Mine bedste grønne skønhedstips

Det er ikke fordi jeg er perfekt, langt fra faktisk, men jeg forsøger at handle, hvor jeg kan. Lidt har også ret. Vores planet har aldrig været mere belastet, hvilket har resulteret i en grøn bølge. Jeg fornemmer i hvert fald, at mine omgivelser gør sig nogle overvejelser, når de køber et nyt produkt, handler ind eller forbruger.

Jeg bliver i den grad også inspireret. Af veninder, bekendte, oplysende dokumentarer, artikler og meningsdannere. De lærer mig noget nyt omkring dét at skabe nogle grønne vaner, og udover det gavner vores jordklode, giver det mig også god samvittighed.

En mere grøn hverdag er dog subjektivt. Hvad ligger der i at leve mere grønt? Er det i forhold til bæredygtighed, madindtag eller er det noget så simpelt som at løbe en tur i skoven, mens man indånder den friske luft? Er det en omgang yoga, et dyp i havet, at donere sit tøj til genbrug eller at holde shoppestop? Jeg vil meget gerne høre, hvad I forbinder med green living-tendensen og hvordan I forsøger at gøre jeres hverdag lidt grønnere?

Jeg har endnu engang teamet op med A-Derma, som jeg har samarbejdet med i hele 2017. Denne gang med fokus på deres lovpriste Exomega Control-serie, som rigtig mange mennesker sværger til. Inklusiv mig selv. Jeg har brugt den siden vi fik Sylvester en kold vinterdag i november.

Fra dag 1 døjede vi med tør hud. Vi har heldigvis, 7-9-13, været forskånet for atopisk eksem, som Exomega også er genial til. Jeg fik dog hurtig bugt med den tørre babyhud, og efter jeg selv begyndte at døje med det efter flere skrappe pillekure, startede jeg selv med at påføre cremen hver dag eneste dag.

^^ De nye Exomega produkter indeholder 95% naturlige ingredienser ❤️

Siden har den fået fast plads i toiletskabet, hvor vi bruger den efter behov. Jeg ved vi højst sandsynligt kommer til at tage den i brug igen med barn nr. 2, og indtil da får vi brugt den vinteren over. Exomega Control er spækket med gode sager og er især egnet til sart hud med sine nærmest udelukkende naturlige ingredienser. Derfor er den også så velegnet til babyer.

For lige at komme tilbage til overskriften, tænkte jeg det kunne være meget interessant at dele, hvordan jeg forsøger at gøre min hverdag mere grøn:

1. Jeg er kritisk med mine produkter. Det skal være kvalitet – og hellere få gode all-around produkter end et skab fyldt med forskellige ting. Jeg forsøger at tænke naturlighed ind, og selvom det kan være svært at navigere i den fagre skønhedsverden, synes jeg efterhånden jeg har godt styr på hvad, der virker og hvem, der gør det ekstra godt.

2. Vi har ingen bil og har faktisk ikke haft det i flere år. Det føles, på en eller anden måde, godt, at cykle de fleste steder hen og bruge offentlig transport, når vi skal på længere ture. Når man bor i byen har man sjældent brug for en bil.

3. Madspild fylder mere og mere, og vi forsøger altid at genbruge alle rester fra køleskabet. Det kan være svært, men efter vi har fået en blender ryger det meste frugt og grønt deri.

4. Yoga gavner måske ikke miljøet, men det er for mig stadigvæk en stor del af min grønne hverdag. Det er her jeg kobler af, får ro på og styr på tankemylderet. Ofte giver det mig endda mere overskud til ovenstående punkter.

5. Vi forsøger at erstatte alle engangsprodukter med genbrugelige. Heriblandt strikkede vaskeklude, vatrondeller lavet af stof, skuresvampe, opbevaringsposer m.m. Det kan være lidt tricky, og man kan nemt falde i, men jeg synes man kommer langt med at inkorporere mere miljøvenlige løsninger.

6. Jeg sælger altid ud af mine ting eller donerer til genbrug. Her har jeg altid gjort, hvad jeg kunne, da jeg ikke kan lide at smide brugbare ting ud. Det giver ingen mening. Til gengæld kunne mit forbrug blive meget bedre. Jeg kan nemt falde i købsfælden, og her kunne jeg måske selv få gavn af de mange loppemarkeder, hvor jeg endda kan spare penge. Jeg overvejer også en babytøjs-abonnementsløsning til det næste barn. Her får man tilsendt en pakke tøj for hver størrelse, som man så returnerer, når man er færdig, hvorefter der kommer en ny sending. Det synes jeg altså er ret så genialt.

OBS: A-Derma Exomega Control erstatter den tidligere Exomega-serie og er i handlen fra den 1. november på landets apoteker. Husk at kigge forbi her, hvor I også kan få mere information og endda teste serien selv.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. Jeg kender ikke lige Exomega serien, men A-derma er jo bare altid godt! 😊
  Det er dejligt at green living vinder indpas, pg jeg prøver også selv at gøre mere og mere..vatrondeller er jeg dog ikke nået til at få skiftet ud endnu, men vil gerne – kan du tippe ol nogle gode nogen af stof??
  😊

 2. Super fin blog jeg lige faldt over her, da jeg søgte IKEA MALM : D
  Jeg vil høre dig, om I har en stor boxmadras som i lagte ovenpå stellet, eller om i har springmadrasser? 🙂
  Håber det i orden jeg stiller spørgsmålet her 🙂

  1. Hvor hyggeligt. Håber du har lyst til at blive hængende 😊

   Vi har faktisk en tyk memorymadras, der nok mest minder om en stor madras på, der er 180 cm. bred. Men man kan gøre begge dele. Så længe man har en topmadras ovenpå 😊

 3. Jeg sværger til Exomega-serien! Jeg kan ikke bruge andet. Jeg har nemlig desværre atopisk eksem og bruger cremen både i ansigt og på kroppen. Jeg har virkelig tør hud og ikke engang ren olie kan holde den fugtet, men det kan cremen her. Og faktisk bemærkede jeg, at den nye serie er mere flydende og let at påføre. Så lækkert!

  1. Så er vi to! Der er bare ikke noget bedre! Jeg er ked af at høre du lider af atopisk eksem, men er glad for at høre du i det mindste har fundet en løsning ❤️