Interview: Emilie Jacqueline

Smukke Emilie vil i dette indlæg svare på en masse spørgsmål relateret til hendes kost, træning og velvære. Jeg er meget inspireret af Emilie og det er til trods for jeg næsten lige har opdaget hendes blog. Hun har en fantastisk krop, virker så sød og deler fine billeder. Jeg kan i den grad anbefale jer, at kigge forbi hendes blog. I kan også finde hende på Instagram (@emiliejacqueline).

Emilie 1

Fortæl os lidt om dig selv, din blog og dit liv i Randers?

Mit navn er Emilie Jacqueline Carøe, jeg er 21 år og skriver på bloggen emiliejacqueline. Jeg er bosat i Randers, hvor jeg netop er startet som handelselev ved en herretøjswebshop kaldet Hardcasa.dk, herudover har jeg to andre jobs som henholdsvis bartender på Crazy Daisy og husmodel for Butler/Loftet. Min blog oprettede jeg i forbindelse med en 3 måneders lang rygsækrejse i Asien og Indonesien i starten af 2012 og siden da har jeg ikke kunne lade bloggen ligge. På bloggen giver jeg et indblik i stort set alt hvad jeg foretager mig lige fra kæreste eller venindehygge, mode, mad, boligindretning, rejser og så selvfølgelig træningen som også er en stor del af min hverdag.

Træning, velvære og sund mad fylder en del på din blog. Har det altid været vigtigt for dig?

Jeg har stort set altid dyrket motion, men det er først inden for de seneste par år at jeg er er begyndt at interessere mig for træning og sund kost. Da jeg havde færdiggjort min studentereksamen i 2011, valgte jeg at tage et sabbatår, hvilket pludselig gav mig tid og mulighed for at sætte større fokus på min træning og at spise forholdsvist sundt. Jeg fandt hurtigt ud af at den energi træningen gav mig, resulterede i bedre humør og en generelt bedre følelse i kroppen ? så i dag må træning siges at være væsentlig vigtigere for mig.

Hvilken betydning har træning og sund kost for dig i dag?

Træning og sund kost har en forholdsvis stor betydning for mig for at have en velfungerende hverdag. Selvfølgelig er der dage, hvor jeg kan nyde at holde træningsfri, men når det er blevet en vane for min krop, kan jeg blive helt restløs hvis ikke jeg får rørt mig over flere dage.

Har du nogle fremtidige mål for dig selv og din krop?

Jeg arbejder altid på at blive bedre og det samme gælder for min træning. Dog har jeg på nuværende tidspunkt ikke sat mig nogle specifikke mål udover at jeg går og leger lidt med tanken om at gennemføre et halvmarathon på et tidspunkt. Det ku? være lidt sejt!

Har du nogensinde prøvet at gå på kortvarige slankekure og hvad er din holdning hertil?

Jeg har aldrig været på hverken kort ? eller langvarige slankekure, da jeg dybest set ikke tror på det, men (heldigvis) heller aldrig har følt at jeg har haft brug for det. Min erfaring fra folk jeg kender der har benyttet kortvarige slankekure er, at uanset hvor meget de har tabt sig, er kiloene altid sneget sig tilbage hvor de kom fra ? og dermed at det ikke har givet noget langvarigt resultet. For at opnå den ønskede effekt tror jeg det kræver en mere radikal livstilsomlægning.

Hvordan ser en træningsuge ud for dig?

Jeg træner normalt 5 gange om ugen, hvoraf to eller tre af dem er med cardio-træning og de resterende er styrketræning af de store muskelgrupper på maskiner. Styrketræningen supplerere jeg med holdtræning 3-4 gange om ugen med ?BodyFit?, ?Stram Op? eller ?Mave/Balle/Lår?.
Emilie collageYndlings træningsaktivitet?

Løb må klart være min yndlingsaktivitet og hvis man taler om en decideret muskelgruppe er mave og balle-øvelser mine favoritter ? måske er det fordi specielt de to områder er dem jeg finder mest attraktive ved en veltrænet krop. Begge dele er også noget jeg let kan lave med forskellige øvelser hjemme i stuen uden andet ekstraudstyr end min egen kropsvægt.

Hvad holder dig motiveret i henhold til træning og kost?

Det er vel egentlig så simpelt som at jeg ønsker at vedligeholde og være tilfreds med mit udseende og det er der jo ingen andre end mig selv der er ansvarlig for ?

Har du en specifik idealperson, som du lader dig motivere og inspirere af?

Jeg synes generelt at der er en masse inspiration at hente både på instagram og blogs, men mit absolutte favorit krops-ideal må helt klart være Rosie Huntington Whiteley (og resten af slænget fra Victoria?s Secret) som bare er velsignet med jordens smukkeste krop! Hun er en kæmpe inspirationskilde for mig.

Dit bedste skønhedstip?

Simpelt og kliché-agtigt måske? Men drik masser af vand! Jeg husker mig selv på det ved altid at have iskoldt vand på flasker i mit køleskab.

Hvad er ?hemmeligheden? bag din slanke og tonede krop? Er det gode gener, hårdt arbejde eller en kombination?

Man kan vel godt kalde det en fin kombination. Jeg har siden mine helt unge teenageår haft lidt tendens til ufrivillig undervægt, som siden hen dog er ændret med venlig hjælp fra puberteten og selvfølgelig spiller styrketræningen også en rolle på udseendet af min krop i dag.

Dit daglige favoritmåltid?

Generelt har jeg en appetit som en fuldvoksen mand i løbet af hele dagen, men jeg glæder mig altid til at spise mit solide morgenmåltid, både fordi det siges at være dagens vigtigste måltid, men også fordi jeg elsker friske bær som altid er en del af min morgenmad og på den måde bliver morgenmaden næsten som en slags dessert.

Favorit retter/opskrifter, når der skal spises sundt?

Skal jeg være ærlig er jeg egentlig ikke den helt store masterchef i et køkken, og er mest til lette og overskuelige opskrifter. Men mit daglige sundheds-kick får jeg gennem mine frugt ? og grøntsagsjuice som jeg elsker at eksperimentere med. Jeg laver gerne forskellige juice dagligt før og efter træning og det er altid sundt og lækkert at drikke.

Emilie 5Yndlings sunde takeaway?

Helt bestemt sushi!

Yndlings træningsmusik?

Lyden af sommer-toner er altid et hit for mig. Ibiza-musik som jeg kalder det ? som ofte er nogle fede housebeats har for det første nogle gode rytmer at træne til og derudover giver det mig associationer til en strand med sol og sommer.

Yndlings motivations/trænings/madblogs?

Jeg henter masser af motivation/inspiration ved bl.a. at læse jeres blog og på bloggen ?Low carb lækkerier? finder jeg tit en masse lækre opskrifter af den sunde slags.

Synder du nogen gange i henhold til mad, motion og alkohol? Og i så fald er det noget du nyder, eller får dårlig samvittighed over efterfølgende?

Ja det gør jeg, og det sker faktisk temmelig tit. Jeg prøver for så vidt muligt at leve sundt, men lever på ingen måde efter en streng diæt. Er der noget usundt jeg har lyst til sætter jeg sjældent begrænsninger for mig selv. Jeg giver mig selv lov og derfor kommer der ingen dårlig samvittighed. Jeg vejer ikke min mad og tæller heller ikke kalorier, men forsøger bare at spise efter ?70-30-reglen? altså 70% sundt og 30% mindre sundt. Det er forskelligt fra person til person, men det fungerer for mig ?

Dit bedste tip til at komme i bedre form?

Mit bedste tip må være at få sig en træningsmakker med samme abitionsniveau som dig selv. Det hjælper mig personligt ekstremt meget på særligt dovne dage at sørge for at lave aftaler om at komme ned at få trænet.

Har du nogensinde følt, at fordi du har en blog har du skulle leve op til et bestemt kropsideal? Der har jo været utrolig meget fokus på kvindelige bloggers udseende og vægt i perioder, hvor kravene er helt urealistiske og nogen læsere er meget kritiske. Hvad er din holdning hertil?

Som udgangspunkt er det ikke noget jeg selv har følt at jeg skulle leve op til pga. jeg har en blog, men jeg har da erfaret at folk lynhurtigt kan danne sig en mening om en, hvis man ikke lige passer ind i et bestemt image.

Jeg har mødt et par enkelte kritiske læsere, men jeg synes at det er lykkedes mig at håndtere det ganske fint og heldigvis og er der også mange søde og støttende læsere 🙂 Desværre er der mange (inklusiv mig selv), der til tider bruger for meget energi på at sammenligne sig selv med andre, hvilket man burde droppe fuldstændigt. Det handler bare om at være den bedste udgave af sig selv og så kan andres holdninger jo i princippet være fuldstændig ligegyldige.

Signature

Skriv en kommentar

 

8 kommentarer

 1. Først og fremmest vil jeg sige at jeg bare elsker din blog! Den er inspirerende og jeg er inde på den næsten dagligt. Så øv øv øv hvor var det træls at se Emilie’s indlæg i denne blog. Jeg har altid troet jeres “forbilleder” og inspirerende personer var sunde, fremfor tynde, og derfor skuffer det mig så enormt meget at i har valgt en som hende. Endnu mere frustrerende at Victorias Secret modeller kan blive nævnt på en blog, der skulle forestille at være fit og healthy…….. Øv 🙁

  1. Hej “Anonym”

   Tak for din kommentar omend jeg ikke er enig med dig. Vi er en blog, der favner alle aspekter af sundhed. Emilie er naturlig tynd og valgte derfor at gøre noget ved det. Hun begyndte at træne, for at få lidt muskelmasse på. Er det ikke inspirerende, at både tynde, tykke, høje, lave mennesker vælger at leve et sundt liv på deres måde? At Emilie har Victorias Secret kvinder som en motivation er da op til hende. Jeg synes personligt også de er smukke, men ikke noget ideal for mig, da jeg ikke har samme krop og derfor ikke kan identificere mig med dem. Vi er alle forskellige og derfor favner vi også forskellige idealer, træningsformer, nogle spiser kosttilskud andre ikke, nogle clean eating andre ikke. Sådan er der så meget inde for den her verden, og det er skønt der er plads til alle 🙂

   Vi vil ikke kategoriseres i en boks af vores læsere som værende kun fortalere for trænede kvinder, store kvinder der har tabt sig eller lignenede. Alt hvad vi synes passer ind tillader vi, da det er vores blog. Det er ærgerligt at du er skuffet, men så er det nok bare ikke her du skal læse med 🙂

   P.S Er det ikke lidt generaliserende, at tynde mennesker ikke kan være sunde? Må tykke mennesker, der prøver at tabe sig/træne og leve sundt så heller ikke vises på bloggen? Er de heller ikke sunde så?

   God weekend.

 2. Jo, jeg synes at alle har ret til at leve efter en sund livsstil, og det er fedt at så mange forskellige personer prøver på det, uanset alder, vægt og størrelse. Den måde du forklarer Emilies “krop og livsstil” i din kommentar er bare ikke lige sådan jeg ser på det 🙂 også god weekend til dig! – og jeg vil bestemt blive ved med at følge med, da jeg jo som sagt synes det er en fantastisk blog 🙂

  1. Jeg er glad for, at du stadig vil læse med selvom du ikke er enig med mig 🙂 God søndag.