Et pigenavn og en status: Hvorfor skal det være så svært?

Pigenavn

Okay, vi har egentlig udskudt snakken længe. Mest af alt fordi vi har travlt og ikke har tid til at tale om et potentielt pigenavn ligesom dengang vi ventede Sylvester. Jeg synes jo personligt det er langt sværere at finde på et pigenavn end et drengenavn, hvilket nok skyldes vi havde en god bunke drengenavne fra sidst..

Vi har endda følt os sikre på et pigenavn flere gange, hvorefter vi (eller primært mig) ikke har følt det var rigtigt alligevel. Og det er nok det der er så svært den her gang. At man ikke rigtig kan sige noget før hun er her, og det er altså her vi er nu. Med en bunke pigenavne, hvor vi mangler at møde hende før hun kan få det.


LÆS OGSÅ: DET HER NAVN SKULLE SYLVESTER OPRINDELIGT HAVE HEDDET


Vi har en overgang været ret hooked på Ivy. Det var helt tilbage, da vi fandt ud af det var en pige og faktisk et navn jeg overhørte til et loppemarked, hvor min sidemakkers hund hed det. Vildt sødt! Men efter en måned eller to virkede det ikke rigtigt længere.

Så var der en periode, hvor vi overvejede Lucy og Sally. Men så blev vi hooked på Vilma. Sådan virkelig hooked og var ret overbeviste. Det er jo verdens sødeste pigenavn og jeg udelukker det heller ikke helt, men lige nu virker det ikke rigtigt. Jeg er også vild med Hannah, Dagmar og Hollie, men hvad og hvordan det ender ved ingen af os. Derfor kommer jeg altså også til at trække spændingen helt til efter fødslen, da vi virkelig ikke ved det. Vi har dog en ret god kandidat lige nu, men om vi ender med det må tiden vise. Jeg kender i hvert fald ingen, der hedder det og stødte tilfældigvis på det på en udenlandsk side. Pt. er der 113 mennesker, der hedder det i Danmark, men det kan jo altid ændre sig.

Hvis hun tilfældigvis kommer ud som en dreng, hvilket jeg ikke tror hun gør, så var Vilfred altså stadigvæk en vinder her. Og Samuel.. Så flot jo!

Jeg ved vi har haft gang i pigenavn-anbefalingerne før (se bare jeres gode bud her), men det kunne være I ligger inde med nogle gode bud vi ikke har hørt før? 


 PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. Jeg har allerede en Karla, fik jeg en pige mere skulle hun helt klart hedde Frida😊 Pøj pøj med det sidste af graviditeten

 2. Vi stod i helt samme situation for et pst måneder siden da jeg fødte. Vi havde masser af drengenavne, og kun pigenavne – der kom en lille pige of course, som nu hedder Ulrikke.

 3. Min niece hedder Fria, det er simpelthen det sødeste og så er der næsten ingen der hedder det.

  1. Gad vide om min venindes datter er din niece? 🙈 Hun hedder nemlig Fria. Jeg elsker det navn!

 4. Hvor er det spændende! Kun 113 der hedder det i DK. Så er det ihvertfald ikke et man hører hver dag 🙂

  God ide at vente med at røbe noget til at hun er kommet til verden og i er sikre på et navn. Det skal jo passe til lige præcis hende.
  Er sikker på at i finder det helt rigtige navn <3

  1. Det er i hvert fald ikke i top 10 omend jeg kan se det har haft en stigning det seneste år, så måske en dag 🙈

   Jeg vil ellers ikke have noget imod at dele et navn inden, hvis bare vi var 100 % sikre, men det er man jo sjældent før de kommer 👶🏻

 5. Mine forældre var vilde med “S” så mine søskende og jeg er døbt Sabina, Sebastian og Sylvester 🙂 Sååå kikset! Elsker navnet Sylvester, men min bror står mig også meget nær..
  Af pigenavne er jeg selv vild med Maise, Feline og Amelia…

  1. Haha, det er også derfor jeg ikke vil vælge et fornavn med S igen. Det bliver lidt for matchy matchy 🙈 Sødt at din bror hedder Sylvester. Det var der sikkert ikke mange, der hed dengang eller?

   Sikke nogle fine pigenavne. Feline har jeg aldrig tænkt over før ❤️

 6. Jeg har lige fået barn nr 3, – en pige❤️ Og det var så svært 3. Gang, fordi det skulle passe til de ældre søskende og fordi mange af de gode navne var “taget” af vennepar/familie osv.
  Storebror hedder Louie og storesøster hedder Merle. Vores lille 3.’er endte med at få et dobbeltnavn, da vi ligesom ikke kunne undvære det ene fremfor det andet og fordi der lyder sødt. Hun kom til at hedde Asta Molly❤️ Jeg har også altid været fascineret af navne og kan stadig ikke lægge de andre bud på hylden, selvom hun har fået sit navn nu, og vi elsker det.
  De andre bud: Ingeborg, Vilma, Vera, Vilde, Ellen og Agnes.

  1. Stort tillykke ❤️ Jeg forstår godt du synes det var svært og sikke et flot et af slagsen! Det passer jo perfekt sammen med de andre.

   Jeg er også vild med Vilde og Ingeborg. Det er virkelig nogle flotte navne ❤️