Babybulen uge 32: Google søgninger og utålmodighed

Halløj fra blæsevejret.. Jeg prøver at få vejret mens jeg forfatter det her blogindlæg. Sagen er nemlig den, at jeg har cyklet 4 kilometer i hvad der føles som orkanstyrke. Det var det nok ikke helt, men min kondition er ikke hvad den har været og jeg er nu rød i hovedet og lettere forpustet. Det postive er, at dagens motion er overstået og jeg kan sidde trygt i min lune sofa og arbejde på computeren.

Grunden til den lange (okay, korte..) cykeltur var et sidste lægetjek. Nærmere bestemt det der hedder “uge 32 tjekket”, som jeg vidst lige fik bestilt i sidste øjeblik. Det er lidt skørt med de lægebesøg. Man kommer ind, men ved ikke altid hvad man skal tale om. Hovedformålet er dog at lave en urinprøve (jeg er ved at blive ret rutineret og kan endda time det nu..) og få tjekket blodtryk, så man kan fange eventuelle tegn på graviditetssukkersyge. Derudover mærker hun på maven, måler symfysemålet, som jeg stadigvæk ikke forstår noget som helst af, og lytter efter hjertelyd. 5 minutter efter er man ude igen.

Måske er det også fordi jeg har prøvet det før, men jeg har sjældent nogle spørgsmål. Jeg er dog trods alt glad for der er nogen, der vil holde lidt øje med mig. Især nu hvor jeg kun har to jordemodersamtaler i alt inden min termin. Hos jordemoderen skulle jeg endda selv teste min urin for tegn på graviditetsdiabetes. Altså nu er jeg ikke uddannet til at bruge de strips, men er det normalt?

Jeg syntes det var svært at sige, hvad farve den havde og man får lidt stress mens man både skal tisse, finde den helt rigtige stråle, have strips frem, nå det rette niveau i forhold til måling og holde den i tisset i præcist 60 sekunder, hvilket kræver man tager sin telefon frem og tager tid. Alt sammen på et lille hospitalstoilet, mens der samler sig en lang kø af gravide udenfor døren. Derefter skal man vurdere resultatet, hvilket kan være ret svært afhængig af om det er et lyst eller mørkt toilet. Samtidig skal man have ALT sit overtøj på igen mens man prøver at undgå at vælte tis udover det hele. Så er jeg trods alt glad for de hos lægen tester det for mig.. Jeg glæder mig allerede til næste urinseance hos jordemoderen i uge 37..

MEN jeg har det godt. Alt kan ændre sig fra dag til dag, men som udgangspunkt er jeg da en ret heldig gravid kvinde. Det skal man huske at minde sig selv om. Så længe hun trives i maven skal jeg være glad. Derfor er det også tid til at gøre status over sidste graviditetsuge. Altså det jeg kan huske.. Jeg har nemlig ikke verdens bedste hukommelse, hvilket vidst nok også er en af følgerne af graviditeten.

I sidste uge..

.. Var jeg til min anden behandling i mit zoneterapiforløb (læs hvorfor jeg har valgt det til som fødselsforberedelse her). Jeg elsker at ligge mig på briksen hos Lise i de 60 minutter vi har afsat. Udover jeg altid falder i søvn, bliver jeg også klogere på mig selv. Både i forhold til det der fungerer i kroppen og det jeg måske bør give lidt ekstra kærlighed. Lise kunne se og mærke, at det begynder at blive tungt for min krop. Bækkenet og lænd er naturligvis udsat, så hun opfordrede mig til at bede om daglig massage herhjemme. Som i hver dag. YES! Det kan Rasmus da ikke sige nej til. Derudover mente hun, at jeg kunne optimere lidt på kosten og spise mere letfordøjelige måltider. Samtidigt skal jeg skære lidt ned på det usunde, hvilket giver mening i forhold til fordøjelsen, men det er satme ikke nemt, når man elsker kage.. Jeg skal tilbage i næste uge (jeg får behandling hver 14 dage lige nu), for at se om jeg har formået at give min krop lidt ekstra pleje og kærlighed.

