Når sundhed fylder lidt for meget..

Jeg er overvældet over jeres kommentarer i går. Jeg troede virkelig jeg var den eneste med det syn på sundhedstendensen for tiden, og derfor også en af de eneste, der lod mig påvirke af det. Så det har hjulpet helt vildt i forhold til, at acceptere den måde hvorpå jeg lever. Jeg når alligevel aldrig de højder som mange andre gør, da jeg hverken har tiden eller lysten til det lige nu. Så igen tak!

Læs også:
Den bedste opskrift på vegansk One Pot Pasta, som de laver den i Italien

Jeg uddybede jo heller ikke ret meget angående hvad jeg mente med, at det ofte blev for meget for mig at følge andre blogs og Instagram. Især Instagram er blevet til et had/kærlighedsforhold. Jeg elsker at følge med i andres liv (både hverdagsaktiviteter og dem, der deler sundhedsrelaterede billeder).

Jeg meldte mig selv til Instagram for at dele alle de øjeblikke, der ikke kom på bloggen og sådan er det fortsat. Halvt familie og halvt sundhed. Ingen underliggende agenda. Men min opfattelse af Instagram er, at det er blevet noget konkurrencepræget noget. Eksempelvis hvem deler flest billeder på en dag, hvem laver den pæneste mad, hvem har flest followers, hvem træner mest og hårdest, hvem bruger hele deres ferie på at træne frem for blot at slappe af. Og  “follow for follow”, “like for like” og “shoutout for shoutout”. Totalt stress og irriterende!

naar-sundhed-fylder-lidt-for-meget0-2

Jeg får intet ud af det og gør, at jeg slet ikke gider hele det ræs derinde. Forstå mig ret, jeg synes det er fedt at folk vil dele ud af deres hverdag med alt hvad det indebærer af sundhed, men det kan bare blive for meget for mig (og jeg er udmærket klar over, at andre elsker det og det er super). Det gør så bare for mig, at jeg nogle gange i flere dage/en uge ikke gider det.

Når jeg endelig kommer derind får jeg bare mere dårlig samvittighed end reelt inspiration. Og det er endda selvom jeg har trænet og spist sundt den pågældende dag. Det bliver ofte lidt overfladisk og “helligt” i mine øjne og handler om hvem der træner mest på uge, hvem der både træner morgen og aften og hvem, der spiser de pæneste ting. Det er derfor jeg har den der “slap lige lidt af” holdning nogle gange.

Og jeg kunne bare være mega ligeglad tænker I måske, og det kunne jeg også og det er jeg egentlig også, men ud fra gårsdagens indlæg kunne jeg fornemme, at vi er mange der sidder med den samme holdning. Jeg tænker bare på, hvor mange der sidder derude og har dårlig samvittighed over de ikke har trænet to gange i dag, kun har trænet seks dage på en uge i stedet for syv eller ikke har spist “clean” nok.

Det er mere den tendens, der er ved at skabe sig i vores samfund der går mig på. Alt handler pludselig om træning, konkurrencer, muskler, sixpacks og proteiner. Jeg skrev faktisk sidste år et indlæg om den nye spiseforstyrelse, ortoreksi, og det er ligesom, at det bare er eskaleret endnu mere siden sidst. Dermed ikke sagt, at mange der går op i sundhed har ortoreksi. Overhovedet ikke. Man skal også passe på ikke at kaste om sig med sådanne begreber, da det er en meget alvorlig sygdom. Men jeg tror alligevel det er nemt at ende derude af (mig selv inklusiv), da vores grænser for sundhed hele tiden rykker sig og derved skal der ikke så meget til at føle sig forkert blandt ligesindede.

Det er ikke for nedgøre nogen, at jeg deler disse tanker, for jeg elsker jo også Instagram og er selv medvirkende til, at sundhed hele tiden populariseres. Jeg kan bare mærke det bliver for overfladisk og for “meget” engang imellem og det tager jeg afstand til, mest af alt for at skåne mig selv og kunne slappe mere af i egen krop.

Jeg kan nemlig selv mærke, at jeg ikke altid kan kende mig selv. I sidste uges indlæg om min ugentlig træning undskyldte jeg på forhånd, at jeg “kun” havde trænet fire gange på en uge og at det syntes I sikkert ikke var ret imponerende. Førhen havde jeg været godt tilfreds. Eller når jeg undskylder på forhånd, at jeg stadigvæk ikke er tilbage i min gamle krop (når jeg viser billeder i træningstøj).

Det holder jo ikke og jeg gider ikke være én stor undskyldning for mig selv. Jeg skal kun stå til ansvar for mig selv, være stolt af de resultater jeg har opnået indtil videre og leve livet på den måde, som jeg finder bedst ud fra den tid og lyst jeg har.

Jeg forventer lidt en masse mindre positive kommentarer på baggrund af min holdning og det er også helt fair. Det må jeg tage med, når jeg pludselig ytrer mig om noget som mange går op i på den måde jeg beskriver. Men jeg håber også I kan se det fra den anden side.

Generelt skal vi bare passe mere på os selv og ikke gøre ting fordi samfundet dikterer, hvordan vi pludselig bør se ud og at alt pludselig skal være så hysterisk sundt. Før skulle vi være tynde og nu skal vi være super tonede, løbe marathon non-stop, være muskuløse og have tydelige mavemuskler. Den ene tendens overtager den anden på ekstrem vis. Hvad bliver det næste?

Update: For lige at få det på det rene, bunder mine refleksioner ikke i, at jeg er misundelig og har brug for en undskyldning for at spise en is (som nogen tror). Overhovedet ikke. Jeg respekterer, at andre lever deres liv på den måde de foretrækker, det blander jeg mig ikke. Men mit indlæg handler om at dele alle de tanker, jeg har om sundhed i dag og hvordan det påvirker mig i det daglige.

Jeg kan desværre ikke vende kinden væk, som nogen synes jeg skal gøre. Det er jo ikke kun via Instagram (hvor jeg selvfølgelig bare kan unfollow, det er jeg med på), men også i træningscenteret, i min omgangskreds, i blade osv. Alle taler om det og der går ikke en dag uden man bliver spurgt om noget eller hører om andres målsætninger/de vil tabe sig/stramme op osv. Det er helt i orden, men jeg har bare ændret mig det sidste halve år. Jeg vil hellere tilbage til sådan som jeg havde det pre-graviditet, hvor jeg ikke tænkte så meget over min træning og kost konstant. Og hvis der så er andre derude bag skærmen, der sidder med samme følelse og kan finde befrielse i sådan et indlæg, så giver det hele mening for mig 🙂

Hvad siger I? Kan I nikke genkendende til nogle af mine tanker eller er I af en helt anden opfattelse?

P.S Jeg har lige spist en halv liter koldskål med de usunde kammerjunker, og jeg har ikke trænet i den her uge endnu, da min kæreste har ferie. Jeg synes det er mega nice og i orden 😉

// Just some thoughts on social media (specifically Instagram) and how it’s affecting my self esteem and acceptance of own body. Sometimes I need to take a break and focus on other things in my life.

Signature

Skriv en kommentar

 

130 kommentarer

 1. Hej Danica 🙂

  Dit indlæg er virkelig godt skrevet og noget, som jeg tror, at der har været brug for at blive skrevet om. Det har det i hvertfald for mig. Især instagram har påvirket mig i lang tid, og jeg er faktisk blev træt af det lige for tiden, fordi jeg følger alle mulige total seje personligheder, der får flere 100 likes, poster de vildeste billeder af deres træning, hverdag og mad – deres perfekte liv. Og jeg er bare mig… Jeg føler mig ikke god nok inde på instagram, og det er som om, at det er én stor konkurrence derinde. Jeg har prøvet at leve op til idealer og skidt og møg en gang, hvor det endte ud ortoreksi, og jeg har erfaret at sammenligning er roden til alt ondt. Men den kamuflerer sig så godt i medieverdenen og er nem at blive fanget af. Dit indlæg fik mig lige ned til jorden igen – tak for det 🙂
  Dog er både instagram og blogs meget overfladiske, hvor kun halvdelen ofte bliver fortalt, hvilket du jo selv ved i og med, at du kører en træningsblog, og derfor tror jeg ikke, at sundheden er ved at tage over – slet ikke 🙂 Det handler om hvilket miljø, man befinder sig i, og når man har en stor interesse for træning og kost, så søger man også efter dette ganske naturligt, og derved virker det større.
  Men dejligt indlæg med en god holdning, som jeg selv deler! 🙂

  Nu vil jeg gå ind og rette min indlæg på min blog, for det kan godt være, at jeg ikke havde verdens bedste træning i dag, men jeg kom afsted, og man kan sgu ikke være god alle dage!!

  Knus Malue

  1. Jeg kan virkelig nikke genkendende til alt du skriver, især at det påvirker en og man føler sig helt utilstrækkelig sammenlignet med alle de “store” instagrammere. Det bliver et pres og en byrde, der hele tiden nager. Hver gang man tager noget at spise eller træner. Det er forfærdeligt, at man får den følelse, at man ikke er god nok eller man ikke kan leve op til de idealer, der eksisterer for tiden.

   Enig med, at blogs/sociale medier er overfladisk. Det har jeg selv bidraget til i stor grad. Sundheden er netop kun ved at tage over for dem, der interesserer sig for det, men det er jo også dem der er mest udsat 🙂

   Om din træning var god eller ej, så er det vigtigste at du kom afsted og fik rørt dig. Man behøver ikke tage 3 hold om morgenen og løbe 10 km. for at have trænet ordentligt. Så længe du fik hygget dig med din søster samtidigt med I fik rørt jer, så er det sku sejt 🙂

 2. Jeg kunne ikke være mere enig ..
  Har haft præcis de samme tanker som dig på det sidste … 🙂

 3. Jeg er enig med dig i, at instagram er blevet et show off-medie (eller det synes jeg faktisk hele tiden det har været, men der er bare forskellige måder at gøre det på). Jeg synes det er hyggeligt at følge venner og veninder og også nogle enkelte kendte personer samt bloggere. Når det er sagt, så er jeg også nødt til at sige, at jeg har fået meget kort vej til at trykke unfollow derinde. Hvis jeg ikke synes om det jeg ser, så følger jeg dem ganske enkelt ikke, da det så nemt kan “overtage” hele mediet og det tager lidt af hyggen fra det, synes jeg. Sådan formår jeg at holde det på et plan, hvor det stadig er hyggeligt og sjovt for mig 🙂

  1. Fuldstændig enig! Totalt show-off. Rigtig godt beskrevet af, hvad jeg tænker. Det er gået fra at være hyggeligt til at være noget mange tager meget seriøst og nærmest lever igennem. Nogle gange tænker man om det er muligt for folk, at gennemføre en træning eller spise et måltid uden at dokumentere det. Jeg har også ryddet grundigt op, da jeg ikke ønsker at blive i dårligt humør hver gang jeg klikker rundt. Det skal være en hyggelig ting, man lige får tiden til at gå med når man keder sig. Dem jeg følger nu er i overvejende grad folk jeg finder inspirerende, søde og hyggelige. Ikke for meget af det gode. Især kan de amerikanske instagrammere kan nemt kamme over for mig. Det er jo 5 billeder om dagen, der alle handler om man skal lette røven hvis man vil se fit ud, hvilket selvfølgelig er rigtig nok, men det er den hellige måde hvorpå det bliver leveret, jeg står af på.

 4. jeg er SÅ enig! du har sat ord på alle mine tanker!
  dejligt dejligt indlæg!

  og btw. du skal ikke undskylde for hvordan du ser ud nu (med henvisning til hvad du skriver, selvfølgelig.) jeg synes du ser fantastisk ud, og er en KÆMPE inspirationskilde for mig!! 🙂

  1. Er glad for du kan relatere til det 🙂

   Og tusinde tak, er faktisk også rigtig stolt af mine resultater indtil videre 🙂

 5. Jeg synes det er en sund antagelse, og du er ikke den eneste der har bemærket det. Jeg har på flere kontier til insta, fordi jeg også bruger det efter humør og hvad jeg lige har behov for at input.

  1. Ja, overhånd har det i hvert fald taget synes jeg. Det er jo nemlig forskelligt, hvad man synes bidrager til ens humør og dag 🙂

  1. Uhh, jeg er ikke sikker på alle er enige i det 😉 Men det er i hvert fald min opfattelse af hele det her sundhedsræs. Det handler om at træne hele tiden (før du står op, mens du spiser, derhjemme, i centeret, igen om eftermiddagen, mavebøjninger inden du skal sove) og spise sundt (clean, paleo, ingen kulhydrater, alkohol udelukket forevigt, ingen sukker i flere måneder, faste osv.). Jeg får stress…. 😀

   1. smilede lidt… Dine ord her.. er lige mine..
    Jo engang i mellem er dem jeg følgere på Insta inspiration til at jeg får lettet røven (læs EN GANG imellem, slet slet ikke altid), men alt det du lige skrev – SÅ MEGET MINE ORD !!!

    gør dit, gør dat, spis det, spis IKKE det, undlad det, træn… træn… træn… Hvordan får folk tid til det OG alt andet i deres liv? I dont get it. Eller jo, det handler vel om prioritering, men jeg prioritere klart anderledes åbenbart 🙂 he he…

    / Julie – mirandas tanker. Ps… 1 del af nogle af mine tanker omkring dette er oppe på bloggen en ad de næste par dage. Det er vist noget som kommer til at tage et par indlæg 🙂

 6. Amen!
  Fedt du står forrest, går ud ad bunken og tør råbe op!
  Det du lige har skrevet er sandheden og jeg har så meget respekt for det.

  Dit indlæg i går fik mig til at tænke rigtig meget.. Specielt over folks forhold til motion. Hvorfor motionere folk? Folk dyrker motion fordi de vil ligne andre. Jeg har aldrig forstået det, men de vil ha X’s mave og Y’s flotte, lange, tynde og let muskuløse ben! De træner for at vise at de kan, de vil overgå hinanden og gøre det bedre end andre, som du selv beskriver det.
  Folk har ALT for lidt fokus på glæden ved deres egen krop og al det lækre ved den enkelte, som bør, kan og må fremhæves. Snart ser alle piger ens ud, samme six pack, samme squat bagdel osv..
  Man burde tænke meget mere på selve sundheden og velværet i at træne. Folk skal ikke gøre det fordi de vil ligne en anden.. Men fordi de bliver glade og det har så mange fordele! Deriblandt opstramning og pæn krop..

  Jeg har aldrig selv været en af dem, der har ønsket at ligne en anden og trænet efter det. Jeg har til gengæld været slem til at konkurrere og vise at jeg ku. Alt for plat og det slut nu.
  Der bør være et mere afslappet forhold til kost og motion..

  Tak for gode indlæg! Håber du forstod min rodede refleksion..

  1. Ja, det var også meget grænseoverskridende at dele indlægget, da man aldrig ved hvad man kan forvente og om man bliver totalt skudt i sænk. Men jeg synes det var på tide, at nogen tog det op 🙂

   Jeg er glad for at min indlæg fik dig til at tænke over de ting, og kunne ikke være mere enig. Efter alle jeres kommentarer er jeg blevet langt mere afslappet og har ikke det samme stress over ikke at træne non-stop, lave lækkert og farverigt sundt mad hver dag eller se knaldgodt ud 24/7. Elsker din sætning: “Man burde tænke meget mere på selve sundheden og velværet i at træne. Folk skal ikke gøre det fordi de vil ligne en anden.. Men fordi de bliver glade og det har så mange fordele!”. Kunne ikke have sagt det bedre selv:=

 7. Well spoken! Sejt at du står ved din mening 🙂 Du er en stor inspiration – og derfor er det så dejligt at se, at du også lever livet og alt ikke kun går op i kost og træning. Jeg er helt enig – man bør lytte til sig selv i stedet for at blive presset. På instagram kan du vise det, du ønsker at vise og derved skabe det perfekte billede af dig selv. Men man skal nok huske på, at det ikke er virkeligheden – hvor mange uploader billeder af dårlige vaner og usund mad? Nok ikke mange.. Dejligt indlæg 🙂

  1. Jeg føler det er nødvendigt, at jeg siger hvad der ligger mig på hjertet. Jeg lever livet og har altid gjort det, det er først på det seneste jeg har følt et enormt pres om at blive perfekt og få en perfekt krop. Men heldigvis har det allerede hjulpet meget ved at tage afstand fra det, da jeg slet ikke kan følge med. Det er rigtigt med Instagram, at man kan vise et perfekt billede af sig selv. Det kan man også via blogs og andre sociale medier, og det er godt lige at huske sig på det ikke altid er virkeligheden. Tak fordi du mindede mig om det 🙂

 8. Med fare for at tage imod nogle slag her, så tror jeg at den følelse du sidder med, i høj grad er betinget af køn. Det skal forstås sådan, at jeg observerer at især kvinder hele tiden har en følelse af at de skal leve op til et eller andet, mere eller mindre, ekstremt ideal. Når man så bliver suget ind i hele den her sundhedsverden, så eskalerer det for alvor for rigtig mange. Det er ikke et ukendt fænomen, at vi viser os fra vores aller bedste side på sociale medier – både Instagram og Facebook (og andre). Undersøgelser har vist, at folk bliver lidt smådeprimeret over at følge med i hvor vildt andres liv er og hvor godt de har det – når sandheden er at de røvkeder sig det meste af tiden (eller bare lever et normalt liv), men blot vælger at vise de fede øjeblikke. Mon ikke vi alle her selv kan nikke genkendende til det?

  Det er præcis på samme måde med hele sundhedsbølgen – der bliver kun postet, når der er trænet mange gange, lavet rigtig god mad og det hele er perfekt. Det er ikke noget at sige til, at man pludselig sidder med en følelse af at være utilstrækkelig, når man bliver bombet med perfektion konstant – og det er så her jeg specielt oplever, at kvinder virkelig taget det til sig og slår sig selv i hovedet over ikke at kunne være med på et meget højt niveau konstant.

  Og det er netop derfor dit indlæg her er så populært og så mange kvinder der svarer og ånder lettet op; det er befriende at én endelig tør sætte ord på, at det er hårdt at leve op til og det ikke burde forholde sig sådan 🙂 Men humlen her er, at du/I ikke behøver at leve op til noget som helst.. det handler sgu om at gøre hvad der gør én glad (uden at ødelægge sin krop). Der sker ikke noget som helst ved at holde en pause fra træningen – jeg holder selv 5-6 fridage hver 4 uge, da min krop ellers går i stykker. Jeg har lært at elske den pause – det giver mig tid og frirum til at fokusere på noget andet end træning. Som alt andet i livet handler det om balance. Så lær at sortere lidt mere og fokuser på det budskab du selv gerne vil have frem. Hvis Instagram gør dig deprimeret, så drop det – men ellers så brug det til at facilitere dine budskaber og fokuser på det community du opbygger og som du synes er sjovt at kommunikere med 🙂

  /Morten

  1. Du får ingen slag, haha 🙂 For du har fuldstændig ret! Det er nemlig i overvejende grad kønsbetinget. At følge sig utilstrækkelig og lade sig påvirke af medierne/idealer, er vi kvinder verdensmestre i (desværre).

   Jeg kan nikke genkendende til alt du skriver! Og det gør sig jo også gældende inden for andre emner. Sådan vil det nok altid være. Min kæreste har jo en helt anden holdning til det. Han træner altid sin egen skyld og sammenligner sig kun med sig selv. Han kender sine begrænsninger og gør det han har lyst til. Det kan man lære meget af.

   Jeg synes dine råd er fantastiske og er klart noget jeg selv vil tænke mere over. Måske du selv skal skrive et blogindlæg om det? Det er jo tydeligvis noget mange kvinder går med, og du har fat i den lange ende. Jeg vil i hvert fald gerne læse det 🙂

   1. Jeg ånder lettet op så, haha. Ja, jeg oplever også at de fleste mænd hviler lidt mere i sig selv på det punkt (udover kåde teenagere, der kun er i centeret for at se bedre ud for pigerne).

    Uha ja, det kribler faktisk lidt i fingrene for at gøre det nu 😀 Kan være jeg lige for kigget på det her i weekenden…

 9. Jeg synes det er super skønt at du bringer dette emne på banen ! Jeg selv er begyndt at tage total afstand fra træningsblogs og instagrammere der kun lever i en gulerodshave. Jeg kan godt lide og træne og spise sundt, men ligeså meget kan jeg godt lide at spise is og chokolade, og grille lækre bøffer/pølser og få en god kartoffelsalat dertil. Så for mig er det heller ikke inspiration at læse om folk der træner over 7 gange om ugen, og undskylder hver gang de ikke har fået trænet eller har kommet til at nyde en is – helt ærligt. Det vigtigste i livet er sgu ikke at være tynd og have en six-pack (PIGER SKAL IKKE HAVE SIX-PACK!!!) men at man har det sjovt og man nyder livet med de mennesker man har omkring sig. Så hvis man har tid og ikke skal andet – så er det skønt at træne, men hvis der er sjovere ting at tage sig til, fremvælger jeg altid dette – vi lever sgu kun en gang , og det vil være surt at se tilbage på sit liv og se at man sagde nej til mange ting og sjove stunder med venner og familie, fordi man lige skulle nå tre hold oppe i træningscenteret. Og ens venner og familie elsker en om man så vejer de 5 kg mere eller mindre, og de elsker endda en mere hvis man er afslappet omkring selv sig (erfaringer herfra)
  Og hvis man er flov over at gå på stranden med lidt fedt på kroppen – er man jo selv med til at gøre det værre for andre. Hvis man er ligeglad og bare har det sjovt, og acceptere ens krop og at vi er forskellige så bliver det jo bedre for andre.
  Her den anden dag læste jeg os et godt råd – at den dag man acceptere sit udseende og sin krop, den dag kan man begynde at gøre ændringer der er gode for en selv, og som ikke vil kører en psykisk ned!

  Hov en lang smøre jeg fik skrevet her – det jeg egentlig vil frem til , er at jeg er ENIG og synes det er fantastisk at du bringer dette op !!! 😀

  1. Jeg forstår godt du føler behovet for at tage afstand, sådan har jeg det også, og det sidste jeg ønsker er, at folk føler at min blog giver et urealistisk billede af hvordan man bør leve sit liv. Jeg elsker selv de blogs, hvor alvorlige og personlige ting tages op og man føler det er “ægte”.

   Jeg synes virkelig du har fat i den lange ende, og kunne ikke være mere enig. Når jeg lever livet indebærer det også hygge med familie og venner. De kommer altid i første række. Man kan sagtens kombinere sundhed med det, men den dag man begynder at droppe aftaler, stresse over mad og tænke på træning hver dag, bør man nok lige kigge sin livsstil igennem og om det virkelig gør en mere lykkelig og til et bedre menneske.

   Synes forresten det råd du har læst er fantastisk! Det vil jeg notere 🙂

 10. Well, jeg elsker instagram og følger også flere fitnessprofiler derinde (også din 😉 ). Jeg tror egentlig, at den tendens med at skulle vise sig selv fra sin bedste side – eller en side, som måske ikke engang er sådan du i virkeligheden er, er ved at blive for meget. Instagram er jo et oplagt medie, fordi man kan ligge billeder ind konstant. Man kan nok ikke sige, at folk udnytter mediet, men mange går jo fuldstæææændig amok med billeder all the time. Og synes ikke kun det er fitnessprofiler, men ligeså meget modebloggere og privatpersoner Fitness-temaet er dog blevet meget mere udbredt – fx hos modebloggere – og lige pludselig fylder det en stor del af vores liv, fordi man ser det overalt og man kan nærmest ikke undgå at få dårlig samvittighed. Jeg tror, man skal huske at være kritisk over for de sociale medier – forstå mig ret – selvom det er skide sjovt at bruge og stalke andre mennesker, så ligesom man ikke skal tro på alt hvad folk skriver, skal man nok heller ikke tro på alt hvad de viser. Man vil jo gerne udtrykke en eller anden særlig identitet og det kan man bare endnu tydligere gøre med billeder! 🙂

  1. Jamen, du har så ret! Man viser primært sin bedste side og det forstår jeg til dels godt. Vi lever i en iscenesættende verden, hvor alt er konkurrenceorienteret. Jeg får så mega stress af det, og det er ligegyldigt om det er via mit tidligere studie, sundhed, overskud, udseende osv.

   Og du har ret i, at det ikke kun længere er fitnessprofiler men alle bloggere, der tager fitnesstemaet til sig og på den vis er med til at sprede budskabet. Det viser blot, at de er lige så let påvirkelige som os andre. Man skal nemlig være kritisk, men i kampens hede kan man godt glemme dette og tro, at det er sådan verdenen ser ud, selvom det langt fra er tilfældet.

 11. SÅDAN, DAnica! Tak for du tager emnet op. Jeg er helt enig i, at det er tiltrængt med en mere kritisk tilgang til det med træning og “sundhed”.

  Mht. Instagram (og visse blogs i øvrigt) er jeg også helt enig. Jeg droppede for en 3-4 måneder siden en stor del af de træningsrelaterede Instagram-brugere og blogs, jeg fulgte, netop fordi de skabte et for stort, og for mig, forkert fokus på “clean eating” og hård træning, og jeg ikke kunne ikke rigtig lade være med at sammenligne mig selv med personerne bag. Så sad jeg der og var kun glad for mig selv, når jeg også havde spist sundt og trænet en 4-5 gange om ugen. Det holder ikke i længden for mig. Træning og mad skal være lystbetonet, og fordi det giver mig noget positivt.

  Dit indlæg i sidste uge, hvor du “undskyldte” for de fire ganges træning stak mig altså i hjertet. Jeg fik desværre ikke kommenteret det, men husk nu at DU bestemmer og over dit liv, og at du kun skal træne, og i det omfang, det giver mening for dig!
  Det hele handler om balance og om at være tro mod dig og din situation. Så er det jo fuldstændig ligegyldigt, hvad andre gør. 🙂

  Igen, tak for et godt og tiltrængt indlæg!

  1. Jeg ser i øvrigt sundhed som det at have det godt.

   I den definition er motion og næringsfornuftig kost blot en del af sundheden; jeg får det også godt af at spise is på havnen eller at inhalere Marabou på sofaen med kæresten.

   1. Er glad for du er glad for emnet tages op. Fandt det også nødvendigt. God ide at droppe det, hvis man får det psykisk dårligt af det. Man kommer nemlig nemt til at sammenligne sig, selvom man prøver at lade vær. Det skal nemlig være lystbetonet og ikke fordi man føler, det er noget alle gør.

    Forstår godt du undrede dig over min udtalelse, den var også så forkert som noget kunne være. Det viser bare hvor forskruet man kan blive af, at følge Instagram, læse blogs og generelt blive bombaderet hver dag med det :/ Jeg har derfor fuldstændig ændret fokus og lever sundt/træner, når jeg glæder mig til det og har lyst 🙂 Sundhed er nemlig så meget mere end træning og kost, det er at hvile i sig selv, smile, være selvsikker og nyde livet ligesom man vil 🙂

 12. TAK! Rart der er en, der står frem med et alternativ til det perfekte sundhedsliv. Jeg kan også ind imellem føle mig utilstrækkelig (ubegrundet i øvrigt), når jeg åbner bloglovin og instagram. Jeg er ikke fanatisk, men lever et nogenlunde sundt og afbalanceret liv. Thumbs up!

  1. Man føler sig nemlig utilstrækkelig! Det holder ikke, når man faktisk gør en fin indsats. Om man så træner en gang om ugen eller slet ikke, så er det vigtigste, at man er tilfreds med sig selv og nyder livet 🙂

   1. Ja, det kan vi godt blive enige om. Og der skal jo være plads til alle – men det er problematisk, hvis det gør, at mange føler at de ikke slår til. I hvert fald er der jo overvældende meget respons på dit indlæg nu, så der er nok mange der er enige i at det er godt at du tog det op. 🙂

 13. Kan kun give dig fuldstændig ret 🙂 … og ved du hvad? Med dit indlæg i går … og alle de mange der følger med her på din blog … jeg tror sørme, at du kan være med til at gøre en forskel … vende alt “hysteriet” til et normalt leje 🙂 … super godt at du “turde” … også med dit indlæg i dag! Jeg bruger selv Instagram … et par gange om ugen, for mere har jeg ikke tid og lyst til …har heller ikke været på Facebook siden januar i år … slettede alt på min profil, men har dog beholdt den. Jeg vil hellere blogge og læse andres blog fremfor – til tider – meget ligegyldige statusopdateringer på Facebook.

  Så stort KRAM til dig for at gå imod strømmen, og lur mig om ikke det kan være med til at sætte ændringen i gang 🙂

  http://www.larseniform.blogspot.com

  1. Det kunne være skønt, hvis indlægget kunne have en effekt på de mange kvinder, der også føler sig utilstrækkelig. Det vil være fantastisk 🙂 Synes det er sejt, at du har droppet de sociale medier (pånær blogs). Hvis det ikke bidrager med noget positivt, så er det bare med at undlade det 🙂

   Forresten jeg elsker altid dine kommentarer. De er så positive og du har et skønt livssyn. Du er et perfekt eksempel på, at man hviler i sig selv og det er altid at foretrække frem for at dvæle og slå sig i hovedet konstant over træning og kost.

 14. Respekt til dig Danica. Hvor er det bare sandt.

  Jeg elsker at træne, normalvis, – men nogle uger HADER jeg det. Og så gør jeg det ikke. For, hvis jeg virkelig ikke har lyst til at løbe en tur, men hellere vil spise en hel bøtte Ben and Jerry’s selv, hvem skulle så stoppe mig? Det skal i hvert fald ikke være samfundets idealer om hvordan man skal være/opføre sig.
  Så længe man selv ved man er sund så er det fint! Jeg ser sgu godt ud – men selvfølgelig kunne jeg være meget mere trænet og få min fedtprocent helt ned.
  Jeg vælger at blande fysisk og psykisk sundhed. Jeg vil kunne hygge mig, nyde den mad jeg vil ha, bruge min tid på veninder og familie i stedet for at prioritere min træning højere.
  Det er det jeg tror, er sunde livsværdier.
  Respekt til dem der træner amok.

  Jeg vil bare helst ligge på mit dødsleje og tænke tilbage på alle de timer jeg har brugt med familie, venner og nogle jeg har været der for, i stedet for alle de timer jeg har brugt i et fitnesscenter.

  Rigtig godt indlæg – et af de mere interessante jeg har læst.

  Masser af god karma herfra 🙂

  1. Mange tak <3

   Jeg hader altså også at træne til tider, I said it 😉 Nogle dage er det nærmest værre end at skulle til eksamen og så dropper jeg det altså! Den psykiske sundhed er mindst lige så vigtig som den fysiske del. Der skal være sammenhæng og man skal mærke efter om man gør det for egen skyld eller fordi man har et eller andet ideal man skal udfylde.

   God karme lige tilbage 🙂

 15. Haha, elsker din ps! Ligger helt og smiler over hele hovedet!
  Men nu det mere alvorlige. Jeg kunne ikke være mere enig! Synes det er blevet så hypet i de sidste par mdr, og man ser det bare hele tiden! Jeg sad selv og lavede eksamensopgave/forberedelser, og det endte jo med, man fik dårlig samvittighed over, at man ikke havde overskud til at skulle afsted og alle andre åbenbart var nede at træne. Så ikke nok med eksamen fløj rundt i hovedet, så blev man også lidt stress over det træningspress “samfundet” gav en. Man kunne håbe, at det skyldes sommeren, og alle vil se så godt ud som muligt, men ja, tvivler lidt.

  Fedt indlæg og elsker du/I altid ytrer jeres ærlige mening! Derfor jeg altid læser jeres blog, da troværdigheden er i top – tak!

  1. Haha koldskål ftw;)

   Det er MEGET hypet. Sådan er det med ting engang imellem, men hvis det påvirker dig sådan, at man ikke engang kan koncentrere sig om sin eksamen, så det er for meget. Det var det jeg konkluderede.

   Det er rart, når nogen tager bladet fra munden og siger det, som mange måske tænker 🙂

 16. Virkelig fantastisk indlæg!
  Kan ikke andet end at få dårlig samvittighed når jeg kigger på nogle andres motions- og kostvaner og som du siger er det lige pludselig ikke nok at man har trænet 1 gang på en dag, når en anden har trænet to gange.
  Det er en god tendens, at der bliver gået op i sundhed, så vi kan passe godt på os selv, men desværre tror jeg også vi er på vej ud i en lidt “farlig” tendens – mer vil ha’ mer og hvis man hele tiden skal overgå den bedste, hvad ender det så ikke ud i?
  Jeg vil give mig selv lov til at leve og synde engang imellem og hvis man falder i bør det ikke være et nederlag, men bare en sejr at man kan rejse sig igen!
  Tusind tak for en super inspirerende blog og jeg synes du skal være superstolt over de resultater du har opnået! Keep up the good work! 🙂

  1. Mange tak :-*

   Og selvom det er vores eget ansvar og man ikke burde sammenligne sig med andre, kan det være virkelig svært, når man bliver bombarderet med det hver dag i alle sammenhænge. Det er nemlig en rigtig god tendens, men den bliver nemlig farlig, hvis det er rent konkurrence om hvem, der kan træne flest hold på en dag og spise mest “clean”.

   Det er jo op til en selv, hvordan man vil leve. Det blander jeg mig ikke i 🙂 Men man kan ikke undgå at se den udvikling, der sker for øjnene af en og som man nemt selv er med til at udføre..

 17. You said it, Danica! Super gode reflektioner. Nogle folk skal bare tage en slapper og fokusere lidt mere på at nyde træningen og den sunde mad, frem for at hige efter et helt uopnåeligt ideal, som ingen alligevel kan leve op til.
  Jeg synes det er så fint, at du som blogger går forrest og sætter fokus på det her emne, som nok fylder mere og mere.

  OG – du ser faktastisk ud! F… den manglende træning eller koldskål med kammerjunker! Det er sommer, I har ferie, og sådan nogen uger skal der altså også være plads til 🙂 Det vigtigste må da være, at du nyder det, imens du gør det!

