Barselstanker og planer

Den kære barsel.. Eller barsel ved jeg ikke engang om det bliver. I hvert fald ikke hvis jeg fortsætter min virksomhed som nu. Der skal stadigvæk tjenes penge bare fordi vi får et barn til.

Jeg havde ellers længe tænkt at jeg bare vil fortsætte i samme tempo som nu. På mailen, i forhold til blogindlæg, billeder, der skal skydes, kampagner der skal forhandles hjem etc. Men jo tættere vi kommer på terminsdagen, og jo mere træt jeg bliver, des mere forstår jeg, at jeg trods alt skal have et barn. Igen. Ikke på vores præmisser, men på hendes. Så jeg kan ærlig talt ikke bestemme på forhånd, hvordan vores hverdag bliver.


LÆS OGSÅ: MIN LANGE FØDSELSBERETNING MED SYLVESTER


Med Sylvester var der ikke meget sovetid om dagen. Han har altid været sød ved os om natten med få opvågninger og han var heller ikke specielt gammel før han begyndte at sove igennem. Til gengæld var han et barn, der sjældent sov lure af mere end 30 minutter ad gangen. Jeg havde ikke meget tid om dagen, hvilket var helt fint, men i tilfælde af det sker igen, kan jeg godt skyde en hvid pil efter min barselsillusion.

Det fik mig til at undersøge det der med barselsdagpenge. Jeg var på dem sidst, og selvom satsen er lav i forhold til de udgifter vi har, bør jeg trods alt prioritere tiden med hende. Uden at være afhængig af møder med potentielle samarbejdspartnere og utallige deadlines. Jeg vil også virkelig gerne have en afslappet tid – så meget det nu er muligt med en lille baby. Det skal i hvert fald ikke være min forretning, der afgør om jeg bliver stresset. Det skylder jeg hende, min familie og ikke mindst mig selv.

Planen er derfor – jeg skal lige have undersøgt hvordan og hvorledes – at jeg starter på deltidsbarselsdagpenge fra hun bliver født og nogle måneder frem. Derefter, afhængig af hvilket barn vi får, kan jeg stoppe igen, hvis hun bliver en baby, der sover sammenhængende timer om dagen. Rasmus kommer også til at tage flere måneders barsel, så vi måske kan tage den klassiske rejse til østen senere på året. Hvis vi altså får råd og hun er med på idéen.

Vigtigst af alt skal vi erkende, at vi ikke ved hvilket barn vi får. Hun kan være ligesom sin storebror, der aldrig sad stille i to sekunder og som jeg på ingen måder nogensinde kunne have med på café eller hun kan være komplet modsat. Jeg vil bare gerne være i øjeblikket og skabe de bedste rammer for hende. Med ro, afslappende stunder, ingen planer og at nyde øjeblikket. Jeg havde SÅ travlt første gang – alt for travlt – og denne gang vil jeg bare gerne være i det hele. Uden at tænke på næste spring eller udvikling. Det bliver sidste gang vi oplever det og det skal nydes.

Når alt kommer til alt er en virksomhed, blog og penge også ret så ligegyldigt, når man tænker på vi skaber et lille menneske. I er der forhåbentligt stadigvæk selvom opdateringer måske bliver færre og jeg er sikker på vores lille pige vil værdsætte de øjeblikke meget mere, hvis jeg er 100 % til stede i alt, hvad jeg foretager mig. Jeg vil på mange måder ønske jeg sad i en fast stilling nu og kunne smutte på barsel 4 uger inden for derefter kun at koncentrere mig om hende de næste 12 måneder. Det selvstændige liv kan være skønt og friheden er uundværlig, men stabilitet og ikke at skulle bekymre sig om arbejde det næste år, vil være at foretrække.

Andre, der har været på barselsdagpenge under deres barsel? Eller haft nogle alternative barsler, hvor I har været selvstændige eller delt det med faren? Hvordan gik det hele? 


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. Jeg havde overraskende svært ved det må jeg sige. At arbejde samtidig med barsel. Jeg følte altid at jeg ikke slog til, enten på mor plan eller arbejdsplan, fordi man strækker sig tynd på to områder. Jeg blev ret hurtigt frustreret hvis der var noget der lige tog to sekunder, men de to sekunder havde jeg ikke fordi der krævede min søn min opmærksomhed. Så hvis jeg skulle gøre det igen, skulle jeg arbejde med at acceptere, at det var sådan det kunne være. Så bare sørg for ikke at slå dig selv i hovedet hele tiden ligesom mig. :0)

  1. Det er jeg også bange for jeg får, og derfor har jeg det bedst med at arbejde så lidt som muligt i perioden. Altså jeg kan stadigvæk hobbyblogge, men resten vil måske stresse mig lidt.

   Det vigtigste er jo, at man kan være 100 % til stede overfor barnet ❤️

 2. Svære tanker. Jeg tror, det er rigtig fint at vente og lære hende at kende.

  Jeg er gravid med nr. 3, og skal stort set have fuldtidsbarsel. Kommer til at afmelde det enkelte dage pga, møder, men det er til at overse. De to andre har jeg ‘afleveret’, da de var 8 måneder. Men mu overvejer jeg virkelig at tage lang barsel. Ved bare godt, at jeg ikke er så god til at være i det, når de små begynder at stille for mange krav til stimulering i mange timer. Så tænke, tænke, tænke.

  God weekend – Marie / krøllerier

  1. Det tror jeg du har ret i. Vi ved jo ikke hvordan det bliver endnu..

   Jeg overvejer også en længere barsel. Sylvester startede allerede i vuggestue, da han var 9 måneder. Han var så også klar, men det er jo ikke sikkert det er det rigtige næste gang.

   Vi må bare gøre vores bedste ❤️