkeder som Kvickly og Føtex, og så mindes jeg også Bahne har haft det. Men det er ved at være noget tid siden jeg sidst købte dem, da vi meget sjældent har gang i dem. Jeg er inde i en duftlysfase 🙂

   God weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Dejlig artikel. Jeg har brugt lang tid på at søge på nettet efter lys der ikke forurener så meget, men synes det er lidt en jungle! Vil klart kigge lidt mere på de produkter du har anbefalet. Jeg har købt nogle lys af bivoks, som jeg læste mig til ikke skulle sode så meget, men jeg ved ikke rigtig hvordan de er ift. sojalys. Tak for anbefaling 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Danica Chloe

   Dejligt du kunne bruge det 🙂

   Jeg kender ikke så meget til bivoks, så jeg ved ikke hvordan det forholder sig til sod og forurening, men det lyder da sundere end traditionel stearin. Det bedste er, at der heldigvis findes alternativer i dag, så vi fortsat kan hygge indendørs i lysenes skær 🙂

   Rigtig god dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] ∇ Tænd for dine favorit duftlys og sæt noget chill musik på anlægget. Jeg vil altid anbefale at gå efter sojalys, der ikke soder. Både for dit indeklimas og miljøets skyld. Jeg vil anbefale jer at læse min guide til sunde & naturlige lys. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Okay... Måske januars bedste udsalgstip