Akupunktur til Gravide: Smertelindring og som alternativ til igangsættelse

Akupunktur til gravide og hvorfor jeg er blevet så glad for det..

akupunktur til gravide

Mens oplevelsen stadigvæk er frisk i erindringen, får I hermed mine tanker om akupunktur til gravide. Nu er akupunktur ikke forbeholdt gravide, langt fra faktisk, men nu hvor jeg selv er det, kommer mit indlæg selvfølgelig også til at tage udgangspunkt i det.

Jeg har dog tidligere for nogle år tilbage gået fast til akupunktur mod smerter i iskiasnerven, så hvis I har spørgsmål til behandlingsformen generelt, må I endelig også stille dem og jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan.


Akupunktur til gravide: Læs om mine erfaringer og hvorfor jeg sværger til det HER

Akupunktur til gravide er nyt for mig. Det var slet ikke noget jeg overvejede i sidste graviditet, men som jeg begyndte at undersøge markedet for naturlig smertelindring, samt hvad jeg kunne gøre for at optimere mine chancer for en naturlig igangsættelse, dukkede akupunktur igen og igen op. Derudover spiller zoneterapi også en stor rolle, men det kan I læse meget mere om i det her indlæg. De to sammen gør altså underværker og jeg er dybt afhængig.

Akupunktur er som bekendt en flere tusinde år gammel behandlingsmetode. Den har ingen bivirkninger, da man i bund og grund blot bruger kroppens egne energier til at bekæmpe de gener man nu engang kan have. Under behandlingen bliver der åbnet op for de blokader, der kan være i meridianerne, så kroppens energi frit kan strømme rundt.

Det lyder måske lidt langhåret, men vi kender det alle. Vi døjer måske med mange gøremål og har en stresset hverdag. Det kan så sætte sig i skuldre, nakke, ryggen eller et fjerde sted. Vi er måske ofte syge, døjer med hovedpine eller har smerter forskellige steder i kroppen. Det nytter ikke at symptombehandle i disse tilfælde, been there done that, men derimod at finde frem til de ting, som blokerer og er i vejen for man kan have en velfungerende hverdag.

Når man er gravid er kroppen selvfølgelig udsat for flere gener end normalt, og her er akupunktur altså genialt, da man på naturlig vis kan arbejde med kroppen og aflaste den. Jeg har som sagt været afsted to gange nu hos Jordemoderhuset – primært mod mine smerter i venstre balle og ned i venstre ben. Et problem jeg har haft i over 10 år, men som bliver forværret i graviditeten. Derudover går jeg med meget ømhed i underlivet, da baby trykker, og her har det også haft en positiv effekt.

Det fungerer sådan, at man tager en snak med jordemoderen og forklarer om de smerter eller gener man lider af. Derudfra finder hun frem til de punkter, som hun mener hun være aflastende og smertelindre. Hun informerer undervejs i forhold til hvor nålene placeres, så man får en forståelse for hvorfor det netop er dér nålen placeres. Nogle punkter kan man slet ikke mærke og andre gør ondt. Det er dog kortvarigt og bagefter summer det blot. Mit ømme punkt var på indersiden af foden lige over anklen, som åbenbart er direkte relateret til livmoderen. Så forstår jeg bedre det punkt er så ømt – taget i betragtning af hvad kroppen gennemgår lige nu.

Når alle nålene er sat i, og man er placeret i en behagelig liggende position, ligger man med dem i ca. 40 minutter. Man får tæppe på og behageligt musik, hvorfor man hurtigt falder i søvn. I går havde jeg dog Rasmus med til at tage lidt billeder, da det altså er lidt svært, når man har mellem 15 og 20 nåle rundt omkring på kroppen.

I Jordemoderhuset behandler de mod graviditetsbetingede gener såsom kvalme, smerter i lænd og ryg, karpaltunnelsyndrom, bækkensmerter, væske i kroppen m.m. Der er ingen grænse for hvor tidligt man kan starte, når der er tale om at lindre noget, der generer.

Fødselsmodnende akupunktur kan man tidligst få fra uge 37 + 0. Det er det jeg starter op på i næste uge. Indtil nu har det udelukkende været med henblik på smertelindring. Alle behandlingerne udføres af kompetente jordemødre. 1 behandling koster 550 kr. og de efterfølgende behandlinger 450 kr. Som en ekstra bonus starter de altid lige med at mærke på maven, høre hjertelyd og se efter at alt er som det skal være. Den del elsker jeg. Udelukkende for at blive tryg og bekræftet i at baby har det godt.

Jeg er meget nysgerrig på om nogle af jer har erfaring med akupunktur til gravide? Enten som smertelindring eller måske endda i forhold til igangsættelse? Fik I det under fødslen? Jeg ved nogle jordemødre tilbyder det på fødestuerne, hvilket jeg personligt synes er GENIALT!


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. Spændende at læse om!
  Jeg har ikke fået akupunktur i graviditeten, selvom min svigermor er akupunktør og meget gerne vil lave det på mig, men jeg lider simpelthen sådan af nåleskræk, at det kan jeg slet ikke – desværre. Vi nøjes med akupressur her hjemme. Meeeeen… hvis jeg nu går over tid, så kan det være piben får en anden lyd 😉 Så er jeg nok villig til det meste til trods for indædt skræk (det skal lige siges, at jeg tidligere har fået akupunktur, så har prøvet det).
  Vi har i hvert fald fået nålene og punkterne med hjem, så kan min mand lave det på mig, hvis det skulle blive nødvendigt (er 37+5 og krydser fingre for ikke at gå for meget over).

  1. Ej, hvor sejt din svigermor kan det! Er det helt slemt med nåle? Jeg ser dem nemlig ikke når de bliver sat i, så måske det kan hjælpe? Eller er det mere tanken om det?

   Akupressur er også fantastisk! Vi øvede det faktisk til fødselsforberedelse i går.

   Jeg krydser fingre for du ikke går over tid ❤️

   1. Ja, det er så sejt -hun kan også zoneterapi! Virkelig dejligt. Ja, fuldstændig. Hvis jeg skal have en blodprøve eller et stik, så laver jeg meditation inden, ellers så ender jeg med at græde. Det er simpelthen skørt.
    Det hjælper desværre ikke.. min svigermor har fået lov 3 gange, så nu giver jeg op :D.

    1. Hvor skønt! Håber du går i fødsel inden, så du ikke skal udsættes for nåle 🙈

 2. Jeg har gevaldigt overvejet det og især her i næste uge, når jeg netop har passeret 37+0 og det også vil kunne gøres med henblik på modning. Jeg er normalt en værre kujon, når det kommer til nåle, men sidste år begyndte jeg at få nada behandlinger af min mors veninde og er begyndt at blive lidt mere åben for akupunktur på resten af kroppen også. Jeg ved, at der er en akupunktør ved mine lokale fysioterapeuter, så om ikke andet kan jeg i hvert fald forhøre mig lidt, før jeg beslutter noget endeligt 😀

  https://nouw.com/satinawandel/

  1. Ja, prøv at hør dem ad. Jeg synes ikke det er så slemt idet jeg slet ikke ser nålene eller når de sættes ind. Jeg mærker det kun. Håber du finder modet til det ❤️