Økonomi som fuldtidsblogger

Stella McCartney pung

Det her blogindlæg omhandler mine tanker om hvordan det kan løbe rundt, når man skal leve helt eller delvist af sin blog. Jeg ved det var noget, jeg gjorde mig mange tanker om inden jeg startede op, og jeg kunne forestille mig, at mange andre også er nysgerrige, for kan man overhovedet leve af at være fuldtidsblogger? JA – det kan man! Ikke at jeg gør det endnu, men det gør en del andre og det er virkelig sejt!

Det er jo min første måned som selvstændig og deraf også den første måned med svingende indkomst. Det er ikke synderligt sjovt, og jeg har for første gang i hele mit liv modtaget en SMS fra min bankrådgiver. Han mente det stod skidt til på min konto og at jeg lige skulle prøve at omrokere lidt… SLAM! Så ved jeg hvad det vil sige ikke at vide, hvad man tjener. Men det er okay. Jeg har jo selv valgt usikkerheden til fordel for mere frihed.

Jeg er ikke dér med min blog, hvor jeg lever af den. Ikke endnu. Jeg ved heller ikke om det skal være sådan en dag, da freelancejobs er med til at holde mig igang og tage stilling til andet end mig selv. Det er jo sundt, men inderst inde vil jeg nok ønske min blog var så stor, at det hele løb rundt af sig selv.

Jeg er sådan set også åben omkring hvad jeg tjener. Jeg respekterer både dem der gerne vil dele det og dem der slet ikke vil. Det er en privatsag og op til den enkelte. Det har og vil aldrig være en læsers ret at få indblik i økonomien bag. Men hvis jeg har lyst til at dele ud af det, er det fordi jeg synes det er givende i min føljeton af indlæg omhandlende det selvstændige liv.

I er flere derude, der overvejer at blive iværksættere og opsige jeres trygge jobs for en mere usikker tilværelse. Det kan skræmme mange væk, og jeg vil gerne være med til at vise, at det ikke er så uopnåeligt, som mange måske tror. Danmark er ikke et land, hvor man altid gør det nemt for folk at gå selvstændig, men når først man har taget springet og overkommer de første udfordringer, vil du takke dig selv for at tage chancen.

Og nu til det mange af jer måske har ventet på. Hvad har jeg tjent den første måned som selvstændig? Jeg har tjent 16.600 kr. før SKAT, hvilket er en blanding af affiliate, sponsorerede indlæg og freelance artikler, Det er ikke meget, når skattekronerne er lagt til side og kontorpladsen er betalt, men jeg vidste det godt på forhånd. At det vil være utrolig hårdt, at alle luksusgoder vil være udelukket og jeg vil være presset. Men det er altså også min første måned, og jeg har i det mindste en indkomst. Det var nemlig min største bekymring, da jeg overvejede at sige mit tidligere job op. Hvordan skal jeg tjene min penge?

Jeg kommer ikke længere til at lave en status på det selvstændige live hver uge, men nærmere på månedsbasis. Derved vil jeg kunne tage endnu flere aspekter med i indlægget og jeg vil have gjort mig flere erfaringer. Læs alt om mit liv som selvstændig blogger og freelance konsulent her.

Som altid må I endelig stille spørgsmål, hvis I har nogle. Jeg ved at det selvstændige liv både kan virke urealistisk og som en drøm for mange. Én ting er sikkert. Det er ikke urealistisk, men det er heller ikke nemt eller hyggeligt. Det er hårdt, stressende og frustrerende. I hvert fald her i opstartsfasen. Det er dog samtidig spændende, nyt, inspirerende og motiverende. Det gode opvejer klart det hårde, og dét i sig selv er motivation nok for mig.

Jeg vil forresten blive ret glad, hvis I også vil følge med på min personlige Instagram. Her deler jeg små kvadratiske øjeblikke af livet som selvstændig forretningsindehaver, når man samtidigt skal jonglere rollen som mor til to og andre hyggelige hverdagsøjeblikke.

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. Sådan! Din månedsløn er ikke enorm men vel nogenlunde det, man får på dagpenge (og ikke at jeg ved en fløjtende fis om det), men kunne forestille mig, at det er noget i den retning. Det er da flot den allerførste måned!!! Jeg vil give dig ret i, at det er mega frustrerende ikke at have en fast indtægt hver måned, men at være “fri som fuglen” kan ikke gøres op i penge. Da jeg selv var selvstændig (havde butik) skænkede jeg det aldrig en tanke, at det var mig ARBEJDE! Jeg følte aldrig, at jeg var på arbejde. Min butik var mit andet hjem, og jeg elskede at være der. 70 timers arbejdsuge regnede jeg ikke for noget, for jeg ELSKEDE det virkelig. Efter et par år måtte jeg sande, at den by jeg bor i slet ikke var parate til mit koncept – der skulle lige gå 11-12 år, førend den var – men jeg ville aldrig have undværet mine år som selvstændig. I dag arbejder jeg på 12. år i samme virksomhed, og jeg er super glad for mit job, men igen – DET er et arbejde og bestemt ikke et sted jeg ville lægge 70 timer om ugen uden at blinke 🙂
  Jeg synes, at det er stærkt gået af dig, og ja der er ups and downs, men friheden er ubetalelig 🙂
  Rigtig god weekend!

  1. Nej, det er ikke meget, men bedre end 0 kr 🙂

   Men det opvejer dét, at man er herre i egen butik, som du selv nævner. Så er man villig til at ofre sig på et helt nyt plan og ligger gerne mange ekstra timer i det. Man skal heller ikke undervurdere at være lønmodtager og jeg tror heller ikke det er sidste gang, jeg vil have et trygt og sikkert job. Lige nu er det bare ikke tiden eller stedet, og så er det skønt at få lov til at prøve at agere selvstændigt.

   God weekend 🙂

 2. Du er bare så mega sej altså! Fedt du deler denne side af det også. Elsker når der rent faktisk kommer tal på, istedet for at folk skal være så hemmelighedsfulde i blogger/youtuber verdenen omkring indtjening, virkeligheden er jo at det er en stor del af det. Jeg drømmer selv om at min blog kan indbringe mig lidt ekstra goder på kontoen, men det kræver også motivationen er der, og den har altså taget en rundtur væk fra mig af de sidste par måneder. Håber den vender stærkt tilbage….

  KNUS

  1. Tak Camilla 🙂 I mit tilfælde har jeg ingen grund til at skjule noget. Det er bare et tal og kan være med til at sætte fokus på, hvad man kan klare sig for, når man er sin egen chef.

   Jeg er sikker på motivationen vender tilbage til dig og hvis ikke, så kan det være du skal prøve noget andet 🙂 Det er det gode ved det her. Man er ikke i tvivl om hvornår man virkelig brænder for det og hvornår man ikke gør.

 3. Hej Danica
  Jeg vil gerne rose dig for, at selvom bloggen er dit job, og det også er via din blog, du får din indkomst, så virker din blog ikke som en forretning. Her på det sidste har jeg læst mange blogindlæg, hvor diskussionen om sponsorede indlæg har været oppe at vende mange gange. Jeg synes, at din blog virker rigtig “naturlig”, og for mig er det ikke tydeligt, at bloggen også er dit job. Jeg glæder mig til at følge med i dig “blogeventyr” – det er vildt inspirerende! 🙂

  1. Det er store ord – tak 🙂

   Jeg tror dels også det handler om, jeg er så ny i det og derved ikke får tilbudt så mange ting i endnu. Ikke fordi det betyder der kommer mere sponsoreret indhold på bloggen, men med tiden, hvis jeg altså vil leve af det nogenlunde, skal jeg nok tage nogle ting ind. Men jeg er meget selektiv og generelt vil jeg gøre alt for at holde det nogenlunde som nu. Jeg tror også nemmere man noterer sponsoreret indhold, hvis der ikke er så meget andet. Jeg laver gerne 10 indlæg om ugen, så hvis 1-2 er sponsoreret, vil I ikke bemærke det lige så meget, som hvis jeg lavede 5 blogindlæg. Men min blog bliver aldrig plastret til i reklame. Det vil nemlig højst sandsynligt dræbe min forretning, hvorfor jeg også holder godt fast i mine freelancejobs.