.. Var jeg til yoga tre gange.. Det gavekort jeg har fået i julegave skal jeg nå at bruge, så ingen klip går til spilde. Jeg går dog udelukkende til hathayoga, da jeg gerne vil fokusere  på de lange og blide stræk. Jeg har nemlig ikke brug for pulstræning eller titusinde gentagelser lige nu. Deraf den lidt halvdårlige kondition. Det er dog stadigvæk ret hårdt, men alligevel alle de 90 minutter værd. Jeg går vitterligt derfra som et lettere og mere balanceret menneske hver eneste gang. Det i sig selv er anstrengelserne værd.

.. Hoppede jeg på vægten igen. 14 kg. pt. Hvis alt går godt kan jeg måske endda holde det under 20 kg. Det vil være at foretrække.

.. Fik jeg solgt næsten alt det jeg har sorteret ud, så vi har ekstra god plads til hende i maven, som forresten nok også allerede har et navn. Babysengen kom op i soveværelset (se bare her) og vi har efterfølgende fået hængt noget fint babypynt op på væggen i samme omgang. Næste projekt er puslepladsen på badeværelset og hospitalstasken.

.. Googlede jeg mærkelige ting nettet. Om halsbrand, mareridt, der indebærer babyforsømmelse (jeg drømmer meget levende for tiden), Isofix til autostole, babysøvn, zoneterapi til spædbørn, rebozomassage og alternativ fødselsforberedelse.

.. Det var også ugen, hvor jeg begyndte at lytte til denne fantastiske lydfil til os, der gerne vil forberede os mentalt på fødslen. Jeanette har været så sød at sende dem til mig, så jeg kan få den bedst mulige fødselsoplevelse. Således slutter alle mine aftener på gulvet med fødselshypnose-lydfilen i ørerne. Jeg er allerede meget mere rolig og positivt indstillet.

.. Og så ramte jeg muren og blev lettere utålmodig, hvilket er så dumt. Tiden går stærkt og jeg ved jeg skal prøve at nyde det, men det kan være svært at acceptere, når man bare gerne snart vil have den her baby ud, så man kan starte sin nye hverdag..

Fellow-gravide? Er I derude? Hvordan har I det og hvilken uge er I i?


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmode om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

15 kommentarer

 1. Åh ja, de strips stiftede jeg også bekendtskab med for et par uger siden. I Kolding bruger de dem også, men jordemoderen sagde, at hvis jeg var det mindste i tvivl, skulle jeg bare tage testen med op. For det er fandme svært at gennemskue 🙈

  1. Haha, det sagde hun også her, men hun havde jo allerede en ny gravid inde til konsultation og jeg vil ikke bare brase ind i deres møde 🙈
   Jeg følte mig dog ret sikker på der intet var, men det var alligevel en “lærende” oplevelse 😅

  1. Hvor er det sjovt du nævner det 😀 Jeg har netop hentet app’en og har også hendes bøger. Tænker det er et rigtig godt udgangspunkt for zoneterapi til babyer ❤️

 2. Jeg er idag 32+0, så tænker vi må være ca lige langt. Jeg er træt!, har ondt i bækkenet og får plukveer af ingenting. Mangler stadig at få ordnet en del ting, bl.a. at få vasket alt og få styr på sovesituationen. Kombivogn og pusleplads er indkøbt.

  1. Så er vi næsten lige langt! Det er skørt tiden går så stærkt. Trætheden har faktisk ikke ramt mig så meget endnu, i hvert fald ikke i forhold til de tre første måneder, som jeg synes jeg sov væk, men det lyder som om du er hårdere ramt?

   Plukveer og smerter down there kan jeg dog skrive under på. Min løsning er, at undgå at gå for meget. Hvis jeg går en lang tur er det sikkert at jeg får begge dele. Så nu cykler jeg alle steder hen 😀

   Håber du ellers har det godt ❤️

 3. Jeg er 32+6 i dag! Går efterhånden så langsomt at, jeg blev overhalet af en ældre dame med rollator i dag haha. Det er møg besværligt at komme rundt og er også ved at være godt utålmodig. Men jeg prøver bare at nyde tiden inden baby kommer (det er vores første).
  Jeg skal også selv analysere urinstix hos jordmoderen og er heller ikke skarp til at aflæse dem. Blev også lidt overrasket over at, det er metoden. Tænk hvis man nu overså noget.

  Det er forøvrigt rigtig hyggeligt at følge med, især når vi nu er nogenlunde lige langt :-).

  God fornøjelse med resten af din graviditet 🙂

  1. Haha, det kan jeg også skrive under på 🙈 Sylvester går betydeligt hurtigere end mig nu og skynder altid på mig. Det er tankevækkende, hvor langsom man faktisk bliver.

   Præcis! Jeg er nemlig ikke verdensmester i at analysere det og synes faktisk det er ret svært.

   Hvor hyggeligt du følger med og at vi kan følges ad ❤️

 4. Ej, jeg ville få stress af det urinprøvescenarie der! På Skejby skal man bare tisse i kop, dyppe strip hurtigt, smide strip i en lille maskine og trykke start – så klarer den resten og spytter en seddel ud med resultater, man ikke kan være i tvivl om. Thank god.
  Jeg er i uge 36 nu og skal forbi jordemoderen på torsdag. Jeg har også været rigtig heldig med en – so far – problemfri graviditet, men jeg er stadig virkelig glad for, at nogen, der ved noget om det her, kan holde øje med, at alt er i orden :).

  1. Det lyder også meget mere overskueligt. Da jeg boede i Aarhus skulle jeg heller aldrig selv analysere mig frem til resultatet. Måske er det bare sådan de gør på Amager Hospital?

   Det er vildt du er så langt henne ❤️ Altså ret spændende, hvornår han/hun kommer ud til jer 👶🏻

 5. Jeg er i uge 35+4 med min første – hvor kønnet er en surpriiiiiise.. og vi glæder os! Tiden går både for hurtig, baglæns, for langsomt og alt der imellem. Men jeg har det godt – som alle andre garanteret kan genkende, så har man sine dage hvor man bare ligger flad, og ellers gode dage. Jeg har haft en fin graviditet uden det store, andet end vanvittig halsbrand, men jeg føler mig heldig. Alt bliver tungere, svære og man bliver mere træt. Men kæft hvor er vi seje! 💁🏼‍♀️

  1. Først og fremmest! Stort tillykke ❤️ Det er jo lige om lidt, og hvor er det spændende I ikke kender kønnet. Det må blive den vildeste oplevelse. Jeg er fuldstændig enig med tiden. Der er dage, hvor det snegler sig afsted og andre dage, hvor jeg går i panik og tænker jeg slet ikke er klar.

   Kvinder er nemlig ret seje 🙋🏻‍♀️

 6. Åh hvor fik jeg lige et godt grin over det med urinprøven! 😂 det er simpelthen så bøvlet når man står det og kæmper med overtøj og en kop med tis på et alt for lille toilet!

  Og jeg kan så meget sætte mig ind i utålmodigheden – jeg har seriøst været utålmodig siden før jul, og har termin om en uge. Til gengæld ramte jeg den der i går hvor jeg seriøst ikke magter mere – nu må den baby bare godt komme ud. Til dels også fordi jeg har været ramt af bækkenproblemer og bare ikke magter at have ondt mere og ikke at kunne noget som helst 🙈 jeg krydser fingre for at tiden går hurtigt for os begge ❤️

  1. Præcis! Sikke et cirkus 🙈

   Hvor vildt du har termin om en uge. Det er jo lige om lidt. Så vil jeg nok også være ekstra utålmodig og klar. Sender vestøv i din retning ❤️

 7. Jeg har indtryk af, at det også er meget forskelligt hvor meget, lægen egentlig tjekker. Min måler f.eks. ikke symfysemål eller mærker på min mave, det er kun min jordmoder, der gør det. Hos lægen er det urinprøve, tjek af blodtryk og selvfølgelig snak, hvis der er noget at snakke om. Og mht. det med jordmoderen skal man også hos min selv tjekke urinen – jeg bliver dog også total forvirret af det, så jeg tager bare stripsen med ind, så hun kan fortælle mig, hvad der er hvad. 😀 Jeg er også ramt af den dårlige hukommelse – super frustrerende, når det som regel er mig, der husker ALT og har både det store overblik og det store overskud.

  http://nouw.com/satinawandel/