Status på min virksomhed

^ Løs skjorte herfra og hue herfra (reklamelink)

Som lovet en lille status på mit forretningseventyr. Jeg har ufattelig svært ved at forstå, at der allerede er gået lidt over 14 måneder. Det er 8 måneder længere end jeg troede det overhovedet var muligt. Jeg havde nemlig ikke nødvendigvis de højeste forventninger til fremtiden dengang jeg tog springet ud i det selvstændige liv. Eller jo, men tvivlen ramte mig flere gange og så er det ofte bare nemmere at droppe idéen igen.

HELDIGVIS kæmpede jeg! Hold nu op jeg har kæmpet, og jeg har gjort mig SÅ mange erfaringer det seneste år. Viden jeg ikke kunne være foruden i dag. Jeg har stadigvæk meget at lære – jeg hviler aldrig på laurbærerne og er altid villig til at prøve nye ting af, men jeg har en helt anden og langt mindre stressende tilgang til forretningseventyret i dag sammenlignet med tidligere.


LÆS OGSÅ: STATUS PÅ MIT FORRETNINGSEVENTYR, DA JEG LIGE VAR STARTET


Min største åbenbaring er nok, at det faktisk er muligt at leve af sin forretning uden at dedikere hele sit liv og alle vågner timer til det. Det er en misforståelse, at jo mere og hårdere du arbejder, jo længere kommer du. Selvfølgelig betaler hårdt arbejde sig, men det handler lige så meget om, i hvert fald for mig, hvad jeg dedikerer min tid til samt de strategiske beslutninger jeg tager.

Alle beslutninger tages ud fra min mavefornemmelse. Den fejler bare aldrig. Når jeg får et tilbud om en kampagne, at deltage i et interview, et større projekt, et foredrag eller lignende, vurder jeg det altid ud fra om det føles rigtigt. Gavner det mig og min virksomhed? Man kan nemt forsvinde væk i en verden af tilbud, og mens man mødes med folk til højre og venstre, fortsætter kerneforretningen ved siden af. Ofte glemmer man sig selv og det essentielle i processen.

Jeg har jo også en familie, og hvor meget end jeg elsker min forretning, kommer de altid i første række. Jeg arbejder derfor sjældent aften eller nat. Jeg bruger heller 12-16 timer af min dag på at arbejde. Så længe kan jeg slet ikke være effektiv, og hvis du spørger mig, er der ikke specielt meget livskvalitet i at arbejde HELE dagen væk.

Men hvordan går det så? Det går godt. Virkelig godt! December har været helt fantastisk. Meget mere end de foregående måneder. Der var perioder i løbet af august, september og oktober, hvor jeg var klar til at give op. De dage kan jeg stadigvæk ramme – men lige nu er jeg inde i en god stime. Tingene kører, bloggen er velbesøgt og jeg nyder det jeg laver – som regel uden stress eller andre irritationsmomenter.

Det bedste jeg har gjort for mig selv er at skifte blogdesign, så jeg ligger for mig selv igen. Jeg ved godt det ikke er vigtigt for jer, men for min egen skyld har jeg det bedst, når jeg har bestemt designet 100 % selv og ikke har forstyrrende banner eller langsom loading-tid. Der er intet, der kan dræbe min bloglyst mere end når tingene går langsomt eller jeg skal tage stilling til pop-ups. Jeg kommer 99 % ALDRIG til at have et banner på min blog igen – med mindre det er en del af en kampagne, hvor det giver mening,

Jeg har også fået meget mere frihed i forhold til bloggen, og langt de fleste samarbejder I ser herinde, er nogle jeg har forhandlet selv og som jeg er utrolig glade for. Jeg har lært mit værd at kende (selvom det altid kan blive bedre) og gider ikke nøjes. Jeg er træt af at kæmpe med store virksomheder, der forventer gratis omtale eller tror de kan slippe afsted med få tusinde kroner for et kæmpe stykke arbejde. Min tid er værdifuld og det samme er det indhold jeg leverer. Derfor vil jeg hellere sige nej én gang for meget end for lidt. Jo mere jeg gør det, jo mere har jeg også erfaret de tager mig seriøst. For så må der jo være noget om snakken..

I skulle bare vide, hvor mange store virksomheder, der prøver at slippe afsted med såkaldte ambassadør-mærkater. Altså de håber, at jeg som person bliver så beæret at jeg takker ja – ubetalt og kun i håb om der så kommer noget betalt på sigt. Det er nok det dummeste jeg kan gøre for min virksomhed, da de så aldrig lærer at skulle betale hvad det koster. Det kæmper jeg en del med, og på ugentlig basis kan jeg få mange mails, jeg ryster på hovedet af.

Hvordan ser fremtiden ud? Lige nu går det fint, men jeg er altid interesseret i at udvikle mig. Mit langsigtede mål er at få en agent, der tilgodeser mig og få andre i samme båd. Jeg er træt af at blive talt ned til, skifte kontaktperson hver anden uge eller ikke at føle mig værdsat. Det sker desværre rigtig ofte, men jeg kender som sagt mit værd og derfor er jeg heller ikke bange for at sige fra. Jeg vil hellere lukke min virksomhed med æren i behold end at leve med at blive underbetalt, snakket ned til eller lave kampagner, der ikke interesserer mig og udelukkende på kundens præmisser. Nej tak! Lige nu går det hele dog fint, så lad os se om det overhovedet kommer til at ske.

Hvad er én af de vigtigste erfaringer, jeg har gjort mig? At behandle andre pænt og med respekt. Jeg forstår ikke dem, der har så travlt med at kommentere på eller blande sig i hvad andre gør. Om det er kritik af de pæne boligprofiler på Instagram eller folks tilgang til sociale medier. Uanset hvad er det dårlig stil og i sidste ende kommer man længst, hvis man behandler folk godt og er ydmyg omkring hele processen.

Jeg glæder mig til at tage jer med på min fortsat rejse, hvor langt den så end fortsætter. Der kommer jo også snart en baby og hun kommer altså i første række. Derfor overvejer jeg også at tage nogle måneder med barselsdagpenge, så vi kommer godt fra start.

Såfremt I har nogle spørgsmål, så spørg endelig løs. Mit mål har altid været at være så gennemsigtig som muligt. Jeg synes sagtens man kan forene dét faktum at leve af sin online tilstedeværelse uden at give afkald på hverken troværdighed eller integritet.

Jeg håber også I har bemærket min nyeste tilføjelse ude i højre side? Her kan I altid se nuværende og kommende kampagner. Som sagt er det alle nogle jeg har overvejet nøje og derfor er stolte af, og jeg håber selvfølgelig I kan se den samme værdi, når I falder over et kommercielt indlæg herinde.

Rigtig god aften ❤️


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

13 kommentarer

 1. Stor ros for, at du står ved dig selv, dit arbejde og værd, Danica! Der er vitterligt heller ingen grund til, at lade andre have styringen med hverken din pris eller rigtigheden af det, du laver. Og ærligt talt, så er andres negativitet 100% deres egen sag – de reagerer sgu nok bare på, at du udlever noget, de ikke har fundet nøglen til 🙂
  (..misundelse plejer at give nogle ret gode hints til, hvor nøglen gemmer sig)

  Rigtigt god aften!

  Kh T
  (@tanjagotthardsen)

  1. Tak Tanja ❤️ Det har jeg nemlig tidligere gjort og det føles bare ikke godt.

   Det er faktisk ikke mig, der har været ramt af negativitet. Jeg har bare iagttaget en tendens, hvor folk taler andre ned, fordi de ikke synes det er den den “rigtige” måde andre agerer på. Det er super ærgerligt. Vi har jo alle vores måde at gøre tingene på, og det skal der være plads til. Om det er så Instagram-profiler med pæne billeder, Royal Copenhagen eller det modsatte – det uperfekte 😀

   Rigtig god onsdag og tak fordi du følger med ❤️

 2. Jeg synes du er sej! Du er en af de få blogs, jeg har læst i mange år (siden fit4livin-tiden ;-)). Du har virkelig udviklet dig og jeg synes din blog er et pragteksemplar på, hvordan jeg ønsker en blog skal være. Altså gennemsigtighed, ærlighed og så ELSKER jeg, at der ikke er pop-ups og reklamer over alt. Jeg lukker en blog ned, hvis det er der.
  Så et kæmpe skulderklap her fra. Og så har vi forresten termin nogenlunde samtidig, tror jeg (jeg har 29/3), så jeg synes det er ekstra hyggeligt at følge med lige nu 😉

  Kh Iben

  1. Så har du godt nok læst med længe! Det er jeg glad for ❤️

   Måske er det et spørgsmål om tid? Jeg har heller ikke overskud til banner længere. I hvert fald ikke dem jeg skal klikke væk flere gange og med lyd.

   Ej, hvor hyggeligt. Jeg har i start april, så det er virkelig tæt på hinanden ❤️ Opdater mig endelig løbende, hvordan det går.

 3. Rigtig rart med ingen bannere – hold op det er irriterende! og så er jeg mægtig glad for søge-funktionen, som jeg ofte bruger. Super overblik (og indblik) i de kommende og nuværende samarbejder – det giver en gennemsigtighed, man ellers ikke får følelsen af ret mange steder – faktisk ingen vil jeg sige. Åbenhed på den måde bliver mere troværdigt.

  Og nu til noget helt helt andet – har du decideret købt graviditetes-tøj eller hælder du også bare til overdele og kjoler, hvor der er plads til maven?

  1. Dejligt du bruger søgefunktionen – jeg har ellers tidligere haft problemer med den, men nu ser det ud til at virke 😀 Og skønt du værdsætter indblikket i kampagner – jeg kan jo lige så godt dele det, når nu det er på plads.

   Jeg har købt et par graviditetsjeans i H&M, som jeg lever i. Derudover venter jeg en pakke fra Mammalicious med lidt sager. Jeg prøvede egentlig at undgå gravidtøj, men det var ikke helt muligt med en voksende mave og det er jo simpelthen så rart, når man faktisk får noget tøj på, der er bygget til en gravidkrop ❤️ Ellers køber jeg bare lidt tøj i en til to størrelser større, så jeg også kan bruge det bagefter.

   1. Ja, præcis – det samme jeg er ud i. Så kan man bruge det i fremtiden i setdet for at skulle til at investere i en masse man ikke får brug for igen 🙂

 4. Jeg er virkelig glad for at følge med i din blog og rejse. Det er forfriskende med en blog, som er personlig og åben. Super inspirerende!
  Sikke en god idé at tilføje samarbejder i højre side, så er det mere gennemskuelig 🙂