Opskrift: Proteinpandekager

Vi har prøvet mange opskrifter, men der er kun én vi anvender i dag og det skyldes, at det simpelthen er verdens bedste proteinpandekageopskrift ifølge os. Vi delte den allerede på bloggen tilbage i marts sidste år, men der er jo kommet en del flere læsere til siden da, så vi synes den fortjener en repost. De bliver hverken tørre eller smager sundt på den kedelige måde. Sammen med Walden Farms’ kaloriefrie chokoladesyrup (adlink) eller hjemmelavet proteinnutella er det fantastisk! Andre muligheder er sukkerfri marmelade, skyr, bær, nødder. Mulighederne er mange! 🙂

Proteinpandekager 1

Du skal bruge:

– 60 gr. havregryn

– 60. gr. chokoladeproteinpulver

– 1 spsk mel

– 1 tsk bagepulver

– 1 tsk vaniljepulver

– 2 æg

– 1 banan

– 200 g mælk

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne blendes sammen til en typisk pandekagemasse. Derefter steges det på en varm Teflon pande og får ca. 1-1½ min. på hver side. Benyttes en almindelig pande kan der evt. bruges lidt olie, så dejen ikke brænder fast. Det anbefales at lave mindre pandekager, da de nemt går i stykker ved vendingen, hvis de er alt for store. Vi får altid ca. 8/9 stykker ud af det.

Energifordelingen for hele massen fordeler sig således:

 • Protein 78,9 gr.
 • Kulhydrat 76,1 gr.
 • Fedt 20 gr.
 • Kcal. 800 ( Dvs. ca. 100 sunde kcal. pr. pandekage)

Proteinpandekager 2

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. De ser lækre ud, men kan man evt erstatte proteinpulveret med noget andet? Har ikke helt mod på at begive mig ud i proteinpulver-verdenen endnu 😀

  1. Det kan du sagtens 🙂 Put noget mere havregryn i eller en ekstra banan. Måske alternativt noget skyr for at få proteinerne 🙂 Du vil dog ikke fortryde, at bevæge dig ud i proteinpulverdenen 😉 Det kan bruges til alt!

 2. Hvor ser de lækre ud, de skal klart prøves 🙂
  Hvor mange bliver der ca. til i sådan en portion??

  1. Ja, det synes jeg 🙂 Men man skal ikke tage for meget, så bliver den syntetisk i smagen (eftersmagen). Jeg synes det er et okay produkt, nu hvor der ingen kalorier er i. Men jeg vil også sige, at jeg måske i overvejende grad enten vil lave min egen sunde udgave eller en skyrcreme og kombinere den med. Alene kan den nemlig godt smage lidt kunstig, men sammen med andet smager man det ikke. Dog koster den kun 42 kr., så det er jo ikke alverden 🙂