Another year has passed // Part II

Træningscollage

Hermed anden og sidste runde af “året der gik”. Læn jer tilbage og tag en “stroll down memory lane” med mig 🙂

Juli startede med et sundere fokus på mig selv og min selv-opfattelse. Jeg var i juni røget lidt i et hul, hvor jeg konstant følte mig utilstrækkelig. Heldigvis fik jeg hevet fat i mig selv i tide, og vendt skuden, så mit fokus igen var sundt for mig selv.

Juli affødte derfor nok, det mest læste og debatterede indlæg i bloggens historie, nemlig “Når sundhed fylder”. Det skabte en KÆMPE debat og en steppebrand af indlæg på andre blogs og sociale medier, og alle begyndte at tage stilling til det ideal de udsendte. At så mange har glemt det igen, er en anden sag 😉 Jeg synes stadigvæk, der bør være mere fokus på og det forsøger jeg løbende selv at gøre.

– Jeg testede et effektiv kosttilskud fra Star Nutrition.

– Jeg skrev lidt om min tanker omkring hele “få-min-krop-tilbage” proces, som senere førte til det ultra debatterede sundheds-ideal indlæg.

– Jeg lavede en anmeldelse af Fitness Guru’s proteinpulver og min mening om de forskellige. Det er en hjælp for dig, der synes det kan virke uoverskueligt med alle de smagsvarianter.

– Lavede en hammer lækker og sund snickerskage. Haps.

Interviewede en populær Instagram-bruger og viste hvordan nogle af de her mennesker faktisk har det bag facaden og glansbilledet.

– Lavede en guide – “Sundhed for dummies”. Det var mest for sjov 😉

Star-Nutrition-Octane

Fit4livin-inspiration

Fitness-Guru-review-1

I august startede Sylvester i vuggestue og jeg begyndte at stresse over min barsel snart sluttede. Det var også måneden, hvor min styrketræning for alvor kom op at køre igen og jeg delte mine resultater.

– Her udgav jeg et indlæg om mine daværende resultater med billededokumentation. Jeg var stolt på daværende tidspunkt og er det stadigvæk, selvom jeg har rykket mig så meget siden da.

– Lavede et, hvis jeg selv skal sige det, et meget brugbart indlæg for nye bloggere om mine erfaringer med mediet og hvad der har virket.

– Viste mine favorit TRX øvelser i det skønne sommervejr.

Interviewede Sarah, der oplevede at sundhed fyldte for meget og fik som følge heraf ortoreksi. Det er ét af de mest læste indlæg nogensinde.

Blev interviewet til Alt For Damerne angående sundhedsdebatten.

Blogging-2

Fremskridt-2

I september skulle vi på ferie og det var også den måned, hvor jeg startede på madplan. Barslen sluttede for alvor snart og jeg nød det til det sidste. Jeg begyndte dog også at panikke over, hvad der skulle ske med mig og om jeg overhovedet kunne få et job. Jeg er verdensmester i at tage sorger på forskud.

– Jeg gav en forklaring på hvorfor “Be inspired indlæggene” ikke var på bloggen længere i deres originale form.

– Lavede et indlæg om en skøn dag til Food Festival med søde bloggere. Drømmer mig tilbage…

– Delte mit første nye og forbedrede “Be inspired indlæg”.

– Tippede jer om mit nye yndligssted til eyelash extensions i Aarhus.

– Lavede et indlæg med en kritisk betragtning, i min optik.

– Delte billeder af vores ferie til Rom og et tip om det bedste outlet i Europa.

Food-Festival1

Eyelash-collage

 

I oktober var min barsel officiel ovre og jeg skulle finde et job, hvilket heldigvis viste sig at gå over alle forventninger. Jeg strammede desuden kroppen godt op, som følge af min nye madplan og effektive træningsprogram.

– Det var også måneden, hvor jeg interviewede Tine Grønnemark om oplevelsen af at stille op i bikinifitness. Meget ærligt og tankevækkende indlæg, der også viser bagsiden af medaljen.

– Jeg opdaterende om min madplan og de resultater jeg opnåede.

– Jeg lavede lækre non-bake proteinbarer. Haps!

– Jeg gav et indblik i min madplan og de opskrifter jeg elskede mest.

– Jeg brugte bloggen som mit netværk til at finde et job, og efter en uge gav det pote.

