Hvad jeg arbejder med

Jeg har fået enormt mange spørgsmål omhandlende mit nye arbejde. Det er virkelig fedt, I også interesser jer for det og ikke kun vil have sunde opskrifter og træningsøvelser. Jeg forsøger altid at imødekomme mine læseres ønsker, og I skal selvfølgelig derfor have indblik i min hverdag, der nu omfatter et fuldtidsjob.

Min uddannelsesmæssige baggrund

Jeg er uddannet i Virksomhedskommunikation, med speciale i sociale medier, markeds-kommunikation, branding m.m., fra Aarhus Business School // Aarhus Universitet i november 2012. Faktisk få dage inden Sylvester kom til verden. Derfor skulle jeg direkte på barsel og der gik noget tid inden jeg skulle tænke i karriere og fremtidigt job. Jeg bibeholdt dog bloggen imens, både fordi det var hyggeligt men også fordi det “tvang” mig til at bruge det teori jeg havde lært i praksis. Den dag i dag er jeg glad for den beslutning, da det har resulteret i at jeg har et godt og udfordrende arbejde.

Inmobile sms

Hvordan fik jeg et job?

Jeg vidste godt på forhånd, at jobs (især relevant arbejde) ikke hang på træerne. Tværtimod. Sådan har det været i næsten al den tid jeg har studeret og man har tydeligt kunne mærke presset blandt de studerende de sidste år af uddannelsen. Folk stresser utrolig meget og gør ALT for at forbedre deres CV, så de står bedre, når det grønne bord er besøgt for sidste gang. Det er virkelig også vejen frem. Jeg var dog ikke lige så målrettet under uddannelsen, mest af alt fordi jeg havde ambitioner om at skille mig ud på anden vis – nemlig bloggen. Den blev oprettet i forbindelse med mit speciale, der tog udgangspunkt i fitness dk’s konkurrenceposition kontra Fitness World. Siden da har jeg været i kontakt med et hav af mennesker, både privatpersoner og folk, der repræsenterer virksomheder. De virksomheder havde jeg alle en god dialog med, så hvorfor ikke for forhøre mig hos dem og rigtig nok gav det pote.

Jeg sendte mit CV til en, der videresendte det til en anden, som tilfældigvis lige manglede en som mig. Der gik i alt 4 timer (!!!) fra mit CV var sendt til at jeg fik et opkald af min nuværende chef. Få dage efter var jeg til samtale og få timer efter havde jeg et relevant og spændende job, tæt på hvor jeg bor. Selvfølgelig spillede held en stor rolle, men det var bloggen og mit netværk, der var det afgørende.

Inmobile sms-løsninger

Hvad laver jeg?

Jeg arbejder som marketingansvarlig i et Aarhus-baseret firma, der specialiserer sig i sms-kommunikation. Mit “fagområde” er al markedsføring i form af virksomhedsblog, pressemeddelelser, nyhedsbreve, eksterne branding-tiltag, sociale medier m.m. Derudover skriver jeg tekster til website/mail, taler med kunder og samarbejdspartnere og er netop ved at blive oplært i SEO. Der er nærmest ikke det, jeg ikke kan blive smidt ud i, hvilket både er udfordrende og fedt. Jeg lærer konstant noget nyt og forsøger at tilegne mig al den viden, der er muligt, så jeg på bedst mulig vis kan udføre mit arbejde.

Firmaet hedder Inmobile og er drevet af en passion og iværksætter-ånd, som man ser få steder. Det er fedt, når jeg som person deler ambitionerne og er lige så motiveret til at nå vores målsætninger. Vores vision er at være de førende eksperter inden for kommunikation og markedsføring via sms. I tænker måske i hvilken sammenhæng og hvorfor lige sms? Grunden hertil ligger i de åbenlyse kommunikations-muligheder, som man kan have tendens til at glemme. Det er simpelt, effektivt og billig i drift, hvilket gør det til en af de mest succesfulde kommunikations-metoder. Det er dog kun få, der har opdaget de massive fordele der er.

I har måske selv stiftet bekendtskab med det, eksempelvis:

– Når du skal til frisøren, tandlæge, velvære-behandling, og får en reminder-sms dagen op til, så du husker din tid.

– Eller når du donerer penge til velgørende organisationer pr. sms.

– Når du tilmelder dig en kundeklub i en butik, og modtager tilbud og invitationer til før-udsalg pr. sms.

