TIL ALLE JER, DER VIL HAVE EN LÆKKER KULØR

DAHL – OPSKRIFT PÅ DEN BEDSTE INDISK DAHL

Indisk dahl

Vi har fået os en ny livret. Eller ny og ny er måske så meget sagt, men siden jeg fik fingrene i Mia Gardums fantastiske Plantemad, har vi lavet hendes Indisk dahl på ugentlig basis. Den er super lækker, nem at gå til og kan spises af både store og små. Det kan Sylvester i hvert fald skrive under på.


OPSKRIFT PÅ DEN BEDSTE INDISK DAHL

Det gode ved indisk dahl er nok, at det er så overskueligt at lave. Det er tilmed en budgetvenlig ret, som kan fryses ned eller gemmes til madpakken. Sidst men ikke mindst er den plantebaseret, hvis man ynder at have kødfrie dage ligesom os herhjemme.

Indisk dahl

Indisk dahl er en populær ret i det indiske køkken, og man forstår godt hvorfor. Det mætter godt og er sundt. Jeg har virkelig fået øjnene op for det indiske køkken og forudser vi kommer til at prøve mange flere retter af.

Hvis ikke det var for Plantemad, havde vi aldrig prøvet opskriften af. Jeg lyver ikke når jeg siger, at vi flere gange ugentligt har bogen fremme for at afprøve opskrifter. Den er utrolig nem at gå til og retterne er velsmagende uden det kræver mærkelige og dyre ingredienser. Bogen er tilmed inddelt efter årstid, så man altid nemt kan få fat i ingredienserne i supermarkedet. Blot en anbefaling.

Indisk dahl

Opskriftstype: Aftensmad

Forberedelsestid: 1 t og 15 min

Antal: Til 4 personer

Ingredienser til Indisk dahl:

4 fed hvidløg

1 løg

2 cm ingefær

4 spsk. kokosolie

4 spsk. karry

2 tsk. spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. gurkemeje

1/2 tsk. chilipulver

4 dl grøntsagsbouillon

200 g røde linser

1 dåse hakkede tomater

1 tsk. salt

Indisk dahl

Sådan gør du:

1. Snit henholdsvis hvidløg, løg og ingefær fint.

2. Varm kokosolie i en stor gryde, hvorefter hvidløg, løg og ingefær tilsættes. Det skal simre i 2 minutter inden krydderierne tilføjes

3. Svits det hele i 3 minutter, hvorefter de resterende ingredienser tilføjes.

4. Kog det op og skru derefter ned til middel varme.

5. Lad den Indisk dahl simre i en times tid.

6. Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.

7. Server den færdige dahl og top eventuelt med grofthakket persille.

Velbekomme. Det er virkelig en nem opskrift, som alle kan give sig i kast med. 


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIL ALLE JER, DER VIL HAVE EN LÆKKER KULØR