Proteinbars

Madplan

I november nød jeg min sidste “fri” måned inden arbejde begyndte. Jeg fik set en masse folk, trænet, spist godt, gået i byen og slappet af.

– Jeg delte min yndlingsfrisør i Aarhus med jer. Hun er guld værd.

– Jeg delte Susans lækre opskrift på stenalderbrød.

– Jeg delte nogle absurde lækre og sunde muffins.

– Jeg viste hvordan man billigt og nemt laver sin egen “hanging wardrobe”.

– Jeg lavede et indlæg på baggrund af den kritik, jeg havde modtaget angående min blog.

Bananmuffins

Stenalderbrød

I december begyndte jeg på arbejde og var meget træt. Vi havde lige fejret Sylvesters 1 års fødselsdag og nu skulle der fokuseres på jul. Jeg havde og har, ærlig talt, svært ved at få træning, familie, arbejde, blog og sund kost til at gå op i en højere enhed. Men sådan er det vel for alle.

– Vi lavede en overdrevet lækker og sund lasagne.

– Jeg delte min ønskeseddel til jul inden for træningsrelaterede ting.

– Jeg gav et indblik i vores hverdag og Sylvesters fødselsdag.

– Jeg gav løs for mit tankemylder igen omkring sundhed. Jeg er på tværs, ja og kan godt lide at stikke til tendenser.

– Og endnu engang med #teamsofa og #teamtræning indlægget. Det var ment i sjov og jeg ved at jeg provokerer mange, når jeg laver disse “modsatte af hvad alle andre gør” indlæg 😉 Men jeg kan ikke lade vær!

Lasagne

Tamron2 fit1 // English: Part II of the past year. A brainstorm from July til now.  I love looking back but also forward. It makes me appreciate the memories even more <3 Remember the Google Translate button in top of my blog so you can read every single sentence in your language. 

Signature

Skriv en kommentar

 

10 kommentarer

 1. Hej Danica,

  Har længe tænkt, at jeg lige vil rose din blog og indstilling, men har ikke fået det gjort. Jeg er nok hvad man kalder en ‘passiv bloglæser’, jeg har nogle faste bloggere jeg følger – alle sundsheds/fitnessblogge, hvilket jeg har gjort et halvt års tid nu. Jeg kommenterer ikke og er ikke aktiv – jeg følger blot med på sidelinjen. Efterhånden føler jeg, at jeg kender personerne bag diverse blogs og deres holdning til forskellige emner. Mange af blogsene minder dog utrolig meget om hinanden og det handler om at fremhæve hinandens blogs og vise hvor gode venner allesammen er. Det er slet ikke sikkert det forholder sig sådan, det er blot det indtryk, jeg har fået. Men du og din blog skiller sig virkelig ud, jeg føler, at du er helt oprigtlig uden altid at have en overdrevent positiv tilgang til alt sundhed, træning, diæter mm., du træner når du har lyst og ikke konstant, og du har til tider “kritiske” indlæg og generelt bare siger hvad du tænker og mener. Kort sagt: Jeg er vild med din blog og ser altid frem til et nyt oplæg fra dig!

  Keep on going – det var bare lige hvad jeg havde på hjertet 🙂

  Ha’ en god weekend!

  1. Hej Mette,

   Mange tak for din kommentar, den varmer mere end du aner!

   Det betyder rigtig meget, at du kan lide at være herinde og synes bloggen skiller sig ud. Ikke mindst du synes jeg er oprigtig og har et sundt forhold til feltet, for så er mit formål med bloggen fungerende.

   Rigtig god weekend og tak fordi du gad bruge tid på at skrive de ord <3

   Venligst Danica 🙂

 2. Det er ret lækkert med de her “opsamlingsindlæg” så sådan nogle som mig, der først er kommet til din blog i slutningen af 2013 kan få en smagsprøve på hvilke spændende indlæg du tidligere har skrevet om 🙂 Fedt indlæg!!

  Nina

 3. Godt nytår til dig Danica og din familie. 🙂

  He he.. kunne ikke lade være med at smile over din kommentar omkring det med at dit indlæg om “når sundhed fylder for meget” affødte en masse responds, indlæg på andre blogs osv, MEN nemlig også at folk ligesom har glemt det igen.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det nemlig alt for ofte er sådan at et indlæg skaber tanker hos andre, men også lige så meget at andre gerne vil kopier det og skrive om det selv. Hmm.. nu skal jeg vel passe på med hvad jeg siger – selv jeg får ideer udfra hvad jeg støder på rundt omkring, men min pointe er bare, at ja det var et mega godt oplæg som desværre for mange andre allerede er glemt igen. Præcis som du skriver.

