En ny vinterfrakke?

Opskrift: Portobello burger med bønnefritter

portobello burger

Som lovet hermed opskrift på en gedigen plantebaseret portobello burger baseret på portobellosvampe. Nu er det ikke fordi alle opskrifter nødvendigvis skal være plantebaserede, men jeg håber jeg med de alternative “grønne” retter kan bevise, at man sagtens kan spise lækkert selvom man vælger animalske produkter fra.


Find opskriften på snaskede portobello burger nedenfor


Den her portobello burger er vores to-go ret, når vi skal ha’ snasket hverdagsmad. Det er lækkert, sprødt og samtidigt fyldt med gode grønne sager. Det mætter, men dog uden at resultere i oppustethed. Hvem værdsætter ikke det?

portobello burger

Faktisk valgte vi at teste portobello burger med en “normal” underbolle og portobello på toppen. Dog erfarede jeg hurtigt, at der er langt mere smag i portobellosvampe end traditionelle burgerboller, og derfor vil jeg også gå efter det næste gang. Blot et tip ♥


Opskrift på sprøde og smagfulde portobello burger med bønnefritter


Opskriftstype: Aftensmad

Forberedelsestid: 40 min

Bagetid: 60 min

Total tid: 1 t og 40 min

Antal: 2

portobello burger

Ingredienser til portobello burger:

  • Søde kartoffelbøffer (find opskriften HER)
  • 4 portobellosvampe
  • 1 pose frosne bønner
  • Kartofler
  • 1 rødløg
  • Agurk og tomat i skiver eller andet grønt du har lyst til
  • Ketchup
  • Salt, peber og olivenolie

portobello burger

Sådan gør du:

  1. Start med at forberede kartoffelbøfferne, så de er klar til ovnen sammen med pomfritterne.
  2. Skær kartofler ud og fordel sammen med de fronse bønner i et fad. Tilføj olivenolie, salt og peber og sæt dem i ovnen ved 200 grader ml. 40-60 min. Husk at tage kartoffelbøfferne ud efter ca. 20 min.
  3. Steg portobellosvampe i olivenolie på en varm pande til de er møre og brune.
  4. Smør portobellosvampe med ketchup og andet godt, hvorefter bøfferne placeres på “underbollen”. Tilsæt grønt og slut af med “overbollen”. Server sammen med de sprøde bønnefritter og kartofler.
  5. Gem de resterende kartoffelbøffer i køleskabet og du har til rester dagene derpå.
   

1 kommentar

  • Liv

    Der er intet bedre end en portobelloburger. Det er vitterligt min yndlingsret i øjeblikket. Jeg bliver glad fra det sekund mine tænder rammer den saftige svamp 🙂 Skønt med endnu en opskrift i samlingen!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny vinterfrakke?