Opskrift: Nem og sund morgenmad

Tusind tak for alle jeres kommentarer i går, både de mindre gode og gode. Jeg er blevet lidt klogere på, hvad jeg vil med bloggen og hvad I gerne vil læse mere om. Så er det bare lige at forene de to 😉 Forresten er “læs mere” funktionen væk? Altså jer, der læser med via smartphones og tablets? Vi har nemlig forsøgt at fjerne den via mobile enheder.

Til at starte med vil jeg give indblik i, hvad jeg ofte spiser til morgenmad, når jeg skal forkæle mig selv. Og man skal helst forkæles hver morgen, ikke? 🙂 Jeg bliver nemlig sådan en forfærdelig person uden min morgenmad og kan slet ikke være i nærheden af nogen.

Jeg er pt. på sådan nogle skrappe hudpiller (acutin), og hver måned, når jeg skal have taget blodprøver, skal jeg komme fastende. Det er FORFÆRDELIGT. Og det kommer fra en, der ikke altid har spist morgenmad! Min kæreste er lige sådan, så de få gange vi har været foruden morgenmad begge to, bryder helved løs.

Morgenmad

Nå, ovenstående morgenmad består af:

Havregrød med vaniljesmag og ingefær te. Find min opskrift HER. Den består dog bl.a. af proteinpulver med hvid chokolade og vaniljesmag, men man kan sagtens undlade dette. Så vil jeg i stedet tilsætte en æggevide, lidt vaniljepulver fra Urtekram og en spiseske ren kakao. Ovenpå vil jeg putte friske blåbær på og en klat mandelsmør (opskrift coming up).

Til ingefær teen skal du bare hælde noget kogende mad over nogle skiver ingefær, og lade trække i fem minutter. Det smager fantastisk og giver en god start på dagen. Samtidigt giver det min mave balance og er også formidabel, hvis man har tømmermænd.

Hvad er jeres favorit morgenmad og holder I jer til en ting eller spises der forskelligt hver dag?


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

29 kommentarer

 1. Hvor er det skønt at se hvordan du tackler det hele Danica! Jeg er dybt imponeret. Jeg har fulgt med fra sidelinjen, med lidt ondt i maven faktisk, for jeg er og har altid været kæmpe fan af din blog og jeg har stor forståelse for hvordan sådanne kommentarer kan gøre ondt at få. Men husk på at det er en smagssag og det er egentlig lidt sjovt hvordan man opfatter ting så forskelligt for bl.a. via dit nye design synes jeg det er blevet endnu tydligere hvem der sidder bag skærmen og jeg synes også du har været endnu mere på ift. det personlige end tidligere og det kan jeg rigtig godt lide! 🙂
  Så lutter kærlighed herfra (og et spørgsmål om træning på tirsdag i Seier?)

  1. Årh, tusind tak for din kommentar søde Tine. Den er jeg meget glad for, da du ved hvor meget jeg respekterer din mening.

   Jeg er også glad for du kan lide det nye design og synes det passer bedre til bloggen nu.

   Totalt snart træning igen :-*

 2. “Læs mere”-funktionen er væk – hvertfald på min bloglovin (mobil-enheder).
  Når det så er sagt, vil jeg rose dig Danica: Jeg har efterhånden læst blogs mange år. Og jeres var den aller første jeg startede med at læse.
  I mit tid som læser, har jeg ofte stødt på indlæg ala “Hvad vil I gerne have mere af?”, “Hvad ønsker I læser, at jeg skal blogge om?”; Som om, at det er bloggernes opgave at tilfredsstille læserne med, hvad de godt kunne tænke sig at læse om og er interesseret i – de giver afkast på deres integritet!
  Lige anderledes forholder det sig her på Fit 4 Livin’ – du ønsker selvfølgelig at nå ud til så mange læsere, som muligt, MEN du ønsker det ikke for enhver pris! Og det synes jeg virkelig gør dig til en stærk blogger! At du tør, at spørge til grundene til, at læserne hopper fra/overvejer at hoppe fra og giver mulighed for at komme med (forhåbentlig) konstruktiv kritik, sluger kamelen og forsøger at ændre på nogle ting i tråd med læsernes ønsker, uden at miste dig selv undervejs, er (undskyld sproget) FAMNE godt gået!

  Du er inspirerende – ikke kun som blogger, men også som menneske og i min optik, skal bare blive ved, med at gøre som du gør!
  God onsdag!

  1. Skønt at høre den er væk 🙂

   Hold op en fantastisk kommentar, der varmer. Jeg er glad for du følger med og kan lide det jeg gør, og ikke mindst accepterer min stil. For den afviger jo meget fra andre, hvilket nogen sikkert finder kedeligt.

   Jeg er meget beæret over dit kompliment, tusind tak endnu engang og jeg vil forsøge at fortsat, at leve op til det.

  1. Og nu bliver jeg lige hurigt nødt til at nævne noget:
   Har ikke set de sidste par indlæg før idag, men man kan da ikke andet end at tage hatten af for, at du gør så stor em indsats for at tage i mod kritik.
   I mine øjne viser det, at du er en virkelig god blogger 🙂

   1. Tusind tak, det varmer 🙂

    Læser du via Bloglovin? For funktionen er stadigvæk på forsiden, men hvis du kommer via et feed skulle den være væk, men måske det ikke duer for alle?

 3. Min favorit er klart havregrød med banan og kanel
  Men eftersom jeg altid har ret travlt om morgenen, bliver det i hverdagen til chiagrød med mandler og morbær, da det kan tilberedes dagen før, og jeg derved sparer en del tid.

  Hvis du har gode opskrifter på morgenmad, som kan tilberedes dagen før (UDEN proteinpulver 😉 ), så post dem endelig 🙂

  1. Uhh, lyder lækkert!

   Jeg skal nok dele mange flere ideer 🙂 Jeg har kun en overnight oats opskrift jeg bruger, og den er med proteinpulver, men måske jeg kan prøve at modificere den 🙂

 4. Jeg skifter mellem æg og en lækker grød bestående af masser af frø og kerner og 1 tsk kokosolie. Begge dele er mega lækre synes jeg. Morgenmaden er helt klart min yndlingsmåltid!

 5. Super dejligt indlæg! Jeg er selv typen der DØR uden morgenmad og helst skal spise som det allerførste når jeg står op! He he, ellers er jeg virkelig ikke rar at være omkring 😉

  Min morgenmad minder utroligt meget om jeres, det er også stort set altid havregrød med proteinpulver og evt et æg, bær og mandler. Jeg får dog altid kulsort kaffe og ikke te til, men måske skulle jeg prøve noget andet i morgen tidlig 😛

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  1. Haha, så er du ligesom mig 🙂

   At putte et æg i havregrød er virkelig også smart. Så er man sikret mæthed rigtig længe 🙂

 6. Jeg er blevet kæmpe fan af det ret nye indslag i madverdenen, nemlig “Overnight oats”, hvor man blander havregryn med noget væske og så lader det stå natten over. Smart, hvis man ikke har meget tid om morgenen og det smager så godt! Specielt med lidt jordbær i, så får du lyserød grød 😉 PS. Du er en superwoman!

  1. Tak! 😀

   Jeg har kun prøvet overnight oats et par gange, men din variant lyder super lække. Har faktisk jordbær liggende 🙂

 7. Jeg måtte lige tilbage og kigge på tidligere indlæg, for jeg er egentlig en ret ny læser – og jeg har vist ikke fået tilføjet dig til min bloglovin endnu… ANYWAY, jeg vil bare lige sige, at jeg synes at din blog er super fin! Du adskiller dig fra mange andre ved, at der som regel er lidt mere tekst på dine indlæg og det kan jeg virkelig godt lide! Forstå mig ret, men vil jeg se billeder af spænstige damer i løbetøj, kan jeg jo bare gå på instagram 😉

  Personligt er jeg ikke så meget til det om mode, men altså hver sin smag – og det BLIVER jo netop endimensionelt, hvis ens blog absolut kun skal handle om én ting.

  Og så on topic: Til morgenmad spiser jeg som regel min hjemmeblandede skyr med smag – den slår den fra Cheasy any day – lige for tiden spiser jeg dog en masse øllebrød – jeg har fundet ud af at lave en version, der ser fornuftig ud rent kaloriemæssigt og ikke er sødet med sukker 🙂

  1. Tusind tak for din fantastiske kommentar, det varmer :-* Og du har ret, det er svært at blive enige og vi vil altid foretrække forskellige ting.

   Øllebrød?! Det har jeg ikke fået længe. Måske man skulle overveje at genindføre det. Vil du dele opskriften? 🙂

 8. Uden morgenmad bliver jeg dårlig og får kvalme omkring kl. 9, det er sikkert hver gang. Så de morgener hvor det går stærk og jeg ikke kan nå at spise hjemme må jeg have det med i bussen og spise på vej på arbejde.
  Har nogen gange lidt ondt af dem som sidder ved siden af, men hay jeg skal altså have min mad! 😀

  I øjeblikket er den meget simpelt, da jeg er på en fast kostplan: 250g æggehvider, 150g bær og 20g valnødder.
  Måske også lidt ensformigt vil nogen mene, men jeg elsker det. Scrambler hviderne på panden med forskelligt krydderi og lidt spinat kan også snige sig ind 🙂
  Dertil gerne en god kaffe.

  Har fuldt lidt med på din blog det sidste stykke tid, syntes du skriver relevant og interessant. Er selv ny blogger så prøver også at samle lidt tips op.
  Er meget imponeret over den måde du har valgt at håndtere den feedback du fik, thumbs up 😀

  Sarah
  http://www.fitnessbambi.dk

  1. Tak for din søde kommentar, er glad for du kan lide at læse med 🙂

   Selvom du er på kostplan, lyder det ikke helt dårligt. Jeg elsker æg om morgenen 🙂