Skær ind til benet og find din stil

^ Så lille er min garderobe. Tror jeg er under 100 stykker tøj alt inklusiv – dog minus træningstøj- & sko + tasker. 

Fra den ene yderlighed til den anden – i dag handler det nemlig om alt andet end filosofiske tanker om mit selv-billede. Derimod handler det om tøj, opbygning af garderobe og stil. Ikke fordi jeg har en ground-breaking stil men jeg ved i det mindste, hvad jeg kan li’ og hvad der slet ikke duer. I alt for mange år har jeg været forvirret, erhvervet mig en masse fejlkøb og slet ikke haft styr på hvad jeg faktisk foretrækker. Jeg har ladet mig påvirke af andre og købt ting, der var meget tendens-agtige og som slet ikke passede til mig.

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Hvis jeg skal ridse de ting op, som definerer min nuværende garderobe er det; Kvalitet, tidsløst og simpelt. Jeg havde for bare få år siden en garderobe, der var 10 gange større end den er i dag. Men jeg brugte kun 10 % af tingene. Så jeg har sidenhen skåret helt ind til benet og solgt alt andet. I dag har jeg så meget tøj, at jeg kan overskue det hele. Jeg ved hvad jeg mangler og hvad, der især duer. Det er skønt, for det minimerer tøjkriser, selvom de til tider stadigvæk kan forekomme (eksempelvis til events, hvor smarte personer er til stede, haha).

Jeg er bare ikke en person, der mestrer high-fashion. Jeg duer ikke til ting, der er helt ude af min comfort-zone. Selvom jeg synes det er mega flot til andre. Det er spild af penge og ender med aldrig at blive brugt. Som I kan se på billederne er det primært lækker strik i form af mohair, cashmere og lækker uld, fine silkeskjorter, sorte tidsløse kjoler og silketoppe. Derudover simple jeans, læderbukser- & shorts, silkebukser, forskellige nederdele, der går til det hele, basis t-shirts, sweatshirts, blazere, lækre overgangsjakker og kvalitetsko. Altså med andre ord – pisse kedeligt 😉 Nej, det er ikke spændende men det virker for mig. Jeg vil hellere lade min person gøre indtrykket end mit tøj.

Jeg vil mere end gerne dele min tips til hvordan man formår at finde sin egen stil:

 • Tag alt ud af skabet. Del det op i tre bunker; det du bruger hele tiden, det du måske vil bruge og det du aldrig bruger. Alt det du aldrig bruger kan enten sælges eller doneres til genbrug. Din måske-bunke prøver du på. Sidder det som det skal? Er det overhovedet din stil? Er det i pæn stand? Hvis du kan svare nej til alle de ting, skal det over i den bunke med ting, der skal væk. Til slut har du en bunke med alle de ting, du elsker.
 • Nu kan det være du føler, du mangler noget. Lav en liste over de køb du vil gøre dig og vær kritisk. Hvad har du virkelig brug for?
 • Skriv alt ned du køber hver måned, så du får overblik over hvad der er velovervejede køb og hvad der er impulskøb.
 • Behandl dit tøj med respekt. Stryg det krøllede tøj. Smør læderet på dine tasker, sko og jakker. Gør det vinterklart med imprægnering. Opbevar dit tøj i skygge og et tørt sted.
 • Lav inspirations-boards, hvor du tilføjer alle de ting du kan lide. Hurtigt får du et billede af, hvad du foretrækker og det gør det nemmere, når du shopper.
 • Købt sjældent noget første gang du ser det. Overvej det og hvis det stadigvæk er noget du tænker på efter et par dage, så køb det.
Kan I genkende jer selv i det jeg skriver og er I bevidste om jeres stil eller er I stadigvæk forvirret?

Skriv en kommentar

 

20 kommentarer

 1. Super godt indlæg! Jeg kender det selv alt for godt, og derfor synes jeg virkelig dine tips er hjælpsomme, gode og effektive. 🙂 Har efterhånden mestret kunsten ikke længere at lave så mange fejlkøb, som jeg tidligere gjorde ved netop at tænke over købet i et par dage, og hvis det for længst er glemt, så var det ikke meningen. Og når der så er noget, som jeg er blevet ved med at vende tilbage til, så har det også vist sig virkelig at være et godt køb, og noget jeg virkelig har sat pris på.
  Derudover skal det siges, at jeg synes, det er fint, at du varierer i dine indlæg. Selvom jeg er glad for at du er begyndt at lægge fokus et andet sted, så har vi da stadig behov for praktiske tips til garderoben.
  Og jeg synes bestemt ikke du har en kedelig stil – jeg så mange pieces, jeg gerne ville eje 😉
  Kh Fanny

  1. EJ, hvor skønt at høre at det kan bruges 🙂 Det er virkelig også en kunst at finde sin rette stil – synes jeg. Jeg køber stadig fejlkøb i ny og næ, men de er mindsket betragteligt gennem tiden.

   Jeg er virkelig også glad for du kan lide variationen. Praktiske tip kan man altid bruge 🙂

  1. Gør endelig det søde Tina 😀 Det er faktisk meget hyggeligt og rart at får ryddet ud i skabet.

   1. Det tror jeg gerne. Man føler sig på en eller anden måde lettet, er det ikke rigtigt? Som om man får styr på sit liv, ha ha. Glæder mig ligefrem – nok mest til at købe nye fede ting, som er af god kvalitet og som jeg kommer til at bruge ofte. TAK for en fantastisk blog og fantastiske dig. Jeg er virkelig fan.

    1. Du er altid så sød Tina og jeg er simpelthen så glad på jeres vegne <3

     Man bliver rigtig lettet af det og jeg elsker at starte “forfra” og skære endnu mere ind til benet. Glæd dig 🙂

 2. Ej jeg skal da vidst have ryddet op i mit tøj i dag – og må hellere bruge din guide, hvis det skal være ordentligt. Tak søde 😀

 3. Du har jo ret! Rigtig godt indlæg. Det er bare såååå svært ikke at falde i impulskøb-fælden. Jeg tror, jeg vil prøve dit tip med at dele tøjet op i bunker 🙂 (og så vil jeg få min kæreste til at gøre det samme, da han har dobbelt så meget tøj og dobbelt så mange sko som mig!)

  1. Det er det nemlig:) Det virker i hvert fald for mig, så jeg håber det også virker for dig.

   Tro det eller ej, men min kæreste har også mere tøj end mig nu, haha. Han er heldigvis også god til at rydde op 🙂

 4. Din blog har, efter min mening, aldrig været bedre. Jeg glæder mig til endnu flere indlæg om bolig og mode og børn og bare jer og jeres hverdag. 🙂

 5. Godt indlæg. 🙂 Og hvis man skal tænke i de mere bæredygtige tanker, giver det for mig at se så meget mere mening at købe kvalitet (det behøver jo ikke være decideret high-end) i et snit, der holder. Jeg er selv ved at lære det efterhånden, og ved nu, hvilke ting, jeg skal kigge efter, og hvilke ting, jeg skal lade ligge, fordi jeg alligevel bliver træt af det efter et par måneder. Og jo, jeg laver stadig fejlkøb indimellem, men det sker altså meget, meget sjældent.
  Til gengæld har jeg god erfaring med ikke at smide mit tøj til genbrug/give til veninder/sælge for hurtigt. Jeg har fx en gammel cardigan, jeg havde liggende i skuffen et par år, som jeg nu nærmest bor i, fordi jeg nu synes, den er super god. Selvfølgelig gælder det ikke tøj, der føles fuldstændig forkert fra starten af, men noget af det, jeg ved sidder godt, men som jeg ikke lige har lyst til at gå i for tiden, får jeg ofte lyst til at gå i senere.
  Bedste hilsner
  Luna

  1. Det er rigtigt – at det er langt mere bæredygtigt. Så man slår to fluer med et smæk 🙂

   Det er en god ide. Jeg har faktisk også en pose i kælderen med ting, jeg ikke helt har lyst til at skille mig af med. Tænk nu hvis jeg fortrød 🙂

 6. Hej Danica 🙂
  Det er virkeligt et fantastisk indlæg og jeg har allerede ryddet ud i mit skab. Så tak for tippet!
  Jeg er dog interesseret i at høre hvor din nederdel og leopardtop er fra på billede 2? 🙂

  Og din blog er skøn – elsker at følge dig og din familie.

  Vh. Nina