Opskrift: Mandel Latte Macchiato

Opskrift Mandel latte

Mandel latte! Vi er et kaffeelskende folkefærd. Altså de fleste af os. Selvom jeg kun har drukket kaffe i nogle få år, har jeg ikke været sen til at indhente det fortabte.


LÆS OGSÅ: ANDRE OPSKRIFTER PÅ SUNDE OG FORFRISKENDE DRIKKE


Derfor nyder jeg også dagligt 1-2 kopper. Men min hud, eller krop for den sags skyld, har ikke altid godt af alt den laktose. Jeg foretrækker nemlig min kaffe med mælk, og derfor har jeg tænkt i alternativer, nemlig en mandel latte, inspireret af plantebaserede entusiaster.


LÆS OGSÅ: FÅ OPSKRIFTEN PÅ DEN PERFEKTE APEROL SPRITZ HER


Faktisk stødte jeg på en mandel latte første gang på 42 Raw, som er mit foretrukne sunde sted her i København, og siden har vi gjort dem kunsten efter herhjemme.

Opskrift Mandel latte

Til 2 kopper mandel latte skal du bruge:

 • 1 espressoshot. Vi blandede 3 tsk. Peter Larsen instant kaffe med lidt varmt vand
 • Ca. 400/500 ml. mandelmælk. Du kan enten købe den eller lave det selv
 • Kanel

Opskrift Mandel latte

Fremgangsmåde: Det handler især om fordelingen og teknikken, for ingredienser er der jo ikke mange af i den her mandel latte.

Pisk mandelmælken efter du har varmet den hurtigt, så den skummer let, men sørg for ikke at give den for længe, da det faktisk godt kan skumme for meget.

Bland den piskede mandelmælk med et espressoshot og hvis du er rigtig god, kan du forsøge at lave et mønster. Kan I se min lidt ligner en svane? Drys afslutningsvis lidt kanel over.

Mandel latte er også velegnet som dessert, da den faktisk mætter mere end man lige tror.God påske og rigtig god fornøjelse, hvis I prøver jer ad med med den simple opskrift på mandel latte.

Tilbloggen1

Remember to stay updated at Instagram // Facebook // Bloglovin?Ohh! and I’m also a happy Snapchatter now (danica_chloe)

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. Prøv havremælk fra naturli. Købte den fordi den var på tilbud, men var skeptisk!

  Jeg har aldrig fået en bedre latte. Omg både min kæreste, min mor og far spurgte hvordan jeg havde fået kaffen til at smage så godt. Prøv den!!!

  1. Ej hvor et godt tip. Jeg har ofte kigget på havremælken i supermarkedet men været i tvivl om hvad det skulle bruges til 🙂 Det skal prøves næste gang. Tak og god påske 🙂

 2. Lækkert – og godt at sige at den kan over-piskes. Jeg bestiller normalt en soya-latte på cafe, men et sted havde de kun mandelmælk, og jeg tænkte okay…
  Men det skum jeg fik var alt for stift, og slet ikke behageligt. Man havde nærmest brug for en ske. Her hjemme er jeg blevet glad for at lave det af kokos mælk, som bliver til det blødeste skum når det er koldt (ja modsat de andre plantemælke) – Det er især godt hvis du drysser med kakao 😉

  1. Lige præcis. Ellers smager det bare ikke godt!

   Uhh kokosmælk lyder også godt. Det havde jeg slet ikke tænkt på. Tak for tip.

 3. Jeg bruger også kokosmælk men mandelmælk er luksus, og den ser dejligt god ud din latte! God weekend!