Når sundhed fylder part 2!

Det er jo helt vildt, hvilken effekt mit blogindlæg fra sidste uge har haft i blogland og på sociale medier som Facebook og Instagram. Aldrig i mit liv har jeg modtaget så mange henvendelser fra kvinder, der kan nikke genkendende til det jeg skriver og som lever med et enormt pres på deres skuldre. Mange (sundheds)bloggere har ligeledes taget emnet op via egne blogs, og jeg ved med garanti at flere sikkert vil gøre det samme. Det har allerede skabt en enorm diskussion, hvilket er godt. Sunde idealer er virkelig kommet på dagsordenen og hvor er det fedt, at man har kunne være med til at skabe fokus omkring dette.

Det er skønt, at et simpelt indlæg om mine tanker kan gøre en forskel og få folk til at tænke over, hvad der faktisk gør dem lykkelige. Jeg har opnået en selv-indsigt, bl.a. p.g.a. jeres kommentarer og mange e-mails, der gør at jeg er meget mere afslappet omkring hele det her sundhedsræs og det er skønt. Vi (bloggere) har jo i særdeleshed et ansvar, når det handler om videreformidling af idealer og jeg vil gøre alt i min magt for, at I føler jer tilpasse og tilstrækkelige når I besøger bloggen. Ingen uopnåelige idealer eller fanatisme. Bare indblik i min hverdag med sundhed, træning, lækkert mad, familie osv. på et afslappet plan. Det skal være hyggeligt at være her og helst ikke give jer kronisk dårligt samvittighed, fordi I ikke kan følge med. Der står jeg nemlig selv af, så i dag læser jeg udelukkende med hvor jeg føler det bidrager positivt til min opfattelse af sundhed.

Proteinopskrifter

Én af de sejeste og mest reflekterende kost- og træningsblogger jeg har stødt på (og som laver de bedste sunde desserter og mad generelt) er Morten fra Proteinopskrifter.dk. Han kommenterede på mit indlæg fra sidste uge med nogle enormt gode pointer, så jeg opfordrede ham til at tage emnet op på egen blog. Det kom der det her spændende indlæg ud af 🙂 Er I også interesseret i at læse mere om det og få lidt flere perspektiver på, hvorfor det egentlig er vi er så mange, der reagerer sådan, så synes jeg I skal hoppe over og læse det.

God torsdag til jer alle!

P. S Hele debatten om sundhed, som mit indlæg skabte, vil selvfølgelig løbende blive taget op via min blog. Jeg vil regelmæssigt skrive indlæg om det samt lade gæstebloggere (både anonyme og ikke-anonyme) få ordet. Det skal ikke glemmes blot fordi det er en ny uge, for så falder mange af os nok bare tilbage i gamle riller. Det skal kommunikeres ud, at vi alle er gode som vi er og vi ikke behøver at bevise vores værd gennem en stringent kost eller ekstrem træningsplan. Sundhed er individuelt og lever kun i kraft af den måde, hvorpå det enkelte individ definerer det. Det er intet andet end en social konstruktion, hvorfor vi ikke skal lade os rive med af andres definitioner og opfattelse. Sunde idealer FTW!

Signature

Skriv en kommentar

 

18 kommentarer

 1. Jeg fik aldrig kommenteret på dit tidligere indlæg – men vil sige HØRT! I min optik er det ikke sundt at træne flere timer hver dag, kroppen har brug for restitution for at få noget ud af træningen.

  Jeg følger selv en del af de forskellige fitness/sundsheds instgrammere og må nogen gange grine lidt over diverse billeder der er tagget #fredagsguf også står der en skål gulerødder:-) Gullerødder er lækre ja, men fredagsguf – nej:-)

  Jeg prøver selv at lade være med at spise for meget sukker og stivelse, da jeg har fundet ud af at min krop simpelthen fungerer bedre uden, men jeg prøver at lade være med at være fanatisk omkring det og spiser gladeligt jordbær med en ordenlig klat flødeskum og revet mørk chokolade på toppen:-)

  1. Fuldstændig enig med dig! Du har virkelig ret i, at det bliver for meget. Og vi kan sagtens nyde ægte fredagsguf uden at få dårlig samvittighed! Man skal gøre det der føles rigtigt for en og hvis man har lyst til et stykke kage skal man tage et 🙂 Alt andet er livet for kort til

 2. Endnu engang – hatten af Danica!

  Har aldrig læst et bedre, mere ærligt, sejere og så SPOT ON indlæg som det du skrev, der satte debatten igang.

  Thumbs up herfra! Yndlingsblog.

  Mange hilsener
  Fra én der også er/var underlagt instragram-sundhedspresset indtil denne debat startede!

  1. Hvor er jeg glad for I faktisk kan bruge indlæggene til noget. Din sidste sætning er så fantastisk. Det er mig så skønt, at jeg kan videreføre følelsen af at vi er tilstrækkelige som vi er og der ingen grund er til at stresse over vores krop. Du er sej!

 3. Hej Danica,

  Jeg har også læst indlægget på proteinopskrifter.dk og jeg kan ikke være mere enig i det Morten skriver end “Det handler om at gøre hvad der gør én glad” – Det er lige netop det det gør! Jeg tror ikke på at pigerne som lever efter at opnå kroppe som disse egentlig er glade når deres “mål” er nået for det bliver jo mere og mere ekstremt, hvilket sådan en livstil jo er!

  Jeg har tidligere gæsteblogget på fitforlivin, hvor jeg netop skrev om dette! Jeg har tidligere spillet squash på eliteniveau med træningspas 9-12 gange om ugen! I denne periode kørte min dagligdag bare på rutinen uden at jeg egentlig nåede at opfange om JEG var glad, for jeg spillede jo blot fordi jeg skulle! Det endte ud i at jeg var helt nede og skrabe bunden.

  Jeg tror på at man skal finde det som gør en glad og det handler om at nyde det man gør. Jeg træner nu crossfit og løb fordi jeg elsker det og jeg har for nylig startet min egen madblog, http://corefood.dk (siden jeg bloggede her) fordi det er min store passion! Lige pludselig føler jeg at der er meget mere mening med livet fordi jeg lægger mærke til hvad jeg laver og det jeg laver gør mig glad!

  Mvh. Maria
  http://corefood.dk

  1. Du har så ret Maria 🙂 Det er lidt ekstremt til tider, og jeg og mange andre kan ikke følge med. Jeg kan sagtens huske dit indlæg, hvilket var rigtig godt! Det kan jo allerede starte tidligt for mange via deres sport.

   Forresten din nye blog er noget så fin! Jeg følger flittigt med og elsker alle de lækre opskrifter du deler 🙂 Det er skønt der både er plads til det sunde og det usunde.

  1. Jeg synes det er nødvendigt, så det er klart noget jeg vil følge op på løbende 🙂

 4. Det lyder vildt spændende, glæder mig til at følge med i ;).
  Samtidig med at jeg lærer at leve med min mave aldrig bliver helt flad og uden strækmærker – man kan jo trods alt ikke træne arvede træk fra forældrene væk :b

  Ha en dejlig sommerdag

  1. Det gør min heller aldrig og det er altså helt okay 🙂 Maver kan sagtens være bløde og flotte alligevel, og så er der ikke det spanx ikke kan rede 😉

 5. Har fulgt din blog længe, men har først nu fået mod på at kommentere. Jeg synes det er utrolig inspirerende at du skriver sådanne indlæg og det giver mig også en form for fortrøstning om at vi måske er ved at rykke hen i en anden mere “kontrolleret” retning sundhedsmæssigt. Personligt kan jeg kun alt for godt genkende det du har skrevet om i begge indlæg. Jeg har i mange mange år lidt af anoreksi og ortoreksi – og det har ødelagt mit liv! Jeg håber virkelig at du – og andre – kan være bedre forbilleder end mange andre som har en (i min mening) usund tilgang til mad og motion. Igen, tusinde tak fordi du har modet til at skrive om “det, der trykker”.

  xxoo, Amelia
  thehealingfoodie.wordpress.com

  1. Tusind tak, det varmer 🙂

   Det er netop det jeg synes er blevet et problem, at det hele er så kontrolleret og perfekt. Er virkelig ked af at høre du har gennemlevet sådanne ting 🙁 Jeg vil gøre alt i min magt for at kommunikere et sundt og ærligt ideal ud, som folk kan relatere til.

 6. Igen – meget befriende at læse. Især når man glemmer at man skal finde ud af hvad der virker for en selv og hvad ens egen krop har det bedst med i stedet for at gøre noget som dræner ens energi. markeret mave og muskler er ikke nødvendigvis det man ville have det bedst med selvom man tror det. det virker bare ikke for alle 🙂

  1. Er glad for det kan virke befriende 🙂 Det er nemlig ikke nødvendigvis det man vil have det bedst med og så er man jo lige vidt 🙂

 7. Mange tak for de pæne ord Danica 🙂 Jeg synes det kræver virkelig stor selvindsigt, at komme til den konklusion, som du er kommet til – og jeg tror rigtig mange bare har “fulgt” med sundhedsboomet her, uden lige at stoppe op og reflektere over omstændighederne. Jeg tror også det er derfor dit indlæg pludselig gav en masse mennesker en stor brat opvågning – og fedt du fortsætter med at sætte fokus på det 🙂 Mit indlæg er dog også blevet misforstået nogle gange nu – og det samme er dit, kan jeg se. Så man skal lige vælge ordene med omhu, når det kommer til det emne her.

  1. Ja, sådan et følsomt emne kan ikke undgås at blive misforstået/læst forkert, da nogle måske føler sig ramt? Er i hvert fald glad for du også tog emnet op og fik kommunikeret det ud til så mange. Det er sejt, da man alligevel også modtager lidt slag – hvilket er helt i orden.