Opskrift: Sundere proteinkugler

Jeg siger jer, jeg har aldrig smagt noget så godt som de her proteinkugler. Det smager så syndigt, at man skulle tro det var løgn. Det er klart en ny favorit herhjemme. Som alle andre opskrifter vi deler, er den lige til at gå til. Det tager ikke mere end 10 min., at bikse det hele sammen.

Proteinkugler-2

Til 6/7 kugler (det er nok til 2 mennesker som en lille snack, da de ligger tungt) skal du bruge:

– 40 g proteinpulver

– 2 g vaniljepulver

– 5 g ren kakaopulver

– 35 g kokosmel

– 5 dråber perfekt sød fra IsIs (man kan også bruge 10 g Sukrin)

– 30 g mælk

– 20 g mørk chokolade (75 % eller derover) til at overtrække kuglerne med

– Lidt kokosmel/kokosflager til at trille kuglerne i

Proteinkugler-3

Fremgangsmåde:

Bland alle de faste ingredienser (proteinpulver, vaniljepulver, kakaopulver og kokosmel) sammen og hæld derefter mælk og perfekt sød i. Rør godt sammen og ælt det hele indtil du opnår en forholdsvis fast dej. Inddel dejen i 6/7 klumper og rul dem sammen til små kugler. Placer dem  på noget bagepapir på et lille fad. Smelt efterfølgende den mørke chokolade i mikrobølgeovnen og dyp kuglerne heri. Drys til allersidst kokosmel/kokosflager udover kuglerne og sæt dem i fryseren i ca. 10/15 minutter. Derefter er de spiseklar.

Hver proteinkugle indeholder ca. 60 kcal., 2,8 g fedt, 1,5 g kulhydrat og 6,7 g protein. Endnu en fornuftig energifordeling 🙂

Skriv en kommentar

 

26 kommentarer

 1. Ej hvor lækkert. Har ledt LÆNGE efter en opskrift på proteinkugler uden alt muligt mærkeligt (læs: affedtet mandelmel osv..)
  Tak – og god weekend! 🙂

  1. Fedt du kunne bruge det 🙂 Det er også der jeg selv står af, jeg skal helst kunne lave det hurtigt uden brug af titusinde ingredienser, der alle koster en halv arm 😉

 2. Hvor køber I jeres protinpulver? 🙂 & Hvad mærke er det? 🙂
  Det ser supergodt ud!! 😀

    1. Det tror jeg godt, man kan lave dem lige som man vil have dem. F.eks. med dadler i stedet. Men så er de selvfølgelig ikke så proteinrige 🙂

 3. MUMS hvor ser de lækre ud. tror de skal prøves i weekenden.

  Har i øvrigt lige fået en million proteinbars fra Bodystore ind af døren, tak for fif.
  Har smagt den med mint, og den var lækker 🙂

  1. De var så gode, de skal laves igen i aften 😀 Ej, hvor skønt, de er så gode de proteinbarer. Bare vent til du smager den med chokolade, man tror det er løgn 🙂

 4. Hvor lækkert. Tror også dit forslag om dadler kunne blive super godt!!! Mums… Tak for idéen til sund fredagshygge!!

  1. Vi skal også ha’ det til fredagshygge i aften 🙂 Det smager så meget bedre end normalt slik og man bliver mæt på den gode måde 🙂

 5. De ser godt nok gode ud! Dem må jeg prøve at lave på et tidspunkt. Jeg tror de er et ret godt alternativ til nettos chokolade/kokus toppe.

 6. Ih, de ser jo fantastiske ud.
  Jeg har dog kun proteinpulver med vaniljesmag – Tror du de bliver gode med det? 😀

  1. Det tror jeg sagtens du kan 😀 Jeg vil mene alle slags proteinpulver kan bruges, så det er bare at afprøve det 🙂 Næste gang vil vi prøve at lave dem med jordbær.

   1. Jeg har lavet dem nu med vaniljesukker. Jeg havde dog ikke noget kokos, så jeg brugte 20 g havregryn i stedet, så det er blevet en slags havregrynskugler, og de er blevet SÅ gode!!! Mmmh, tak for opskriften!!! Man føler jo nærmest at man synder, når man spiser dem, så gode er de 😉 hihi

    1. Man føler virkelig man synder uden at gøre det 🙂 Jeg er glad for de også kan laves på anden vis, så er der nærmest uendelig muligheder med dem 🙂

   1. Mange tak – det er jeg rigtig glad for at høre! Min kæreste er vild med jeres, så stiftede bekendtskab med den gennem hende 🙂

    Jeg kan se, at der bliver nævnt længere oppe omkring det her med at investere i mange dyre ting – det er lidt en af mine kæpheste, for man behøver i grunden ikke at købe mange ting ind for at lave sunde og proteinrige opskrifter – og når de først er købt, så holder de altså i rigtig lang tid. Tag fx sukrin, proteinpulver og affedtet kokosmel/mandelmel – man kan lave virkelig mange opskrifter med det og det holder i 100 år – og så er de penge altså godt givet ud 🙂

    Men det var lige en mindre bemærkning herfra, da det er noget jeg hører rigtig tit 😀 Jeg kan dog også sagtens forstå man ikke vil investere så mange penge i alle mulige mærkelige ting, men for mig er det en nødvendighed at prøve nye ting af, hvis alle opskrifterne ikke skal smage ens.

    Men fed blog – keep up the good work.

    1. Du har fuldstændig ret i, at det holder i tusinde år! Det er virkelig en god investering og på sigt meget billigere end at købe en masse usundt slik, kage osv. 😉 Hvor sjovt med din kæreste, blogverdenen er lille!

     Vi har lige tester dine sweet potato donuts, coconut bites og bananproteinbarer i går og det var virkelig lækkert! De kommer online snart (selvfølgelig med link til dig). Og lige over, fortsæt endelig det gode arbejde med alle de lækre opskrifter 🙂

 7. Jeg har lige prøvet at lave dem, men jeg synes de har en forfærdelig eftersmag. Mit proteinpulver med chokoladesmag smager lidt som chokolade-delen af regnbueis og ikke så meget af rigtig chkolade. Er det generelt for proteinpulver? Jeg er klar over at den rigtige chokoladesamg nok ikke findes som proteinpulver, men det kan være at i jeres smager bedre?

  1. Det må klart være dit proteinpulver, der gør dette. Hvilken variant bruger du? Vores har ingen dårlig eftersmag. Der findes så mange proteinpulver jeg aldrig vil kunne drikke/spise, da de smager meget syntetisk eller dårligt. I morgen reposter vi et indlæg, med vores yndlings varianter, der alle er dem vi synes er bedst på markedet. P.T er vi mest vilde med http://www.fitnessguru.com/da/one-whey. Det smager vidunderligt og har ingen dårlig eftersmag. Derudover er deres varianter lidt mere interessante end den klassiske chokolade, vanilje osv.

 8. Jeg tænker; en pind, sugerør eller andet, farvet krymmel på chokoladen = sunde “cake” pops til ungerne…