Pigenavne som vi overvejer, men jeg har..

Pigenavne, vi overvejer..

Pigenavne

.. brug for jeres hjælp. Jeg har jo tidligere i det her blogindlæg fortalt jer, at hvis det havde været en dreng havde vi nærmest allerede et drengenavn klar. Men det er en anden sag, når det kommer til pigenavne. Der er ellers vildt mange flotte af slagsen, men endnu ikke nogle vi er helt hooked på.

Nu er der selvfølgelig også stadigvæk 5 måneder til, og der er ingen der siger hun allerede skal have et navn inden fødslen, men det kunne alligevel være meget rart at have ét vi troede det kunne blive.


LÆS OGSÅ: SE HER HVAD SYLVESTER OPRINDELIGT SKULLE HAVE HEDDET


Sylvesters navn fandt vi allerede omkring samme tid i min sidste graviditet. Vi har dog en liste med flotte pigenavne, som vi overvejer, og dem får I selvfølgelig lov at se.

Pigenavne på vores liste: Alva, Sally, Freja, Caroline, Filuca, Vilma, Hollie, Allie og Marlin.

Nogle dage sletter vi nogle og andre dage kommer der nye til. Problemet er nok, at der er SÅ mange muligheder. Det er virkelig svært og meget mere end sidste gang. Derfor tænkte jeg på om I mon vil dele jeres favorit navne til piger (eller drenge for den sags skyld – jeg er sikker på andre også vil få meget ud af det)?

Vi er både til traditionelle navne, men i den grad også navne, som ikke så mange hedder. Så længe det ikke bliver for specielt eller svært at udtale. Derudover leder vi efter et navn, der både kan udtales på dansk, italiensk og amerikansk af hensyn til vores familie. Det kan mange navne efterhånden, men der er også en del, der er svære at udtale på andre sprog.

Skal vi sætte gang i en inspirerende navneleg?

P.S Vores drengenavn var Vilfred. Det er det sødeste navn nogensinde jo ❤️ Bare hvis nogle af jer mangler lidt inspiration til dejlige drenge.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

46 kommentarer

  1. Nu du siger det, så lyder det faktisk ufatteligt sødt sammen ❤️ Molly hedder vores kat, så det kan vi desværre ikke, men det er super sødt.

 1. Jeg kan se i er vild med A i pigenavne, så jeg deler lige vores datters navn på 3 uger.
  Annika. Men det minder selvfølgelig en del om dit. Vi valgte det af mange årsager, et af dem var netop at ikke alle hedder det. 🙂

  1. Haha, ja det er vi nok 😊 Der er så mange fine navne.

   Ej, sikke et sødt navn. Nu er jeg hele mit liv blevet kaldt det, så jeg føler nærmest jeg selv hedder det ❤️

 2. Mit absolutte favorit pigenavn er Lilly. Og den har været i spil hver gang jeg var gravid.. men her ved barn nr 2 hvor misdannelsesscanningen viste at vi skulle have endnu en dreng jokede vi med på vej ud af sygehuset at så blev til jo en Villy istedet. Og da vi ikke kunne finde nogle bedre drengenavne kom han til at hedde Villy.. og det er helt perfekt…

  Jeg kan godt lide jeres forslag med Marlin.

  1. Det er SÅ flot det navn. Jeg kender efterhånden bare en masse, der hedder det og man forstår godt hvorfor ❤️

   Villy er så fint! Sikke en sød historie.

   Jeg synes også Marlin er ret fint 👶🏼

 3. Jeg er blevet helt forelsket i navnet Uma – efter Sneglens skønne datter – og så er Alma altså også et rigtig fint navn, synes jeg. Mynte er ret specielt, men alligevel er jeg ret vild med det, og Emilie samt Sofia er mere klassiske navne, som jeg også synes er super fine!

  Og stort tillykke med jeres kommende datter. ❤️

  1. Uma er så sødt og perfekt til Cecilies datter ❤️

   Er også vild med Alma og Mynte. Og tak ❤️

 4. Laura går jo både på dansk, italiensk og engelsk 😉 Men det er der alligevel temmelig mange, der hedder.
  Jeg kan nok bedst lide mere traditionelle navne som Karen, Ellen, Kirsten, Elin, Martha. Det er også vigtigt for mig, at det er nemt at stave til, for mit efternavn er sådan ét, der altid skal staves.

