Fuldkornsboller: Opskrift på de lækreste sunde fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller og opskriften, du bare MÅ prøve

Søndag fik vi begge to pludselig cravings, dog mest mig (Danica). Jeg tiggede og bad Rasmus om at vi skulle falde i sammen med Ben & Jerrys is eller bland selv slik. Men manden var hård. Han mente jeg vil fortryde det, og det vil jeg selvfølgelig også bagefter.

LÆS OGSÅ:
Få verdens bedste opskrift på havregrynsmuffins
Den bedste svampede banankage

Men jeg kunne mærke jeg var nødt til at komme min craving til livs. Vi fik så den idé, at lave forholdsvise sunde fuldkornsboller kl. 20.00 om aften, og de blev så lækre.

Opskrift: Sunde fuldkornsboller du skal lave

Inspirationen til fuldkornsboller fik jeg fra en af mine yndlings madblogs – Twin Food. Det er to søstre, der laver simpelt, men utroligt lækkert mad, som folk på S.U også kan være med på. Jeg har nærmest bogmærket hver eneste opskrift, de ligger op. Det er nemt at gå til og fungerer altid.

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Det er vigtigt dejen virker løs, og der må derfor ikke arbejdes for meget med den. Man kan eventuelt sætte en bredepande i bunden af ovnen med vand, så ovnen bliver fuld af damp. Vi havde desværre ikke plads til dette, men det skulle eftersigende gøre bollerne mere sprøde.

Vi har frosset de fuldkornsboller ned, som vi ikke fik spist, og de er lige så gode, når de varmes op igen.

Energifordelingen for fuldkornsboller er således:

 • 250 kcal pr. bolle
 • 7,3 gr. protein
 • 51,8 gr. kulhydrat
 • 1,25 gr. fedt
Bon appetit! 

Skriv en kommentar

 

11 kommentarer

  1. Æv 🙁 Men de er virkelig nemme at lave hvis det kan hjælpe! Man skal næsten ikke have fingrene i det 🙂

    1. Det kender jeg godt! Men så har man heller ikke den at småspise af hver aften 🙂

 1. Hej Danica! Tusind tak for din søde omtale om Os, det varme virkelig! Det er en rigtig flot blog du har fået! Vi er glade for at du også synes om de her boller, for de er jo bare ultra nemme at lave og så smager de fantastisk 😉 Det er sådan nogle man bare altid skal have i fryseren.
  / Laura og Christine

  1. Det var så lidt! Andre folk fortjener at få del i jeres lækre opskrifter 🙂 Jeg glæder mig allerede til jeres næste madprojekt.

  1. Meget sjovt alternativ 😉 Men når man nu ikke må spise sådan noget usundt noget fyldt med kcal., så er de her boller egentligt et lækkert alternativ.