Opskrift: Sundere proteinrig havregrød

Uhh, jeg har udskiftet min morgenmad. Det er altså store ting, da jeg har spist det samme i rigtig mange år. Men på det seneste har det kun holdt mig mæt i halvanden time, og det er ikke holdbart. Så da jeg faldt over denne opskrift på en lækker og nem havregrød ovre hos Anne Sofie, måtte jeg igang med at eksperimentere med alle vores proteinpulvervarianter. Jeg er blevet så vild med opskriften (som også er verdens nemmeste), at jeg nu spiser det hver morgen, og det holder mig mæt i hvert fald i 3 til 4 timer.

Sund havregrød 2

 

Til denne lækre ret, skal du bruge:

– 3 dl. vand.

– 1 scoop proteinpulver (jeg anvender p.t. min nye favorit fra Fitness Guru – Chocolate & Hazelnut)

– Ca. 60 g. havregryn

– Lidt salt

– Lidt mælk

– Tilbehør efter behov (min favorit er banan, mandler og denne peanutbutter).

Sund havregrød 1

Fremgangsmåde:

Bring vand, proteinpulver, havregryn og salt i kog i en lille gryde i få minutter. Hæld det over i en skål, når det er færdigt. Hæld en lille sjat mælk i og rør rundt. Tilføj din yndlings toppings, f.eks. peanutbutter, bær, rosiner, nødder, frugt m.m.

//Literally the world’s best oatmeal porridge. It?s high in protein and makes you full for several hours. You just need 3 deciliter water, 1 deciliter oatmeal, 1 scoop protein powder, a little bit of salt and a little milk. Boil water, oatmeal, protein powder and salt for a few minutes. Add some milk afterwards to cool it down. Poor it over in a bowl and add your favorite topping. Mine is peanut butter, banana and almonds.

Signature

Skriv en kommentar

 

16 kommentarer

 1. Det ligner meget godt min weekendmorgenmad 😀 I hverdagene nøjes jeg med havregrød med proteinpulver.
  Hvis jeg får andet, bliver jeg nærmest ikke mæt. Derudover er det også mit yndlingsmåltid. Glæder mig altid til min havregrød, når jeg går i seng om aftenen, haha 😀

 2. Det ser godt nok lækkert ud 🙂 … Det kunne meget vel være min nye weekend-morgenmad 🙂 … jeg spiser normalt en rugbrødsbolle + en banan ved 7-tiden (står op kl. 5.00) og yoghurt 0,1% og min egen hjemmelavede luksus müsli kl. 9.00 sammen med mine kolleger. Jeg har været nødt til at dele min morgenmad op, da der er for mange timer fra jeg står op til morgenmad på jobbet, men det fungerer fint 🙂 … men forandring fryder og dit alternativ til alm. havregrød tiltaler mig 🙂

  Hilsen Connie

  http://www.larseniform.blogspot.com

  1. Uhh lyder heller ikke dårligt. Hvis jeg havde mere tid til mig selv vil jeg også klart lave mange flere ting, men det kan jeg ikke med en lille en, så det skal være nemt og lækkert 🙂

  1. Det kun den i hvert fald, den er super god 🙂 Ja, du må snart ind og surfe rundt 🙂

 3. Nu spørger jeg sikkert dumt. Men jeg er på helt bar bund mht. til det der proteinpulver. 1: Hvad gør det -udover at give smg, som jeg kan regne ud (alt efter hvlken man køber selvfølgelig.) Gier det blot en større mæthedsfornemmelse. Jeg er lidt skepsis overfor at ruge det, fordi jeg tænker, at det er kunstigt. Kan du forælle lidt om det. Er der fx. kalorier i?

  Hvad spiste du tidligere, der ikke holdte dig mæt.

  Tak for en dejlig blog.

  1. Det er slet ikke dumt spurgt 🙂 Proteinpulver er særlig fordelagtigt, hvis du træner regelmæssigt, især styrketræning. Vores krop skal nemlig bruge proteiner for at restituere og gendanne muskler, således de bliver større og stærkere efter en god workout. Jeg synes derfor ikke man skal anvende proteinpulver udelukkende for smagen, men derimod for at opnå bedre resultater med sin træning. Når man snakker proteinpulver er der selvfølgelig forskel på proteinerne. Men for at gøre det så simpelt som overhovedet muligt, så skal man bare tænke i langsomme optagelige (Kasein) og hurtige optagelige (Whey) proteiner (den på ovenstående billede er WHey). Efter træning er det godt med Whey, da det skal ind i kroppen hurtigt, eftersom kroppen har et stort behov. Effekten er dog også hurtigt ovre. Derimod er det f.eks. godt at indtage Kassein lige inden sengetid, da det tilfører din krop proteiner fordelt over flere timer. En kombination af begge er derfor optimal. Skal man holde sig til en, vil jeg altid vælge Whey 🙂

   Proteinpulver er ikke naturligt, men det er langt nemmere at anvende pulver efter træning end at medbringe æg, hytteost, kød m.m. Derudover optages det hurtigt, hvis du anvender Whey. Der er kalorier i, ja, men ikke meget synes jeg. En scoop af ovenstående indeholder ca. 125 kcal., og det mætter godt og giver positive resultater i forbindelse med træning, så det er ikke “værre” end så mange andre fødevarer 🙂

 4. SÅ lækker morgenmad – har lige lavet den med vanillesmag og med lidt god vilje kunne det godt erstatte ris a la manden til jul..! 🙂

  1. Fuldstændig enig! Og god ide med risalamande, det tror jeg, at jeg vil huske til den tid 🙂

 5. Hejsa. Tak for en god blog. Jeg ELSKER simpelthen morgenmadsinspiration eftersom jeg desværre ikke er så god til at spise morgenmad (der er ikke noget der rigtigt fanger min interesse udover kaffe, mandler og bananer). Hvad spiste du tidligere? Glæder mig til mere inspiration fra dig. <3

  1. Skønt at høre 🙂

   Jeg spiste A38 med mandler, bananer og lidt havregryn, men det mættede ikke nok, så skiftede væk fra det. Nu er det altid havregrød eller skyr med frugt og nødder. Jeg tror det handler om tilvænning 🙂 Jeg lover der kommer meget mere inspiration.