Kobberspiral, P-piller eller Pessar? En vigtig præventionssnak

Kobberspiral, P-Piller eller Pessar? Hvad skal man bruge som prævention?

kobberspiral

Don’t even get me started! Det er en jungle med alle de præventionsmidler, der findes nu om dage. Ikke fordi jeg er i tvivl, hvad jeg skal gøre (okay, måske lidt..), men fordi der er SÅ mange muligheder indenfor prævention.

EN SNAK OM PRÆVENTION, HERIBLANDT P-PILLER, KOBBERSPIRAL OG PESSAR

Personligt har jeg på ingen måder god erfaring med p-piller. Jeg startede ellers på dem, da jeg var 16 år. Det er min opfattelse, at de fleste piger dengang kom på p-piller. Der var ikke rigtig noget alternativ og lægen anbefalede det til alle.

LÆS OGSÅ:
DERFOR ER JEG IKKE FORTALER FOR P-PILLER + MIN PERSONLIGE HISTORIE

Jeg valgte p-piller fra Yasmin, som nogle af jer måske kan huske? Jeg kan ikke huske 100 % hvorfor, men dengang var der meget fokus på, at man kunne tage på af sine p-piller. Yasmin blev dengang markedsført som værende dem, der var bedst, når man ikke var interesseret i at øge sin vægt.

Når jeg skriver det ned på skrift, lyder det fuldstændig tåbeligt. Jeg ved ikke engang om der er videnskabeligt belæg for den påstand, men sådan var verden dengang, jeg var 16 år. SE BARE HER, HVAD P-PILLER GJORDE VED MIN HUD 😷

Jeg var på p-piller i nogle år – indtil jeg skulle have fornyet min recept hos lægen og ikke lige fik det gjort. Jeg stoppede derfor igen, helt ufrivilligt, hvilket også var første gang, jeg begyndte at få Acne.

Derfor gik der heller ikke mere end et lille år, og jeg hoppede tilbage på p-pillerne. Udelukkende for at få styr på min cyklus igen, men også for at komme den meget urene hud til livs. Denne gang valgte jeg Diane Mite, der var kendt som særdeles effektiv mod uren hud, hvilket viste sig at være sandt. De hjalp i hvert fald, og jeg havde aldrig haft pænere hud.

Min historie og hvad prævention har gjort ved min krop

Skru tiden frem til jeg er 25 år, hvor jeg altså har været på p-piller sammenlagt snart 10 år af mit liv. Det er længe, hvis du spørger mig. Da jeg stopper igen, kommer den urene hud lige så stille tilbage og min krop reagerer selvfølgelig på stoppet. Jeg bliver efter kort tid gravid, men oplever en spontan abort i uge 10 (LÆS HELE HISTORIEN HER). Derefter går det fuldstændig ned af bakke for mine hormoner, der er helt forvirrede.

Jeg lærer hurtigt, at jeg aldrig skal tilbage på p-piller igen. Det er ofte et qucik fix mod andre problemer og gør sjældent noget godt for nogen. Jeg bliver derefter gravid igen, får Sylvester og skal 8 uger efter fødslen tage stilling til prævention igen. Denne gang ved jeg, at jeg ikke skal pumpe hormoner unaturligt ind i min krop – bare fordi jeg ikke vil være gravid, og valget falder på en kobberspiral. Den bliver fremstillet som ét af de mest naturlige valg og altså ikke “farlig” på samme måde som andre præventionsformer..

Jeg har nu haft den i over 4 år og min mavefornemmelse er ikke god. Jeg har nemlig sidenhen læst en del om kobberspiral, som på mange områder heller ikke er naturligt, omend bedre for mig end en hormonspiral. En kobberspiral er et lille stykke plast, og omkring stammen er der viklet tynd kobbertråd, der afgiver små mængder af kobber. Alene dét lyder altså ikke specielt sundt. Det kan godt være jeg ikke længere pumper min krop med hormoner, men til gengæld har jeg permanent plast og kobber i min krop. Jeg har selv valgt at et fremmedlegeme permanent skal være i mig.. Den lader vi lige stå..

Jeg kan til tider mærke min kobberspiral jager og stikker. Jeg ved, der er en sandsynlighed for den kan være svær at finde igen. Smerterne under menstruation er også værre end før og selve menstruationen varer i flere dage.  Derudover kan jeg ikke bruge menstruationskoppen, som jeg ellers gerne vil, da den nedsætter virkningen af en spiral.

Derfor har jeg besluttet mig for den skal ud, og jeg skal ikke have noget permanent i mig igen – hverken i form af p-piller, spiraler eller indbyggede stave. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at jeg skal byde min krop de ting, bare fordi jeg ikke vil være gravid.

Hvad er alternativet så? Der er selvfølgelig kondom, men det er bare sjældent ret sjovt, når man er i et fast parforhold. Der er også ægløsningsmetoden, som mange ynder at bruge. I realiteten er det super smart, hvis det fungerer. Jeg tør bare slet ikke at lege med ilden, og vil gerne undgå at “frygte” en graviditet hver måned. Hvad er der så tilbage, som lever op til mine ønsker?

Der er et pessar, som jeg kraftigt overvejer og virkelig kan se mange fordele ved. Problemet er blot, at det er de færreste jeg kender, der bruger det, hvorfor jeg tænkte det vil oplagt at dele vores erfaringer med hinanden herinde.

Hvilken præventionsform bruger I? Og er der nogen, der har erfaring med pessar? 

P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag, samt Snapchat (danica_chloe).

Skriv en kommentar

 

45 kommentarer

 1. Det et en jungle med det prævention. Jeg har selv haft både p piller og hormonspiral. Intet af det fungerede for mig. Min cyklus har altid været meget præcis, så derfor har jeg siden oktober kørt efter ægløsningsmetoden. Hvor smart det er ved jeg ikke, men min krop har det så godt uden hormoner og fremmedlegmer i kroppen 🙂

  1. Det er det altså!

   Jeg forstår godt man tyer til metoder, hvor kroppen er fri for alle de ting. Jeg ved simpelthen bare ikke om jeg “tør” 🙈

 2. Jeg har samme p-pille historie som dig, men jeg fik dog ikke noget acne efterfølgende. Måske for en kort periode – jeg mindes det ikke. Dog kunne jeg mærke mit temperament falde en del(?) virkelig underligt. Jeg gider fremover ikke længere, at det er mig, der skal hænge på præventionen. Måske det lyder lidt hårdt og mærkeligt, men synes bare at min krop har stået model til rigeligt i mange år og nu har den også båret og født vores søn. Så må den anden altså godt bære den anden del af byrden – præventionsdelen. Og det er heldigvis helt OK herhjemme. Det er ret ærgerligt, at der ikke er flere løsninger til mænd. Hvorfor er det altid kvinden, der skal bøvle med alt det?

  1. Ej, hvor vildt med temperament.

   Jeg kan sagtens følge dig. Jeg synes også vi går gennem rigeligt for at det kan fungere, men det er ærgerligt der ikke er flere alternativer til mænd endnu. Men det bliver nok også sådan herhjemme 🙂 Gider snart ikke bruge mere tid og energi på det.

 3. Godmorgen, jeg har aldrig været tilhænger af p-piller og har undgået det. Har i det hele tage udgået hormonbaseret prævention, men i de perioder hvor det har været en nødvendighed har jeg haft stor glæde af P-ring. Det er måske værd at tjekke den ud 🙂
  God dag

  1. Hormonbaseret prævention er jeg også modstander af. Jeg kender slet ikke til p-ring. Undersøger det lige. Tak 😊

 4. Jeg har altid vidst, at jeg ikke ville have børn, og valgte at blive steriliseret som 35-årig efter 18 år på p-piller (!). Hvis du er helt sikker i din sag, kan det anbefales, selvom det efterlader et par små ar.

  1. Altså jeg kan aldrig sige aldrig, så det kan jeg ikke gøre lige nu. Måske vi ombestemmer os om nogle år, og så vil det være ærgerligt at have gjort det. Men hvis man er 100 % sikker er det smart. Jeg er dog nok mere fortaler for den mandlige part må tage den del herhjemme. Synes jeg har været gennem rigeligt 🙈

 5. Hej Danica.
  Interessant indlæg og jeg har selv været igennem de samme overvejelser som dig, og har også svoret aldrig at skulle på ppiller igen, da jeg faktisk oplevede gentagne og behandlingskrævende depressioner i perioden (det skyldes dog sikkert en kombination af flere ting) Jeg fik efterfølgende en kobberspiral, som gav mig kraftige menstruationer og smerter. Da jeg havde haft den i et par måneder faldt den endda ud! Jeg kender desuden flere der har oplevet at blive gravide på kobberspiral, så for mig er det ikke lige sagen.
  Efterfølgende har jeg fået en hormonspiral, som jeg er fantastisk glad for. Hormondosis er forsvindende lille og kommer ikke i blodbanen på samme måde som med ppiller, og mine menstruationer er mindre kraftige og varer kortere tid. Jeg kan også, efter at have konsulteret lægen, der har sagt god for det, bruge menstruationskop uden problemer. Sådan som jeg har forstået det, handler det ikke om virkning af spiralen, men at vacuum fra koppen kan flytte den. Det burde dog ikke være noget problem, hvis spiralen er lagt rigtigt til at starte med.

  Pessar kender jeg ikk til, men det virker på mig, lige så besværligt som kondom.
  Hvis i er sikre på, at i ikke ønsker flere børn, er der jo mulighed for, at Rasmus får kappet sædlederne.

  Jeg håber, at i finder en løsning, der fungerer for jer.

  1. Ej, det lyder voldsomt. P-piller kan være roden til meget ondt.

   Jeg har også hørt andre historier om kobberspiral lignende din. Der har jeg heldigvis været heldig, men synes stadigvæk der er ting, der taler imod, så nu skal den altså ud. Hormonspiral har jeg tilsvarende hørt positive og negative historier om, så det handler nok om at prøve sig frem.

   I forhold til menstruationskoppen havde jeg forstået det var helt no-go med spiral, så det skal lige undersøges. Ligegyldigt hvad kan jeg snart tage den i brug og forestiller mig det hele bliver meget nemmere 🙂

 6. Jeg synes det er virkelig fedt at der er begyndt at komme mere fokus på prævention og hormoner. Jeg startede selv på p-piller tidligt og var på det i (alt) for mange år, bare fordi… Det var man jo. Og jeg kan sagtens genkende det du skriver med at hoppe af dem og så begynde igen pga. af andre gener som uren hud og at det da er meget rart at man kan “styre” hvornår man vil have sin menstruation.. Suk. Og som du også skriver synes jeg det er helt hen i vejret, når jeg skriver det ned nu. Men skræmmende nok var det helt standard på det tidspunkt og mange af mine veninder gjorde det samme.

  Jeg stoppede for et par måneder siden på p-piller. Ikke fordi jeg gerne vil være gravid, men fordi jeg havde lyst til at slippe fri fra dem. Og det er sjovt nok først efter jeg stoppede at jeg blev klar over hvor fantastisk rart det er at vide, at jeg ikke fylder min krop med ting fra p-pillerne som (måske) kan være skadelige for mig – og som bestemt ikke er gode for miljøet. Plus jeg er så glad for at ikke at betale penge hver måned til den lorte-industri 😉

  Jeg stoppede da jeg fandt et alternativ som jeg synes lød virkelig godt til mig. Det er app’en Natural Cycles, som er den første app der er blevet godkendt til at måtte markedsføre sig som “ægte” prævention. Du måler din temperatur med et termometer i munden om morgenen og så kan app’en når den lærer dig og din cyklus at kende, fortælle dig om du har en rød dag = brug beskyttelse eller en grøn dag = bare giv den gas 😉

  Det tager lidt tid før den lærer din cyklus at kende (og så skal jeg jo også lige have en normal cyklus efter alle årene på p-piller…). Men jeg kan varmt anbefale den og synes den er et rigtig godt alternativ til andre præventionsformer.

  Tak for en hyggelig blog med god og rar stemning 🙂

  1. Hej Tone
   Hvor lang tid gik der, før du begyndte at have grønne dage udenfor menstruation?
   mvh
   Sarah

   1. Hej Sarah,
    Jeg har kun brugt app’en i 1,5 måned, så indtil nu har jeg kun haft grønne dage under menstruation. Jeg mener jeg læste at man skal beregne 8 uger før den “kender” en (men er ikke sikker). Dog tænker jeg at det må afhænge af, hvornår man er tilbage i en normal cyklus efter p-pillerne. Jeg forbereder mig på at der godt et godt stykke tid, men det er dog stadig bedre for mig end pillerne 🙂
    Mvh,
    Tone

  2. Jeg er også glad for det begynder at fylde så meget rundt omkring og folk er kritiske overfor det de får tilbudt. Hvis bare man havde haft den viden, da man var 16 år.

   Dejligt du er kommet af dem og allerede nu har det meget bedre med det. Det er en befrielse 😊

   Jeg tjekker straks Natural Cycles ud. Det lyder da smart. Jeg læste også om en Lady Comp, der gør tilsvarende, men den koster over 4.000 kr. og det synes jeg måske er lidt dyrt.

 7. Spændende indlæg 🙂

  Vi har fået to børn og er ret sikre på at vi ikke skal have flere.
  Jeg nægter at byde min krop andre former for prævention end kondomer fremover.

  Men det undrer mig: Hvorfor er der ikke flere der bruger vasektomi når de er i et fast parforhold og ikke skal have flere børn?
  Efter alt det kvindekroppen skal igennem med fødsler, graviditet, amning osv. synes jeg kun det virker rimeligt at manden ‘tager en for holdet’. Og en vasektomi kan godt syes sammen igen hvis man fortryder og skal have sig en efternøler 🙂
  Så min mand skal sandsynligvis have lavet en snart, selvom han kun er 31. Hvis vi fortryder og skal have en 3’er bliver han bare ‘fixet’ igen 🙂

  1. Det er også en fin holdning og jeg er heller ikke lukket over for kondom 🙂 Det er jo ren tilvænning.

   Jeg ved det faktisk ikke. Jeg kender ærlig talt ikke ret meget til vasektomi, men du har ret 🙂 Jeg tror det bunder i, at det ofte er kvinders “problem”, hvilket ikke er fair. Jeg får lige undersøgt det.

 8. Jeg tager mini piller og har gjort det i ca tre år nu. De holder min migræne væk, så det er primært derfor valget er landet derpå. Vi har et barn og skal have 1-2 mere, derefter har jeg sagt til min mand jeg ikke skal tage nogle præventionsmidler igen og at han derfor må overveje om han vil have vasektomi 🙂

  1. Jeg kender faktisk ikke rigtig noget til mini piller. Er det også hormonbaseret?

   Det lyder også som en fair ordning 🙂

  2. Jeg bruger også minipiller, som ligeledes fjerner noget af min migræne. Der er kun gestagen i og ikke østrogen, som er det som kan fremkalde blodpropper hos p-pillerne. Jeg har ikke haft nogle bivirkninger af p-piller og heller ikke da jeg stoppede på dem. Da jeg startede på minipiller normaliserede min cyklus sig med det samme. Så her virker det rigtig godt 🙂

