Opskrift: Sunde knækbrød

Måske I tænker, at hjemmelavet knækbrød ikke så originalt igen? Det er det heller ikke, men ikke desto mindre hamrende lækkert. Og så har jeg et ekstra sprødt tip til de dovne, der ikke gider købe en masse forskellige nødder ind ?

Sunde knækbrød 1

Til to bradepander skal du bruge:

– 200 gr. blandet nødder. Ellers gør brug af mit simple trick. Køb en pakke i Rema 100, der hedder “Knæbrødsblanding”. Den koster omkring 15 kr. og det smager super godt.

– 1 dl olie (fx rapsolie, solsikkeolie eller måske lidt kokosolie også?)

– 100 gr. speltmel

– 100 gr. grahamsmel

– 1 tsk. salt

– 3 dl. vand

Sunde knækbrød

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Hæld vandet i løbende, så du opnår en konsistens, der hverken er for tør eller vådt. Hæld derefter massen fordelt ud på to bradepander belagt med bagepapir. Det skal være et tyndt lag. Det er ikke så vigtigt, at det ikke er helt ude til kanterne eller kvadratisk endnu. Du skal nemlig bruge endnu et stykke bagepapir til at putte ovenpå, så du kan trykke massen ud, så den er jævn. Fjern det øverste lag bagepapir og put i oven. Bages ca. 25 min ved 175 gr. Når de kommer ud af ovnen kan du skære dejen med en pizzaskærer, så man får fine knækbrød. Opbevar i en lufttætbeholder og så kan det faktisk holde sig længe.

Velbekomme!

LIKE MY FACEBOOK // FOLLOW ME ON BLOGLOVIN? // FOLLOW MY INSTAGRAM

TRANSLATION: I’ve made some healthy & delicious crispbread. It’s so easy. All you need is some different nuts (200 gr.), rye flour, oil, salt and water. Mix and place on a roasting pan. Use baking paper to press it down. Bake for 25 min. at 175 degrees. Use a pizza cutter to make delicious crispbread. Enjoy!

Danica

 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments