Freelance konsulent arbejde

freelance

Noget af det, som jeg får allerflest spørgsmål til, går på mine freelanceopgaver sideløbende med bloggen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvis ikke jeg havde mit faste freelance konsulent job, vil jeg ikke være selvstændig i dag. Det vil simpelthen ikke kunne hænge sammen.

Bloggen tager mest af min tid, men som det er nu tjener jeg ca. 50 % af min indkomst på bloggen og resten på konsulentjobs. I starten troede jeg endda, at jeg vil tage flere freelancejobs ind, men jeg har ikke meget mere tid end til et enkelt om måneden, da jeg trods alt har “timer” i den pågældende virksomhed hver eneste uge.


Freelance konsulent og hvordan jeg arbejder med virksomheder

Bloggen er mit hjertebarn, hvor konsulentarbejdet er der, hvor jeg bruger min faglige viden om influencer marketing. Det er spændende, udfordrende og rart at varetage andres interesser, hvor man selv er “bag” kulissen for engangs skyld.

Det var ét jeg fik forhandlet hjem lige inden jeg hoppede ud som selvstændig, og som sagt en nødvendighed. Både økonomisk og fagligt, da jeg ikke ønskede at springe ud i noget, hvor jeg ikke brugte den viden strategisk, jeg har opbygget gennem årene. Jeg brugte mit netværk og de forbindelser, jeg har, til at skabe mit helt eget konsulentjob. Det var ikke ét, der eksisterede før mig og behovet opstod først, da jeg overbeviste dem om, at de skulle hyre mig. Jeg pressede altså på og det er netop min erfaring med den her branche. I starten får man ingen jobs, om det så er freelance eller faste fuldtidsstillinger, med mindre man beviser sit værd og selv er opsøgende.

Mine primære arbejdsopgaver er casting og deling af viden om det nordiske influentmarked. Jeg ved, især i Danmark, hvem der kunne være et godt fit til de kunder, som vi samarbejder med. Jeg er med ude til kundemøder, planlægger oplæg, står for den nordiske casting til kampagner og vidensdeler med andre inden for branchen, så vi hver især hele tiden udvikler os. Det er svært at være præcis omkring, hvad jeg præcis laver, da det er så flydende og der fra den ene dag til den anden, kan komme nye opgaver ind udefra.

I går var jeg i Aarhus på baggrund af det freelancearbejde, jeg laver. Her havde vi i samarbejde med en anden virksomhed planlagt et inspirationsmøde for danske interiørbrands. Det har været på tapetet siden november, og jeg stod for influentdelen, hvor vi bl.a. fik danske influenter til at fortælle om deres sociale kanaler og hvordan de samarbejder med virksomheder. De kom med gode råd og delte ud af den viden, de hver især har. Det var lærende for de virksomheder, der var deltog, da de ikke altid hører det fra influenternes synsvinkel, og det vil vi gerne være til at skabe. Nemlig den gode dialog mellem de parter, der skal samarbejde.

I må endelig stille spørgsmål, hvis I har nogle. Mangler jeg at gå i dybden med noget?


 P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

  1. Tak for et efterspurgt og super spændende indlæg! Det eneste jeg stadig ikke forstår er, om konsulentvirksomheden befinder sig i Aarhus eller på Sjælland? 🙂 Og hvis det er på Sjælland, om du så kender til nogle influence marketing virksomheder her i Jylland? Rigtig god mandag til dig!

    1. Den befinder sig i København, men vi havde et oplæg i Aarhus i sidste uge 🙂

      Bloggers Delight har jo en jysk afdeling i Aarhus og mindes også Premium People var i Aarhus, men er ikke helt sikker. Ellers er der nogle PR bureauer, som også bruger influencer marketing. Det kan jo i og for sig være i alle virksomheder, der gør sig nogle tanker om området 🙂