10 fantastiske film til juleferien

10 fantastiske film til juleferien 1

Har du juleferie? Og glæder du dig også til at lave så lidt som muligt? Så vil jeg hermed dele 10 film, som jeg synes er passende til den kolde og mørke juleferie. Nogle er af nyere dato og andre er bare klassikere, som man kan se igen og igen.

Jeg ved ikke om jeg har nævnt det før, men jeg er vokset op i en videoforretning. Min forældre havde en kæmpe videobutik, da VHS, Super Nintendo og moviebox var på sit højeste. Det var inden DVD’en blev opfundet og dengang dét at leje film fysisk var en ugentlig begivenhed for familien Danmark.

Læs også:

De her geniale Netflix serier, skal du se lige NU

Serier på HBO, som du bare må se i 2019

Jeg manglede derfor ALDRIG film at se. Tværtimod. Jeg så så mange forskellige og blev kendt som hende man skulle hjem til, så man kunne se film. Årene gik, og butikken lukkede igen, men minderne vil altid være der. Det var forresten i samme hus, hvor der foregik et eller andet overnaturligt. Huset var nemlig over 100 år gammel og havde tidligere både været et hotel, en danseskole og en bank. I stueetagen havde vi derfor gamle bankbokse i væggen, hvor de tidligere havde gemt alle pengene, når de tog hjem. Meget hyggeligt..

Hermed de 10 film, jeg synes man bør overveje at se i juleferien.

Concussion = Dr. Bennet Omalu afdækker sandheden om hjerneskader hos NFL spillere, der udsættes for gentagne hjernerystelser under kampene. Dr. Omalus følelsesladede søgen efter sandheden bringer ham på kollisionskurs med NFL, som er en af verdens mest magtfulde og elskede institutioner. Den er virkelig et kig værd og baseret på en sand historie. Det er nemlig ret så tankevækkende, hvad de mange spillere bliver udsat for selvom NFL ikke vil stå ved det.. Filmen kan streames på Viaplay eller lejes på en af de mange udlejningstjenester.

Bad Moms = Stadigvæk én af de bedste komedier længe. Når man har et godt ægteskab, dygtige børn, et smukt hjem og en respektable karriere, så er man den perfekte mor. Amy Mitchell har det hele, men hun er samtidig udkørt, på grænsen til at have fået nok. Den udmattede mor slår sig sammen med to lige så udkørte mødre, Kiki og Carla. Sammen vil de udfordre forstadsverdenens konventionelle billede på moderrollen. Kan lejes på Viaplay eller en af de mange andre udlejningstjenester.

Snowden = Edward Snow­den må drop­pe ud af hæ­ren pga. en ska­de. Ned­slå­et fin­der den unge mand hel­dig­vis ud af, at han har et ta­lent for kod­ning og ha­ck­ing, så han sø­ger job som sik­ker­heds­kon­su­lent hos CIA. Ufin brug af in­for­ma­tion lig­ger dybt i den ver­den, Snow­den be­fin­der sig i, og på et tids­punkt får han nok. Vel­vi­den­de at det vil ko­ste ham kar­ri­e­ren, fa­mi­li­en og må­ske end­da li­vet væl­ger han at stjæ­le for­tro­li­ge in­for­ma­tio­ner om over­våg­ning af pri­vat­per­so­ner, po­li­ti­ke­re og fir­ma­er i hele ver­den. Snow­den er ba­se­ret på vir­ke­li­ge hæn­del­ser, hvilket kun gør filmen endnu bedre. Kan lejes hos Blockbuster.

The Circle = Da Mae Holland (Emma Watson) ansættes på The Circle, verdens største og mest magtfulde sociale medie-selskab, ser hun det som sit livs mulighed. The Circle linker brugernes personlige e-mails, sociale medier, bank og indkøb sammen, og med deres universelle operativsystem skaber de en online identitet og en ny transparent æra. Men hvor går grænsen for hvor meget man skal dele? Det bliver i hvert fald hurtigt ALT for meget for Mae. Kan lejes på Viaplay.

Why Him = Jeg overvejer faktisk at se den her igen, da den simpelthen er SÅ hylende morsom. Der kan efterhånden godt være langt mellem de gode komedier, men den her har det hele. Den pæne og overbeskyttende 55-årige familiefar Ned, får et chok, da han møder datteren Stephanies nye kæreste Laird (James Franco) for første gang. Laird er blevet mangemillionær på sit computerspilfirma, men er mildest talt meget excentrisk og uden filter. Da han inviterer kærestens familien hjem i sin luksusvilla, går det helt skævt – ikke mindst, da han forsøger at få Neds velsignelse til at gifte sig med Stephanie. Filmen kan streames på C More.

Baywatch = Der er så meget nostalgi over den her film og jeg synes virkelig de har mestret opgaven til UG. Da en bølge af forbrydelser rammer stranden, står Mitch Buchannon i spidsen for sine livreddere på en mission for at bevise, at andre end politiet kan redde bugten. Sammen med en trio af rekrutter, herunder tidligere OL-deltager Matt Brody (Zac Efron), går de undercover for at ødelægge en forretningskvindes luskede planer, der truer bugtens fremtid. Kan lejes på Viaplay.

Lion = Det er sådan en film du kommer til at fælde en tåre eller ti til. Den er nemlig barsk og hård, men også utrolig smuk. Den sidder stadigvæk i mig her flere måneder efter. Den 5-årige indiske dreng Saroo farer vild i de kaotiske gader i Calcutta efter at være faldet i søvn på et tog. Han er tusindvis af kilometer hjemmefra og ender med at blive adopteret af et par i Australien. 25 år senere er ønsket om at blive genforenet med sin biologiske familie større end nogensinde og Saroo begynder sin søgen. Kan lejes på Viaplay.

Get Out = Det her er faktisk en gyser, men sådan en gyser som jeg kan overskue, da den også er sjov. Man tror hele tiden man kan regne den ud, men det kan man slet ikke. Da Chris, en ung afroamerikansk mand, besøger sin hvide kærestes familiegods, opdager han hurtigt den ildevarslende, rigtige årsag til invitationen. Kan lejes på Viaplay.

Mamma Mia = Det her er sådan en film jeg har for mig selv, da Rasmus slet ikke gider den. Men jeg elsker den, og jeg er ellers ikke til Musicals. Den selvstændige, enlige mor Donna driver et lille hotel på en græsk ø sammen med sin datter Sophie. Men nu skal Sophie giftes, og der er ingen til at føre hende op af kirkegulvet. Derfor inviterer hun tre mænd fra Donnas fortid til brylluppet, for måske en af dem er hendes far? Kan streames på Netflix.

Bridesmaids = Hysterisk morsom film og perfekt til juleferien. Både alene, sammen med familie, kæresten eller veninderne. To kvinder konkurrerer om at planlægge deres fælles venindes bryllup. Da Annie finder ud af, at hendes bedste veninde Lillian er forlovet, må hun simpelthen være hendes brudepige. Annie ejer dog ikke en rød øre og hun må derfor bluffe sige igennem de dyre og bizarre ritualer. Men hun er fast besluttet på, at køre de andre brudepiger af banen, så alle kneb gælder. Kan streames på Netflix.

Har I nogle gode film I vil anbefale? 

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments