Økonomi, moms og kameler, der skal sluges

Økonomi

Jeg oplevede det samme sidste år sidste år. Nemlig det faktum, at det er nu vi som selvstændige forretningsdrivende skal lave årsregnskab, korrigere moms og betale vores dygtige revisor for det arbejde de laver. Alt på én og samme tid. Av!

Det er ikke fordi jeg ikke har styr på mine finanser – og så alligevel. Der er en grund til jeg har hyret en revisor, der ved lidt mere om SKAT, moms og fradrag end mig. Jeg lægger penge til side i løbet af året, men derfor gør det stadigvæk ondt, når der så kommer en stor regning. Penge jeg har på min konto, men det er bare nogle gange MEGET store beløb..


LÆS OGSÅ: ØKONOMI SOM FULDTIDSBLOGGER OG SELVSTÆNDIG. SÅ MEGET TJENER JEG..


Det er nok det mest stressende ved forretningslivet. At man aldrig helt ved om man gør det rigtig nok. For ikke at tale om til marts, når man finder ud af om man får et skattesmæk eller skal have penge igen. Man har en idé, men nogle gange bliver man alligevel overrasket. Der er så mange ting, der kan ændre udfaldet.

Og sådan startede jeg min lørdag morgen. Med årsregnskab og momskorrigering. Sidstnævnte kom bag på mig. På den der måde, hvor man får koldsved og har lyst til at lukke virksomheden. Økonomi er bare ikke altid sjovt. Den skulle lige sluges, men efter lidt søgning på nettet erkendte jeg, at en høj momsregning skal fejres, da det betyder man har tjent mere + man åbenbart altid skal være forberedt på en momskorrigering (som jeg havde glemt alt om). Moms er jo ikke mine penge. Det er bare penge jeg indsamler til SKAT, men alligevel skal de overføres fra min konto..


LÆS OGSÅ: BARSELSTANKER.. HVORDAN SKAL JEG TJENE PENGE, MENS JEG ER PÅ BARSEL?


Jeg har så meget respekt for folk, der mestrer hele det bagvedliggende økonomiske aspekt selv. Det vil jeg også gerne, og jeg forsøger at sætte mig ind i alt, men jeg kender også mine begrænsninger. Jeg er simpelthen en dør til at forstå det.

Med det in mente, vil jeg forsøge at vende den dårlige start på dagen til noget posivit og have en skøn (og budgetvenlig) dag med min familie. Ha’ en dejlig lørdag.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

2 kommentarer

 1. Det er selvfølgelig nemt nok for mig som uddannet økonom at sige, men de bagvedliggende økonomiske aspekter er faktiske ikke så komplekse når man først får den basale viden og har de rette redskaber til at ordne det. ☺️
  Da min mor og stedfar gik over til at være selvstændige anbefalede jeg dem at låne nogle bøger om økonomi på biblioteket – nogle af dem er meget simple og er nærmest “økonomi for dummies” og derudover har de også været til nogle kurser og foredrag i lokalområdet for selvstændige erhvervsdrivende, i blandt andet økonomi, lovgivning, regnskabsprogram mv. Mon ikke at der er lignende kurser nær dig? Jeg mener faktisk at de endda var gratis. ☺️
  Bare et par små tips herfra – sig endelig til hvis der er andre spørgsmål. ☺️

  1. Du har så ret, og det er heller ikke fordi jeg ikke har styr på det, men jeg kunne sagtens blive langt mere strategisk i forhold til den del 👀

   Èn ting er SKAT, moms og faste betalinger. Det er mere dét faktum at jeg lige nu ikke investerer nok i virksomheden, ikke tænker kreativt nok og ikke gør brug af alle de fradrag man kan. Og det er jo dumt. Heldigvis har jeg verdens bedste revisor, der forklarer det på en god måde. Men hvis du ligger med nogle super gode økonomiske tips, vil jeg meget gerne høre dem. Måske endda til et gæsteindlæg? ❤️

   Langt de fleste tænker jo slet ikke i de baner, hverken som selvstændige eller i fast job, og det er synd. Det må være det sejeste job – at have det overblik og forretningsmæssige forståelse.