Find den perfekte sportsbh

Ligesom at det kan være en jungle, at finde den rette bh, skal man ligeledes gøre sig mange overvejelser, når man køber en sportsbh. Man træner trods alt i den ofte, så det er vigtigt at den både er behagelig samtidigt med, at den støtter godt. Men hvordan skal man lige finde den rigtige og hvilke overvejelser bør man gøre sig inden køb? Det vil jeg prøve at komme til bunds i via disse effektive guidelines.

Sportsbh'erSource: Tumblr & Iform

Holdbarhed:

Hvis du dyrker motion minimum 3 gange om ugen holder din sportsbh i ca. 6-12 måneder. Derefter forsvinder støtten forholdsvis hurtigt. De bør derfor udskiftes ofte. Jeg ved godt, at det er sure penge at bruge, da de bedste ofte koster lidt mere, men det er altså brysterne vi taler om 🙂 De bør støttes og have det behageligt mens vi træner.

Låsemekanismen:

Når du vælger en sportsbh skal du sørge for, at den er lukket i yderste lås, da den altid vil udvide sig lidt. Hvis den er passer perfekt i inderste lås, når du prøver den for første gang, bliver den hurtigt for stor.

En vandret linje:

Sportsbh’en skal sidde i en vandret linje på ryggen. Hvis den sidder højere eller lavere er den enten for stram eller for løs.

Ikke for meget stof:

Der må helst ikke være for meget stof under brysterne eller i siderne, og det må slet ikke folde. Så tyder det på, at den er for stor.

To fingre testen:

Brug følgende som en guideline, når du prøver en ny sportsbh. Du skal kunne stikke præcis to fingre ind under henholdsvis stropperne og under elastikken under brystet. Ikke mere og ikke mindre.

Brysterne:

Brystet må ikke sidde for løst eller være helt mast ud i siderne. Derudover bør der ikke være hudfolder under armene. Så er den enten for stor eller lille.

BH:

Brug ALDRIG en almindelig bh som sportsbh. De sidder ikke optimalt, er ikke åndbare og kan ikke transportere sveden væk. Køb hellere nogle ekstra, når du finder den optimale sportsbh for dig.

Justerbare stropper:

Gå evt. efter en med justerbare stropper. På den måde kan du bruge den lidt længere, når din krop bliver strammet op eller du taber dig.

Størrelse:

Gå evt. efter dem der har samme størrelsesforhold som almindelige bh’er. F.eks. 70D frem for en Large. Jeg bruger selv Casall, der anvender dette størrelsesforhold.

Bevægelse:

Selv kvinder med små bryster bør anvende en sportsbh. Små bryster kan nemlig også bevæge sig meget, når de udsættes for træning, så husk sportsbh’en.

Online vs. fysiske butikker:

Det er så nemt, at bestille ting online men vidste du, at hele 85 % af danske kvinder anvender en forkert sportsbh? Det øger chancerne for, at få uhensigtsmæssigt ondt i musklerne omkring ryg og nakke. Det kan i sidste ende resultere i en skade. Så hvis du er i tvivl om, hvilken du bør vælge, så vil jeg anbefale dig at gå ned i en butik frem for at bestille online.

Signature

Skriv en kommentar

 

9 kommentarer

  1. Dejligt med et så konkret indlæg! Forresten: Hvis man som mig har en barm til den store side, så kan det virkeligt være svært at finde en rigtig god sportsbh! Det har jeg dog fundet nu – og ja, den er dælme dyr, så glippede lidt med øjnene over din 6-12 måneders regel 😉 Men jeg er super glad for den og ingen hopperi, som ikke skal være der! Men kan regne ud, at jeg snart skal forbi Change igen! (jep – en ægte sportsbh fra Change! Passer perfekt!)

    1. Jeg har virkelig hørt meget godt om Change bh’en 🙂 Den skal også prøves her. De penge er godt givet ud, hvis det betyder mindre hoppende bryster, haha:)

  2. Vil også som ovenstående kommentar helt klat anbefale en sports BH fra Change. Den ser ikke ud af noget specielt, men den er virkelig god!! Jeg fik min igennem efterskolen, hvor vi havde nogle medarbejdere ude og fortælle om at vælge sportsbh og sørge for at vi fik den rigtige størrelse, det er denne sportsbh, selvom den er dyr, er den alle pengene værd!!
    http://change.com/dk/sport-4.html

    1. Ja, det er rigtig svært og så er det rart med lidt råd man kan forholde sig til 🙂

  3. Oh, my words! Jeg har selv haft problemer med at finde en passende, da jeg har en lille omfang med forholdsvis stor skål (60-65 F-FF) og det kommer altså an på mærket. Jeg har prøvet tonsvis af mærker, men har fundet frem til at Shock Absorber er den, der bare passer bedst til mig. Den har jeg så også flere af, og køber dem når de er på tilbud og ønsker mig nye i fødselsdagsgave eller julegave, så får da en ny ca. 1-3 gange om året 😉