Ting til baby: Hvad vi har købt indtil nu samt hvad vi mangler

Ting til baby

Det er dyrt at få et barn. Det kan vi vidst alle blive enige om. Derfor er det også rart at få et overblik, så man kan sortere unødvendige ting til baby fra. Sidste gange købte vi ALT. Det tror jeg er meget normalt første gang man skal være forældre.

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Vi kendte ikke nogle vi kunne arve fra og første gang er man lidt ekstra nervøs for om man  nu kommer til at mangle noget. Som om alle butikker lukker kollektivt, når man har født.. Men det er jo også ret hyggeligt, at gå og planlægge, hvad man skal købe af ting til baby. Der findes simpelthen så mange fine sager..

Ting til baby

Jeg tør næsten ikke skrive, hvad vi brugte af penge første gang, men det var i hvert fald et sted mellem 20.000 og 30.000 kr. Det er nærmest det samme som vores bryllup kostede.  Den lader vi lige stå.. Barnevogn udgør selvfølgelig en stor del af det. Den var nemlig dyr. Derudover løb alle småkøbene op.

Ting til baby, som vi har købt og mangler

Denne gang har jeg prøvet at tænke mere praktisk og primært anskaffe os tøj, der er budgetvenligt. I bund og grund behøver et lille spædbarn jo ikke ret meget. Jeg har derfor lavet en liste over, hvad vi har købt og hvad vi føler vi mangler. Byd endelig ind, hvis I har haft noget I ikke kunne leve uden.

Vi har desværre ikke gemt ret meget fra Sylvesters babytid, da vi jo ikke troede vi skulle have flere børn.. Men sådan er det. Vi gør bare det hele forfra..

Ting til baby

Ting til baby og hvad vi allerede har anskaffet os:

1. Denne babynest fra Filibabba i grå*. Dengang vi havde Sylvester brugte man ikke babynests, men jeg kan forstå de er et hit. Til at have baby liggende i sengen, barnevognen, på køkkenbordet, sofaen. You name it. Heldigvis er de ikke lige så dyre som datidens voksiposer, og der findes så mange pæne. Den her fra Konges Sløjd* havde vi også kig på.

2. En Nomi højstol (modtaget i gave). Vi havde en Tripp Trapp med babyindsats sidst, og det fungerede da også fint, men den var kluntet og der var slet ikke tænkt på det ergonomiske. Den her højstol er fantastisk og kan alt. Nu har vi endnu ikke testet den på baby, men af hvad jeg kan forstå bliver vi afhængig af den. Vi har valgt den med valnødtræ og gråt betræk til spædbarnsdelen.

3. En nem strækvikle til at bære baby i*. Jeg fik aldrig vores sidste vikle til at virke, men den her er simpelthen genial. Der kan selv jeg være med. Jeg elsker tanken om at bære baby tæt og trygt så længe det er muligt.

4. Aktivitetsstativ inklusiv legetøj til at hænge på*. Vi har heldigvis gemt en masse babylegetøj fra Lamaze af en eller anden grund, som vi kommer til at genbruge og ellers vil vi bruge det her stativ med den her*og den her* til at hænge på. Hvor fint er det ikke lige?

5. Lidt basistøj. Bl.a. den her*, de her leggins* og det her fine sæt*. Vi har primært købt lidt bodyer, nogle leggins, et par trøjer, en tynd hue og savlemække.

Ting til baby

Ting til baby og hvad vi mangler:

1. En slyngevugge*. Det her er en af de ting til baby, vi bare skal have. Vi havde ikke én sidst, men det vil jeg denne gang. Til små lure, hyggelige stunder og når hun bare ikke er helt tilfreds. Ud fra hvad jeg kan læse mig frem til, er folk vildt glade for slyngevugger. Vi har været så heldige at min gudmor har købt den til os i julegave, så nu glæder jeg mig bare til at få den hjem.

2. En seng samt alt tilbehør dertil. Gerne denne fra Stokke og ellers én fra IKEA igen. Nu forestiller jeg mig hun kommer til at sove mellem os det første stykke tid, men ellers gad jeg virkelig godt at eje Stokken sengen, der fungerer som en vugge i starten og kan følge børnene i lang tid. Nu må vi se, hvad det ender med. Sidst havde vi en fra IKEA til 800 kr. og den fungerede også fint.

3. En barnevogn. Jeg kan ikke helt finde ud af hvilken, men vi var ude at teste Cybex, Bugaboo og Stokke til babymessen, og der synes jeg Stokke Trailz virkede bedst i forhold til vores behov. Den skal nemlig være kompakt og smart. Sidst havde vi en Emmaljunga Big Star Supreme, men der boede vi også et andet sted. Det er helt vildt, hvad der er sket på markedet på de fem år. Hvilken barnevogn har I?

4. Et sammenklappeligt badebar. Vi havde et fra Stokke sidst, så det tænker jeg vi køber igen.

5. Babyalarm. Jeg håber sådan vi ved et tilfælde har gemt den fra sidst i kælderen. Ellers køber vi den igen. Det er denne fra Philips Avent*. Den var vi virkelig glade for. Den er budgetvenlig og fungerer upåklageligt. Den er endda nedsat med næsten 50 % lige nu i anledning af black friday. Yay!

Ting til baby

6. Natursutter. Dem var vi så glade for sidst! Så må vi se om hun overhovedet gider at bruge sut.

7. Stofbleer og vaskeklude fra IKEA. Dem brugte vi så meget af sidst, så der skal bare fyldes op. Jeg er lidt hooked på de her stofbleer*. Udelukkende fordi de ser meget behagelige ud.

8. En brystpumpe. Jeg havde en manuel sidst, som jeg brugte HELE tiden. Jeg overvejer lidt at leje en elektrisk denne gang, da de simpelthen er for dyre at købe. Men de koster alligevel 20 kr. per dag. Det kunne godt være et køb jeg venter med til hun er her. Måske får vi ikke brugt den lige så meget som sidst?

9. Ammeindlæg af uld og silke*. Dem levede jeg i sidste gang og tænker det bliver tilfældet igen. Hvis altså jeg får amning til at virke. Det gjorde jeg jo aldrig sidst. Jeg kunne desværre heller ikke tåle almindelig ammeindlæg, og jeg er sikker på de reddede mig fra en brystbetændelse. De her kan endvidere vaskes og bruges lige så mange gange du vil. Det er da om noget bæredygtigt.

10. Babysengetøj, dyne, lagen og tisseunderlag fra IKEA. Jeg er hooked på det her sæt* og det her*. To sæt må være nok, ikke?

11. Basisbodyer fra H&M, der IKKE skal over hovedet. Det er begrænset, hvad vi skal bruge af tøj i starten. Lidt bodyer, leggins, natdragter og sokker. Vi har en lille bitte smule fra sidst og ellers køber vi noget, hvis vi mangler det til den tid. Vi havde ALT for meget tøj til Sylvester. Jeg gider slet ikke upraktiske knapper eller lynlåse, der generer baby, denne gang, hvis vi kan undgå det.

12. Barnets Bog fra WITHWHITE*. Det er 100 % et hyggekøb, men jeg vil gerne gemme alle scanningsbillederne og skrive lidt tanker til hende hun kan kigge på, når hun bliver ældre. Det her er klart den fineste bog jeg har set. Måske skal den på ønskelisten til jul?

Jeg har helt sikkert glemt noget, men hvad? Hvad var I rigtig glade for af ting til baby?

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmode om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

  1. Gud, hvor er den smart! Jeg husker at vi stod i mørke sidst, men det der er godt nok en god ide 😊

 1. Mht barnevogn har vi en stokke trailz, og den er rigtig god. JEg ville gerne være fortsat med klapvogn, men min mand syntes den var for stor i bilen, så vi købte en anden. Min søster endte så med at arve den fra os. Jeg ved heller ikke om vi skal have flere. (hun er kun 2 1/2), men jeg tør ikke sælge den, for jeg ville vælge præcis den samme igen 😀

  1. Den virker i hvert fald mere robust og så har den en bedre højde end de andre, som er meget lave. I hvert fald, når det skal være kompakt 😊 Forstår godt du ikke vil sælge den. Man ved jo aldrig.

 2. Herhjemme står vi selv og skal igang med indkøb til en lille baby pige og vi glæder os mægtigt. Det er rigtig hyggeligt at følge med i jeres proces – vi står selv i det for første gang. Vi har kigget på en Stork barnevogn, som virkelig tiltaler pga designet, men nu skal vi og prøve den i virkeligen før vi træffer den endelig beslutning. God vind til jer

  1. Det er jeg glad for at høre ❤️

   Stork fandtes slet ikke, da jeg var gravid sidst. Har de også kompakt barnevogne? Man skal altid prøve dem i virkeligheden. Jeg var nemlig sikker på at Bugaboo var bedst, men da jeg stod med den så den så lille og lav ud. Især i forhold til de priser de holder sig.

 3. Det er den vildeste jungle at shoppe til baby. Man skal virkelig være disciplineret for at kunne sig i skindet og ikke shoppe totalt amok! Vi har valgt at prioritere pengene, så nogle ting har vi bevidst valgt at købe dyre, mens vi har sparet på andre ting.
  Vi har købt en dyr og ny barnevogn fra Odder, hvilket vi var helt enige om at gøre. Autostolen var også en dyr fornøjelse, men den er god og sikker for vores barn at sidde i, og det betyder meget for mig. Sengen er fra Ikea, mens madrassen kostede lidt mere. Sengetøjet er købt på tilbud i Jysk. Vi har arvet rigtig meget tøj og har købt en del brugt i Mødrehjælpen. Ellers er det nye tøj mest fra H&M og Føtex, fordi jeg gider ikke at bruge en masse penge på tøj til en baby, der jo er totalt ligeglad 😉
  Vi mangler stadig en masse småting som f.eks. stofbleer og sådan noget, men jeg tænker at vi skal nok nå det hele, og hvis ikke, så kan man sagtens ordne nogen ting, når baby er født. De ydre rammer er nogenlunde på plads, men jeg tænker at det er mere vigtigt, at man er mentalt med i processen også, så det hele ikke kun drejer sig om at købe ting, men at man rent faktisk giver sig tid til at være i graviditeten og hele perioden op til babys ankomst, hvis det giver mening. Jeg har i hvert fald slået bremserne i angående shopping og forberedelse, da jeg kunne mærke at det tog overhånd og jeg glemte lidt, hvad det hele egentlig drejede sig om, nemlig at mit første barn er på vej, hvilket jeg aldrig kommer til at opleve igen <3

