Hvordan starter man en blog? En simpel 6-trins guide

Hvordan starter man en blog

Hvordan starter man en blog? Sådan helt basalt? Aldrig har der været så mange blogs, som der er i dag. Jeg elsker det personligt og falder ofte over nye inspirationskilder. Jeg ved mange af jer derude også går med en drøm om at starte en blog. Det eneste, der som regel stopper folk, er tanken om, hvor besværligt det er.

Jeg kan dog love jer for, at det slet ikke er besværligt. I hvert fald ikke længere. Og derfor vil jeg i dette indlæg guide jer til hvordan starter man en blog. På en simpel og brugbar måde. Jeg vil både komme ind på køb af domæne, design, hvordan man via kun ét klik installerer en WordPress-blog, sociale medier, hvordan man når ud til folk i starten og meget andet.

Hvordan starter man en blog

Hvis I virkelig vil teste af om det er noget for jer, vil jeg vove at påstå I på bare en enkelt dag eller to kan få det hele op at køre. Det er tilmed slet ikke dyrt at have en blog, men meget mere om det nedenfor.

Hvordan starter man en blog? 

1. Køb af domæne = Det første du skal gøre er, at finde ud af hvad din blog skal hedde. Det kan være en god idé at brainstorme lidt inden, så du vælger det rigtige navn. Det åbenlyse er at kalde den dit eget navn – det bliver man som regel aldrig træt af – men, hvis du gerne vil skille dig lidt ud, kan det være en god idé at lege lidt med navnet. Hvilke blogs husker du selv bedst udelukkende ud fra navnet? Når du har bestemt dig for et navn, skal du tjekke om domænet er ledigt. Det kan du gøre ved at søge efter domænenavnet lige her. Hvis det er ledigt, kan du straks købe det til en god pris. Domæner koster sjældent mere end 99 kr.

2. Opsætning af webhotel = Når du har købt domænet, skal man også have et webhotel. Det har alle blogs, der ligger for sig selv. Et mindre webhotel er mere end tilstrækkeligt i starten, og det kan være en god idé at købe det sammen med domænet, så du har det hele samlet. Det vil jeg til hver en tid anbefale.


OBS: Du får 50 % ved køb af webhotel her ved brug af koden danica50chloe (reklamelink)

I vælger bare den, der hedder “Komplet Webhotel” og indtaster koden (danica50chloe) lige inden betaligen. Det er klart den billigste og nemmeste måde at få installeret det på, da systemet er så brugervenligt.

Kort tid efter køb modtager du en mail fra DK-Hostmasters, som styrer hele domænehåndteringen. Her skal du validere dit domæne og herefter aktivere det. Når du har aktiveret dit domæne, kræver det noget tålmodighed. Der kan gå op til 24 timer før domænet er aktivt og klar til brug.

3. Installering af WordPress = Når dit domæne er aktiveret, er du klar til at opsætte din blog. Når du skal installere WordPress på din blog, skal du logge ind på dit kontrolpanel. Herefter går du helt ned i bunden og finder den sektion, der hedder “Softaculous Apps Installer”. Her trykker du på WordPress ikonet. Derefter klikker du på “Install now”.

Det første skridt mod opsætningen af din nye blog er nu taget. Det første du skal vælge er “Protokollen”. Her vælger du den, der hedder “http://“. Domænenavnet er herefter valgt, og til sidst skal du vælge “In Directory”. Det er vigtigt, at du efterlader dette felt tomt. Dermed sikrer du dig, at WordPress installeres direkte på dit domæne og ikke på et subdomæne.

Hvordan starter man en blog

4. Valg af tema/design = Din nye blog blevet opsat. Hurra! Det første du skal finde ud af, er hvilket tema du vil have. Det er klart min yndlingsproces, da jeg elsker at nørde opsætning og udtryk. For at finde et nyt tema, kan du inde på WordPress kontrolpanelet først klikke på “Udseende” og herefter “Temaer”, hvor du kan browse igennem flere tusinde temaer. Nogle er gratis og andre koster lidt. Jeg har personligt valgt et tema, som er købt andetsteds og installeret separat. Mit blogtema kan I købe her til 49 dollars i alt.

Og så er det ellers bare at rykke rundt, indsætte billeder og prøve skrifttyper af. Det kan være en god idé, at hente et af de temaer som WordPress allerede har. De er lidt nemmere at navigere rundt i første omgang.

5. Sociale kanaler = Ingen blog uden en Facebook side og Instagram profil. Det er her, du kan dele dit content med andre. Det kan også være en god idé at oprette en YouTube kanal, hvis du er interesseret i at lave videoer. Mulighederne er mange, og der dukker hele tiden et nyt medie op, der kan være relevant. Det handler i høj grad om at være unik og komme med noget, der ikke er set før.

6. Hvordan får man læsere og følgere? = Det er meget individuelt, hvad der virker. Det vigtigste er, at du har basen i orden. Din blog skal gerne være brugervenlig og visuelt flot. Derudover skal der ligge noget kvalitetsindhold klar til dem, der besøger din blog. Der er jo så mange blogs i dag, at det ofte kræver en ny vinkel, før man virkelig når ud til mange. Det kan være din skrivemåde, dit fokusområde, dine billeder, videoer etc. Det er altid at foretrække, at vælge en niche. Det siger jeg endda selvom jeg slet ikke selv har en niche som sådan. Men det er altså sværere at ramme folk, når man skriver bredt.

Personligt gjorde jeg tre ting i sin tid. Jeg kommenterede rigtig meget på andres blogs. Kvalitative kommentarer, der gav mening, så det ikke blev spam. Herigennem kom der mange forbi. Jeg interviewede også mange bloggere og Instagram-brugere og håbede på de vil dele det efterfølgende. Sidst men ikke mindst var jeg tålmodig. Jeg fokuserede på mit indhold, opdaterede min blog næsten hver dag og tog nogle emner op, som folk gerne vil læse om.

OBS: Jeg laver et separat blogindlæg om installering af plugins, Google Analytics og søgemaskineoptimering for begyndere på et senere tidspunkt.

Kunne I bruge min hvordan starter man en blog guide? Overvejer I selv at få en blog eller måske endda at gå solo med jeres eksisterende blogs?


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

 1. Sikke et godt indlæg, Danica. Nu har jeg selv haft et par blogs igennem de sidste par år, men jeg kan forestille mig hvor nyttigt det må være, for folk der tænker på at oprette en blog. Hvad jeg måske godt kunne ønske, til et andet indlæg (hvis du tager imod foreslag) er et indlæg om hvordan man udvikler sin blog. Hvad man kan gøre for at forbedre sine indlæg, billeder, trafik, følgere osv. Du har jo rimelig godt styr på din blog og alt det, der hører til! 🙂 Der kunne jeg i hvert fald altid selv bruge lidt flere råd 🙂

  1. Godt spørgsmål 🙈 Jeg ser mig slet ikke som en ekspert på det punkt. For at være helt ærlig kæmper jeg selv med det hver dag.

   Jeg synes ikke altid jeg har føling med hvad, der rykker og ikke gør. Nogle gange rammer man plet og andre gange ikke. Det er dog altid et godt udgangspunkt, at have et godt kamera. I forhold til trafik kan det være en god idé at tænke i dele-værdige indlæg. Hvad ser man selv blive delt på Facebook? Hvad er oppe i tiden?

   I forhold til følgere er der gode perioder og dårlige for alle. Det hele handler om konsistens og at have nogle indlæg, der peaker. Ting folk deler med andre. Gør dig uundværlig i folks bevidsthed. Der er så mange online sites, at der skal noget ekstra til for folk husker en specifik blog. Det kan også være en god idé at spørge familie og venner om de vil dele din blog. Jeg er personligt ikke god til det, men det kan være vejen frem.

   Jeg kan også anbefale det her indlæg: https://danicachloe.dk/2017/01/seo-for-bloggere/ SEO er altafgørende.

 2. Jeg synes det er så fint, at flere og flere bloggere er begyndt at dele ud af gode tips og guides til at færdes i bloggingverdenen. Selvom jeg egentlig har blogget i 3 år efterhånden, finder jeg nu også disse guides ganske brugbare, så jeg glæder mig til at læse de andre i serien (: