Når planer ændres og lidt om manglende rygrad

Vores weekend blev tilbragt i København hos mine forældre på Islands brygge. Vi skulle (udover at besøge dem) nemlig til ECCO Walkathon for første gang. Vi glædede os helt vildt til at gå deres nye Mammathonrute, der tager hensyn til klap- og barnevogne. Sylvester er jo startet i vuggestue sidste mandag og det er bare gået SÅ godt! Men som oftest kan de små pus blive lidt syge i starten, når de ikke er vant til bakterierne. Og det erfarede vi 100 %. Han var lidt begyndede sløj lørdag dag, men lørdag nat var så hård for ham. Han sov dårligt og begyndte pludselig at kaste op hele tiden. Samtidigt var han træt, men kunne på ingen måder finde ro. Hele dagen efter vil han ikke rigtig spise og det han spiste røg direkte op igen 🙁 Selvom det “bare” var en virus, var der ingen tvivl om, at vi ikke skulle afsted til Walkathon. Både Rasmus og jeg var lidt chokeret, da han aldrig har været syg før. Han har det betydeligt bedre i dag, men vi kom aldrig afsted, så vi tager nok med i Horsens den 21. september i stedet.

Islands brygge

Jeg synes det er lidt sejt, at 14.608 mennesker gik i den gode sags tjeneste i går og dermed tjente hele 900.000 kr. ind til velgørende formål. Vejret var jo så smukt i går, så jeg kunne ikke have forestillet mig at bruge dagen bedre. Jeg havde jo gjort mig alle mulige tanker om weekenden trænings- og kostmæssigt. Jeg er jo inde i en god stime med masser af styrketræning, god og nærende mad og at gøre noget godt for eget helbred. Så træningstøjet var pakket, proteinpulveret doseret og proteinbarerne lagt i tasken til køreturen. Godt udgangspunkt synes I ikke?

MEN så kom vi afsted fredag kl. 16.00 på vores roadtrip. Den startede med den længste kø. Det er ikke særligt spændende og proteinbaren havde jeg spist efter 10 minutter. Efter 2 timers køretur og en sur baby stoppede vi ved en tankstation og så røg alle gode tanker ud til højre og Pingvinmix og Twix ind til venstre. Så var stilen ligesom lagt. Da vi endelig ankom var vi meget trætte og mine ambitioner om late-night-workout var så ligegyldige lige pludselig. Lørdag bød på Burger hos Burger Corner på Halmtorvet (don’t go there!!!), Ben & Jerry’s, vin, gåture og en lur midt på dagen. Min pointe er blot, at det altså er okay at give lidt slip nogle gange såfremt du nyder det og ikke banker dig selv oven i hovedet med den dårlige samvittighed. Vi havde intet overskud med en syg baby, en lang køretur og kun 48 timer i København. Så er det bare med at nyde weekenden ligesom man foretrækker det. Jeg bliver aldrig én, der kan spise 100 % sundt på min ferier. Jeg gad ellers godt, men der er jo så meget andet jeg også vil. Sådan er det og det accepterer jeg.

Burger Corner

Håber I har haft en skøn weekend? 

Signature

Skriv en kommentar

 

20 kommentarer

 1. Håber Sylvester har det bedre, så han kan komme i vuggestue igen.
  Den står på 14 dages ferie for mit vedkommende, og jeg har da tænkt mig at spise fornuftigt, men der skal dælme være plads til en stor is og lidt andre lækkerier.
  Til gengæld så er jeg standhaftig med træningen, og pakker troligt løbeskoene og elastikken ned i min kuffert. Der bliver ikke trænet nær så meget, og heller ikke på samme måde, men det tror jeg egentlig er meget sundt 🙂

  1. Han har det heldigvis lidt bedre i dag, tak fordi du spurgte 🙂

   Fedt med ferie og du er sej og standhaftig med din træning, selvom man også skal huske at slappe af, som du selv siger. Jeg synes også altid det er nemmere med træning på ferie end kost, men kosten er heller ikke så vigtig for mig når jeg er afsted. Det er alligevel begrænset hvad man kan gøre af skade, når det kun er en eller to uger 😉

 2. Godt han er ved at komme på rette køl igen 🙂

  Hæftede mig ved det sidste du skrev: “Jeg bliver aldrig én, der kan spise 100 % sundt på min ferier. Jeg gad ellers godt…”
  Hertil vil jeg blot sige, at jeg – og formentlig også mange andre – misunder dig, fordi du tillader og accepterer, at man kan spise alt med måde, og nyde en ferie på en balanceret måde.
  Det er ikke sundt, at man ikke kan tillade sig selv at spise “usunde” ting.

  Hav en dejlig dag 🙂

  1. Han er på vej 🙂

   Det er jeg rigtig glad for at høre, for det er helt i orden hvis folk ikke gider tænke i sund kost på deres ferier. Der skal i hvert fald være plads til det uden at få dårlig samvittighed 🙂 Jeg er enig med dig, at det ikke er sundt hvis man aldrig kan tillade sig “usunde” ting, der afviger fra ens normale kost.

   Rigtig god aften til dig 🙂

 3. Det gælder virkelig også om at nyde de gange man “falder i”, fremfor at sidde med dårlig samvittighed. Ærgerligt med Ecco Walkathon, men forhåbentlig kan I komme med i Horsens, som du skriver. Og så tænker jeg på den der burger? Var den virkelig så dårlig at man skal holde sig væk? =/

  1. Lige præcis. Hvis man har dårlig samvittighed undervejs og efterfølgende er det ikke det værd. Det er bare med at nyde det 🙂

   Altså burgeren var egentlig okay, men betjeningen var helt hen i vejret (vi fik allesammen noget andet end bestilt) og deres kartoffelmos var direkte klam + de havde ikke rigtig noget ketchup?!?! Hvem har ikke ketchup på et sted, hvor de kun serverer burgere? Nu ved jeg ikke så meget om spisesteder i KBH, men jeg vil ikke komme igen her 🙂

 4. Åh hvor ærgerligt med walkathon!! Men skønt med weekend i København.
  Selvom det er lang tid siden jeg har kommenteret vil jeg bare lige slå fast : jeg synes du har den mest fantastiske vinkel på sundhed og hvordan at sundhed også kan være at tage en is med sin kæreste eller spise twix på roadtrip. Så længe man størstedelen af tiden spiser sundt.

  Thumbs up herfra

  1. Ja, rigtig ærgerligt, men vi må forsøge en anden gang 🙂

   Årrhh tusind tak. Jeg synes nemlig sundhed er så meget andet end træning og sund kost. For hvad er sund kost egentlig? Er det sundt kaloriemæssigt eller sundt for sjælen? Min pingvinmix og Twix var nemlig rigtig sundt for sindet på det pågældende tidspunkt 😉

 5. Hvad mener du med at “don’t go there”? 🙂 altså fordi maden var dårlig eller fordi man bliver afhængig af det, eller…? 🙂

  1. Ja, det er mig der er lidt tvetydig 😉 Beklager.

   Altså jeg synes betjeningen var ringe, burgeren middelmådig (de skrev det var byens bedste, det tror jeg ikke lige…), de havde ingen ketchup, vi fik alle forkerte ting og da vi pointerede det kom de aldrig med det rigtige, så vi gav op og de havde ingen ketchup. Deres milkshakes var dog gode (omend de ikke havde den version med oreo, som vi startede med at bestille. Det fortalte de os først efter et kvarter). Så ikke den bedste oplevelse.

   Hvor spiser man rigtige gode burgere henne i KBH? Jeg kender ikke så mange steder 🙂

   1. Halifax! Prøv larsbjørnsstræde, der er super hyggeligt og burgerne er lækre:) Cocks and cows er også et hyggeligt sted.

 6. Har han fået det bedre så?
  Det var ærgerligt i gik glip af det, det var en rigtig dejlig dag kan jeg fortælle 🙂 Men sådan er det jo desværre indimellem.
  Men det lød som om folk var ret vilde med mammathon ruten, så jeg tror det bliver noget de gør igen 🙂

  Og gode burgere i KBH, så skulle Cock and Cows være rigtig godt, de er kåret af AOK ihvertfald 🙂
  Min kæreste arbejder ved siden af og roser det også gerne. Så det kan anbefales 🙂

  http://www.getfitinspiration.dk
  – Min blog om vægttab, har pt. tabt 14,1 kg 🙂

 7. Selvfølgelig skal man ikke spise sundt på sine ferier! Og da slet ikke hvis det kun er 2 dage. Hvis det var flere uger kunne man måske tænke lidt over hvad man propper i munden.

  Medmindre man vejer 100 kg for meget, skal man da ikke obsesse over det hele tiden. Husk lige at leve.

  (Ikke direkte til dig, Danica, bare en generel kommentar :-))

  God weekend til alle!

  1. Obsesse er måske så meget sagt 😉 Jeg synes det er okay, at man har gode intentioner ligegyldigt om det er to dage eller 5 uger. Man SKAL jo ikke spise usundt på sine ferier, det er jo lige så forkert som at sige man SKAL spise sundt, det er jo ikke alle, der har lyst til det. Mit indlæg handler derimod om, at det er okay at ændre sine planer, tilpasse sig situationen, hvis det er det man har lyst til. M.a.o., det er både okay at spise sundt/usundt/clean/ikke-clean. Så længe man kan stå ved sin beslutning og nyder sin ferie som man selv foretrækker det 🙂

   God weekend 🙂

    1. Øhh ja, det var det?!? Men mit svar var da ikke negativ men blot en uddybning af mit indlæg, så det ikke blev misforstået på baggrund af andres kommentarer 🙂

 8. Det er så fedt at høre fra en sundhedsblogger, at I også nogle gange bare ikke har overskud til træning og ‘falder i’ slikfælderne. Som du selv har skrevet et indlæg om, så er der uendelig meget fokus på hvor meget man træner og hvor sundt man spiser på instagram og blogs, hvorimod man aldrig hører om når det lige går lidt galt. Tak for det Danica! 🙂

  1. Tak 🙂 Selvfølgelig, og det synes jeg er vigtigt at vise 🙂 Er glad for at jeg kan give et indblik i en hel normal familie med et helt normalt forhold til kost og træning 🙂