Hvad yoga har gjort for mig

Pakhus Yoga Islands Brygge

Et indlæg jeg har haft liggende længe, men ikke desto mindre har holdt for mig selv. Mest af alt fordi jeg har været på en rejse, hvor jeg skulle lære mig selv bedre at kende. Her 7 måneder efter jeg startede er jeg nu klar til at dele første del af min yogarejse. Jeg håber I er klar til at læse med?


Min yogarejse og lidt om Pakhus Yoga på Islands Brygge

Jeg startede til yoga hos Pakhus Yoga tilbage i marts efter at være faldet over deres profil på Instagram. Her opdagede jeg de tilbyder et billigt 3-turs klippekort til alle nye, så man lige kan prøve det af. Allerede efter første gang var jeg hooked og følte det gav mig så meget andet end nogen anden bevægelse nogensinde har formået.

Dybest set handler det om, at yoga er meget andet end fysisk træning. Det handler om ro, fordybelse, at finde sig selv og være god ved både sit indre og ydre. Selvom det kan lyde lidt langhåret, så er det sandt. De fysiske fordele følger ofte med, når man giver sig hen og tager yogaen til sig. Ikke fordi man skal men fordi man ikke kan lade være. Man fortryder aldrig halvanden times yoga.

image

^^Yoga for både store og små. Udover min egen yogapraksis, går Sylvester og jeg til børneyoga hveranden lørdag.


Her 7 måneder efter har jeg minimeret mine iskiasnervesmerter. Faktisk så meget, at de i dag ikke er eksisterende og jeg kan sågar løbe en tur uden smerter. Det kunne jeg aldrig før. I samme omgang opsagde jeg mit fitness abonnement for good, da jeg ikke følte for det. Hver gang jeg skulle afsted gad jeg på ingen måder og livet er for kort til at tvinge sig selv afsted til træningen. Det kommer endda fra en tidligere fitnessblogger. Derudover fik jeg mere stress end ro i det fyldte fitnesscenter, og i og med træning er mit frirum, vil jeg gerne gå derfra som et nyt menneske hver gang.


Fra fitness og forbrænding til yoga for livet

I dag er min primære træning derfor yoga, lange gåture og en løbetur, når jeg har lyst. Jeg er i langt bedre form, både fysisk og psykisk, nu, og det er selvom jeg ikke styrketræner længere eller fokuserer på at forbrænde kalorier. Det synes jeg er meget interessant og sigende om hvad yoga har gjort for mig.

Ofte handler det også om, at man via yogaen bliver opmærksom på andre elementer af sin livsstil. Det var også deromkring, jeg virkelig blev glad for plantebaseret mad, meditation, små afstressende ritualer i hverdagen og andet godt. Jeg går til yoga fordi jeg vil gøre noget godt for sind og krop, og jeg har aldrig i sinde at stoppe. Jeg går ikke til yoga for at opnå et specifikt resultat, hvorefter jeg stopper igen. Hensigten er rejsen selv og den kommer til at vare for evigt.

Pakhus Yoga Islands Brygge

Jeg er bare så glad for jeg har fundet det, for mig, perfekte yogacenter med kompetente undervisere, smukke omgivelser og en helt fantastisk ro, hvor det ikke handler om at være bedst, men at gøre det min krop tillader mig.

Jeg tænker jeg løbende vil give jer indblik i min yogarejse, som ugentlig udfordrer mig på så mange måder. Faktisk er jeg bare glad for yoga er blevet så udbredt, at flere giver sig hen. Når man først er startet og har fundet det rette sted, giver det hele mening ♥

Er der andre yogaelskende mennesker derude og hvad har yoga gjort for jer?

Skriv en kommentar

 

12 kommentarer

 1. Jeg har også besluttet mig for, at jeg skal dyrke yoga resten af mit liv. Simpelthen fordi det er så godt for min krop og mit sind. Jeg elsker den ro yogaen giver mig! Jeg er ligesom dig startet i fitnesscentre, men ret hurtigt kom jeg kun til yogatimer derhenne. Nu er jeg lige flyttet til København, og er også startet op i et rigtigt yogastudie. En rigtig god beslutning!

  1. Hvor dejligt for dig!

   Det er nemlig den bedste beslutning. En beslutning man aldrig fortryder 🙂

 2. Så kom indlægget – TAK ! 🙂

  Vil selv begynde til yoga, og har været til første prøvetime. Pt. bor jeg i Aarhus, men flytter til København i næste måned, så det er så fedt med anbefaling af et godt yogacenter.

  Håber yoga kan give mig det samme som dig; ro og primærfokus på andet end forbrændring/kalorier/mad.

  Igen, tak fordi du delte.

  1. Det er bare skønt du kan bruge det 🙂

   Spændende med flytning. Jeg kan i hvert fald anbefale Pakhus i aller højeste grad 🙂

 3. Jeg har længe gerne villet starte, men har endnu ikke formået at finde et center, der kan give den fornemmelse af “ro” du beskriver. Har du evt. nogle anbefalinger til yoga-centre i Aarhus 🙂

  1. Uhh, jeg mindes der er nogle af Aarhus bloggerne der går et godt sted. Kan det passe det hedder noget med Yo Studios? Det skulle i hvert fald være rigtig godt 🙂

 4. Jeg har selv problemer med kroniske smerter i ryggen og problemer med iskias, men i de perioder jeg laver yoga, er smerterne langt mindre end ellers. Jeg har længe overvejet at starte fast i et yogastudie, fremfor bare primært at lave det derhjemme – hvordan synes du niveauet er hos pakhus yoga? Jeg gider nemlig ikke noget med et alt for højt niveau, da min ryg og iskias gør, at det ikke er altid jeg kan alle slags øvelser, simpelthen fordi det gør for ondt. 🙂

  1. Det er fantastisk yoga kan have den egenskab 🙂

   Det er virkelig et godt niveau for både nybegyndere og øvede. Jeg startede selv helt grøn i marts og hver gang er der nye på holdet nærmest. De har nogle enkelte hold på niveau 2, men langt de fleste er for alle. Også helt nybegyndere. Jeg vil mene alle kan være og der er også alle aldre repræsenteret dernede. Folk har vidt forskellige baggrunde og det synes jeg er enormt rart.

 5. Jeg vil rigtig gerne starte til yoga, man hører jo alle steder det er helt fantastisk! Og det lyder da super fedt at du har fået så meget ud af det 🙂 Hvor mange gange om ugen træner du?

  1. Jeg tror dels og det skyldes, at man åbner øjnene for en helt ny verden, hvor træning af krop og sind kombineres 🙂

   Lige pt. er jeg ret presset, men jeg plejer at træne det 3 gange ugentligt. Optimalt set vil jeg gerne 4 gange 🙂

 6. Jeg ville så gerne.. Desværre har jeg en knæskade, og umiddelbart siger lægerne jeg ikke må dreje knæet, på den måde man gør når man for eksempel sidder i skrædderstilling. Så tænker jeg er lidt begrænset.. Men, jeg tænker at det ikke må stoppe mig, jeg skal nok finde en løsning. For er der noget DU har inspireret mig til, er det ikke at lade mig begrænse, af noget jeg endnu ikke har udforsket. At jeg ikke siger “nå, de siger jeg ikke må, så det gør jeg ikke..” niks – jeg får nogle andre øjne på det, for jeg tvivler simpelthen på at det kan være varigt. så tak! Tak for inspiration til at passe på mig selv, og ville mig selv det bedste. Og undskyld for romanen :p

  1. Nej, det skal endelig ikke stoppe dig. Få andre øjne på det og prøv dig frem. Da jeg startede til yoga, sagde jeg jeg havde problemer med iskiasnerven og så kom de med alternativer til mig, når der var noget jeg ikke kunne være med til. Der er faktisk tit nogle holdene med knæskader, da så mange døjer med det og de laver bare noget andet.

   Jeg er virkelig glad for det har inspireret dig til at passe på dig selv og finde den bedste vej til dig. Dejligt at høre <3