  1. Og i bund og grund er det bare reflektioner 🙂 Jeg ved mange ser på det på en anden måde og det er helt okay, vi er alle forskellige 🙂 Men jeg kan ikke leve op til det ideal og det er også helt okay 🙂

   Og hvor er du sød! Jeg nyder min ferie ligesom jeg foretrækker det. Måske får jeg trænet måske ikke. Det hele går nok, så længe jeg hygger med min familie 🙂

 18. WORD! (Jeg kunne skrive så meget til det her indlæg, men har desværre ret travlt, men vid, at jeg er så enig med dig i alle dine synspunkter, og jeg sætter kæmpe pris på, at du tager dem op!)

 19. Først og fremmest er jeg utrolig lettet og glad for at se, at jeg ikke er den eneste der går med disse tanker. Jeg har længe haft lyst til at skrige “Så la’ da være” Jeg har i de seneste 5 år lidt af en spiseforstyrrelse og når jeg læser diverse sundheds – og træningsblogs kan jeg se nogle tendenser der absolut ikke er sunde. Dette indlæg er simpelthen så fantastisk og jeg er sikker på, at du hermed har fjernet en masse tunge sten fra mange hjerter. Jeg har den dybeste respekt for dig og din ærlighed. Af hjertet tak for, at du har modet til at gå imod det perfekte, iscenesatte og uautentiske billede af verden.

  1. Er glad for du ikke føler du er alene med disse tanker længere 🙂 Jeg er virkelig ked af, at du har været igennem en hård periode og stadigvæk kæmper med det.

   Hvis mit indlæg gør, at nogle føler sig mere tilpas i egen krop nu og er tilfredse med det de har, så er jeg overlykkelig 🙂 Verden er ikke perfekt og det skal alle vide.

 20. Super fedt indlæg! Syntes det er mega fedt at du tør sige din mening i et åbent forum, fordi det er så populært som du selv siger. Jeg kan godt nikke genkendende til de ting du skriver, og synes din ”Ps.”-detalje er flabet, men på den seje måde 😀

  1. Jeg er glad for du kan lide det 🙂 Jeg tør godt omend jeg har været pænt meget nervøs hele dagen for reaktionerne.

   Min p.s deltalje er lidt flabet 😉 Men er glad for du også kun se det sjove/seje i det, haha 😀

 21. Super fedt skrevet! Jeg tror mange (selv dem der virkelig går op i sundhedsræset) bliver trætte af det en gang i mellem. Altid træne, diæter, tidligt op.. til sidst er man ved at brække sig af sundhed.

  Jeg er selv en af dem som træner 6-7 dage om ugen, står op kl 5.30 for at træne inden arbejde og træner 2-3 gange om aftenen også. Jeg er næsten altid på en eller anden ny diæt eller tæller kalorier – og stadig føler jeg mig ikke god nok, føler ikke jeg træner nok osv. Jeg tror virkelig vi får kørt hinanden alt for meget op – især på instagram – til at skulle præstere mere, være tyndere, have mere sixpack. Slap nu af, du er god nok, det er okay “kun” at træne en gang om dagen og spise pasta til din aftensmad!

  Jeg har de sidste par uger også været så træt af det, at jeg er stoppet på min diæt (spiser med sund fornuft og efter mæthed), træner stadig hver dag fordi jeg har lyst, og hvis jeg ikke har, ja så sover jeg længe med god samvittighed!

  Men jeg tror det er utrolig vigtigt at få emnet ud, for der er alt for mange som tror at alle dem de ser gå amok på instagram/blogs aldrig har det på samme måde som dig – det tror jeg vi alle sammen har nogle gang!! Nogle gange føler jeg endda at mine veninder som jeg ikke ser så tit, har fået et helt forkert billede af mig, som en pige der ALTID spiser sundt. Og så føler jeg lige pludselig de kigger ekstra meget når jeg tager et stykke kage – og det er sgu rart!

  1. Det tror jeg du kan have ret i, at selv de bedste/sejeste kan få nok af hele ræset engang imellem.

   Jeg følger dig jo flittigt allerede og synes det er beundringsværdigt du har kunne holde den længere, men jeg forstår udmærket hvorfor det kan blive for meget. Du er jo allerede så sej, at du behøver ikke kalorier, diæter, træning hele tiden for at bevise dit værd. Det er lige præcis det der er problemet!

   Jeg er glad for at høre, at du har fået det lidt bedre og indset, at sundhed ikke er vigtigere end alt andet, for så er det lige pludselig ikke sundhed længere.

   Du er sej Andrea!

 22. Hej Danica

  JEG ER SÅ ENIG! jeg er selv ved at blive utrolig træt af, at alle inde på f.eks. Instragram skal overgå hinanden, det bliver bare for meget – så du er overhovedet ikke den eneste med denne holdning 🙂

  Når det så er sagt, så er det mig der arbejder nede i FW og jeg har da stødt på dig dernede et par gange, og du kan sagtens være super stolt af dig selv! jeg synes du ser godt ud og man kan ikke se på dig at du har fået en lille baby! det kunne være gået 100 gange værrer 😉

  Jeg prøver selv at se bort fra nogle af alle de inspirerende blogs osv. for jeg kan mærke at det påvirker mig i en retning jeg ikke bryder mig om. Det er lige som du selv siger – som om man bare SKAL se sådan ud.. og det kæmper jeg utrolig meget med, for der tror jeg aldrig jeg kommer hen. Man skal lære at være tilfreds med det man har og det man er! der skal være plads til noget koldskål og der skal være plads til en uge uden træning en gang imellem 🙂

  knus fra Laura i Fitness World Risskov 😉

  1. Hvor er du sød Laura 🙂

   Men jeg er også ked af, at høre du er endnu en der bliver påvirket af hele sundhedsræset (mig selv inklusiv). Vi er gode som vi er, og vi skal ikke altid hige efter det uopnåelige.

   Jeg synes du er sej (og rigtig sød), så du kan være stolt af den du er og dine resultater 🙂

 23. Danica, det er så mega i orden med koldskål!

  Jeg er ved at arbejde mig ud af noget, der meget vel kunne være end i ortoreksi.
  Som tidligere tyndfed har jeg i et par års tid svævet mellem at forsøge at opbygge muskler og at tabe fedt, og det var bare aldrig godt nok.
  Jeg har (næsten..) lært at acceptere, at jeg er spinkel og blød, og at jeg selvfølgelig skal træne og spise sundt, når det gør mig glad, men at jeg i sidste ende helst vil huske tilbage på min ungdom som en tid, hvor jeg oplevede en masse, fremfor en tid, hvor jeg min primære tilstand var at være eller forsøge at blive vildt flot (punktum.)

  Jeg er aktivt i gang med at finde forskellige metoder til at finde tilbage til den (fysisk OG MENTALT OG OPLEVELSESMÆSSIGT OG SELVVÆRDSMÆSSIGT OG IKKE-LIVSBEGRÆNSENDE) sunde træning igen (mon det skulle ende ud i endnu en blog i blogland 😉 ), og jeg vil da lige komme med et tip her til sidst.

  Molly her er simpelthen så klog og dygtig – en personlig træner, der ikke bare kaster sine klienter ud i hvad som helst. I denne artikel linker hun også til tidligere artikler med relevans:

  http://mollygalbraith.com/2013/07/is-being-really-lean-really-worth-it/

  Bl.a. har hun skrevet én om netop faren ved fitspo-billeder, som du nævner.

  læs det! Det gør glad 🙂
  Du er sej, Danica!

  1. Mega i orden! 🙂

   Puhaa, det lyder mindre sjovt det du har været igennem. Kender udmærket følelsen af ikke at føle sig god nok. Jeg har også lært at acceptere, at jeg er mere blød i det end andre.

   Jeg synes totalt meget du skal starte en blog med det syn du har på sundhed. Jeg vil elske at læse den 🙂 Og tusind tak for link, hun er fantastisk og rammer virkelig plet! 🙂 Tak fordi du vil dele det.

 24. Se, det er ærlig snak, og det er nu dejligt når man kan læse at der sidder et “rigtigt” menneske bag om bloggens udseende. Det gælder din, som andres. At vi lever, laver fejl, og hvorfor vi overordnet gør som vi gør – men også “falder af på den”, af og til.

  Jeg er faktisk ikke på Instagram, af netop de grunde du beskriver. Tror ikke jeg ville kunne holde alle de lækre og inspirerende billeder ud! Udover jeg elsker billeder fra diverse træning, er jeg jo ret vild med mad fotos. Jeg bruger rigeligt tid på nettet, på blogs og iøvrigt Pinterest.

  Så jeg synes det er helt okay at du melder ud som du gør. Forståeligt.. 🙂

  1. Ja, vi er jo alle bare helt almindelige mennesker bag Instagram/blogs/Facebook. Forstår godt du fravælger Instagram. Det stjæler alt ens tid og så får man samtidigt ofte dårligt samvittighed 😉

 25. Jeg er SÅ enig, både i dette indlæg og det du lagde op i går.

  Jeg har også længe selv haft en daglig følelse af dårlig samvittighed når jeg har læst diverse træningsblogs, fremfor blot at anskue dem som en måde man KAN leve på.
  Da jeg har en smadret ryg, så er det simpelthen ikke en mulighed for mig med hård daglig træning, hvis jeg samtidig skal have en hverdag til at fungere – uanset hvor meget jeg så gerne ville det!
  Jeg har bare været nødt til at acceptere, at jeg ikke kan den slags, men at jeg til gengæld kan tage min kæreste i hånden og gå nogle lange ture om aftenen, og lave nogle forskellige øvelser når jeg selv føler at jeg kan.
  Det har taget rigtig lang tid for mig at nå til den erkendelse, da jeg førhen trænede rigtig meget og var meget aktiv. Jeg tror på, at man bare må gøre det bedste man selv kan, og lade være med at kigge for meget på hvad andre kan, for vi har alle sammen nogle forskellige forudsætninger for at gøre/kunne ting her i livet. Desværre er en af mine forudsætninger så at have en smadret ryg i en alder af 23 år, men dét er der jo ikke noget at gøre ved, udover at prøve at se så positivt på tilværelsen som muligt. 🙂

  1. Ja, og det skal ikke give os dårlig samvittighed, det skal motivere os, ellers kan vi jo ikke bruge det til noget. Er ked af at høre om din ryg 🙁 Jeg kan på sin vis relatere til det, da jeg siden jeg var 20 har haft problemer med iskias og venstre ben, hvilket betyder jeg ikke kan løbe en tur eller f.eks. ligge på ryggen og lave maveøvelser ret godt.

   Jeg synes du er sej, du er nået til den erkendelse og arbejder med det du har :)Man kommer langt med positivitet og ved at fokusere på, alt det man har, der bringer lykke.

   1. Præcis, men når man i mange tilfælde kun ser den “perfekte” side af folks liv igennem blogs, facebook, instagram osv. osv., så tror jeg at mange (nok primært piger), føler at de burde præstere meget mere og bedre i mange aspekter af livet. Det er da pisse ærgeligt at fokusere på de negative ting, når man i stedet kan fokusere på de små ting og positive ting. 🙂

    Man kommer rigtig langt med positivitet, og selvom jeg da har dage hvor jeg synes det er skide irriterende at jeg nok højest sandsynligt ikke kommer til at være ligeså fit som førhen, eller at jeg nok ikke liiige kommer til at kunne passe mine jeans fra før jeg smadrede ryggen, så er det med at finde de gode ting frem i stedet for, for mon ikke der er nogen rundt omkring der trods alt har det meget værre. 😉

 26. Enig, enig, enig!!
  Bli’r mere og mere chokeret for hver gang jeg klikker ind på de instagram profiler, hvor helt unge piger i 17-18 års alderen poster før- og efterbilleder af dem selv i bikinier, taler om clean eating, om hvor hårdt og mange gange om ugen de træner og ikke mindst – hvordan de begræder deres ‘ cheat days’.
  Jeg synes virkelig at det er en uhyggelig tendens, at denne nye form for tvangslidelse (som jeg ser det som) er blevet accepteret og helt ok. Du har ret – det er utroligt at skinny pludselig er blevet afløst af fit, men i præcis samme fanatiske omfang som vi tidligere har set.
  Jeg sad egentlig med samme følelse som dig (og åbenbart også mange andre), og følte det kun var mig der kunne se det stigende problem, og måske også var den eneste der havde en smule ondt i røven over alle de her mavebilleder på Instagram. Er godt nok glad for, at der er ved at komme fokus på problemet. Det er synd for alle de piger, der er på vej ind i et ondt sygdomsforløb uden selv at være bevidste om det.
  //Louise

  1. Ja, det er lidt en uhyggelig tendens, i hvert fald når de er så unge. Man kan sagtens spise sundt og træne i den alder, det kan faktisk være en rigtig god måde, hvorpå man lærer at behandle sin krop ordentligt, men når det handler om at blive så tonet som muligt og når man ikke kan kapere man har spist en kage, er det måske på tide, at gøre op med sig, hvor vigtig det egentlig er og hvis skyld man gør det for.

 27. Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg har fået jo næsten decideret stress af at følge træningsblogs på bloglovin.. Jeg synes det er super fedt for de folk, der reelt kan overskue at spise kun 1200 kalorier på en dag, faste til kl 12 og samtidig træne flere timer på en dag, hvilket alt i alt ikke er noget jeg selv ser som sundt, især ift. kalorierne, men det er da imponerende at se, at nogle faktisk gør det hver dag (nok også med hjælp fra en del koffein).. På sigt har jeg dog også selv fået dårlig samvittighed og hvor jeg før syntes at 3-4 dages træning i ugen var meget, så føles det nu pludselig ikke godt nok længere, fordi jeg ser forskellige bloggere liste 6-7 dages træning, der varer i flere timer.
  Jeg rendte ind i influenza sidste uge og jeg har ikke været syg i flere år, hvilket jeg tror kunne skyldtes at jeg pressede mig så hårdt i fitnesscentret (og derhjemme), hvor jeg førhen altså har været inaktiv det meste af mit liv.. Og når man samtidig har en blog og gerne vil have den skal være inspirende, så fik jeg enormt stress af, at jeg kun kunne skrive 3 dages træning på ugeskemaet.

  På grund af sygdom og allergi, der blev forværret af stress, så har jeg ikke trænet i ca. 2 uger og jeg bestemte mig også for, at min blog skulle være til for mit eget bedste og et redskab til at motivere mig selv til at opnå mine mål og ikke et konkurrencemiddel, hvor mine mål skulle opnås indenfor et par måneder.. Når min krop får ordentligt restitueret og stressen er dampet ordenligt af, så glæder jeg mig til en ny hverdag med moderat træning 3 gange i ugen, der ikke brænder mig ud, men som styrker mig og som vil være en nem del af en varig sund livsstil 🙂 og så vil jeg sku fremover være stolt af at skrive de 3 dage på bloggen! 😉

  1. Det er nemlig super fedt for dem, der kan leve på den måde hele tiden og har det godt, men det duer ikke for mig. Det må jeg bare indse en gang for alle :)Du har fuldstændig ret med udgangspunktet for din blog, det er også klart det sundeste. Sådan forsøger jeg også at gøre det, men desværre har jeg til tider lade mig påvirke af alt muligt.

   Og du kan godt være stolt af de tre gange, for det er altså helt i orden og sejt! 🙂

 28. Fantastisk velskrevet indlæg og det rammer fuldstændigt plet. Jeg er ikke selv én af de der træningsnarkomaner på IG, men er det lidt ” i virkeligheden” og kigger derfor ofte med. Og nu nærmer det sig som den besættelse, du skriver, hvor tanker a la “hvis hun kan, kan jeg også” og den slags. Istedet for at ville være sund, bliver det konkurrencepræget, og det er i den grad usundt for mig (og nok også for en del andre).
  Forleden tænkte jeg grundigt over mit mål om at få en sixpack. Min mave har aldrig været den, som jeg har haft lettest ved at få til at stråle af muskler, og derfor er det vel blevet målet. Men en dag tænkte jeg så over, hvorfor jeg ikke bare nyder mine andre kropsdele! Mine arme får altid ros, jeg har flotte ben og en god røv. Så hvorfor alt det fokus på dét, man ikke kan opnå, istedet for at vise det frem, man har? Det vil jeg begynde på nu. For en sixpack får jeg vist aldrig, hvis jeg stadig vil kunne spise en is indimellem, nyde dejlig rødvin og min elskede chokolade. Og dét vil jeg!

  1. Ja, det bliver en besættelse for nogen (mig selv inklusiv). Væk med de tanker og ind med at gøre det, der føles rigtigt. Jeg forstår heller ikke sixpack hypen. For det første er det ikke ret kvindeligt, hvis du spørger mig. For det andet er det fuldstændig urealistisk for mig (og mig andre), så det gider jeg slet ikke bruge tid på 🙂 Sejt du har den indstilling til tingene.

 29. Hej Danica. Tak for at sætte dette emne til debat 🙂
  Jeg oplevede selv for et par måneder siden, at jeg var på vej i den gale retning.. eller rettere sagt det gjorde min fysioterapeut. Jeg havde haft en del små skavanker og nu var jeg altså blevet decideret skadet af ikke at lytte til min krop. Min fysioterapeut Morten sagde så til mig: Sara nu går jeg altså lige lidt til dig – de ting han sagde ramte plet! Selvom det blot var min anden session hos ham, kunne han læse mig som en åben bog. Mine tårer væltede ud, for det var så befriende at en helt udefra kunne se, at jeg ikke trives og at jeg ikke havde det godt (selvom jeg selv var overbevist om at jeg havde det strygende). Jeg overså de signaler min krop sendte mig, netop fordi jeg blev “påvirket” af alle billeder på især instragram (men self. også af andre grunde).. Når andre skulle træne så meget, så skulle jeg da også.. Men selv om det var noget af en mavepumper han gav mig, så gav han mig også en masse ting at tænke over.. F.eks så er du IKKE din træning, det er IKKE den skal bestemme hvem du er eller den folk elsker dig for at være! Og hvis du har lyst til et stykke chokolade, så tag et stykke chokolade eller en plade for den sags skyld, uden at få dårlig samvittighed – det er nemlig en del af det med at være sund, det at være sund inden i 🙂 Velvære er en vigtig faktor når det gælder om at være sund. Når man begynder at skære de ting fra som man egentlig nyder, såsom venner, familie, middage, slik osv. for at træne i stedet, så kan det godt være man bliver sund udenpå og føler sig sund, men glemmer man måske den nydelse man kan have ved bare at slappe af og nyde at der er andre ting i livet – for træningen skal ikke bestemme hvem du er 🙂
  Kh Sara

  1. Du rammer virkelig plet.

   Det er jo helt vildt, at man så hurtigt kommer på den forkerte kurs og at udefrakommende kan se det før en selv. Det giver nemlig en selvindsigt, at erkende det og arbejde med det man har. Der er så meget andet i livet end træning, sund kost, sociale medier og idealer.

   Du er på rette kurs 🙂

 30. Jeg er så meget enig med dig!! Og det var egentlig først da jeg læste din blog jeg kiggede på mig selv og kunne godt se jeg egentlig er begyndt at glemme mig selv. Jeg nyder at træne og spise sundt, men jeg er begyndt at få dårlig samvittighed når jeg spiser noget usundt eller tager en hviledag 🙁 jeg er endda begyndt at spørge kæresten af om han har fået trænet idag og om han burde spise dette eller drikke det. Det er bare ikke iorden!
  Er enig med dig i det hele går op i konkurrencer, mærkeret kroppe og proteinpulver osv. Man falder bare nem med i den bølge og føler sig nok lidt udenfor hvis man ikke gør og synes også det er blevet lidt svært til tider og spise ude, for tager man ikke noget sundt på kortet tænker man ik på sin krop… Det har taget overhånd! Synes det er flot mange kan køre i denne bane, men husker de sig selv?? Jeg vil hvertfald sige tak til dig og for dine tanker og ord- det har gjort jeg vil tænke mere på mig selv og ik på hvad alle andre gør. TAK! 🙂

  Mette

  1. Hvis man glemmer sig selv, er det som oftest fordi det er blevet for “meget”. Det var det jeg selv oplevede :/ Man skal ikke have dårlig samvittighed. Det er altså helt i orden at spise en kage/drikke igennem/droppe træning engang imellem. Vi dør jo ikke af det og det gør som regel ingen forskel.

   Det er meget nemt at hoppe med på bølgen, fordi alle andre gør det. Men gør det os lykkeligere eller bliver det bare tvang. Det spørgsmål har jeg stillet mig selv 🙂

 31. Jeg er rigtig glad for at nogen sætter ord på sådanne tanker i et offentlig forum. Jeg er netop færdig med behandling(med psykolog og diætist) efter en “omgang” anoreksi. Nu venter den lange rejse tilbage til alt det gode. Det er rigtig svært at finde ud af hvad der er normalt ift. mad, træning og udseende når man starter et sådant forløb, og det er til stadighed en svær opgave, hver dag at overbevise mig selv om, at jeg fandme ser godt ud, som jeg nu gør. Jeg kan sagtens se, hvor min tidligere forvrængning af min egen krop og indstilling til sundhed kommer fra. Derfor kan jeg også krumme tæer over de instragram-piger der søger slanketips osv. hos hinanden, hvor man tydeligt kan se at de overhovedet ikke bør tabe et gram. Jeg ville så gerne, at INGEN nogensinde skal gå det samme igennem som mig, men det er en uundgåelig ting når det lave selvværd og rejsen mod perfektion tager overhånd.
  Så tak fordi du er med til at brede budskabet om, at mindre altså også kan gøre det 🙂

  1. Jeg er så ked af, at høre du har været igennem det. Der er ingen der bør gå igennem sådan noget 🙁 Rejsen mod perfektion tager nemlig ofte overhånd, og det er slet ikke nødvendigt for vi er allerede perfekte som vi er, i vores egen krop med vores helt unikke udseende og personlighed.

   Du er sej, at du er kommet videre. Det beundrer jeg dig virkelig for!

 32. Hvor er det bare er fedt indlæg! Spot on, i hvert fald for mig! Her sidder jeg 6 uger efter at have født og stresser over at jeg ikke må træne, i stedet for at tage den med ro… Og sidst jeg havde født trænede jeg op til et halvmarathon, og det skal ikr ske igen. Tabte mig for meget og tror i sidste ende at det fik ud over mælkeproduktionen. Jeg vil stadig igang med træning, men har ikke brug for at være total tonet (selvom det da ville være sejt), skal tælle kalorier og proteiner og alt det der… Det handler om en sund balance, og det indebærer, for mig, bl.a. is, slik og kage i weekenderne 😉

  1. Du må for alt i verden ikke stresse. Kan selv huske mine tanker, da jeg havde født, men din krop skal nok finde sig selv igen. Det tager bare tid. Man får aldrig tiden med barnet igen, men ens krop kan man altid forbedre 🙂

   Sund balance er vejen frem. Tillykke med jeres lille baby <3

 33. Av, av.. Føler mig faktisk lidt ramt.
  Jeg er (stadig) vild med instagram og synes det er yderst motiverende at læse med derinde. Jeg er vild med inspirationen jeg får til sunde retter og til nye træningsøvelser – derudover synes jeg der er en god stemning og god opbakning til hinanden.
  Jeg kan godt følge dig i den generelle sundhedstendens er begyndt at fylde rigtig meget (og måske også for meget) i vores samfund og især i blogland. Men den bølge rider jeg også selv på lige nu. Men jeg elsker det. Jeg ser mine gamle veninder fra folkeskolen meget oftere nu end jeg tidligere har gjort, for træningen er blevet et samlingspunkt. I går mødte jeg min efterskole-roomie, som jeg ikke har set i flere år – og hvor var det bare hyggeligt! Kombinationen af det sociale samvær og følelsen af en god omgang træning gør, at jeg prioriterer min træning ekstremt højt – og i nogles øjne også alt for højt. Jeg er dog ked af, hvis jeg er med til at lægge et pres og dårlig samvittighed for dem der følger min instagram. Det er ikke og har aldrig været meningen – overhovedet!
  Selvom jeg følte mig en smule ramt da jeg læste dit indlæg, så vil jeg give dig kæmpe high five for at have taget emnet op. Især når jeg så efterfølgende læser de mange kommentarer fra lettede kvinder – så kan man næsten ikke lade være med at spørge sig selv, hvad det er for et samfund vi lever i?
  Da jeg boede på New Zealand boede jeg hos et skønt ungt par, som laver adventure-races for sig selv med deres venner, hvor de nogle gange træner i 6-12 timer af gangen i en kombination af mountain-bike, løb, svømning og kayak. Her er det ikke konkurrencen, men sammenholdet og udfordringen der er i fokus. Personligt tror jeg at jeg har lært en del fra den kultur. For jeg må indrømme, at selvom mit helt store ønske lige nu er at løbe et marathon – og selvom det nok er meget realistisk at jeg kan nå at blive klar til september, så gør jeg det ikke. Susan kan ikke nå at blive klar til det – og uden hende ser jeg ikke nogen grund til at gennemføre det til september. Målet har vi sat sammen og noget vi også gennemfører sammen.

  Min pointe med min kommentar er nok at det for mig i ligeså høj grad handler om det sociale aspekt fremfor konkurrencen i det.
  Om man er enig med dig eller ej, så har du har du formået at sætte tankerne i gang hos mange og mig selv inklusiv – det synes jeg er fedt, så tak for det! 🙂

  1. Jeg er virkelig ked af, at høre du føler dig ramt 🙁 Det har aldrig været min hensigt, at ramme nogen eller gøre at de føler sig forkert. Din indstilling til sundhed og træning inspirerer mig (ellers vil jeg ikke følge dig flittigt på Insta/læse din blog/eller være i blogfællesskab med dig <3). Der er heller ingen tvivl om, at du træner af ren fornøjelse, fordi du elsker det og fordi du ikke kan lade vær. Forskellen for mig er når nogle gør det fordi samfundet dikterer det/pga. et uopnåeligt ideal/pr. tvang. Derudover har jeg selv svært ved at følge med, da jeg ikke har tiden eller overskuddet til at træne hver dag/spise sundt 99% af tiden. Det har jeg svært ved at identificere mig med og har gjort, at jeg har fået det dårligere med mig selv. Det har ikke være holdbart for mig og derfor tager jeg nu afstand til dig.

   Du har helt ret med det sociale. Jeg elsker også at træne med andre (f.eks. dig og Susan). Men så har man også et sundt grundlag for det (at mødes med vennerne, at hygge sig samtidigt med man gør noget sundt for sin krop).

   Jeg er 100 på du ikke lægger et pres på nogen via din Insta/blog. Du er meget sundhedsrealistisk, laver dine egne fitspobilleder og blogger/deler billeder når du har lyst og ikke fordi du skal/føler en tvang til at opnå et specifikt ideal.

   Jeg synes dig (og Susan) er seje og klart nogle af mine største inspirationskilder. I hviler i jer selv, trives og er ligeglad med hvad andre synes <3

   1. Tror nu det er meget sundt (apropos al den sundhedssnak, hehe) for mig at føle mig ramt – for du har virkelig fået sat gang i nogle tanker 🙂 Så det er nu nok meget godt… 😉
    Jeg er dog rigtig ked af at høre, du har fået det dårligere med dig selv. Og af den grund tror jeg det er en god beslutning at tage lidt afstand fra det. For Danica, en smuk pige (med en fantastisk figur!) som dig burde altså ikke sidde og få det dårligt over andres billeder eller føle du skal leve op til et uopnåeligt mål. Det er livet simpelthen for kort til 🙂 (og her giver jeg dig ret! Hvis smukke piger skal få det dårligt med den tendens der er i samfundet, så er der altså noget galt med det ideal!)

    Jeg synes det er så imponerende at du formår at junglere med et fuldtidsjob som mor, skulle ordne alle de praktiske ting der har været efter jeres ferie, blogge, være en god kæreste og samtidig rende rundt med de smerter du får ved nogle øvelser. For slet ikke at nævne træning, powerwalking, besøg hos fys og kiropraktor. Men om nogle år når du kigger tilbage på den her tid, så tror jeg det er jeres lille familie du vil huske og ikke om du trænede 2 eller 5 gange om ugen eller om du spiste en lækker snack efter faste-tidspunktet. Og mon ikke du vil kigge på nogle af gymbag-billederne og tænke at det sgu var en vildt lækker sild der står der? Det tror jeg uden tvivl du vil 🙂
    Jeg håber du kommer til at nyde den første sommer som en lille familie – uden at få dårlig samvittighed når der ryger lidt lækker is indenbords eller en lækker middag 🙂

 34. Shit hvor har du ramt plet!!! Lige præcis sådan har jeg haft det længe – det er skisme blevet for meget af det gode. jeg træner selv 3-4 gange om ugen og spiser ret sundt men alligevel sneg der sig dårlig samvittighed ind hver gang jeg så insta piger flashe deres Wod på 7 dage i ugen. nohet jeg slet ikke magter og som min krop siger fra overfor – det gjorde mig faktisk stresset. Efter jeg har rejst lidt rundt her i min ferie kan jeg når jeg åbner instag godt se at det virker som om ret mange er nærmest ehmm ja nærmest besatte af træning. det har fået mig til at tænke for jeg gider da ikke konstant ha dårlig samvittighed. no way. og nu smutter jeg til venice beach og får mig en is UDEN dårlig samvittighed!

  1. Ja, man skal ikke have dårlig samvittighed over træning 3/4 gange om ugen og en overvejende sund kost, det er jo fandme alt for sejt. Min krop siger også stop. Så sent som i sidste uge blev jeg syg af overtræning, det vidner blot om at man skal lytte til sin krop.

   Rigtig god tur til Venice Beach. Du har fortjent alle de is du overhovedet kan spise 🙂

 35. HOOOOHAAA!!!

  Jeg nåede ikke at kommenteret på dit indlæg igår søde Danica, men havde tænkt mig at gøre det idag hvorefter du så skriver et mindst lige så fedt et!
  Jeg får sådan en lyst til at give dig en KÆMPE krammer (hermed givet elektronisk), for jeg synes ikke vi er mange som faktisk skriver når det går os skidt, når vi føler os stressede over at vi ik lige har fået trænet “så meget som vi burde” (men hallo – hvem f.. har bestemt det ?Hvem har sat reglerne for hvornår man har trænet nok?), har spist for meget slik, kager, is, halv usunde madvarer, ikke fået søvn nok, ikke fået læst og opdateret sig nok på de andres blog indlæg.. Listen forsætter – you get my point 🙂

  Personligt sidder jeg og nikker genkendende til ALT hvad du skrev igår og alt hvad du skriver i ovenstående. Jeg kunne ikke være mere enig.
  Personligt har jeg bemærket at oplæg som IKKE har en negativ start, er dem som oftest kommer op på “populære fitness post”.. Hvorfor ? Tja.. nok fordi der er alt for mange som ikke vil læse dem. (jo dine 2 her har heldigvis været i toppen.. SKØNT ! I love it)
  Det er jo skrup forkert, at man kun ser max topmotiverede indlæg om diverse opskrifter, trænings sessions, diæter osv. Faktisk så er mad oplæg dem som jeg synes oftest går igen. Og hvad folk træner.
  Jeg tror det er pga vi kvinder bare IKKE kan finde ud af IKKE at skulle sammenligne os med andre. Hvad andre spiser, bruger af træningstøj, hvordan de ser ud (muskler, ikke muskler, mave/ikke mave osv), hvor meget de får trænet osv.
  Jeg læser personligt ofte ikke sådanne indlæg omkring hvad folk har fået trænet i løbet af ugen – hvorfor ? fordi jeg ikke altid finde det motiverende for mig (nok nærmere demotiverende hvis jeg ik selv synes jeg har fået trænet noget.. ha ha der kan sagtens gå en uge hvor jeg intet har lavet – så er jeg ik super motiveret for at læse hvad andre har opnået.. igen fordi man ubevist kommer til at sammenligne sig med andre.. æv).

  Hvorfor poster jeg så selv nogle gange ? He he.. for at være rigtig modsigende. Nemlig fordi det motivere mig.. men min egen blog er jo mest lavet som en motivations faktor for mig selv. Hvis jeg får kommentarer så er det jo skønt og elsker altid at høre andre folks mening, men i bund og grund er min blog til for mig..
  jo det er temmelig ego – sorrry.. not sorry.. he he..

  Tilbage til dit indlæg og hvad du skriver. Ja tendensen går MEGET imod at man skal være tynd, have mellemrum mellem benene, helst have en 6 pack at vise frem og spise mega sundt, dyrke sport 2 gange pr dag 5 gange om ugen.
  Jeg har det ligesom dig – jeg ORKER ikke at dele mit liv op i om hvor mange gange jeg får trænet, hvad jeg ender med at spise osv.
  Mit vægt tab / opstramning har efterhånden taget 6 mdr og det er ok med mig. Jeg følger ingen diæter, jeg træner når jeg kan og slapper af når jeg vil. Jeg har på intet tidspunkt haft lyst til at droppe mit glas rødvin fredag/lørdag og jeg kommer helt sikkert ikke til at være den som træner både morgen og aften.
  Jo jeg ryger i fælden engang i ml og punker mig selv for “alt det de andre kan”… men hallo – vær lige realistisk.. jeg har et barn (hver 2 uge), jeg rider hver anden uge (børnefrie uger. dvs børnefrie uger er der max on på træningen kontra de andre uger), har et job, et hus, en kæreste og en familie som også skal plejes – for ikke at glemme veninderne. Jo man kunne sikkert presse en træningstime ind, men er det det værd? Ikke for mig, mit liv bliver ikke bedre af, at jeg stresser fra sted til sted og skal nå træning. Jeg forsøger at huske mig selv på, IKKE at punke mig selv over hvad andre når på en dag / en uge, hvad andre får forbrændt af kalorier pr gang eller hvad andre i det hele taget gør!!! Det handler om MIG.. kun mig og hvad jeg vil og ønsker ud af livet.

  Jeg havde i starten mega stress over hvis jeg ikke havde fået blogget hver dag. Det stressede mig helt vildt, hvis jeg ikke havde haft tiden til det eller været i nærheden af en pc. Det stressede mig så meget at jeg nærmest fik skrive blokade (det skulle man ikke tro med alt det jeg her skriver vel? he he), og jeg bare tænkte “SHIT:… hvad skal jeg skrive om? Jeg er jo NØD til at skrive om noget.. bare et eller andet”.. og seriøst – hvilket spor er jeg så lige på vej ned af? Ikke det rigtige vel ? Det kan vi godt blive enige om… 🙂

  Jeg tror du selv har skiftet lidt fokus efter du er blevet mor – og dette er ment mega kærligt og max positivt. For der ER andet i livet end træning, kost, instagram, facebook og blogs. Der er et liv, en familie og en hverdag.
  Man ændre sin tankegang / levemåde når man får børn – sådan er det bare. That’s a fact 🙂 Mig selv inkl.

  Så som jeg vist har sagt før og meget gerne sige endnu engang : Lad os ENDELIG høre om de positive, de motiverende, humoristiske men også de negative aspekter af livet.
  Jeg ved ikke om det er fordi vi så finder det befriende at høre at andre også kan have dårlige dage – det er det nok. Men vi er jo alle bare mennesker og selvom en stor del går rundt er max positive hele tiden, så findes der også bare en del som ikke gør. Og det er OK !

  Dit indlæg rammer plet og jeg kommer nok til at lave et indlæg på et senere tidspunkt om det samme med mine egne holdninger for kan mærke, at der er så meget som jeg gerne vil kommentere på / fortælle om / har en mening til..

  Kh Julie

  Ps kunne ikke lade være med at smile lidt over din sætning omkring folk som blogger eller instagrammer omkring deres træning når de har ferie. For det er lige hvad jeg tænker “hallo.. hvad med at faktisk HOLDE ferie??” og jo det pisser måske nogen af at jeg tænker sådan, men ærligt – det ændre jo ikke på at jeg tænker sådan.. he he..
  Jeg har en veninde som på et tidspunkt kommenterede på mine billeder på FB (og andres), at det stressede hende og gjorde hende ked af det fordi det så ud som om jeg havde det meget bedre end hende. Heldigvis er hun jo så min veninde og kender til alle detaljer og ved at livet er mere end hvad blot billeder viser… men hendes point var jo stadig rammende korrekt.

  1. ELSKER din altid sjove/positive/gennemarbejdede kommentarer. Du rammer så meget plet på meget af det jeg tænker. Du er selv en sej mor, der formår at behandle din krop godt og nyde livet samtidigt!

   Jeg synes virkelig du selv skal lave et indlæg på et tidspunkt. Jeg håber virkelig det åbner op for en debat, hvor folk har lyst til at give deres mening til kende 🙂

   Rigtig god aften til dig søde Julie 🙂

 36. Fantastiske indlæg både dette og det i går – du har så evigt ret i at det har taget overhånd, og Instagram er blevet en dårlig samvittighed i stedet for et hyggeligt frirum, og Bloglovin-feedet er blevet en sort sky, der kan hænge over ens tanker om for lidt træning og for mange is. Netop med dine to indlæg in menté har jeg lavet en sommeroprydning på begge de sociale medier, og vil nyde resten af sommeren med gode blogs som din og nadre ikke fantastiske, og min runde mave, som bare bliver rundere og rundere indtil, der kommer en lille pige ud i september, for den der spiseforstyrrelsesvej er ikke sjovt at ende på – tro mig.

  Tak for dine ord og tanker – det hjalp mig og helt sikkert også mange andre af dine læsere (kan jeg se på kommentarene).

  Så lad os alle nyde sommeren med hyggelige stunder, sol, is, svømning i bølgen blå og kærlighed og være glad for os selv og vores krop – den er sgu en ret fantastisk maskine, der kan lave et helt andet menneske – det er da et mirakel 🙂

  Kram til dig og alle jer andre og ha en fantastik sommer

  1. Ja, sådan skal det slet ikke være 🙂

   God ide med sommeroprydning! Man skal kun omgås ting, der bidrager positivt til ens liv. Hvor er det dog fantastisk med jeres lille pige, der ankommer snart. Der er ikke noget vigtigere end sine børn. Nyd den sidste alenetid og sommeren sammen, og før I ved det er i 3 <3

   Knus

 37. Nik Nik .. !
  Jeg har ikke traenet i lidt over en uge nu, da jeg er paa ferie hos mine foraeldre for at slappe 100% af – og jeg lever stadig ! 😉

  Kaempe knus

  1. Man kan jo sagtens nyde stunder uden sund kost og motion og stadigvæk være sund 🙂 Det er du jo beviset på!

 38. Jeg er helt enig Danica! – På instagram kan man iscenesætte sit liv og sin hverdag som man har lyst til (nærmest)!
  Lige nu hopper jeg bare med på bølgen , fordi jeg synes det er sjovt… men min instagram profil skal understrege hvem jeg er – og ikke hvem folk forventer at jeg er !!! – Jeg spiser slik fredag aften (og også andre dage hvis jeg har lyst) – Jeg spiser en is når det er godt vejr, og ligeså med koldskål!!
  Jeg gider ikke stå til regnskab for at mine hjemmelavede madpandekager indeholder mel (hvilken dødssynd) – eller at min frokost ikke indeholder nok proteiner…. eller at min frokost er for lidt mad …. eller at jeg skulle pakke min cola zero langt væk! … Næ nej – jeg spiser hvad jeg har lyst til, og jeg viser det gerne på instagram hvis jeg har lyst… Det er MIT liv det skal illustrere, og hvis folk ikke vil se på det – så må de gerne trykke unfollow! 🙂 …. Og jeg kan også tydeligt se at der springer nogen til – også er der nogen der springer fra igen! (Nå, så var man ikke spændende nok, eller pæn nok, stærk nok, eller tynd nok -eller hvad det nu var de havde forventet af min profil) ….
  Jeg betegner mig selv som sundhedsrealist, der skal være plads til både broccoli og chokolade -og det ene udelukker ikke det andet hos mig! 🙂 ..

  Jeg forstå alt hvad du skriver om dårlig samvittighed – og undskyldninger… Men nej – vi skal simpelthen ikke undskylde for kun at træne 4 gange!!
  Jeg vil personligt også hellere se på SUNDE, naturlige piger, som kan være et gode forbilleder – end fanatisk sunde (ortoreksi-ramte) piger som jeg aldrig kommer til at ligne alligevel… Jeg vil stoppe med at slå mig selv i hovedet med dårlig samvittighed også bare stå ved hvem jeg er! 🙂 … Også må folk læse med /følge med – hvis de har lyst! 🙂
  Tak Danica – det var lige sådan et indlæg jeg havde brug for 🙂 …

  Hilsen Maya @ Mayadroem
  http://www.mayadroem.dk

  1. Hvor er du sej Maya, du har virkelig et sundt billede på hele det her ræs 🙂 Enig med dig, at Instagram er sjovt, det synes jeg også, men nogle gange føler jeg mig bare utilstrækkelig og får evigt dårlig samvittighed. Det er jo ikke meningen 🙂

   Jeg elsker dit syn, at du er dig selv og tør stå frem med det. Der er inspirerende! Keep up the good work. Folk vil meget hellere se sandheden end et forvrænget billede alligevel. Derfor følger de dig, det er jeg sikker på!

   1. Tak Danica! 🙂 ..
    Jeg prøver i hvert fald at holde ved mig selv, selvom det kan være svært… 🙂
    Men folk skal bare huske på at de ikke ser ALT på instagram, og det gælder min profil – men også alle mulige andres profiler 🙂 … Det er jo bare et lille udklip! Præcis – sandheden er vigtigst ! 🙂
    Jeg synes heldigvis at tonen på Instagram plejer at være rigtig god, så det er et hyggeligt sted at være! 🙂 …

    Jeg forstår godt hvorfor din blog er så populær, du har fingeren på pulsen og rammer os med de tanker som vi netop selv tænker engang i mellem – tak! <3 .. Og tak for din bloganbefaling forleden, det betyder meget for mig! 🙂

 39. Det var da næsten en befrielse at læse sådan et indlæg. Kan ikke sige andet end at jeg ikke kunne være mere enig med dig. Kan relatere til alt hvad du skriver. Synes bare det er rart at vide du også bare er et “normalt” menneske som alle os andre, som har andre kvaliteter i livet end at træne flere gange om dage, tælle kalorier og ikke kunne være en del af et fællesskab fordi man er startet på en sygelig kur eller har udelukket bestemte kosttyper i sit liv og dermed ikke kan nyde en desserten med dem man hygger sig med eller må sidde med sin egen medbragte ja rent ud sagt røv syge mad. Kan godt være nogle bliver stødt over det her, men så må de blive det. Er så træt af ikke at kunne droppe en løbetur/træning uden at få dårlig samvittighed. Det kunne jeg måske godt undgå hvis det ikke var fordi det blad/blog osv. jjeg giver mig til at læse ikke fortalte mig at jeg skal træne så og så meget og jeg burde spise dit og dat. Og som du selv skriver kan man bare være ligeglad, men det er satme godt nok svært nogle gange…. Tak for et mega godt og ærligt indlæg 🙂

 40. Meget enig.
  Balancen er svær at finde, og man bliver da klart påvirket af hvad man ser og hører andre gør. Og motivationen kan pludselig blive “negativ”.
  Har selv rigtig svært ved at finde den rigtige balance mht. Træning. Bliver let lidt sur hvis jeg ikke har fået trænet :/ og det synes jeg er rigtig ærgerligt.

  1. Det kan den nemlig desværre :/ Man skal lære at klappe sig selv på skulderen frem for at slå sig selv i hovedet. Alt motion tæller, det behøver ikke være hardcore 3 timers træning før det tæller 🙂

 41. Mums med mums på, jeg kører min sunde uge og gæt lige hvad – den stod på pizza og chokolade og Disney Trivial på sofaen 😛 Altså har da trænet to gange, men spiser sgu hvad jeg lyster. Prøver at komme i bedre form, smide lidt kg jeg har fundet de sidste par måneder, men det haster ikke. Bikini klar betyder vel bare at passe en bikini 😉 Og underdelen skal da helst ikke glide ned haha. Vil gerne tabe mig lidt, men mere ligger jeg ikke i det, det kommer når det kommer 🙂

  Du inspirerer og motiverer mig max, også når du spiser koldskål og de fede junkere – åh Gud hvis man skulle leve uden! No thanx 🙂

  1. Du sød, tak 🙂

   Uhh, det lyder ikke dårligt. Haps! 🙂 Det kommer nemlig når det kommer, og vigtigt er det egentligt at have den perfekte krop. Mange af os gør det jo tydelig vis ikke for egen skyld, men for at passe ind i fitnesstendensen 🙂

 42. Tak for et jordnært og ærligt indlæg! Kan kun være enig med de mange der har nikket genkendende til dine tanker. Instagram især er ved at danne en negativ spiral. Ligesåvel er det større fokus der er sat på sundhed idag med til at opretholde interessen for sundhed,træning, blogs og dermed også instagram. Det er helt klart godt at der er større fokus, men der er også ved at danne sig en form for diskurs som du omtaler, der for mig at se – er uholdbar når man snakker sundhed og som burde henvende sig mere til elitefolk eller lign.. Det er nærmest som om -undskyld udtrykket -at “den nørdede gruppe af træning og syn på sundhed” har åbnet dørerne op og er det “nye” som vi skal tilegne os, for ikke at stå uden for fællesskabet.
  Synes det er så befriende at du råber op og siger det jeg netop har tænkt.

  1. Ja, det er nemlig en negativ spiral. Du har ret i, at den tilgang den normale kvinde har til sundhed i dag, minder om den elitefolk tidligere besad. Det er lidt ekstremt. De eneste der nogensinde har trænet to gange på en dag, er folk der skal være med i en konkurrence og ikke den normale fitnesspige.

   Jeg synes du rammer utroligt plet med din kommentar! Jeg kunne på ingen måder sige det bedre selv 🙂

 43. Du er sej!
  Og jeg kunne ikke være mere enig i dine holdninger, om jeg så prøvede 🙂
  Langt de fleste fitness-blogge er så ekstreme, at man tænker “okay, det når jeg jo aldrig” eller “det vil jeg ikke” (personligt vil jeg i hvert fald ikke se ud som mange fitness-bloggere gør – en tand for ekstremt til min smag).
  Jeg elsker dine to sidste linjer, for det er præcis dét der mangler på div. sociale medier – folk der tør sige, når det går knapt så godt. Når man har tømmermænd, droppede sin træning, pjækkede fra arbejde eller skole, spiste en plade chokolade you name it! For det sker sgu for alle, men ingen vil putte dét ud i det offentlige forum.
  Livet skal leves efter lyst, og ikke efter hvad der giver flest ‘likes’!

  Jeg skal filmhygge med min veninde i aften, og planlægger at bage en banankage og medbringe en god rødvin – bum! 🙂

  1. Du har så meget fortjent at filmhygge 🙂 Men ja, mere fokus på det ægte og det de fleste af os faktisk praktiserer, frem for den der facadetendens, hvor ingen kan følge med. Det gavner ingen overhovedet.

   Rigtig god aften med din veninde 🙂 Håber I får en hyggelig aften med alt der hører til.

 44. De mest befriende, sunde og ikke mindst menneskelige indlæg jeg længe har løst fra en livsstils/trænings blogger!! Du er sej! Og ud fra hvor mange kommentarer der er kommet, tror jeg vi er rigtig mange kvinder rundt omkring der kæmper en kamp for at følge med og gang på gang skuffer os selv! Tak for alle dine vise ord- håber I fortsætter bloggen længe endnu, da jeg simpelthen bare elsker den! 🙂

  1. Århh, det er jeg glad for at høre 🙂 Ja, vi er rigtige mange der kæmper den fuldstændige unødvendige kamp om, at høre til og være “med”. Jeg lover vi fortsætter, jeg kan ikke lade vær 😉

 45. FANTASTISK!!!!

  Du er den første – og eneste – “fitness” blogger, jeg fra dags dato “tør” følge.

  Har haft rigtig mange problemer med overtræning kombineret med FOR sund/lidt kost, hvilket virkelig har ledt mig ud i noget skidt. Det er jeg efter mange års kamp ved at komme ud af, og skal igen finde den gyldne middelvej mht. motion. Har været skræmt fra vid og sans for at gå ind på fitnessblogge igen, fordi jeg får dårlig samvittighed, hvis ikke jeg dyrker lige så meget motion, og samtidig spiser jeg mere “almindelig” kost hermed også smør osv., da jeg følger en stram kostplan. Derfor er det vigtigt at vide, at de bloggere man følger, har et almindeligt forhold til kost og motion og godt kan “skeje” ud 🙂

  RESPEKT herfra

  1. Tak, er glad for jeg kan være med til at give et realistisk billede af hvordan det faktisk er, at være kvinde i en totalt overdrevet sundhedsverden 🙂

   Det lyder virkelig ikke sjovt det du har været igennem og forstår det kan være svært, at blive konfronteret med det hver dag. Det kender jeg fra mig selv. Men heldigvis ved vi bedre og vi skal være bedre til at huske på, hvad der faktisk er vigtigt i livet her. Om 20 år gider vi ikke huske på al den træning vi lavede, men de oplevelser vi har med dem vi holder af 🙂

  2. Hej du!
   Jeg linkede til det længere oppe, men gør det lige igen – du lyder som om, at du også vil have glæde at af læse med her: http://mollygalbraith.com/

   Hun kommer virkelig med nogle gode pointer og linker i øvrigt til andre fede artikler 🙂

   1. Det er klart noget jeg kunne finde på, at linke til fra bloggen! Det er virkelig velskrevet og rammer lige plet for mig 🙂

 46. Som andre også har skrevet, så elsker jeg din lille bemærkning om koldskål til sidst.. Hvor er det bare befriende, at andre også gør det, og det ikke kun er mig 🙂

  1. Det er i hvert fald ikke kun dig 🙂 Det er tilladt at spise hvad man vil uden at have dårlig samvittighed.

 47. Jeg synes du har ret i dine holdninger. Jeg synes personligt at det til tider er ved at tage overhånd, specielt når vi taler om de sociale medier. Jeg har nogle gange følelsen af, at alt skal opstilles som om at det er perfekt og fejlfrit. Sider som f.eks. Instagram kan være motiverende for mig, men de kan også give mig dårlig samvittighed.. Træning er fantastisk, man opnår både noget psykisk og fysisk – men når man træner, er det vigtigste i mit hoved at man har lysten til det, og ikke føler sig nødsaget til det. Det kan være svært ikke at sammenligne sig med andre, jeg kender det selv. Man skal være stolt af de resultater man selv opnår, det er stort i sig selv – og burde også være en kæmpe motivation, på dage hvor det er hårdt. Vi spiser alle søde sager engang i mellem – Søde sager hører til, og der er intet forkert i det.

  Det er dejligt at se et indlæg som dette på din blog. Jeg synes det er fedt at du vælger at tage denne problemstilling op, den er nemlig meget vigtig i mit hoved!
  Meget respekt og positivitet herfra! 🙂 – du er sej!

 48. Søde søde Danica 🙂 du VAR og ER endnu mere min yndlingsblogger nu 🙂 PUHA, ved du har modtaget MASSERE af kommentar, og kan kun sige jeg er enig. Jeg er selv blogger – og startede den for nyligt. Jeg har først læst dit/dine to indlæg her i dag (da jeg skulle ind og finde en opskrift du har lagt ud), hvor du står frem med denne holdning, men pudsigt er det – for skrev tilfældigvis et indlæg i går, hvor jeg kommer lidt ind på noget af det samme. Jeg er dog meget dedikeret til min træning og kost, men jeg har 100 % været der, hvor du samt mange af dem der har kommenteret er: altså det med hele tiden at stresse over træning og hvad man ikke når osv., samt blevet påvirket af andres udseende. Så fordi jeg er dedikeret betyder ikke jeg ikke kan se hvad du mener! Er nemlig helt enig, læs evt. Mit indlæg: http://healthyandhappy.dk/nyt-traeningsprogram/.

  Det dit indlæg lige mindede mig om, er det med instagram og efter at have læst dit indlæg gik jeg ind og fjernede en del af mine follower. Jeg har det ligesom dig. Der er massere af super inspirerende instagram brugere, med super flotte billeder af mad osv. Men ville alligevel aldrig selv gide stå og pynte mit mad så fint. Det er mit liv for kort til 😀 jeg elsker at lave mad, men udseendet betyder altså ikke mere for mig end som sådan. Det skal være hyggeligt og inspirerende at følge hinanden på instagram, og ikke virke stressende fordi man ikke selv opnår samme resultater. For mig må det gerne være så hverdagsagtigt som overhovedet muligt.
  Jeg er som blogger fokuserer at inspirerer og ikke på at reklamere mig selv som en superstjerne. Og dit indlæg fik mig til at tænke en ekstra gang over, hvad jeg poster og hvad jeg ikke bør poste – især på instagram, selvom jeg nu ikke synes jeg er så slem 😉 men er jo også forholdsvis ny i blogger verden, så det er meget rart at have nogle helt klare retningslinjer for, hvad mit mål som blogger er 🙂

  Det glæder mig du har fået så mange kommentar, og du måske kan slappe endnu mere af nu. Nyd din lille familie og find en god balance mellem træning sund kost og livsnydelse.

 49. Dette indlæg var lige hvad jeg havde brug for. Jeg startede for halvandet år siden med at lægge min livsstil om, da jeg godt lige kunne trænge til at tabe 5 kilo. Jeg begyndte at læse en masse sundhedsblogs osv, for at blive motiveret. Det gjorde jeg i den grad også. For fandt ud af at “idealet” faktisk var meget slankere end jeg. Derfor ville jeg smide 5 kilo mere. Og så lige 5 mere. Det blev så til 15 i alt og jeg føler mig stadig ikke tilfreds. Mere vil have mere. Man kommer aldrig til at ku leve op til alle de smækre tøser på instagram. Nu lider jeg så af bulimi og havde det sgu egentlig bedre for 15 kilo siden. Tak for at tage dette op! Vi skal stoppe med at presse os selv.

 50. Jeg bruger instagram og blogs til både at blive inspireret og inspirere. Mit største problem er dog, at folk udelukkende skriver om de gode dage, viser de gode sider frem og kun fortæller om det når det går fantastisk. Jeg er på en hård diæt pga. konkurrence og i sidste uge var jeg helt på bunden. Jeg var klar til at give op og følte, at det kørte for ALLE andre – undtagen mig. Og så måtte der jo være noget galt med mig – måske jeg slet ikke var god nok? Jeg var så ked og frustreret! I ren oprør skrev jeg et meget frustreret blogindlæg hvor jeg fortalte om alle de frustrationer jeg brændte inde med. Jeg fik meget positiv feedback både på mails og på bloggen – fordi jeg var ærlig om, at det ikke er så fandens fantastisk at være på konkurrencediæt, som alle andre får det til at fremstå.

  Når jeg er nede i kulkælderen så skal jeg holde mig fra blogs og instagram. Jeg bliver kun frustreret af af se, hvordan det kører for alle andre(som er det indtryk man får når folk kun skriver på deres gode dage) når jeg selv har det dårligt psykisk og fysisk. Det lærte jeg!

  Hilsen Nana

 51. Tak for din meget ærlige udmelding, Danica. Jeg tror bestemt ikke, du er den eneste med et sådant syn på den sundhedstendens, som mange af os på en eller anden måde er en del af, men du er da en af de første, som deler sine tanker omkring det. Det er i sig selv virkelig sejt, men det er endnu mere sejt, fordi du som “sundhedsblogger”, løber en risiko ved at melde så ærligt ud, hvad du synes om det.
  Du vil givetvis skuffe visse læsere, som du ligeledes selv påpeger, men du har med garanti også vundet endnu mere respekt hos så mange andre. Det har du i hvert fald hos mig.
  Så tak for din ærlighed og tak for en fantastisk blog.

 52. Endelig en der tager denne problematik op!
  Du har så ret i, at det ene ideal er blevet overtaget af det andet. Jeg er meget imod fitspo(den slags med trænede kroppe), da jeg mener at det bare er en anden form for thinspo, som kan være medvirkende til at give et dårligt selvbillede. Det øgede fokus på sundhed gør også, at vi konstant bombarderes med oplysninger om hvad der er “sundt” og “ikke sundt”, hvadenten det er blogs, aviser, instagram, dameblade eller tv – altså skærer mad over i hvad der er og ikker er godt for os – og derfor kan påvirke dårlig samvittighed og give et usundt forhold til mad og træning.
  Kan anbefale tumbleren http://fitvillains.tumblr.com/

 53. Spændende artikel – et social konstrueret fænomen konstrueret af kvinder selv, som samtidig øger stressniveauet da maskulinisering er det kvinderne idealiserer. Kan det tænkes, at ovenstående fænomen har rødder i tidligere kønskampe?!

 54. Super indlæg, du virker til at have inspiration på mange mennesker så vil helt sikkert komme tilbage og læse mere..