Opskrift: Bagte søde kartofler med fyld

Bagte søde kartofler..

Bagte søde kartofler

Opskriftsonsdag! Hver onsdag burde være dedikeret en opskrift. Det et tilpas tid til at nå at planlægge weekendens måltider og samtidigt lang nok tid til at man kan glæde sig. Er der stemning for det?


Find opskriften på bagte søde kartofler med fyld nedenfor

Vidste I godt, at tirsdag den 1. november, altså i går, var International Veganerdag? Jeg gjorde ikke før jeg modtog en fin pakke med gode plantebaserede sager, der mindede mig om det.

Det jeg vil frem til er, at jeg er så glad for veganske og vegetariske retter har vundet indpas herhjemme. Ikke fordi jeg vil presse noget ned i halsen på folk, det er en privat sag, men fordi jeg synes det er rart danskerne har taget det til sig.

Aldrig har man set så mange grønne steder poppe op og aldrig har vi talt så meget om kødfrie dag. Jeg bifalder det og håber blot tendensen fortsætter.

Bagte søde kartofler

Nu til det essentielle. Jeg har nemlig fået lov at dele en opskrift på bagte søde kartofler fra Vanløse Blues’ nye kogebog; Velsmagende Vegansk & Vegetarisk.

Det her er nok én af de bedste plantebaserede opskrifter, jeg har prøvet til dags dato, og resten af bogen er lige så god. Fuldstændig vanvittigt smagfuldt og et must try, hvis I mangler inspiration til nye retter. Især de bagte søde kartofler.


Opskrift på smagfulde bagte søde kartofler med fyld

Opskriftstype: Plantebaseret aftensmad

Forberedelsestid: 30 min

Bagetid: 55 min

Total tid: 1 t og 25 min

Antal: 4

Ingredienser til bagte søde kartofler:

  • 8 forholdsvis store søde kartofler
  • 240 g kikærter fra dåse (vi brugte Urtekrams version)
  • 2 spsk. pinjekerner
  • Soltørrede tomater efter behov
  • 4 spsk. finthakket persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. grovkornet salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander

Bagte søde kartofler

Ingredienser til cous-cous salat:

  • 1 fint revet blomkål
  • 1 fint hakket rødløg
  • Kernerne fra 1 granatæble
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 spsk. fint hakket bredbladet persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. grovkornet salt
  • Tahindressing som I kan finde opskriften til hos Vanløse Blues HER

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
  2. Vask kartoflerne, del dem på langs og placer på bagepladen.
  3. De skal bages møre i ca. 45 min. Kig til dem efter 30 min allerede.
  4. Skrab kødet ud af de søde kartofler ned i en skål. Lad lidt sidde tilbage, så skrællen holder sin facon.
  5. Sideløbende ristes pinjekernerne på en tør varm pande til de er gyldne.
  6. Vend alle ingredienerne til salaten sammen, så den er klar til servering. Anret med ristede pinjekerner ovenpå. Biks ligeledes tahindressingen sammen.
  7. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i 10 min. imens fyldet røres sammen.
  8. Mos det søde kartoffelfyld med en ske og rør de andre ingredienser i. Smag til med salt og peber.
  9. Fordel fyldet i de sprøde kartoffelskin, pynt med persille og servér sammen med salat og dressing.

P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments