Langsom livsstil

Langsom livsstil

Langsom livsstil… Bare ordene får mig til at slappe af og år 2016 har virkelig været året, hvor jeg har forsøgt at skære ind til benet og finde tilbage til den langsomme livsstil, som jeg stortrives med. Det har både været i forhold til de ting vi ejer, men også usunde relationer, overdrevet forbrug, mange aftaler i kalenderen og andet “fyld”. Jeg ved ikke hvor god jeg har været, men jeg fornemmer jeg langt fra er i mål selvom det er blevet bedre.

I ny og næ glemmer jeg det lidt og falder tilbage i forbrugsfælden, som hurtigt resulterer i en masse ubrugeligt herhjemme, der i sidste ende skaber stress. Jeg fanger mig også i at booke kalenderen helt op, hvor jeg til sidst nærmest ikke kan trække vejret. Eller dage, hvor jeg kigger mere på en skærm end min familie og omgivelserne. Sad but true.

Jeg har ikke nogen guide til hvordan det bør gøres. Det handler om at kigge indad og vurdere om man på nogen måder oplever stressrelaterede symptomer eller generelt ikke trives i sin hverdag. Vi er nemlig så priviligerede, at vi “nemt” kan sætte ind og ændre vores vaner.

Langsom livsstil

Billeder fra min Pinterest profil, som I meget gerne må følge med på

I mit tilfælde handler det langt hen ad vejen om at sælge alt ubrugeligt videre, som ikke giver værdi. At acceptere man ikke behøver skifte ud i sin bolig eller tøj hver sæson. Jeg shopper betydeligt mindre sammenlignet med for nogle år siden, men jeg falder alligevel i online shopping fælden i ny og næ. Fred være med det. Så længe jeg så tilsvarende sælger ud i den anden ende, hvilket jeg er blevet rigtig god til. Sidst var til loppemarked i maj og så har jeg netop booket en stand til september igen. Det handler også om at anerkende man ikke er verdens mest socialt anlagte person og at færre events på blogfronten kun giver mig mere overskud. Jeg er glad for events, men det kan nemt tage overhånd. Det erfarede jeg sidste år, hvor jeg også endte med et hav af produkter jeg aldrig kom til at bruge. Det er ligeledes okay at blogge, når jeg har tid og overskud. Det bør aldrig være en pligt eller præget af deadlines, men derimod sjovt at dele ud af hverdagen.

Relationsmæssigt holder jeg fast i de mennesker, der giver mit liv varme, glæde og overskud – hvor det samme gør sig gældende omvendt. Det er okay man ikke kan med alle eller har energi til det. Den primære glæde skabes via min familie, som jeg bruger så meget tid med som muligt. Derfor har jeg heller ikke den største omgangskreds og det er faktisk ganske rart ? Ingen forventninger, forpligtelser eller tvang.

Sidst men ikke mindst handler det om at tage mig tid til mig selv. Yoga er blevet den primære kilde til mit overskud og trivsel i kroppen. Nu er træning blevet mit frirum. Jeg har altid sagt træning har været mit frirum, men det har været direkte løgn. Jeg har aldrig nydt at skulle ned i et varmt fitnesscenter fyldt med mennesker og larm. Løb er heller ikke blevet et frirum (endnu), men yoga er det og jeg gør det kun af lyst og ikke fordi det toner min krop på en bestemt måde. Livet er simpelthen for kort til at gøre ting man ikke har lyst til.

Jeg finder hele tiden mere ind til mig selv, mine værdier og hvad der giver mig livskvalitet. Det er sundt at reflektere og bloggen styrker blot mine tanker, da det er noget helt andet at få ned på skrift. Jeg har troen på det kun bliver bedre de kommende år, hvor jeg vil søge endnu mere ind til kernen. At ændre dårlige vaner tager ofte lang tid og det er hele tiden for øjet om det gavner vores familie. Er det eksempelvis nødvendigt at bruge tid, kræfter samt 20.000 kr. på en charterferie, når vi har sommer i Danmark? Svaret er nej. Sylvester er glad så længe han er sammen med os og kommer udenfor i naturen. Vi sætter så høje forventninger til hvad vi skal lave hele tiden, at det overskygger formålet. Økonomisk er det også bare langt sjovere ikke at klatte penge væk på “fyld”. Vi har de seneste 2 somre valgt at blive hjemme i Danmark eller meget tæt på, og gør det igen i år. Jeg er alligevel panisk angst for at flyve og har ikke i sinde at udfordre min frygt mere end højt nødvendigt. Jeg glæder mig til 2 ugers ferie med mine mænd, der står på en lille Aarhustur samt 2 kærestedage i Göteborg. Simpelt men fantastisk hyggeligt med folk vi holder af ?

Kan I genkende jer i nogle af ovenstående tanker og reflekterer I selv over hvad der giver jeres liv værdi? Har I måske endda nogle personlige beretninger I vil dele ud af?

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

 1. Jeg prøver også at lære mig selv at leve livet langsomt – og synes det er svært. På alle andre punkter end oprydning faktisk 😉
  En anden ting jeg tænker på for tiden er langsom karriere udvikling. Jeg har så travlt, og vil gerne ud i det fede job nu! Men tænker også på at jeg skal arbejde til jeg sikkert bliver 70, så hvorfor ikke prøve at nyde denne frie, uforpligtende tid lidt endnu??
  Har du nogle tanker om slow ift karriereræset?

  1. Det er vildt svært! Jeg arbejder virkelig også med det, og jeg opdager ofte at jeg tyer til oprydning, når de andre er for svære 😉

   Den med karriere er et godt spørgsmål. Jeg tog det meget stille og roligt dengang og havde på ingen måder travlt. Jeg nød studietiden og tog mig god tid. Men jeg forstår godt man bliver lidt presset og man skal allerede nærmest have et fantastisk studiejob inden man er startet på en videregående uddannelse. Mit tip er, at nyde din tid og bruge energien på de ting du virkelig synes er sjovt (fx jeres Sustain Daily projekt) fremfor at jagte jobs og karriere som forventes af dig. Det skal nok komme alligvel.

   Jeg vil ønske at jeg kunne bruge alt min energi på min blog, men med en dyr husleje og et barn er jeg nødt til at have et job, da det ellers ikke kan løbe rundt.

 2. Åh hvor jeg kender det med, at man løber og løber og pludselig glemmer man helt hvorfor man begyndte at løbe (i overført betydning). Hverdagen i hamsterhjulet. Min barsel synger på sidste vers netop nu og jeg har bl.a. brugt den på virkelig at øve mig i at tøjle min FOMO og tage tingene lidt mere langsomt. Og det er super rart. Alligevel har jeg det nok lidt som dig. Man skal konstant minde sig selv om ikke at tage munden for fuld 🙂 Jeg håber jeg kan fortsætte i den rigtige retning når jeg atter er på job.

  1. Så længe du holder fast i de gode vaner, tror jeg sagtens du kan fortsætte i samme stil med et job. En barsel er på mange måder en gave. Man kommer helt ned i gear og bruger kun tid på de ting man finder vigtige. Ét år jeg ikke nød den gang det stod på, men som jeg misunder i dag. For engangs skyld er det “okay”, at koble helt af og melde sig ud af de tusinde ting man kan foretage sig.