Mallorca Guide: 7 dage i det spanske + de BEDSTE tips til magiske Mallorca

Mallorca guide

Mallorca guide. Her får du alle de gode tips til den magiske Ø

Vi er netop hjemvendt fra solrige Mallorca med bagagen fuld af minder. Og hvad bedre end at dele disse erfaringer og tips i en Mallorca guide, mens jeg husker dem bedst?

Mallorca var nemlig på mange måder magisk. Jeg forstår godt, at flere og flere danskere vender retur til den spanske ø efter mange år som udelukkende charterferiedestination .

Der er dog stadigvæk områder af øen, som jeg ikke vil anbefale. Til gengæld flyder det også over med unikke steder, som ikke er ramt af masseturisme endnu, og det er bl.a. disse steder min Mallorca guide vil tage udgangspunkt i.

Den ultimative Mallorca guide baseret på 7 dage på den vidunderlige ø

Jeg er ellers normalt ikke til badeferier i traditionel forstand. Jeg vil gerne opleve noget og køre rundt efter smukke steder, og det er lige præcis det Mallorca kan.

Udover man får slappet af, spist is og badet på de mange smukke strande, kan man også være aktiv. Om det er en køretur op i bjergene, et besøg i de underjordiske grotter eller storbyferie i Palma. Mallorca har det hele og mere til.

Mallorca guide

FLY, HOTEL OG TRANSPORT

Vi fløj til Mallorca med SAS via Momondo, hvor vi altid finder de billigste flybilletter uden undtagelse. Prisen for flybilletter til os alle tre lå omkring 7.000 kr. inklusiv en stor kuffert til deling. Vi bestilte billetterne 14 dage før afrejse, hvorfor jeg tror de havde været billigere, hvis nu vi havde været i lidt bedre tid.

Da vi ankom til Palma lufthavn havde vi på forhånd booket en bil igennem dette site. Det gjorde vi nemlig også sidste år, da vi besøgte Algarvekysten i Portugal (læs min brugbare guide til Portugal her).

Det fungerer upåklageligt, da man får en liste over alle potentielle biludlejningsselskaber. Vi endte med at vælge Interrent, da de ejes af Europcar. Jeg har nemlig ikke så meget tiltro til de helt billige biludlejningsselskaber.

Vi betalte ca. 900 kr. for leje af en helt ny Opel bil i en uge inklusiv forsikring. Det er jo seriøst ingenting. Benzinpenge løb op i ca. 400 kr. i alt på en uge, og vi kørte HELE øen rundt.

Vi boede i Cala Pi, som ligger ca. 30 minutter i bil fra lufthavnen. Det er mod syd og et meget fredeligt område med få turister. Cala Pi har også én af Mallorcas pæneste strande, hvilket blot er et ekstra plus.

Vi boede på Ona Cala Pi Club, som er et lejlighedshotel. Dvs. vi fik en stor toværelses lejlighed med balkon, køkken, vaskemaskine m.m. Samtidigt har man faciliteterne som man kender fra hoteller. Heriblandt flere pools, strand tæt på, muligheden for tilkøb af morgenmad i restauranten, børneklub og underholdning.

Lejlighedshotellet har dog nogle år på bagen. Det fungerer fint, men er lidt slidt i forhold til sin storhedstid for 15 år siden. Det var dog ikke noget, der generede os som sådan. Vi lejede det igennem mine forældres timeshare-ordning, hvorfor vi fik det til en uhørt lav pris. Jeg tror dog generelt prisen er god her, og alene området er det værd.

LÆS OGSÅ: MIN REJSEGUIDES TIL STOCKHOLM, ROM, MILANO, MALMØ, GÖTEBORG, LONDON, FLENSBORG, PRAG OG ALGARVEKYSTEN

Mallorca guide

VEJRET

Vejret var fantastisk og lige hvad vi havde brug for ovenpå en lunken dansk sommer. Temperaturen lå ca. omkring 24-25 grader hver dag, og vi havde godt vejr alle syv dage. September er generelt en god årstid at besøge Mallorca på. Det er hverken for varmt eller koldt og højsæsonen er ovre.