   1. Hvor skønt du har fundet noget, der virker godt 🙂 Det håber jeg virkelig også jeg gør i den nærmeste fremtid.

 9. Hej Danica
  Super fedt indlæg!
  Jeg har allerede bøvlet en del med præventionsmidler til trods for at jeg blot er fyldt 21. Som 19-årig fik jeg en blodprop i benet. Det kunne ikke helt konkluderes udelukkende at være p-pillers skyld, men de var helt sikker medskyldige. (Jeg lever sundt og aktivt og der er ikke noget der, som man kan give skylden) Efterfølgende måtte jeg derfor søge nye veje, hvilket faldt på kobberspiralen, da den netop var uden hormoner. Men hold nu op, hvor var det bare forfærdeligt! Jeg fik mega smerter, konstant stikken og værre blødninger… Fik undersøgt flere gange om den sad rigtigt osv. – hvilket den gjorde. Så nu har jeg fået den taget ud og er igen på bar bund… Det er rigtig træls at bøvle med og synes der er alt for lidt fokus på alternativer til p-piller.

  Lidt rodet kommentar – men du skal have tak for indlægget. Håber vi bliver klogere med tiden på alternativerne ☺️❤️

  1. Dejligt du kunne bruge det 🙂

   Ej, hvor er jeg ked af at høre om din blodprop. Det er altså uhyggeligt man kan få sådan en, og man hører ofte om kvinder, der får det, efter mange år på pillerne.

   Jeg har også hørt mange dårlige historier om kobberspiral. Især hvis man ikke har fået børn endnu.

   Der er mange, der anbefaler Natural Cycles og ellers Lady Comp. Tænker det måske er værd at tjekke ud? 😊

 10. Jeg har selv brugt pessar, og var meget glad for det. Det krævede lidt tilvænning at lære at sætte det op, men så snart man har styr på det, er det simpelthen det nemmeste. Det tager 20 sekunder at sætte op og 10 sekunder at fjerne, seriøst ikke mere. Det kan både sættes op umiddelbart før sex eller i god tid inden. Og så skal man selvfølgelig huske at tage det ud igen og vaske det. Jeg har oplevet absolut ingen gener, efter jeg første lærte at sætte det op 🙂 Skiftede også fra p-piller, og det er jeg glad for 🙂 VARM anbefaling herfra. Dog skal man selvfølgelig være med på, at sikkerheden er lavere end hormoneller præventionsformer.

  1. Dejligt med pessar erfaringer 🙂 Jeg har nemlig også læst nogle gode erfaringer, men det virker slet ikke ret udbredt.

   Hvordan er sikkerheden? Tænker den er ligesom en kobberspiral, der heller ikke er hormonbaseret.

 11. jeg brugte pessar for ca 10år siden, og det fungerede ret fint – lige indtil jeg blev ufrivilligt gravid 😉 Men altså selve brugen af det synes jeg ikke er slemt, jeg tør bare ikke igen, da vi ikke ønsker flere børn og en hormonspiral fungerer også rigtig godt for mig.

  1. Arhh, ikke lige det jeg skal læse, haha 🙈

   Jeg må lige få læst godt op på det. Tak.

 12. min læge anbefalede mig ikke at bruge p-piller længere da jeg fyldte 25, desuden forsvandt min hovedpine efter at jeg stoppede. Jeg har gode erfaringer med p-ring selvom det er en noget dyrere løsning. 5-600 kr. Hver 3. Måned. Jeg havde hormonspiral i 6 mdr. Men fik den taget ud pga. Stærke smerter selvom jeg fik tjekket om den sad rigtigt flere gange. Hormonspiralen gav mig desuden en del udbrud som jeg stadig døjer med. Det har ellers andrig været et problem. Lige nu forsøger vi at blive gravide, hvorfor vi selvfølgelig ikke bruger nogen form for prævention 😉 men jeg hælder til at bruge kondom i fremtiden efter endt graviditet, hvilket min mand er helt indforstået med. Han er helt imod at bruge hormonpræperater men jeg synes også at det er ret omstændigt at skulle regne ægløsning ud ved at tælle dage og måle temperatur. Jeg har dog en veninde som bruger app’en Clue som guide til førnævnte metode.

  1. Ja, kondom er i realiteten det nemmeste. De andre ting kan virke lettere overskuelige. Det er virkelig en jungle og jeg er også i vildrede med, hvad jeg skal gøre.

   Alt held og lykke med projekt baby ❤️👶🏼

  1. Det er der mange der er og det var jeg i realiteten også 🙂 Men jeg er nødt til at prøve at leve et liv uden ting i min krop, der påvirker mig i højere eller mindre grad.

 13. Jeg syntes indtil for et år siden også at det var en jungle. Har prøvet p-piller, minipiller og kobberspiral. Kobberspiralen hadede jeg, for jeg kunne mærke den, blødte i 10 dage hver måned og havde pludseligt kraftige menssmerter.
  Så “overtalte” min gynækolog mig til at prøve en hormonspiral og det er simpelthen det bedste for mig. Jeg kan slet ikke mærke den og har slet ikke følelsen af et fremmedlegeme som kobberspiralen gav mig. Det eneste er at jeg nu ikke længere får mens. Det skulle jeg lige vænne mig til, men nu synes jeg det er en dejlig befrielse.
  Vi havde faktisk aftalt herhjemme at min mand skulle steriliseres, men fordi det fungerer så godt med min hormonspiral er det ikke så presserende en beslutning

  1. Dejligt du har fundet dét, der virker for dig 🙂 Jeg tror på man skal prøve sig lidt frem og der er jo stor forskel, hvad der dur for folk og hvad, der slet ikke gør.

 14. Vildt fedt indlæg! Jeg kunne slet ikke tåle hverken p-piller eller mini-piller og blev psykisk deprimeret og arrig af dem. Jeg overvejer en hormonspiral, da den kun afgiver hormoner lokalt. Både p-piller, mini-piller, p-ring, p-stav etc, afgiver hormoner ud i hele kroppen, og jeg ved at jeg aldrig skal tilbage på dem! Derudover tog jeg 25 kilo på mens jeg var på pillerne, som jeg stadig kæmper med. På trods af at det var sådan nogle piller man “ikke tog på af”… det er djævlens opfund 😅

  1. Haha, jeg var heller ikke fan, men havde trods alt ikke de bivirkninger. Eller det tror jeg i hvert fald ikke 🙈

 15. Hej Danica! Jeg stoppede på p-piller for et halvt år siden til fordel for pessar. Det virkede som det bedste alternativ for mig. Hormonfrit og ret nemt faktisk. Jeg har købt Caya pessar med tilhørende sæddræbende creme. I starten skal man lige lære, hvordan man sætter det korrekt op, men efter 3-5 gange, så bliver det en rutine :). Det smarte ved Caya-pessar er, at det ikke skal måles op, som traditionelle pessarer skal. Jeg var til lægen, som sagde at de ikke længere havde bestillinger på pessar, men at Caya lød fint til prævention. Det er lidt af en investering til en start, men stadig MEGET billigere end en Ladycomp for eksempel :).

  1. Tusind tak for tip! Det skal tjekkes ud 🙂 Jeg havde nemlig godt læst man skulle forbi lægen og det skulle måles op. Det lød lidt omstændigt.

   Alt er nærmest billigere end Lady Comp 😉

 16. Jeg har taget p piller siden jeg var 19, dog med 3 års pause imens jeg fik børn og ammede.. indenfor de sidste par år er jeg kommet mig helt over skruk perioder og har det sidste år været HELT sikker på, at vi ikke skal have flere børn. Så foreslog min mand helt ud af den blå luft, om ikke han skulle få foretaget en vasektomi -og så kunne jeg jo slippe for p pillerne. Som sagt så gjort.. han skal tjekkes efter 3 mdr at der ikke er flere sædceller og så kan jeg vinke farvel til p pillerne, som ind imellem har voldt mig problemer i forhold til umotiverede blødninger og jeg er også sikker på at de påvirker både mit humør og min hud..

  1. Hvor sejt I fandt en løsning, der gav mening for jer. Jeg vil helt klart lige undersøge nærmere, selvom det ikke er mig, der skal tage den beslutning 🙈

   P-piller er virkelig også noget skidt og jeg synes det er ærgerligt, der er så mange kvinder, der faktisk tager dem.

 17. Hej 🙂 Jeg bruger hormonspiral og jeg er rigtig tilfreds. Jeg kan ikke mærke den, jeg bløder overhovedet ikke og jeg oplever ingen bivirkninger. Man kan få nogen der varer 5 år og nogen der varer 3 år – jeg har den første

 18. Jeg har haft kobberspiral i halvandet år nu, og får den fjernet om en uge. Jeg er åbenbart en af de kvinder, som oplever mange forskellige bivirkninger af den, men som lægerne ikke gider høre på, fordi der tilsyneladende aldrig er gennemført forskning på det område. Siden jeg fik den ‘monteret’ har jeg – udover længere og mere smertefulde menstruationer – oplevet svimmelhed, koncentrationsbesvær, vægtøgning omkring mave og hofter, nervøsitet og deciderede angstanfald. Noget jeg aldrig tidligere har døjet med ! Et par dages research på både danske og engelsksprogede hjemmesider fortalte mig, at tusindvis at kvinder verden over kæmper med det samme når de bruger kobberspiral, men fordi det ikke er videnskabeligt bevist, har deres symptomer svært ved at vinde genklang hos lægerne. Min egen læge indstillede også ‘på uendeligt’ da jeg kom til hende et halvt års tid efter og klagede over netop svimmelhed og en følelse af ikke at være tilstede. Hun tjekkede blodprocent, som var fin, og sendte mig hjem igen. Nu har jeg fået mere end nok – ud skal den og så skal pessaret prøves af.
  Tak for din blog, som åbner for en vigtig debat. Med fare for at lyde som en kamp-feminist (hvilket jeg IKKE er) så havde prævention i dag været udviklet til symptomfri perfektion, hvis det var mænd, der kunne blive gravide ! 🙂
  God sommer !!

  1. Hvor er jeg glad for du deler din historie. Det er så vigtigt. Jeg havde ikke nærheden af de bivirkninger som du har, men jeg kan genkende lidt af det. Især svimmelhed og smertefulde menstruationer 🙁 Og så tror du har meget ret med det i forhold til det med mænd. Jeg synes også det er håbløst i forhold til prævention. Håber du finder en bedre løsning. Jeg har været SÅ glad efter jeg fik min ud.

   God sommer ☀️

 19. Hej Danica, kom lige forbi din blog i forbindelse med at jeg googlede reviews på Caya pessar. Jeg ved at indlægget er nogle år gammelt, men hvad endte du ud med at bruge?
  Jeg har samme prævention historie som dig (endda samme p-pille mærker og imellem uren hud). Efter to børn fik jeg en hormonspiral men fik den taget ud efter 4 år pga en cyste på æggelederen og tørreslimhinder. Jeg havde fået ny gyn og hun fortalte at det var helt normalt med en hormonspiral. Nu har jeg en kobberspiral på 6. måned, men stadig ikke blevet venner med den, så skal den ud og tænker at jeg vil prøve Caya. Nåede du at prøve pessaret? Tak for indslaget 🙂

  1. Hej Signe

   Jeg endte aldrig ud med pessar, selvom det klart var den bedste mulighed for mig. Jeg blev nemlig gravid en lille måned efter, så det var først efter fødslen jeg skulle tænke i de baner igen. I starten blev det kondom, fordi jeg ikke lige kunne overskue at starte op på noget nyt, og i dag har vi (læs:han) lavet et permanent indgreb, der gør jeg aldrig skal tænke på prævention igen, og det er den største befrielse! 😊

   Lyder voldsomt med cysterne og hormonspiral. Jeg havde faktisk også cyster efter p-piller og spiral, som jeg fik tjekket flere gange på sygehuset med scanner, så vi var sikre på de gik i sig selv igen. Mit bedste bud vil være kondom eller den der naturlige tracker, hvor man tager sin temperatur hver dag. I hvert fald hvis man ikke vil fylde sin krop med noget ❤️