Graviditetsgener: 11 charmerende gener, du måske IKKE kendte til?

Graviditetsgener… Vi kan lige så godt tale om dem før eller siden..

Graviditetsgener

Jeg kan lige så godt være ærlig.. Det er nemlig ikke alt ved en graviditet, der er så rosenrødt som det måske ser ud. Her tænker jeg selvfølgelig på ALLE de graviditetsgener vi IKKE taler om.

Læs også:
Naturlig igangsættelse af fødsel? Jeg deler mine bedste tips
Har du mon læst min fødselsberetning med barn nr. 2?
Er du spændt? 10 tegn på at fødslen er ved at nærme sig
Bbhugme graviditetspuden, der har reddet min nattesøvn

Vi ved alle man kan få kvalme, bækkenløsning og opleve øget træthed, når man bliver gravid, men hvad ellers? Jeg føler mig helt ærligt som en på 80 til tider. Alle mine gener minder i hvert fald om noget folk på plejehjem lider af og det er ikke så lidt..

Charmerende og mærkelige graviditetsgener, som de fleste gravide vil opleve undervejs..

Jeg kan forstå på flere af jer, at I også blev overraskede over ting undervejs i graviditeten. Graviditetsgener som ingen havde fortalt jer om. Man skal ikke føle sig mærkelig, og jeg tør godt love, at ligegyldigt hvad du oplever, så er der andre med den samme gene.

Den søde ventetid byder altså på en hel del hyggelige “overraskelser”.

1. Vi starter “hårdt” ud. Hæmorider.. Du troede måske aldrig at du ville få en hæmoride. Det var dog lige indtil du blev gravid. Der er så meget tryk på underlivet, at man nemt kan få små udposninger. Yes, its a thing.. Nogle får mange, andre får en enkelt og nogle oplever at det bløder eller gør ondt. Ikke desto mindre kan du sagtens komme af med dem igen. De fleste forsvinder af sig selv efter fødslen og andre får cremer, stikpiller eller i værste tilfælde en operation for at fjerne dem. Op mod 50 % af gravide vil få dem undervejs i graviditeten.

2. Mange vil også opleve ikke at kunne holde på vandet. Det mindste nys eller hosten og du kan nemt tisse i bukserne. Især hvis du i forvejen skal tisse lidt. Jeg er altid nervøs, når der kommer et nys, da jeg absolut ingen kontrol har. Og det er altså ikke fordi jeg er i dårlig form eller har en slap bækkenbund. Der er bare så meget pres på, at det kan være svært at undgå. Det er selvfølgelig altid en god idé at lave sine bækkenbundsøvelser. Mange vil også opleve irriterende og smertefulde urinvejsinfektioner undervejs. Heldigvis bliver man tjekket ret hyppigt hos både læge og jordemoder, så man kan fange det i opløbet.

Kender du mon til de her graviditetsgener?

3. Du kommer højst sandsynligt også til at pruste og stønne ved den mindste anstrengelse. Jeg tænker ikke så meget over det – men én af grundene til jeg bl.a. er stoppet midlertidigt med Instagram stories, hvor jeg taler, er fordi jeg lyder som en hest, der går op af en stejl bakke. Jeg gør det helt per automatik og det lyder vildt belastende.

4. Ja, og så får mange væske i hele kroppen og ofte tidligere end i slutningen, som man ofte tror. Hvis jeg har gået en hel dag, er der ofte vand i mine føder. Det samme gør sig gældende i ben, mave og ansigt. Bare jeg rører ved det, har jeg et hvidt aftryk efterfølgende. Yoga gør en kæmpe forskel og så forsøger jeg at huske de gode venepumpeøvelser, hvor man får drænet væsken væk, men det er altså ikke altid nok..

5. Pas på dine tænder. De bliver nemlig enormt udsatte under en graviditet. Hvis ikke man er forsigtig og husker at bruge special tandpasta + tandtråd hver dag, kan man få blødende tandkød og sarte tænder. Tandlægerne anbefaler 1-2 besøg i graviditeten, så man kan komme de mange gener og den dårlige ånde til livs.. Hyggeligt.

11 graviditetsgener, du vil ønske du aldrig fik

6. Der er altså også dage, hvor man går som man har skidt i bukserne for at kompensere for de smerter man kan have. Bækkensmerter, lændesmerter, ligamentsmerter, plukveer. Man går bare ikke normalt længere. Jeg forsøger virkelig at undgå at vralte, men nogle dage ser det bare lidt ekstra håbløst ud.

7. Halsbrand… Det lyder ikke så slemt, vel? Men det er det! Du har lyst til mad, men kan ikke rigtig spise, fordi det føles som om dit spiserør er ved at eksplodere. Dine organer presses samtidigt op og der er dage, hvor man føler man ikke kan få vejret. Der er noget mad, der fremprovokerer halsbrand mere end andet. Heriblandt fed mad, sukker, kaffe. Ja, alt det “sjove”. Man kan få nogle halstabletter på Apoteket, som kan tage toppen.