   Jeg er glad for du følger med og håber jeg fortsat kan virke naturlig. God weekend 🙂

 4. Danica,du gør det virkelig godt! Jeg har fulgt dig i nogle år, det startede på Instagram, da du boede i Aarhus og var en del af “fitnessmiljøet”, og siden har jeg fulgt dig både på Instagram (med undtagelse af din Instagram-fri periode) og bloggen – dog lidt on and off på bloggen, da jeg på nogle tidspunkter havde lidt svært ved at finde ud af, hvad det lige var, du havde på hjertet og hvilken blogger du var, men må sige, at siden du er gået selvstændigt, har jeg læst alle indlæg med stor, stor begejstring. Som blogger er du fantastisk ærlig omkring dig, din hverdag, arbejde og familie og hvor er det en befrielse, at man som læser virkelig kan fornemme den ærlighed igennem dine meget velskrevne ord.Det gør dig fantastisk og du er helt klart på min top 3 af de bedste bloggere. Glæder mig til at læse meget mere fra dig – både dine op- og nedture!
  Lige lidt mandagsord fra mig 🙂

  1. Verdens bedste mandagsbesked at finde herinde. Tak <3

   Det er fantastisk du har læst med så længe. Det er jo flere år efterhånden og jeg kan tydelig huske min pause fra Instagram såvel som min kamp med at finde mit ståsted som blogger. Det er blevet lidt bedre nu og jeg er glad for det skinner igennem på den anden side af skærmen 🙂

   Igen – tusind tak. Dine ord er indbegrebet af den blogger jeg gerne vil være. Ærlig, troværdig og jordnær.

   God mandag 🙂

 5. Hejsa Danica,

  Det er super flot! Du skal bare fortsætte og arbejde imod det – så skal det nok komme!
  Jeg blogger selv på fuldtid og lever af det idag, men usikkerheden er der altid lidt i baghovedet. Det kræver meget tid og hårdt arbejde at få en blog til at køre med en god fast indtjenening, så dem som siger at bloggeri bare er hygge – kan vidst godt pakke sammen 😉

  Stort tillykke med at gå selvstændig! Ønsker dig alt god fremover.

  Kh Sarah
  http://www.sarahposin.com

  1. Hej Sarah

   Tusind tak for det 🙂

   Hvor er du sej! Godt gået. Det er nemlig utrolig hårdt arbejde.

   Jeg glæder mig til at følge med hos dig 🙂

 6. Virkelig godt indlæg, og fedt at du tør sætte tal på, så man som læser han en idé om hvilket leje det er. Selvfølgelig er der nogen der tjener langt mere, sådan vil det jo altid være, men som du selv siger, du er lige startet op. Synes virkelig det er sejt gjort!
  Derudover synes jeg virkelig man kan mærke, at du lægger mere tid i bloggen nu. Indlæggene er efter min mening dybere – og bedre! 🙂

  1. Dejligt du fandt det interessant 🙂

   Og hvor er jeg glad for du kan mærke en forskel i forhold til bloggen. Med alt det arbejde jeg ligger i nu, gør det mig glad, når andre bemærker det 🙂

 7. Kære Danica, stort tillykke med at du er gået selvstændig og tak fordi du deler åbent og fra hjertet.
  Jeg har fulgt dig siden jeg mødte dig og hørte dit indlæg på bloggereventen på
  Roomstore i januar.
  Du er sådan en inspiration for mig der er “ung” blogger 🙂 Har kun blogget i 1,5 år og drømmer om en dag at kunne leve af det.
  Min blog hedder
  http://byguldager.dk
  og lige nu blogger jeg åben og ærligt om hvordan det er at være sygemeldt med stress.
  Skulle du en dag have tid og lyst til at drikke en kop te og sparre lidt med mig, vil det være meget værdsat.
  Mange tak for en spændende blog. Kh Vibeke