Hovedbundsscanning: Dagens åbenbaring og mit resultat.

Et lidt off topic og meget langt indlæg, men efter dagens hovedbundsscanning er jeg virkelig i chok over hvad “normale” hårprodukter gør imod vores hår og hovedbund.

Selvom det ikke er et emne der har med kost og motion at gøre, synes jeg stadigvæk det er relevant i henhold til velvære og helbred, og hvad man gør ved sin krop igennem parfumerede og siliconebaserede produkter. So here it goes. Et helt indlæg om min hovedbundsscanning.

hovedbundsscanning

En hovedbundsscanning er gratis og tilbydes hver måned i helsekostbutikken ved Bruuns Galleri. Jeg ved nogle Matas’er også gør det, og det findes sikkert også i andre byer, så det er bare med at spørge ad. Jeg opdagede det ved at jeg i tirsdags vil købe nogle produkter efter at have fået dem anbefalet af min kollega, men pigen i butikken mente jeg burde møde op til en hovedbundsscanning så jeg fik de rette produkter.

Lidt om mine resultater til en hovedbundsscanning

Der var masser af tider til hovedbundsscanning (sikkert fordi ingen ved det eksisterer). Jeg mødte så op i dag og fik en snak med damen der skulle udføre scanningen. Hun spurgte mig om mine rutiner, indtil mine problemer osv., og derefter kørte hun en scanner igennem mit hår, hvor damen udvalgte KÆMPE billeder tæt på så vi kun konstatere mine issues. Hold op hårstrå og hovedbunden ser voldsomt ud tæt på. Jeg fik virkelig et chok og stirrede længe på billederne.

hovedbundsscanning

hovedbundsscanning

Damen fortalte mig at min hovedbund lider under alt for mange års brug af siliconeshampo, -balsam og andre produkter. Jeg bruger primært Redken og andre ligende frisørbrands, men det er virkelig ikke godt for ens hovedbund (ihvertfald ikke min). Hun kunne se at hovedbunden havde et lag af silicone over det hele, så huden ikke kunne ånde (ad!) og derfor har jeg som resultat fået tør hovedbund.

hovedbundsscanning

Dertil klasker mit hår hurtigt sammen, og jeg skal vaske det hver anden dag da det ellers bliver fedtet. Samtidigt kunne hun se at jeg fældede meget ved vaskning og føntørring, og derfor havde “bare” pletter nogle steder.

Dette var kun synligt når man zoomede ind, men hvis man fortsætter hele sit liv med sådan en behandling kan det faktisk resultere i skaldede pletter. Det havde hende damen før mig nemlig og hun var rigtig ked af det.

hovedbundsscanning

Vi kom frem til at jeg skulle starte en måned med at komme mine tørre hovedbund til livs. Hun forklarede mig at vi ikke kun løse alle problemer med det samme, men skulle tage det som en proces. Dvs. først skal jeg af med den tørre hovedbund, så skal jeg til scanning igen om en måned for at se hvor langt jeg er, og derefter skal vi have fjernet siliconelaget og afhjælpet at jeg fælder.

hovedbundsscanning

Det er en proces på ca. 2-3 måneder. Hun ringer til mig løbende for at følge op, og jeg har en meget udførlig plan jeg skal gennemgå til punkt og prikke. Puhaa det bliver hårdt, men jeg glæder mig også til at se resultater efter et par uger. Eftersigende skulle mit hår blive mere glansfuldt, mine krøller flottere og mit hår vil ikke fedte så nemt.

Jeg vil gerne dele nogle tips med jer angående behandling af hår og hovedbund som jeg faktisk ikke selv var klar over:

hovedbundsscanning

 • Det er ikke normalt at fælde en masse ved vask, børstning eller føntørring af håret. Jeg har altid fået at vide det er normalt for piger med meget hår.
 • Du skal undgå at vaske dit hår hver dag, da det får dit hår til at fedte hurtigere. Jeg må fx. kun gøre det 3(!) gange om ugen nu.
 • Undgå produkter med silicone, og vælg naturlige produkter uden førnævnte ingrediens, parfume og parabener, da det ligger et lag på din hovedbund der gør den ikke kan ånde og derfor bliver meget tør, irriteret og fedtet.
 • Kør aldrig dine fingerspidser igennem håret eller klø, da dine fingre er fyldt med bakterier og gør problemet meget være.
 • Undgå at at bruge føntørrer. Hvis det er nødvendigt, så brug kun kold luft og hold den langt væk fra hovedbunden (det bliver svært for en pige som mig med krøller)
 • Undlad hårspray, hårpudder osv. da det også forværrer problemet. Brug det eventuelt kun til fest.
 • Kom ikke balsam længere op i håret end til ørene, da det ikke må komme i kontakt med hårbunden.
 • Lav eventuelt en oliekur til din hovedbund hver uge og lad den sidde i 20 minutter. Brug eventuelt en hovedbundsmassagetingest til i halvdelen af tiden. Du må IKKE bruge fingrene.

Puhaa det var et langt indlæg. Jeg er ved godt mod efter min snak med damen og glæder mig til at komme igang. Jeg skal nok give jer updates hen ad vejen, hvis det er noget I kunne være interesseret i.

Døjer I med nogle hår/hovedbundsproblemer og har I prøvet en hovedbundscanning? Hvad er jeres tip til opnåelsen af et sundere hår?

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. Min veninde og jeg er meget interresseret. Jeg har laenge villet tage en hovedbundsscanning, men jeg troede ikke at nogle tilboed dette gratis. Vi er meget intra. i at høre mere om din hårproces. Nu hvor vi har hørt om det her, har vi også tænkt os at tage et smut forbi Bruuns galleri.
  tusinde tak 🙂 btw fed blog 🙂

  1. Mange tak for din søde kommentar 🙂 Jeg kendte slet ikke til det før i tirsdags, men kunne forstå det altid er gratis i den ved Bruuns. Og det er ikke et krav at man skal købe produkter, damen er kun interesseret i at oplyse hvordan jeres hår og hårbund har det, og det kun jeg super godt lide. I skal bare gå ned i butikken og skrive jer op. Det er altid en torsdag og det er fra 10 – 16. Der er 15 min. afsat til hver person. I må endelig skrive med updates når I har været afsted, vil elske at høre om andres erfaringer og proces 🙂

   1. Hvad vil du så gøre i forhold til træning, nu du kun må vaske hår 3 gange om ugen? Er i hvert fald mit problem efter jeg er begyndt at træne mere, før prøvede jeg at “skåne” det lidt mere og ikke vaske det ligeså ofte. Hvad var hendes tips mod at fælde? Gør jeg nemlig også:-)

    1. Så vil jeg nok skylde håret uden at vaske det 🙂 Det bliver hårdt i starten, men træner i gennemsnit 4 dage om ugen, sådan ca. hver anden dag så det er kun en gang hvor jeg skal “nøjes” med at skylle det i vand. Men kan godt se det kan være besværgeligt. Hun havde faktisk ikke noget tip til at undgå at fælde, for det kommer af produkter der er dårlige for dit hår. Fx filtre det mere når håret er fedtet og tungt, så jeg vil tro at vejen frem er at skifte produkter. Selvfølgelig fælder alle i nogen grad og det er helt normalt, men det er ikke normalt at fælde så meget som jeg fx gør. Mindes også man kan få nogle piller mod at fælde, men ved ikke om det er rigtigt? Jeg skal nok give updates hen af vejen, kan jo være det kan hjælpe andre 🙂

   2. Tak for et godt svar, må overveje den med skyldningen, for mit hår havde det bedre før uden al den vask:-) og btw rigtig go blog, dejligt at kunne følge med her, nu jeg selv for første gang virkelig er kommet i gang med træningen:-)

    1. Godt du kunne bruge svaret og vi kan inspirere dig 🙂 Det er virkelig fedt du er kommet igang med træningen, så skal du nok være klar til sommer! 🙂

 2. Lyder virkelig som noget man bør overveje!
  Ved du tilfældigvis om det gøres i københavnsområdet? 🙂
  Har googlet det, men der dukkede ikke noget op…

  udover det, super fed blog! 😉

  1. Mange mange tak 🙂 Det ved jeg ikke, men vil jeg næsten tro? Prøv at gå ind i en helsekost butik og hør ad, jeg tænker de næsten må gøre det derovre også når det nu er København. Eller måske i Matas? Ellers må du komme til Århus 🙂

 3. Waow, det lyder virkelig som en øjenåbner, og noget mit hår og min hovedbund kunne trænge til. Er det den butik som hedder Helsemin på M.P. Bruunsgade, og hvad kostede produkterne, som du endte med at købe? 🙂
  Jeg bliver virkelig inspireret af jeres blog, synes I gør et super arbejde! Jeg løber selv flere gange om ugen, og går til Crossfit i et nyt center, som lige er åbnet på Bryggervej 14, det er så godt. Spiser egentlig også meget sundt, men falder dog tit i fælden om aftenen og når det kommer til fester, er jeg også ret dårlig til at undvære alkoholen (; men det skal jo heller ikke være ren askese, lidt sjov og udskejelser skal der være plads til (: det blev en lang smøre, men ville egentlig bare rose jer! Super god blog 🙂

  1. Tusinde tak for din kommentar, bliver så glad når vores læsere kan lide det vi laver 🙂 Ja det er nemlig præcis den der Helsemin på Bruunsgade. Produkterne kostede omkring 530 kr. for alle 4 ting. Ikke billigt, men heller ikke sindsygt dyrt (jeg var engang til ansigtbehandling hvor kosmetologen anbefalede Dermalogica – 1500 kr. for 4 produkter, der faldt jeg nærmest ned af stolen haha).

   Ej hvor fedt med crossfit på Bryggersvej, tror faktisk jeg er kørt forbi. Det må virkelig være godt når hele stedet er dedikeret til crossfit. Jeg går jo bare til det i FW. Og ligesom dig er det også om aften jeg har problemer, faktisk lige efter aftensmaden. Resten af dagen er det ikke noget problem. Men som du selv siger er det helt okay med måde, det skal der jo være plads til 🙂

 4. Hej søde,
  Pyyyh..lyder lidt ubehageligt men også som noget jeg hellere må få gjort! Nu er det jo ved at være længe siden, synes du det har hjulpet??
  Kram Cecilie

  1. Hej søde 🙂 Det var lidt mærkeligt, men også en lærende oplevelse 🙂 Selvom det er længe siden bruger jeg stadigvæk de samme produkter, og jeg synes det virker og har gjort en stor forskel. Nu gør jeg ikke alle de ting hun bad mig om, så havde resultaterne nok været endnu bedre, men jeg kan fx. ikke undvære hårtørrer eller hårspray. Jeg synes du skal prøve det. Det er jo gratis og egentlig meget sjovt, at se hvordan ens hår/hårbund har det. En ting er sikkert, jeg går aldrig tilbage til Redken og lign. Det duer simpelthen ikke til mig.

   Håber du har det godt og speciale går fremad 🙂

   Knus

   1. Det tror jeg at jeg bliver nødt til! 🙂 Kan godt tænke at der er et par råd jeg heller ikke vil kunne følge, hårspray og hårtørrer, som du også nævner. Eller, at rode i mit hår med fingrene.. 🙂 Men vil helt sikkert bestille en tid og investere i de produkter der er gode til mig – tak for godt tip søde! Speciale er lidt et helvede, glæder mig til jeg er ligeså langt som dig 😉

    Pas på dig selv og bub i maven 🙂

    Kram

 5. Ja, det lyder som en hård omgang. Det kan være det er andet end skæl, så det er godt du har din læge med indover. Bare for en sikkerhedsskyld. Jeg har faktisk ikke besøgt dem i flere år. Måske jeg snart skulle kigge forbi Helsam igen 🙂