  1. Virkelig en jungle og jeg har endda glemt flere ting på listen, hvilket blot vidner om at man jo kan blive ved. Men som du siger er det jo kun sekundært. Det har jeg lært fra første gang, hvor det fyldte meget mere. Her anden gang er man meget mere afslappet og man kan jo altid købe tingene bagefter i tilfælde af man mangler. Det er jo slet ikke alle, der får brug for hverken babyalarm, vikle eller babynest. Man må se tiden an 😊

   Dejligt du nyder processen. Det er nemlig helt specielt med den første ❤️

 4. Stokke Trailz er på alle måder min favorit ! <3 Kæresten mente den var lidt dyr og at man betalte mere for look end det praktiske… Da han var hoppet med på vognen med Stokke seng, Stokke vugge, Stokke puslebord – første barn så lad og bare sige en af alt 😀 – anyhow sagde jeg han måtte bestemme…

  Vi tog ud og testede, kørte lidt rundt, sammenlignede højder og Stokke vandt. Så prøvede han at skille den ad (som når den skal i bilen), easy nok og han måtte da give mig at den var lækker. Meeen pengene værd, han tøvede.

  Så prøvede han lige at skille den anden ad… nej vent, han fik liften af. Bandede, knoklede. Kiggede på mig og sagde, hvis det er Stokke du vil have er det Stokke du får 😀 😀

  Vi har dog kun kørt med den max 30 gange i sommers 🙁 Lillemanden var ikke til barnevogn. Han græd når han lå i den og vi købte derfor en anden – samme problem. Viste sig han havde øreproblemer. Dyr opdagelse lol.
  Sååå du siger bare til hvis du vil købe en Trailz haha.

  1. Den er måske også lidt dyr, men ikke nær så dyr som den sidste vi købte fra Emmaljunga 🙈 Det var på den gode side af 10 K med alt.

   Er det med punkterfriehjul eller den anden? Ellers gem den til et eventuelt næste barn. Jeg kan forstå, at det åbenbart er meget forskellige om børn vil bruge barnevogn eller ej, men ja – en dyr erfaring rigere 🙈

 5. Vi købte også ALT muligt til vores første barn. Hun gad bare intet, hverken barnevogn, babynest, tremmeseng, bæresele eller sut. Det eneste hun ville, var at ligge på min mave og die.
  Da jeg var gravid med min søn, købte vi intet. Tremmesengen og barnevognen var som ny, og klapvognsdelen fik vi aldrig brugt. Vi tænkte, hvis han heller ikke gad at ligge i dem, så sælger vi dem med det samme. Til vores overraskelse er han helt modsat sin storesøster. Så det var alligevel ikke spild af penge 😉

  Jeg brugte en manuel brystpumpe og ærgrer mig at jeg aldrig fik købt en elektrisk. Fik næsten hver gang en kramp i hånden 🤣
  Der er nogle på tilbud nu…
  https://www.jollyroom.dk/search?text=Brystpumpe

  1. Hvor skægt der er så stor forskel. Vi fik brugt det meste første gang, men det er jo ikke sikkert hun gider det samme.

   Jeg brugte også manuel sidst og det er altså hårdt arbejde. Min arm var helt smadret! Tjekker straks dit link. Kunne godt bruge en elektrisk denne gang 🙈

 6. Vi har Stokke Crusi – den samme som Trailz, bare med punkterfri dæk. Den bedste vogn ever! Ville vælge den igen. Dog er der én ting der er lidt irriterende: Kalechen kan ikke komme særlig langt ned :-/ Dén funktion har Bugaboo’en og det er f***** smart! Men I bliver meget glade for den. Vi er især vild med højden på den og så sidder de små også vildt godt i klapvognsdelen.

  Jeg ville altså overveje Neonate babyalarm. De er altså bare gode og kan sælges til en fin pris, når I engang er færdige med dem. Vi havde IKKE neonate, og der har været rigtig mange problemer med vores (vi har det dyreste mærke Babysam forhandler, kan ikke lige huske mærket) 🙁

  1. Den virker i hvert fald super god. Jeg tror dog vi er nødt til at vælge de ikke-punkterfrie dæk, da vi kommer til at gå mange tur i Amager Fælled. Måske fortryder jeg senere hen 🙈

   Neonate har jeg aldrig prøvet – jeg har læst meget godt om dem, men synes bare de er lidt dyre. Derfor var tilfredse med Philips, der er billigere omend den ene del af lidt kluntet og stor. Tjekker det straks ud 😊