Det er altså ikke fordi..

Fødselsdag 8

… jeg ikke vil kommunikere med jer, men nogle gange overtager hverdagens udfordringer bare mit sind, og blogging og sociale medier virker pludselig lidt ligegyldigt. Jeg synes det er hårdt, at få arbejde, forældreskab, træning, huslige pligter og ikke mindst parforhold til at gå op i en højere enhed. Især sidstnævnte synes jeg til tider er kompliceret. Det er som om vi bare ikke altid er på samme bølgelængde og det ærger mig sådan, at vi bruger så meget tid på at skændes. Tid der kunne bruges på dejlige ting, der frembragte glæde fremfor frustrationer. Nu skal det heller ikke lyde for dramatisk. Det oplever mange parforhold sikkert, men hold nu op, jeg vil ønske vi ikke begge var så stædige og provokerende. Det undrer mig virkelig ikke, at over halvdelen af alle par går fra hinanden indenfor de første år af barnets levetid. Vi kan dog ikke engang skyde “skylden” på det. Det er udelukkende vores egen. Trist men sandt.

Blot et lille indblik i en helt (u)normal og til tider “op ad bakke” hverdag. Jeg håber blot det er en periode som denne, og at det hele nok skal gå. I det mindste har jeg ikke en ring, jeg kan smide væk den her gang, ahem.

Jeg vender stærkt tilbage, når lyset igen skinner på os. Hvis jeg havde råd, vil jeg regelmæssigt gå til parterapi. Kunne godt bruge en ekstern mægler 😉 Kender I det?

Bloglovin

Skriv en kommentar

 

25 kommentarer

 1. Det kunne have været mig, som havde skrevet præcist det du skriver. Kender det alt for godt.
  Dejligt hudløst ærligt lille indlæg.
  Min far har altid sagt til mig: “lad aldrig solen gå ned over din vrede” Det tænker jeg ofte på og prøver alt hvad jeg kan for at efterleve – det kan være svært. Må solen skinne på jer snarest 🙂

  1. Det er virkelig også et brugbart tip, som vi forsøger at efterleve. Selvom det kan være svært, når man er lidt sur 😉 Tak for det <3

  1. Ja, de kommer og går, men heldigvis lærer man noget nyt hver gang og til sidst må man da være verdensmester i parforhold 🙂

 2. Selv uden et barn kan det være svært at balancere parforhold, fuldtidsjobs, træning, familie og venner, så kan kun forestille mig at det må være hårdt med et barn oven i alt dette!
  Without the lows you wont feel the highs, og mon ikke der kommer en optur snart igen 🙂

  1. Ja, et parforhold er hårdt arbejde og der skal værnes om det. Jeg er sikker på vi bare skal kommunikere lidt bedre 🙂

 3. Uha, det er der intet unormalt over – fjern endelig ( )! Det kender de fleste af os vidst. Parforhold er hårdt arbejde, og når vi skændes kan jeg da blive helt nervøs for hvordan det kommer til at ske oftere, når vi får et barn. Det sker jo for alle, men kommunikaiton er nok vigtigt. Tjek evt. Snegcille, der skrev et status-indlæg på hendes forhold i går (tror jeg nok). Hovedbudskabet var kommunikation. Well, det ER jo ikke rocket science, men jeg synes også det kan være svært nogengange, når begge parter er stædige. Det kender vi godt herhjemme 😉

  1. Det vil jeg læse straks. Tak for tip.

   Ja, jeg ved godt mange gennemlever det samme, men i situationen føler man sig lidt magtesløs, når man igen igen bruger tid på noget virkelig ligegyldigt.

 4. Jeg elsker at du er så ærlig og ikke giver os et rosenrødt billede af hverdagen med familie, arbejde, træning, huslige pligter mv..
  Du er en af mine absoulut ynglings blokkere – synes bare lige du skulle vide det 🙂

  1. Hold da op – tak 🙂 Det er ellers ikke en tilstand jeg er stolt af, men jeg vil gerne vise et nuanceret billede af en helt normal familie.

 5. Smukke dig, nogle par skændes oftere end andre og sådan er det desværre bare. Herhjemme kan jeg tro, at vi er ved at gå fra hinanden flere gange om måneden!! Og hvor er det bare træls.

  Det er befriende at du sætter ord på det, for mange andre bloggere viser et SÅ lyserødt univers, at man kaster en smule op i munden på sig selv, når man læser deres indlæg om F A N T A S T I S K E oplevelser de har sammen. Kæresten der køber alle hendes yndlings lækkerier til hende, når hun skal være alene hjemme!!! Rigtigt sødt af ham btw, men det gør min kæreste IKKE… Måske det er misundelse fra min side…

  Jeg ville ønske at i ikke havde problemer og selvom det er så mega hårdt at få det hele til at hænge sammen, så skal de fleste par igennem sådanne perioder. Især når der er små børn involveret..

  Håber at det snart går over.. Du har en fantastisk blog, ser fantastisk ud og virker til at være en fantastisk mor.. Du har mange gode ting going on for dig…

  1. Ja, sådan er det bare og jeg tænker også vi må acceptere, at vi aldrig bliver sådan nogle, der aldrig skændes. Vi bare være konstruktive, når vi gør det og diskutere frem for at decideret skændes. Man lærer hele tiden noget nyt. Nogle gange stresser hverdagen bare så meget, at det går udover familien. Ikke optimalt men sandt.

   Jeg ser det også som en periode, vi nærmest ikke kan undgå. Par med børn, vil altid møde udfordringer. Det ser jeg heller ikke som unormalt.

   Og tusind tak for din lange og reflekterende kommentar <3

 6. Jeg kender det så godt! Og så sindsygt aktuelt i mit liv lige nu også. Jeg har også lige snakket om en parterapeut – bare for at kunne lære at ville forstå hinanden igen. Jeg er så glad for dit indlæg, for sommetider tvivler jeg på hvor mange andre der rammer samme perioder. Jeg trøster mig med at der er masser af eksempler herinde 🙂
  Jeg fik anbefalet bogen “Det levende parforhold” for nyligt – den vil jeg forsøge mig med! Ønsker alle det bedste 🙂

  1. Orv, den vil jeg gerne læse. Alt der kan sætte tingene i perspektiv, er værd at undersøge 🙂

   Er ked af at høre det er så aktuelt. Jeg tror på de er sundt, at tale med parterapeuter og kunne sagtens overveje det selv en dag, hvis min bedre halvdel var klar 🙂

 7. Jaaa…. kender det helt vildt godt. Michael og jeg skændes også meget – og er begge to, ligesom jer, stædige og enormt provokerende. Og ikke mindst gode til at sige, hvad vi ved gør mest ondt 😉 Jeg prøver at se det som et passioneret forhold, men forhelved, hvor kunne man godt lige ønske sig en objektiv 3. part en gang i mellem. Vi mener jo altid, at vi selv har mest ret.

  That love….

  1. Lige præcis ovenstående beskriver os… 😉

   Jeg er glad for I fandt ud af det og fandt sammen igen. I kunne jo slet ikke undvære hinanden og så, til trods for skænderier og frustrationer, finder man ud af det <3

   1. Det kunne vi ikke… men tror tiden fra hinanden har husket os på, hvorfor vi blev kærester – og vi er gået fra at være sammen mest af tryghed til at være sammen, fordi vi vil hinanden og rent faktisk investere i forholdet.
    Men vi har meget at lære – tror virkelig kommunikation er kodeordet – men jeg er generelt pissedårlig til at snakke om tingene, men er mester i at brokke mig….

    Det skal nok gå det hele – du og Rasmus har ligeså meget kærlighed til hinanden som I har temperament, er jeg sikker på <3 Og kærlighed overvinder alt!!!

 8. Det lyder som om I virkelig strækker jer for at få det til at fungere – og selvom det selvfølgelig ikke er sjovt for jer i situationen, så tager jeg sgu hatten af for at I kæmper og knokler for kærligheden. Det synes jeg fandme er sejt!

  1. Det synes jeg man skal, når man har et barn. Jeg nægter at give op med mindre det en dag gik udover ham og det gør det heldigvis aldrig 🙂 Kærligheden er bare hårdt arbejde og aldrig noget man skal tage for givet, hvilket man godt kan komme til i en travl hverdag.

 9. Hmm.. Nu er det ikke for at lyde arrogant og hellig. men jeg kan ikke nikke genkendende til det der med skænderier i mit eget parforhold. Måske det er fordi både min kæreste og jeg har et roligt temperament? Måske er det fordi vi hver dag er taknemmelige for at have nogen der elsker en i sit liv? I dont know.. Men det lyder som om I godt kunne have brug for at tage en dyb indånding, og sætte pris på hinanden. Uden Jer var der jo heller ikke Jeres fantastiske barn? Al mulig held og lykke med det hele herfra <3

  1. Du er slet ikke hellig eller arrogant. Der er bare forskellige måder at være i parforhold på og det ene er ikke mere rigtigt end det andet 🙂 Det handler bare om hvem vi er som mennesker og i et forhold sammen.

   Vi kommer aldrig til ikke at skændes, som nogle andre aldrig gør. Det handler for os om, at håndtere de konflikter vi altid vil have, på den bedste måde.

   Jeg vil dog lige sige, at blot fordi vi skændes, betyder det ikke at vi ikke er taknemmelige for at have hinanden eller ikke sætter pris på hinanden. De to ting synes jeg ikke man kan sætte lighedstegn mellem. Vi er bare personer, der siger vores mening, har temperament og nemt misforstår hinandens budskaber. Og så er en hverdag med et barn en udfordring for alle par. Desværre. Men det udvikler os også og vi er langt tættere i dag end før vi fik barn. Så vi arbejder på sagen 🙂

 10. Tusind tak for et meget ærligt indlæg. Det er så befriende at mærke, at alt (heller) ikke er rosenrødt hos andre. Jeg er rigtig glad for at følge din blog og sætter stor pris på din ærlighed!

  Jeg vil egentlig bare sige, at alle parforhold har dårlige perioder og elementer i forholdet, som der skal arbejdes på løbende. Og oplevelsen af, at noget er godt og fantastisk kan kun eksistere, fordi det også nogle gange er rigtig meget det modsatte.. Så intet er kun godt og velfungerende – det hele går op og ned, også sådan er det nok i alle livets forhold. Jeg håber for jer, at I snarest kommer på bølgelængde igen – og det tror jeg også I gør, for forhold går op og ned! Og tak igen:)

  1. Det er jeg glad for at høre <3

   Jeg tror også du har ret, at der altid vil være mindre sjove perioder, for at de virkelig gode værdsættes i højere grad. Jeg tror også alle oplever de her perioder i en eller anden grad. Nogle oftere end andre. Tak for at sætte ord på det, for det hjælper mig faktisk 🙂