– Når du deltager i konkurrencer eller stemmer om hvem, der skal vinde underholdningsprogram via sms.

– Når du arbejder et sted, hvor du bliver mindet om vigtige ting, arbejdstider, vagter osv. pr. sms.

Ja, faktisk er der ikke det man ikke kan formidle pr. sms, og så giver det både modtager og afsender en god mulighed for at holde det personligt og nede på jorden. Lidt ligesom blogs. Så hvis man er en butik, online webshop eller andet, der godt kunne tænke sig at få sin egen sms kundeklub, eller måske en organisation, der vil give brugerne mulighed for at donere via sms, så er det os man kontakter 🙂 Man kan også få adgang til en sms gateway, hvis det er det man ønsker.

Mine tips til at finde et relevant arbejde

Jeg ved at konkurrencen om at få et job, der afspejler den uddannelse man har, er hård og mange starter ud på dagpenge. Det gjorde jeg også selv i kort tid. For at finde et arbejde, er man nødt til at se ud over almindelige jobopslag, hvor der gerne kommer flere 100 ansøgninger og hvor de mest erfarne ofte vægtes højest. Forsøg at skille dig ud. Lav en blog, hvor dit CV er synligt eller/og prioriter din Linkedin-profil højt, hvor mange arbejdsgivere kigger forbi. Der skal så lidt til at forbedre dine chancer, og det kan være afgørende for om du får et job.

Send uopfordrede ansøgninger afsted til virksomheder. Ofte ved de ikke de mangler dig, før de læser din ansøgning. Brug især kræfterne på dit CV, der skal komme før din motiverede ansøgning, vær professionel og samtidigt afspejle dig som person. Overvej om en praktikperiode, løntilskud eller frivilligt arbejde kunne gavne din situation. Man kan ofte godt gøre dette selvom man er på dagpenge, og det tæller alt sammen. Giv ikke op fordi der kommer afslag. Du kan endda bruge tiden på at overveje om du skal starte dit eget? Mulighederne er mange. Fokuser på dem frem for begrænsningerne. Tro på dig selv, for alt er virkeligt  muligt.

Har I spørgsmål eller er der noget andet I gerne vil høre mere om, så smid en kommentar nedenfor.

// English: I get a lot of questions of what I do for a living. I’ve been working in a danish company, Inmobile, since December. We are a company that focus on text-messaging communication and offer a wide range of possibilities for our customers. For example we offer customer clubs for both in-store shops and web shops. Moreover, we offer text-messaging competitions, polls, donations, service-messages and more. My job is centered around marketing, SEO, our website and writing texts for various purposes.

Signature

Skriv en kommentar

 

8 kommentarer

 1. Hvor er det bare fedt du fik et job så hurtigt. Tillykke med det endnu engang 🙂
  Jeg fik faktisk et tilbud fra Inmobile sidste år i forbindelse med, at vi skulle bruge en sms afstemning på en konference jeg arrangerer med mit arbejde. Vi valgte så at bruge en anden løsning, der ikke var nær så fancy, men passede lidt bedre til vores budget 😀

 2. Så spændende at høre om! Det lyder som et super fedt og udfordrende arbejde. Og tak for de gode råd! Jeg frygter lidt den dag, jeg skal ud på arbejdsmarkedet. Haha. Men det er fedt at se at det kan lade sig gøre 🙂

  1. Nyd din studietid og du ikke behøver at bekymre dig endnu 🙂 Det for det mest alt sammen alligevel.

 3. Spændende – og ikke mindst super fedt, at du fandt dig et relevant job!! 🙂
  Det med at trække på sit netværk ser bare ud til at trumfe alt. Min kæreste blev færdiguddannet for 1,5 års tid siden, og han sendte et hav af ansøgninger ud, fik ikke svar på halvdelen (sendte uopfordrede også), tog et kursus og endte i sidste ende med at finde job igennem sit netværk. Heldigt! Med kun 1 år tilbage af studietiden begynder jeg allerede så småt at overveje hvordan jeg skal gribe tingene an, for tiden går jo så hurtigt. Jeg synes især muligheden for at blive selvstændig er spændende, men der skal brainstormes og udvikles lidt mere før det er en realitet. Og der skal jo mad på bordet 😉

  1. Netværk er bare altafgørende. Fedt for din kæreste!

   Det med at blive selvstændig er også en af min største drømme, men som du siger er det heller ikke nemt. Men vil man det nok, skal det nok gå 🙂