Forårsrengøring

Sol, varme og det kommende forår indbyder til oprydning og rengøring i vores kære hjem. Det kender mange af os, ik? Jeg er selv igang og i den forbindelse tænkte jeg det kunne være sjovt med nogle indlæg om steder i dit hjem, der sikkert godt kunne trænge til en kærlig hånd. Og hvis det samtidigt er med god samvittighed for miljøet og uden kemikalier, er det jo bare rent win.

Dette indlæg omhandler rengøring af opvaskemaskinen. Hånden på hjertet, hvor mange har så nogensinde gjort deres opvaskemaskine rent? Jeg er selv meget inspireret af DENNE amerikanske blog. Den er næsten for meget, men hold op hun får rengøring og oprydning til at synes sjovt og har man den egenskab, skal man hyldes!

Rengøring 1

Rengøring af opvaskemaskine

Du skal bruge:

– Lagereddike

– En rengøringssvamp

– Natron

Rengøring 2

Sådan gør du:

Placer en skål med eddike i opvaskemaskinen, så den ikke vælter. Kør et langt og effektivt program. Du vil med det samme se, når programmet er færdig, at opvaskemaskinen stråler. Dog kan der stadigvæk være skidt, og derfor kan du fordele lidt natron i bunden og køre endnu et program (blot et normalt skylleprogram). Derefter kan du spraye din opvaskemaskine med dit hjemmelavet rengøringsmiddel (vand og eddike i en sprayflaske) og så skure. Din opvaskemaskine vil være flottere end da du købte den og samtidigt fri for ulækre bakterier og skidt. Er den ikke blevet skinnende?

Rengøring 3

Vidste du at eddike, udover at være et effektivt og billigt rengøringsmiddel, bekæmper bakterier og mikroorganismer på en skånsom og kemikaliefri måde? Hvorfor købe dyre og usunde rengøringsartikler, når du for 5 kr. kan få noget meget bedre?

Lad mig endelig vide, hvis I også kaster jer ud i projektet! Jeg tog vaskemaskinen i samme omgang. Eddike hældes i, hvor skyllemiddel anvendes. Det skal køre på et normalt program og derefter skurer du med en svamp. Husk også frontglasset og filtrene. I næste omgang viser jeg optimal rengøring af ovn, mikrobølgeovn, køleskab og seng. Del endelig jeres bedste rengøringstips 🙂

Translation: I love the spring weather and I’ve become inspired to clean our home. This week it was time for the dish washer and washing machine. I followed this wonderful American blog guide for cleaning your home efficient without chemicals. 

Cirkel

Skriv en kommentar

 

17 kommentarer

 1. Fint tip til rengøring af opvaskemaskine! Kendte ikke til trickket med natron. Det må afprøves! Selv bruger jeg KUN eddike til al rengøring. Vi skal jo tænke på miljøet af hensyn til vores efterkommere….Bruger desuden altid eddike som skyllemiddel. Og nej – det får ikke tøjet til at lugte af eddike, men tager effektivt det grålige kalkslør af tøjet, og hjælper med at holde vaskemaskinen kalkfri! Skyller desuden mit hår i æbleeddike. Gør håret glansfuldt og gavner ph værdien i hårbunden 🙂

  1. Det er også mit mål 🙂 Lige pt. har vi stadigvæk andre rengøringsmidler, men prøver at bruge eddike til næsten alt nu, af de samme grunde som du nævner.

   Fedt tip med æbleeddike til håret, det skal prøves 🙂

  2. Eddike kan fint bruges som skyllemiddel, man skal bare være opmærksom på, at eddike bl.a. ikke fjerner statisk elektricitet fra tøjet, det har til gengæld andre gode egenskaber.

   Jeg vil anbefale, at man ser nedestående link. Her får man plusser og minusser ved brugen af enten eddike eller alm. skyllemiddel. Så kan man nemmere vurdere hvad man selv vil bruge 🙂

   http://samvirke.dk/miljoe/artikler/skyllemiddel-eddike.html

   1. Tusind tak for tippet, så blev jeg det klogere 🙂 Jeg har aldrig brugt eddike til vaskemaskinen, men vil klart overveje det.

 2. Det er præcis indlæg som dette der gør dig til en ægte og sej en blogger. Du tør skrive om alt muligt, selvom det er helt lavpraktisk. Elsker det! Tak for tip skal uden tvivl afprøve det, og ser frem til tip om rengøring af ovnen. Hader den tjans, men elsker når der er gjort.

  1. Hvor er du sød Ida, tak :-* Jeg var helt i tvivl om det var åndsvagt at dele rengøringstip på en blog, men hvis folk kan bruge det, selvom det er meget praktisk, er det jo bare fedt 🙂

 3. Dumme teknik…. En smiley er lavet om til ordet so……det beklager jeg altså mange mange gange

  1. Det skal du ikke tænke på 😀 Min iPhone laver stavefejl konstant. Er glad for du kunne bruge tippet 🙂

 4. Fedt med nogle rengøringstip og tak for bloganbefaling.. Den vil jeg helt sikkert kigge nærmere på 🙂

  1. Den er virkelig et besøg værd 🙂 Man skal bare lige se bort fra de mange farver, så er der virkelig nogle gode tips at hente 🙂

  1. Min Rema havde kun det på billedet, men det fungerede fint alligevel til formålet:)