8. Fordi der er så meget tryk på underlivet, og éns organer er mast sammen, kan man ofte opleve at få dårlig mave. Eller det modsatte i form af forstoppelse, som faktisk kan lede til de charmerende hæmorider. Tilmed skal du tisse hele tiden og du får nok også øget udflåd. Generelt set tilbringer man MEGET tid på toilettet..

Har du flere punkter til listen over “lækre” graviditetsgener?

9. Vi skal også tale om de mere synlige graviditetsgener. Nemlig de klassiske hormonelle udbrud i form af graviditetsacne, pigmentspletter og trist hud. Der er nogle kvinder, men altså ikke mange, der oplever det modsatte, men de fleste vil opleve, at ansigtet kan slå helt ud. Mange mister også en del hår undervejs.. Heldigvis kan man gøre noget ved det. Det erfarede jeg her.

10. Graviditetskløe og åreknuder er også en ting.. Igen. Velkommen til plejehjemmet. Du kan klø de mest mærkelige steder og det kan være så slemt, at det resulterer i store røde plamager og blødende hud. Åreknuder kan man forsøge at undgå via let motion, venepumpeøvelserne og massage, men alligevel er det ikke sikkert du slipper. Derfor kan det være en ret god idé at investere i nogle lækre støttestrømper, som din bedre halvdel vil elske dig for..

11. Når man er gravid skal man i gennemsnit spise ca. 300 flere kalorier om dagen. Virkeligheden er dog ofte en anden. Mange oplever nemlig en sindsyg sult, hvor de skovler massevis af mad ind. På den ucharmerende måde. Derudover er man mere tilbøjelig til søde sager og forkælelse, fordi man har lidt ondt af sig selv. Det kan resultere i ovenstående halsbrand og du vil nok også opleve kroniske madpletter på maven, da du lige skal vende dig til den er i vejen, når du rækker ind over spisebordet..

De dejlige, skønne, mærkelige og charmerende graviditetsgener, som selvfølgelig hører med i pakken.. Man kan i hvert fald ikke gøre så meget.. Jeg har helt sikkert også glemt noget, men hvad? Fuldend listen med charmerende graviditetsgener, så vi kan få et godt grin sammen ❤️

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

12 kommentarer

 1. Haha genialt indlæg på en kedelig og grå mandag. Jeg kan genkende det meste, men springer ind til videre over åreknuder og hæmorider.

  Jeg takker i øvrigt for de dage, jeg kan komme til at børste tænder uden at kaste op/hvor bræk-refleksen går amok – det kan jeg sjældent, men så tager jeg det over 2-3 etaper over dagen. Har min tandbørste med på arbejde. Virkelig besværligt.

  Vil også tilføje, at ens balanceevne kan tage noget af en drejning. Jeg er normalt ikke en klodset type – nærmest det modsatte, og jeg bliver ret irriteret over det modsatte. Men i min graviditet er jeg mega klodset. Jeg spilder ned ad mig selv – selv på tidspunkter, hvor det synes imponerende overhovedet at kunne det, vælter over bordben og mine egne ben, taber alting og er meget mere distræt.

  Og så min lugtesans – den er slem. Meget slem. Jeg lugter bedre end en sporhund- virkelig ikke nemt at begå sig ude blandt andre. Dog er en undtagelse fisk – jeg craver fisk konstant og jeg har ikke tal på hvor mange stjerneskud og makreldåser jeg har tømt i denne graviditet.

  1. Dejligt det kunne gøre mandagen lidt mere overskuelig ❤️

   Det med tandbørsten kan jeg godt huske. Simpelthen så besværligt. Håber det snart går over. Og du har ret. Man har ingen kontrol over balancen. Den med lugtesansen kan jeg også nikke genkendende til, men det lyder som om du har et helt særligt talent ?

  1. Haha, så sandt! Jeg har aldrig prøvet det, men kender mange der har. Jeg vil næsten ønske det skete, så jeg i det mindste vidste jeg havde mælken klar ?

 2. Svamp, graviditetsdiabetes, svimmelhed, hedeture, søvnmangel og karpaltunnelsyndrom. Ikke at jeg har været ramt af det hele, men dem kan jeg ihvertfald nævne foruden de der allerede er listet op

  1. Gud ja! Alle nogle jeg har glemt, men som mange lider af. Tak for at opdatere listen ?

 3. HEY! Tak for det her – det er da noget alle burde tale lidt mere om; mange af disse ting anede jeg ikke og jeg skal forhåbenligt også være gravid på et tidspunkt.

  Kh <3

  1. Selv tak ❤️ Det er med at gemme listen, så man er forberedt. I det mindste ved man at INTET er unormalt længere ?

 4. Yes! Jeg er ikke gravid og har heller ikke været det endnu, men jeg elsker du deler den slags her. Det er så vigtigt, for som du siger: det kommer som en ulidelig overraskelse for rigtig mange!

  Tak for dig. ❤️

  1. Dejligt du synes det. Jeg synes også det er vigtigt. En graviditet er fantastisk og der hører bare lidt ting med, som man ikke skal skjule eller være pinlig over ❤️