Min første uge som selvstændig

Det gik stærkt… Altså min første uge som nyudklækket selvstændig. Lad mig starte med at slå fast, at dét at være selvstændig er langt hårdere end jeg havde forestillet mig.

Det giver dog også mening på en helt ny måde, når det er egen virksomhed, og derfor kæmper man også det hårdere for at enderne mødes.

danica-chloe-selvstaendig

^^En af fordelene ved hjemmearbejdsdage er, at man kan droppe make-up og hårstyling. Den gode kulør er et resultat af Anne Q’s magiske talent.


Jeg har jo lovet at tage jer med bag kulissen. Fra første spadestik til at jeg om 1 år forhåbentligt kan kigge tilbage på det med glæde. Jeg tænkte derfor, at en ugentlig fredagsstatus kunne være meget lærerigt. Ikke mindst for mig selv.

Jeg er jo helt grøn i det og har allerede lært utroligt meget om mig selv og blogbranchen den første uge. Utroligt, ik? At man på kort tid allerede fornemmer man har rykket sig.

I den her uge har jeg erfaret at;

 • Det er vigtigt at spare med andre ligesindede. Blot ved at skrive med en masse dygtige mennesker, har jeg lært hvordan jeg skal forholde mig til nogle praktiske ting, strukturering af min dag og strategier for min fremtid. Jeg tror på man skal bruge hinanden, os bloggere imellem, så meget som muligt. Jeg ser os slet ikke som konkurrenter, men derimod inspirationskilder.
 • Hvor hurtigt jeg kan komme til at arbejde HELE tiden. Det har næsten været for meget, således jeg allerede kan køre sur i nogle ting. Det duer jo ikke. Det er vigtigt for mig at prioritere små pauser og IKKE at arbejde under min frokost. Jeg skal til at have indtænkt time management i højere grad samt bestemme mig for, hvornår mine pauser skal ligge. Derudover skal jeg blive bedre til at lægge telefon og computer fra mig, når min familie kommer ind af døren.
 • Det er okay ikke at være god til det hele. Nu er jeg jo sprunget ud i YouTube delen og jeg kan allerede mærke jeg skuffer mig selv, fordi der er nogle ting der ikke fungerer. Derimod skal jeg vende den om og lære af mig selv og jeres feedback. På den måde rykker jeg mig hele tiden.
 • Jeg bør investere i en revisor. Ja, det kunne være sejt, hvis jeg kunne ordne det hele selv. Men come on. Jeg har aldrig været god til tal og interesserer mig slet ikke for det. Det vil tage en del af det sjove ud af mit nye eventyr. Forhåbentlig er det allerede på plads i næste uge. Kryds fingre.
 • Yoga er min redning, når det hele går op i onlinetid og “se mig hør mig”. Det er her jeg henter min energi og gode holdning, så jeg ikke får ondt i hele kroppen. Generelt skal jeg stadigvæk tage mig tid til de små mig-tidspunkter, som jeg var så god til før.
 • Man ikke altid bør starte sin første uge med en juicekur. Det gjorde bare det hele lidt hårdere.

I bund og grund er det gået fint, men jeg har også haft flere ture, hvor jeg har fortrudt det hele og tvivlet på mine egenskaber. For er jeg overhovedet god nok til det her? Var jeg så ikke allerede slået igennem? Er det for sent og er der for mange om buddet? Skulle jeg have skiftet platform og får jeg overhovedet nogen løn her den 1. oktober?

Dyb indånding… Det hele skal nok gå, så længe jeg kæmper hver eneste dag. Det er bare vigtigt at pointere, at det på ingen måder er en dans på roser med hyggelige hjemmearbejdsdage. Jeg er langt mere stresset og arbejder mange flere timer nu end nogensinde før.

Hvis I har nogle spørgsmål i forhold til hele den her branche eller til livet som selvstændig, må I endelig spørge løs.

Skriv en kommentar

 

9 kommentarer

 1. Fedt! Velkommen til de selvstændiges side 💪🏼
  Men hænge i, det er hårdt men det hele værd og HUSK, man lærer mest af sine fejl 😉

 2. Det skal nok gå <3 Du er lige startet og der er nok en stejl læringsproces det næste halve år. Jeg brugte vildt lang tid på at lære at 'klumpe" min arbjedstid sammen, så jeg ikke småarbejdede dagen (og aftenen) lang. Og selvom det var hyggeligt at gå en tur kl 11, så var det nogle gange bedre at arbejde, fordi det "brød" dagen op på en mærkelig måde. Det er stadig lidt frem og tilbage for mig på det punkt 😀

  Nu er jeg lige blevet fastansat, men jeg var i princippet selvstændig i et par måneder og hvis jeg ikke havde haft min talstærke mand, så ville jeg også have investeret i en revisor/bogholder, så jeg kunne koncentrere mig om det, jeg var god til 🙂

  Prioritering af tid og opgaver samt at holde sig i nærheden af dygtige folk kan kun anbefales 🙂 Og husk, ingen kan alt fra dag 1. Du er lige præcis, hvor du skal være i din proces 🙂

  1. Det hele skal nok gå – men det kan være svært at acceptere det hele tager tid 🙂

   Det er forresten enormt skøn du vil dele ud af dine erfaringer. Jeg vil virkelig gerne finde den perfekte work-life balance, men det er jo vildt svært. Så tak for at dele ud. Det hjalp rigtig meget 🙂

 3. Kære Danica
  Dejligt ærligt indlæg, tak for det, – det er brugbart for mig. Jeg kører endnu på første år som blogger, – meget grøn, men meget dejligt. Jeg har meget stor respekt for Jer, der arbejder Jer frem til vellønnede fuldtidsblogs.
  Så sejt. Pøj pøj fremover, jeg læser med – altid 🙂
  K Louise/BlogStruck

  1. Kære Louise

   Dejligt du kunne bruge det. Hvis mine indlæg kan bruges af andre, der går med en iværksætterdrøm i maven, er det bare rigtig skønt 🙂

   Rigtig god aften 🙂

 4. Jeg synes det lyder fedt ! Jeg drømmer om at finde ud af hvad det er som gemmer sig i min mave. Hvad er det som jeg drives af..

  Har du mon nogle gode ideer til det?
  Hvordan fandt du ud af at det var blogger livet? Hvilken fornemmelse?
  Jeg har rigtig meget lyst til at være selvstændig. Tidligere indenfor bryllupper fordi jeg simpelthen elsker alt med bryllupper, men jeg tør ik helt tage springet.
  I princippet gad jeg godt fif til hvordan man finder ud af hvad man vil.. .
  men kan godt se at det er meget individuelt og et til tider stort projekt samt måske pænt kringlet.

  Men er der en ting som jeg altid synes at skinne igennem på dine indlæg, så er det at du altid nok skal finde ud af at lykkes. Jo herre gud der kan være bum undervejs, men ik noget du ik klarer 🙂
  Det skal nok gå – du er sej!

 5. Tak for et dejligt og ærgerligt indlæg! Jeg synes du er så sej, og jeg drømmer selv om at gå selvstændig og blogge på fuldtid når jeg er færdig med min uddannelse til januar – lige nu virker det bare uoverskueligt og jeg ved ikke hvor man skal starte. Kunne være spændende med flere indlæg om hvordan du er gået selvstændig og hvilke udfordringer man kan møde 🙂 Jeg følger spændt med 🙂

  Mange hilsner fra Camilla
  http://Www.pilenskoekken.dk

  1. Hvor spændende Camilla!

   Det kan også virke uoverskueligt og jeg vil meget gerne skrive meget mere om det. Jeg tror på det er sundt tage nogle nye chancer i livet engang imellem 🙂