  Malin er rigtig flot! Jeg ville tænke, det skulle staves uden r som det svenske pigenavn, for Marlin er et drengenavn (og en fisk).

  1. Laura er super fint! Du har ret i det går på flere sprog ❤️ Jeg elsker også traditionelle og gamle navne. Der er så meget historie i.

   Malin/Marlin er super fint. Marlin kan både være en pige eller dreng, men der er klart flest drenge der hedder det. Jeg synes bare det er så flot ❤️

 5. Sikke nogle fine navne i allerede har fundet.
  Jeg er selv ret vild med navne som starter med A. Mit yndlings navn har altid været Aja 🙂

  1. Aja/Aya er smukt og har tidligere også været på vores liste. Måske skal det tilbage? 👶🏼

 6. Min datter hedder Mai, synes det er så fint og der er ikke særlig mange der hedder det. Ellers er Sarah eller Lucia også rigtig fint på alle tre sprog.

  1. Mai er faktisk super fint. Godt bud. Sarah har og vil altid være et utroligt stærkt og smukt navn ❤️ Jeg er også vild med Lucie/Lucy.

 7. Som jeg kommenterede på et tidligere indlæg – jeg holder med Sylvester i, at hun da skal hedde Caroline! 🙂

 8. Jeg stemmer på Freja eller Caroline! Virkelig smukke og søde navne 🙂
  Jeg kan lide klassiske og forholdsvis “almindelige” navne. På min navneliste til fremtidig baby står: Freja, Marie, Sofie, Laura Aya og Eline.

  1. Freja var jeg egentlig hooked på, men jeg så det er nr. 6 mest populære i DK. Måske det bliver lidt irriterende på sigt? Og sikke nogle smukke navne på din liste ❤️

 9. Vores datter på 10 mdr. Hedder Astrid og jeg er stadig lige så forelsket i navnet som dengang vi valgte det 🙂

 10. Mine piger hedder Nana og Marie <3
  – Men der er jo bare SÅ mange smukke pigenavne – som f.eks. Nellie, Silje, Sophia, Viola, Freya, Karen, Elinor, Alma, Ida…

 11. Jeg har også en Sylvester.. og en Alberte ❤ mit favorit navn var i lang tid Mollie. Men det gik kæresten ikke med til så vi blev enige om Alberte

 12. Anna My?
  Mine piger hedder Nova My, Aya Juno, Uma pi😊. Vi bruger primært det første navn – men Nova kalder vi også Nova My 😊

 13. Vores datter hedder Elvira, og vi knuselsker det navn😊👍 Held og lykke med det hele..

 14. Så spændende med en lille ny familieforøgelse ❤️ Jeg synes at Freja er rigtigt Fint nordisk navn 😊 Generelt er jeg glad for pigenavne som ender på A.. måske fordi det minder om mit eget 😉 På min liste har jeg blandt andet Flora, Nova og Liva 😊

 15. Jeg enig med dig i at pigenavne er svære fordi der er så mange flotte.
  Jeg har en lille pige på 7 måneder, der hedder Elin. Vi er selvfølgelig vilde med navnet, men det er jo ikke rigtig så Internationalt.

 16. Jeg synes også det er nogle fine pigenavne i har på listen… Og som en anden skriver er Sally og Sylvester virkelig søde sammen!!
  Jeg havde selv virkelig mange favoritter på min pige liste da vi ventede vores nr. 2, og da vi så fik af vide det var en dreng var vi helt blanke… 🙈 Han kom til at hedde Cornelius, men det kom først da han havde rundet 2 måneder (måske mere). Det pinte mig helt vildt, at han ikke havde et navn, men vi var virkelig på bar bund og kunne ikke blive enige… 😊 Vores ældste hedder Elvira (som jeg også virkelig elsker), og det havde vi på plads inden vi overhovedet vidste det blev en pige. Derfor føltes det måske også endnu værre at Cornelius bare var “lillebror” så længe 😉
  Mine favoritter anden gang, hvis vi havde fået endnu en pige, var Wilma og Nora – jeg foretrækker også A navne, de er ofte nemmere at udtale på fx engelsk 😊
  God fornøjelse med navnet, det er sjovt at gå og hygge sig med! Gå evt. en tur på en kirkegård (det er måske lidt makabert….?), for at få inspiration fra de ældre og måske mere usædvanlige navne – der kan også være mange smukke navne at finde.

 17. Jeg synes også det er svært med pigenavne! Vi har i forvejen en dreng der hedder Felix og nu kommer lillesøster til januar.. de navne der pryder vores liste lige nu er Bella, Mynte, Leonora, Mimi, Aurora, Ellie og Rosa 🙂
  Men nogen dage tror jeg ALDRIG vi finder frem til et navn 😄 der er SÅ mange fine ❤️

 18. Vi har også et par forslag, hvis I ikke allerede har besluttet Jer👶❤️

  Aerin, Aria, Alexa
  Elara, Ellie, Emmeline
  Kennedy, Kensley
  Quinn
  Sadie, Sierra, Sydney
  Valentina
  Zoe’
  ❤️

 19. Jeg synes, uden at være dum at høre på, at I skal vælge Laura. Det ærgrer mig ofte, at jeg hedder det, ellers hed min datter det. Det har været SÅ nemt, uanset hvor i verden, jeg har været. Spanien, USA, Asien, Italien – alle har nemt ved at sige det. Og så passer det jo bare perfekt til Sylvester 😊 Ellers kan jeg godt lide navnene Roberta, Norma, Ellen, Madeleine – eller jeres forslag Caroline. Det er et smukt navn, der ligeledes går rigtig godt i andre lande og med jeres søn. Synes ikke navne som eksempelvis Sally, Hollie, Mynte o. lign. passer til Sylvester, og så kender jeg bare efterhånden SÅ mange, der bliver døbt navne af den karakter. Men navne er jo smag og behag.

 20. Vi venter også en pige som kommer til at hedde Rosa, medmindre hun ikk ligner en Rosa, selvfølgelig 😉 Ellers har vi på vores liste haft: Asta, Gry, Luna, Viola, Saga, Lærke, Hanna og Andrea. Glæder mig til at høre hvad hun kommer til at hedde!

 21. Silja er også et smukt pigenavn og har en smuk betydning, er ikke troende (på gud osv.) men der er alligevel et eller andet smukt over det! 😙 Btw. Hæhæ Freja er da et sødt navn 😋

  1. Det kender jeg en lille pige, der hedder. Det er simpelthen så sødt, men stadigvæk power-agtigt. Freja er et fantastisk navn. Hvis ikke det var så populært lige nu, vil det være en ret god kandidat ❤️

 22. Herhjemme er jeg vild med Katinka som vores store pige hedder 😊 et navn man kender men som ikke alle hedder 😊😊 og ellers er jeg vild med Karoline med K i stedet for C, synes der er så mange der hedder det med C 😊😊

  1. Katinka er så fint og historisk! Det er jeg vild med. Caroline var faktisk oppe at vende på et tidspunkt, men jeg synes simpelthen der er så mange, der hedder det. Især på vores alder. Men sødt er det ❤️

 23. Gammel tråd jeg tager op…I know 😉 er lige faldet over din blog, da jeg fandt ud af at vi begge er gravide i uge 34. Jeg har termin 6. April 😊 vi er også meget i tvivl om navn til lillepigen…især fordi min kæreste er litauer, og navnet skal fungere dér også. Og må ikke indeholde r, da de ruller ekstremt meget når de udtaler r 😅 Men vi har faktisk indtil videre bestemt os for Vilma. Ville bare lige komme med input til et andet pigenavn – Silie. Det hedder min store datter, og jeg ELSKER det navn. Smukt, specielt (kun en anden der hed det dengang…nu 4 eller 5), men alligevel ikke for mærkeligt. Altså det udtales ikke som Silje…men som sidste del af Cecilie. Har igennem hendes liv fået utrolig mange kommentarer fra folk, som synes det er et skønt navn.
  Blot lille input til dig 😊 held og lykke med det hele!

  1. Århh, Vilma. Det navn er så smukt ❤️

   Silie har jeg aldrig hørt før. Hvor er det fint! Det er virkelig godt fundet på 👶🏻 Nogle gange skal man bare lige søge væk fra de klassiske lister.