  Jeg har samme holdning som dig – nemlig at det bør fylde (ik på en negativ måde) og at der bør være løbende fokus på når det fylder for meget. Naturligvis er det nemmest at skrive om når det fylder for meget for en selv eller som du gjorde – kom med indlæg når som viste hvad der skete for andre hvor det fyldte for meget.

  Jeg har lagt mærke til tendensen med at “få lagt en kostplan” bla af Susan Milo som du gjorde, men også at mange har skrevet om at de har kontaktet “altid-slank” (og kan ikk lade være med at tænke at de må virkelig kunne have mærket en stigning i deres omsætning udfra dette – godt for dem) udfra forskellige ønsker.
  Jeg kan bare ikke lade være med at tænke (og igen.. jeg skyder nok mig selv her) at det bliver lidt for meget “ej det er total trenden nu… det MÅ jeg også prøve”. Lidt ala hvad de andre gør vil jeg også, plus jeg MÅ skrive om det så jeg kan få flere læsere.
  Se det var bare min tanke.. det er forhåbentlig slet slet ikke sådan det hænger sammen, men desværre er det sådanne indlæg som skaber rigtig meget opmærksomhed og hvor jeg kan læse at personen så efterfølgende får adskillige mails omkring deres råd og erfaringer omkring deres oplevelse.
  Tjo.. man må jo godt fortælle sin egen oplevelse/erfaring med det, men er det alle på den anden side som kan skelne mellem dette ? Dvs kunne læse hvad der har virket for andre ik nødvendigvis virker for dem på samme måde?

  Sorry for al den “hovedløse snak”. Din kommentar fik mig bare til at få lysten til at skrive dette.. Har tænkt det længe og jo jeg må nok hellere få lavet et indlæg omkring det fremfor at overfuse din side. Det er på INGEN måde negativt ment over for dig…:O

  kram herfra for du har som altid et par fantatiske points med i dine indlæg 🙂

  1. Hej Julie,

   Forstår udemærket din “hovedløse snak”, som du selv kalder det, det er nøjagtigt også sådan, jeg fornemmer, det hænger sammen (ikke sikkert det gør det), men hvor er der bare mange bloggere, som følger med strømmen og skriver om det alle andre skriver om, og kommer med de samme opskrifter, måske blot med en enkelt lille twist osv. Men man finder dog heldigvis lynhurtig ud, som bloglæser, hvem disse “følgere” er og hvem der rent faktisk har noget brugbart og fornuftigt på hjertet. Du er bestemt én af disse, Danica!

   Følte blot lige en lille trang til at kommentere og give dig ret i din kommentar 🙂

   1. He he… helt ok Mette – altid rart at man ikke er eneste med de tanker.
    Og nej.. Danica er som oftest frontløber på en masse gode debatter, indlæg osv. Jeg følger ik selv særlig mange fitness blogs. Nogle få, men med mellemrum skimmer jeg “populære indlæg” og det er der det springer mig i øjnene når man ser stort set samme “emne” hos alle.

    Personligt kommer jeg heller ik selv med ideer først – ikke altid. Nogle gange læser jeg noget som får en masse tanker igang hos mig selv og hvor jeg bruger min egen blog til at skrive dem / få dem ud.
    Jeg forsøger selv ikke at kopier andres indlæg. Det får jeg jo intet ud af. Det gør (i mine øjne) mig bare som en efteraber. Naturligvis kan det så nogle gange være en hårdfin grænse hvornår hvad er hvad så. Jeg har (endnu) ik såååå mange følgere men jeg går udfra at dem som læser min blog gør det fordi de synes om det jeg skriver. Måske ville jeg kunne skabe flere følgere hvis jeg gjorde som alle de andre mht indlæg.. men så synes jeg bare ikke det er mig længere og så vil jeg hellere være de følgere foruden 😉
    nå men nok om det – skønt at høre du er enig 🙂 Tak for det 🙂

   2. Af hjertet tak fordi du ser mig sådan :-* Jeg er fuldstændig enig i dine betragtninger af visse sundhedsbloggere. Udgangspunktet er forkert og det handler blot om omtale/penge/følgere/gratis ting frem for en oprigtig interesse i feltet. 70 % af dem gør blot det de andre gør og det er røvsygt.

    God dag 🙂

  2. Godt nytår Julie 🙂

   Jeg er fuldstændig enig med dig. Det er også derfor jeg ikke blogger om min madplan længere, netop fordi det pludselig noget alle gjorde. Og jeg synes folk mistede deres kritiske sans. De tænker (desværre) ikke altid over hvilken effekt deres indlæg kan have på andre. Så blot fordi en kostvejleder (fx Altid Slank) siger du har Gluten-allergi, væske i kroppen, ikke må spise kulhydrater og proteiner i samme måltid, og hvad ved jeg, betyder det ikke at du skal efterleve det 100 %. Min madplan byggede ikke på hvad jeg måtte/ikke måtte. Det var ikke en fastlagt plan og der var ingen regler. Det holder ikke i længden. Jeg skulle hellere ikke udøve forskellige motionsformer, som jeg ikke havde lyst til. Hvorfor bede sin klient om at løbe, hvis hun ikke kan li’ det? Og så fortælle det fjerner væsken? (Som efter 3 måneder løb stadigvæk ikke er væk, så nu giver vi proteinpulveret skylden). Måske hun bare har mere væske i kroppen= Så lytter man ikke til sine kunder men pådutter dem sine egne betragtninger/overbevisninger.

   Ja, det er lidt skræmmende hvor meget eksponering de folk får (det er jo smart af virksomheden). Men de udbyder bare en gratis madplan, der intet koster for dem, og så får de markedsføring som en i helved. Så er det altså mere oprigtigt, i min optik, når jeg og Tine (fitinspiration) selv har opsøgt det kontra dem, der blot har fået en e-mail ala “Vil du have en gratis kostplan? Du skal bare skrive 10 indlæg løbende”. Det er jo i realiteten et sponsoreret indlæg, men det er der ingen der skriver.

   Angående sundhedsindlægget, så er jeg også enig. Jeg føler at de fleste blot tog det op, fordi de kunne se det var populært blandt læserne, uden egentlig at tilegne det sig/følge det selv. Jeg er blot glad for der er læsere/bloggere som dig og ovenstående læser, Mette, der kan gennemskue det. For så er man i mine øjne ikke blogger af lyst, men det handler blot om at få gratis ting/få mange læsere/følgere på Instagram/være populær. Jeg kan sige så meget, at jeg IKKE læser disse blogs.

   Man er nødt til at være kritisk i alt. Det er så nemt at deltage i et Nupo event, men er det noget man kan identificere sig med eller handler det om at få gratis ting? Handler det om at modtage en gratis kostplan eller vil man oprigtigt selv have betalt for det selv, hvis man ikke var blevet tilbudt det osv. Jeg siger ikke jeg er perfekt, men jeg tager stilling til alt hvad jeg gør. Ellers synes jeg ikke man kan lære fra sig om sundhed, livsstil og velvære.

   Din indgangsvinkel er god. Det er vigtigere at kunne se sig selv i øjnene (og have færre læsere) end at overspamme Instagram, kontakte alle virksomheder og gøre noget man ikke har lyst til, blot for at få omtale og blive en del af “inderkredsen”. Jeg ser mig slet ikke som én af de andre. Jeg ser mig som det komplet modsatte og det er jeg glad for 🙂

   Rigtig god dag til dig og tak for din altid gennemtænkte, ærlige og velformulerede kommentarer. De er værdsat.

   1. Ihhh skønne Danica 🙂 man kan sige meget, men jo du er jo en del af fællesskabet/inderkredsen, men istedet for at være copycat så er du en af de få som starter en debat/indlæg/vinkel osv. Dermed nej – du er ikke som de andre..:-)På en god måde 🙂
    Ha ha ha ha… jeg sad altså og grinede lidt da jeg læste ovenstående for nøj hvor vi tænker det samme (mht kostplan/diæeter/kostvejledere)Specielt det med at nu gives skylden for væske/ proteinpulver fik mig til at grine. What ? Hvor kom det fra?? Jeg tænker mere, at de personer skal starte med at lytte til deres krop og se hvad den fortæller dem.
    Vi er jo alle forskellige. Jeg ville rigtig gerne fungere på LCHF og adorterede en hel del af den i min hverdag, men jeg måtte sande at jeg kom til at overspise af fedtet… både fordi jeg nød det men også fordi jeg ikke havde en naturlig bremse. Mange steder kan man få råd som er “vent, vær tålmodig og din krop vil tilpasse sig”. Det vil den helt sikkert, men jeg er ikke overbevist om at jeg og min krop trives bedst kun udelukkende på LCHF. Så jeg justerede til igen.
    Jeg er pt et sted i livet hvor der sker ting og sager (det kommer der et indlæg om på min blog, så pt vil jeg her lade det være lidt “hemmeligt” lidt endnu… Ikke at jeg siger hverken du eller andre skal skynde sig ind hos mig, men jeg vil bare gerne kommentere på det på min egen side først) som gør at jeg er nød til at forsøge mig lidt frem med hvad der virker på mig.

    Jeg skal indrømme, at jeg i et flygtigt øjeblik tænkte “skulle man kontakte sådan en mht de sidste kg som jeg gerne vil have væk?”… Lad mig lige understrege FLYGTIGT øjeblik for det tog mig ikke længe før end jeg igen tænkte “nej -de fleste giver dig ikke en hujende fis men du får stadig lov til at betale en masse for det”.
    Med andre ord – jeg er ikke super fan af kostvejledere. Nok fordi jeg efterhånden har set og hørt en masse som ikke havde den store og forventede succes med det, men som stadig kom af med en hulens bunke penge.

    Det med sundheds idealer tænker jeg stadig en del over. Jeg tænker ofte (faktisk så sent som idag), at de fleste populærer indlæg handler om opskrifter, trænings plan og status på en kostomlægning. Det er jo helt naturligt, at de gerne vil læses af andre. Personligt er det da altid rart at få inspiration til lækker mad/opskrifter, men jeg kan altså også blive træt af det.
    Jeg tænkte idag (og igår samt de sidste par dage), at jeg ikke helt ved hvordan min blog skal forme sig i fremtiden for den har handlet meget om motion (det vil den stadig gøre), men motion kommer nok ikke pt til at være så stor en faktor og højst sandsynligt ikke det jeg kommer til at blogge mest om. Det satte mig lidt i et underligt humør for jo der vil sikkert være følgere som hopper fra ved en neddrosling fra motion, men igen… bloggen er til for mine tanker og ikke kun for at skrive om træning og kost til glæde for andre.
    Men det går mig på, at det et eller andet sted altid er det samme som der skrives om af mange. Jo de har følgere og får nye til, men for mig skal en blog være en afspejling af ens liv og ens udvikling og laver du (eller blogger du) ikke andet end træning og opskrifter så er det i min verden ikk en afspejling af dig, men blot en blog for at være “kendt/få opmærksomhed”.

    Søde ord om at mine kommentarer altid er velovervejede (lille hemmelighed : det er de på INGEN måde) og gennemtænkte… tværtimod vil jeg nok sige. 🙂 Jeg er nok bare en person som skriver fra hjertet og som får rap over fingerene netop fordi jeg ikke gennemtænker mine kommentarer, men det er en del af mig og gør mig til den jeg er, så he he… det ændre sig nok ik lige 🙂

    Jeg gik lige igennem hvor mange “fitness blogs jeg følger”. ca 14 og af dem er 10 af dem udenlandske.. he he.. det siger vist meget godt hvor mange danske bloggere jeg følger på dette emne 😉

    Det med sundhed er såååå mega meget forskelligt fra person til person, men jo der er grund ting som går igen & igen. Dog er sundhed for mig (og som jeg har erfaret også dig) familien, et godt heldbred, hygge & velvære, en god balance mellem træning, kost og søvn (god balance som i at jo man kan godt drikke vin med kæresten en fredag aften eller spise kage både lørdag og søndag hvis det er det man har lyst til), men for alt i verden handler det om hvad JEG har lyst til.
    Sundhed i mine øjne er ikke kun at spise sundt og dyrke sport. Næsten tværtimod vil jeg sige, men det er jo bare min holdning.
    Som altid har jeg svært ved at fatte mig i få ord, så for ikke at gøre dette til en hel roman må jeg hellere begrænse mig selv lidt. Hanke op og bare slutte af med : skønt med dit indlæg (mange ad dem generelt), din kommentar retur og det at se at vi er enige!!! 🙂

    Lige en sidste kommentar ang. kostplaner – jeg ved også at jeg ikke duer til at følge et bestemt program, så på forhånd vidste jeg at det ville være spild af penge da jeg ikke ville kunne følge det særlig længe.. he he.

    God dag ! 🙂