SEVÆRDIGHEDER OG OMRÅDER, DU SKAL BESØGE – MALLORCA GUIDE

Mallorca er meget andet end solbadning. Her er nemlig et utal af muligheder, hvis man ligesom os elsker det kulturelle. Her er så meget historie – endda helt tilbage fra romertiden. Det siger lidt om, hvor mange muligheder der er for at gå tilbage i tiden og bedre forstå det Mallorca vi kender i dag.

Palma = Det siger måske sig selv, men Palma er et must, når du besøger Mallorca. Her får man sin storbyfornemmelse, hvor der både er tid til at være kulturel (husk at besøge katedralen), at slentre rundt i de gamle gader, spise god mad og shoppe løs.

Sóller = Efter vores dagsbesøg i Palma kørte vi videre til Sóller, som ligger oppe i bjergene. Man kan enten tage turen igennem de 60 hårnålesving eller betale 5 euro for at køre igennem den lange tunnel. Sóller er en bjergby udover det sædvanlige. Her får man virkelig en fornemmelse for det gamle Mallorca. Stemningen er fantastisk, der er liv på de små pladser og maden er god.

Port de Sóller = Når du alligevel besøger Sóller, vil jeg anbefale dig at tage de gamle sporvogne ned til havnen (Port de Sóller). Selvom turen er lidt dyr (15 euro per voksen hver vej), er den også skøn. Her kører man forbi de lokale indbyggere, den grønne natur, citrontræer og bjergene i baggrunden. Turen tager ca. 20 minutter. Jeg var egentlig langt mere begejstret for Sóller end selve havnen, som var lidt for turistet til min smag, omend hyggelig. Min anbefaling vil derfor være, at bruge mere tid i bjergbyen end ved selve havnen.

Lluc = Når du alligevel er i bjergene kan det godt betale sig at køre videre mod Lluc. Husk at tage de 60 hårnålesving i bjergene, og forsøg gerne at kombinere turen med en solnedgang. Smukkere bliver det ikke, og selvom jeg fik sved på panden over køreturen i bjergene, var det det hele værd.

Pollenca = Endnu en bjergby man kan tage videre til fra Lluc. Pollenca var nok min favorit by på hele turen. Her er der fyldt med charmerende torve, bjerge, der omkranser byen, lækre restauranter, kirker og verdens længste trappe op til et udsigtspunkt.

Cap de Formentor = Èt sted vi slet ikke nåede hen, hvilket jeg er ret så træt af. Formentor er Mallorcas nordøstligste hjørne. Her kan man komme helt ud på spidsen, hvor den fantastiske udsigt kan nydes. Der skulle eftersigende løbe små dyr rundt, som børnene vil elske.

Coves d’ Artá = Grotterne du SKAL besøge. De er ikke lige så kendte som deres populære storebror (Coves del Drac), men til gengæld skipper du køen og indenfor er det lige så fantastisk. Artá-hulerne ligger helt ude ved kysten og går næsten en halv kilometer ind i klippen. Sylvester var helt oppe at køre og taler stadigvæk om det. Det fantastiske er, hvor mange år de her drypstenshuler har været her. Vi taler mange millioner år, og det er mere end imponerende.

Porto Cristo = Èn af øens ældste havnebyer, som man kan besøge efter en tur i grotterne. I selve havnen ligger den fineste strand med turkisblåt vand, som mange mennesker nød godt af. Vi fandt turens bedste restaurant (se anbefalingen længere nede), som alene var besøget værd.

Cala Pi = Ingen Mallorca guide uden en anbefaling af den lille by vi boede i. Cala Pi huser nemlig én af de smukkeste strande, jeg nogensinde har set. Se bare her. Der er ikke særligt mange mennesker. Det er virkelig en skjult perle, som jeg synes man skal tage sig tid til på sin Mallorca rejse.

Mallorca guide

SPISEOPLEVELSER

Her er jeg nødt til at være ærlig. Vi syntes ikke Mallorca var et madmekka i forhold til så mange andre lande. Der er helt klart nogle perler imellem, men der er også ualmindelig mange turistfælder, så pas på.

Jeg vil alligevel anbefale lidt ud fra det vi var glade for + de anbefalinger I kom med. Langt de fleste måltider forberedte vi dog selv i køkkenet i lejligheden.

La Boveda i Palma = God og autentisk tapas til forholdsvis rimelige priser. Klart et besøg værd.

Tast Union i Palma = Endnu et fantastisk tapassted, som er kåret som et af de bedste i Palma. Det kan være en god idé at reservere plads på forhånd.

Abaco i Palma = Endnu et sted anbefalet af jer. Abaco er gode til cocktails og kaffe. Alene omgivelserne og indretningen gør det et besøg værd.

La Rose Varmuteria i Palma = Når man er i det spanske er det primært tapas, der er på menuen, men det gør heller ingenting. Det her sted er sådan en restaurant de lokale besøger, hvilket giver en god forståelse for hvor godt det er. Igen kan det være en god idé at booke bord.

La Moliendas i Palma = Morgenmad og kaffe i en skøn kombination. Kaffen er perfekt lavet samt flot at se på. Det her sted fik vi anbefalet af flere, hvilket tyder på det er et besøg værd.

Bella Juanita i Palma = Vi nåede en hurtig frokost hos Bella Juanita, der ligger i en sidegade til strøget. Her spiser de lokale, og maden er god samt billig. Husk at bestille den hjemmelavede hummus. Den er fantastisk!

Quince i Porto Cristo = Her fik vi turen bedste måltid. Nemlig friskfanget fisk, lækre salater, grillede grøntsager og masser af aioli. Det er lige præcis den type mad min krop cravede hele ugen. Restauranten ligger lige ud til vandet og indretningen er on point. Hvis I kommer på de kanter, er I nødt til at kigge forbi Quince.

Es Passeig i Port de Sóller = Det her sted var desværre lukket, da vi besøgte Port de Sóller, hvilket resulterede i vi endte i en værre turistfælde. ØV! Men det skulle eftersigende være den bedste spiseoplevelse i den lille havneby. Servicen, maden, vinen! Det hele går op i en højere enhed.

SHOPPING – MALLORCA GUIDE

Personligt synes jeg Mallorca er et fantastisk shoppingsted, da priserne på både ZARA, Massimo Dutti og Mango er så lave. Det alene er det værd.

Vi shoppede i henholdvis Palma, som har det hele + i shoppingcenteret, FAN MALLORCA, der ligger klods op af lufthavnen. Det blev til en hel del i kufferten, som I bl.a. kan se her.

MALLORCA MED BØRN

Mallorca er oplagt for børnefamilier, men også for par uden børn, venindeture, singler. You name it. Alene dét at vejret er godt, det er nemt at komme rundt og man finder en strand på hvert et gadehjørne, er det værd. Mallorca er derudover ikke verdens dyreste sted at besøge, hvilket gør det muligt for en hel familie at tage afsted.

Nu bruger vi ikke klapvogn, men jeg kunne forestille mig man bliver lidt udfordret med de mange brosten og hældninger. Bare lige så man tager det med i sine overvejelser inden man pakker den fine Bugaboo klapvogn.

PRISER

Maden på Mallorca er billigere end i Danmark, men ikke SUPER billigt som det eksempelvis er i Portugal. Det er helt klart en blanding af turisme + de ved de kan tillade sig det. Folk spiser der jo alligevel. Shopping, billeje og benzin er til gengæld en del billigere.

Dog syntes jeg alle turene, hvor man skal betale indgang, er lidt pebrede. 13 euro for at se en grotte, 15 euro for at køre med en sporvogn osv. Bare lige så man tager højde for de ekstra gebyrer.

Overvejer I Mallorca til en kommende rejse og kunne I bruge min Mallorca guide?

PSST… Jeg er meget aktiv på andre sociale kanaler, hvis du er til små glimt fra familielivet på Islands Brygge med min mand og to børn?

Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små personlige hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. Husk endelig også lytte til mit podcast GÅSEHUD, hvor jeg deler uhyggelige historier om det overnaturlige

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments