Sådan har jeg fået en Smuk Hud: 10 vaner ALLE bør have med i deres hudplejerutine

Annonce

smuk hud

Jeg burde snart kunne skrive en bog om hudpleje samt tips og tricks til en smuk hud.. Det er noget, der ligger mit hjerte nært, hvis altså man kan sige det om hudpleje, men med mange års problematisk hud, tager jeg altid hudpleje meget seriøst.

Læs også:
Virker den populære MK Olie mon? Læs min anmeldelse her
Derfor er jeg ikke fortaler for p-piller

Jeg ved, at det ikke er ALLE, der døjer med hudproblemer. Nogle er nemlig født med en smuk hud, der både håndterer prævention og manglende hudpleje rigtig pænt. Jeg vil alligevel anbefale alle – smuk hud eller ej – at tilegne sig nogle gode basisvaner, så man, om ikke andet, kan forebygge.

smuk hud

Den unge hud varer ikke for evigt. Det kan jeg personligt skrive under på, og derfor vil jeg i dag dele mine 10 bedste vaner til en sund, stærk og smuk hud. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg her i 9’ende måned af graviditeten sidder med noget, der ligner min drømmehud.

Den er stærk, modstandsdygtig og gennemfugtet. Den stråler, har en fin glød og jeg har intet problem med at gå ud uden make-up, hvilket blot for 5 måneder siden var en kamp.

smuk hud

Jeg har endnu engang teamet op med Nimue Skin Technology, som jeg altså kan tilegne denne forvandling. De af jer, der har fulgt med i mine tidligere indlæg om graviditetsacne (I finder del 1 HER, del 2 HER og det endelig resultat HER) ved, at det var dem, der kickstartede processen, da jeg deltog i deres 12 ugers udfordring.

Undervejs fik jeg fire behandlinger hos en Nimue klinik på Frederiksberg og brugte kun Nimue produkter til ansigtet, som jeg havde fået tilpasset og udvalgt af selvsamme klinik.

smuk hud

Forløbet sluttede 1. februar, men jeg var langt fra færdig med Nimue. Jeg begyndte at frygte et tilbagefald og kunne slet ikke se mig selv stoppe med de produkter, som jeg altså var blevet så forfærdelig glad for, hvorfor jeg hev fat i dem igen.

Heldigvis var de klar på at forlænge vores givende samarbejde, så jeg kan tage jer med på min fortsatte hudrejse. Der er nemlig sket en del siden start februar..

Hvorfor Nimue? Hvordan skiller de sig ud fra andet hudpleje?

Først og fremmest vil jeg lige kort opridse, hvorfor jeg altså sværger til Nimue og aldrig tør stoppe med produkterne igen. Dels har de mange års research og forskning bag sig og startede oprindeligt som hudpleje til patienter efter plastikoperationer. Det er effektive og resultatskabende produkter, der i høj grad baseres på kombinationen af frugtsyre.

Af samme grund anbefaler Nimue selv, at man lige svinger forbi én af de mange Nimue klinikker (se hvor der ligger én tæt på dig her) først, så man er sikker på at få de rette sammensatte produkter. De fleste klinikker tilbyder alligevel en gratis konsultation. Det vil nemlig være ret ærgerligt at smide penge efter noget, der ikke har en gavnlig effekt i forhold til netop din hud.

smuk hud

smuk hud

Udover frugtsyre indeholder Nimue b.la. antioxidanter, vitaminer, peptider og flere aktive ingredienser. De har alt fra produkter til normal hud og sart hud, til produkter til problematisk hud. Det er især i forhold til de hudskader, jeg har haft, at jeg har oplevet den største effekt. Heriblandt mod acne, pigmentpletter og ujævn hud.

Jeg har nogle enkelte ar efter mine urenheder samt noget rødme tilbage, som jeg satser på lige så stille forsvinder – eftersom jeg har skiftet nogle af produkterne ud med nogle andre fra Nimue, der arbejder med netop den del. Jeg er især blevet glad for deres nyeste Age Intelligent serie.

Mine 10 bedste tips til en smuk hud, som alle bør implementere i deres hudplejerutine

Man kommer ikke sovende til sin drømmehud. Nogle har bedre forudsætninger end andre, men det er stadigvæk noget man bør huske. Især som vi bliver ældre og huden bliver tyndere og mere udfordret.

smuk hud

1. Pas på du ikke ender i “jeg vil det hele” fælden. Der er så mange hudplejebrands og forskellige slags produkter, at man nemt kan blive fristet hver anden måned til at prøve noget nyt. Ofte sammensætter man forskellige ting, der endda modarbejder hinanden, og så er det jo ligegyldigt og spild af penge. Find et hudplejebrand, der fungerer for dig. Når først man har fundet den rette vej, er man ikke længere i tvivl.

2. Giv det tid. Noget af det første min søde behandler sagde, da jeg startede op på Nimue var, at jeg skulle give det tid. Mange forventer en forbedring efter blot en uge eller to, men huden tager altså lidt tid om at forny sig selv igen. Ofte kan det endda blive lidt værre før det bliver godt, og det vil simpelthen være så ærgerligt at stoppe imens. Det tog ca. 6 uger før jeg oplevede en markant forbedring. Nimue er heldigvis eksperter på det punkt og introducerer ikke produkter til din rutine for hurtigt. Dvs. at huden ofte lige skal vende sig til de nye og mere aktive ingredienser, hvorfor man tager det i etaper. Min Active Lotion fra netop Nimue måtte jeg eksempelvis først starte op på efter 4 uger, så huden var klar.

3. Husk at prioritere de professionelle behandlinger. Hvis man gerne vil have maksimal effekt og virkelig opnå sin drømmehud, er det en god idé at booke tid til behandlinger. Det kan være alt fra hver 4 til 8 uge afhængigt af hvordan éns hud har det. Det er især her jeg får bugt med de sidste ting, og hvor jeg kan få nogle profesionelle hudbehandlinger af uddannede behandlere. Eksempelvis får jeg altid en skrappere frugtsyrebehandling, som gør at min hud altid stråler og er sund. Jeg går hos min nye yndlingsklinik her på Islands Brygge, som jeg har skrevet et blogindlæg om her.

4. Gå ikke i seng med make-up. Det er der intet hokus pokus i, men alligevel kunne jeg godt finde på det tidligere. Ofte var jeg for træt og tænkte det nok gik alligevel.. Det gjorde det bare ikke. Faktisk er det noget af det værste jeg kan gøre for min hud, og jeg har, hånden på hjertet, ikke gjort det siden jeg startede op på Nimue produkterne i start november. Jeg elsker heldigvis de ritualer jeg har opbygget og sørger for altid at dedikere tid til det morgen og aften.

5. Kig dine vaner igennem. Ofte starter hudproblemer med noget andet, og selvom man kommer rigtig langt med Nimue og professionelle behandlinger, vil jeg altid anbefale også at se sine nuværende vaner igennem. Er du på p-piller eller måske endda lige stoppet? Er du stresset? Spiser du mejeriprodukter eller meget usundt for tiden? Husker du dine kosttilskud og essentielle fedtsyrer? Får du trukket vejret ordentligt og husket dig selv? Er du på nogen form for medicin?

Det kan være svært at afgøre, hvad der er synderen, men ofte udspringer vores hudproblemer af noget andet. I mit tilfælde har det altid være hormonelt og stressbetonet. Jeg ved dog nu, hvordan jeg kan håndtere det og at jeg kan holde det nede via mine hudprodukter og behandlinger. Derudover husker jeg altid mine kosttilskud, undgår koffein i store mængder, holder mig fra mælkeprodukter og forsøger at få en god nattesøvn.

smuk hud

6. Skift dit pudebetræk. Der sidder rigtig mange bakterier på vores pudebetræk, hvilket kan være med til holde huden i ubalance. Derfor er det en fordel at skifte pudebetræk og gerne oftere end når du alligevel vasker alt sengetøjet. Jeg har læst mig frem til, at et silkebetræk er rigtig godt, da det både holder rynkerne på afstand og holder huden gennemfugtet. Jeg sover personligt med en Save My Face pude, og har gjort det i flere år efterhånden, hvor ansigtet slet ikke kommer i kontakt med underlaget.

7. Glem ikke solcremen. Heller ikke om vinteren. Èn af de ting Nimue har lært mig er, at jeg skal huske solcremen. Altid. Især når man har tendens til pigmentforandringer, rødmen og karsprægninger som jeg. Heldigvis er solcreme til ansigtet ikke nødvendigvis lig med en fed creme ala det vi smører på kroppen. Jeg ser solcreme som en fast del af min rutine, der skal på efter dagcremen og inden make-up. Nimue har lavet den allerbedste, som fungerer som en ekstra fugtgivende creme.

8. Fugt er vejen frem. Jeg har brugt alt for mange år på at bekæmpe fugt. Fugt var for mig lig med fedtet hud og flere bumser, men der er virkelig ikke noget mere usandt. Vores hud har brug for fugt, og det kan man sagtens få uden at man behøver at smøre sig i fede olier. Jeg prioriterer fugt og det er en stor del af min rutine i dag. I alt fra min rens, tonic, serum, cremer, fugtmist, solcreme samt de tilskud jeg tager. Jo mere fugt des sundere er min hud. Især her om vinteren, hvor man har tendens til tør hud, der skaller.

9. Man kan godt spise sig til en pænere hud. Det kan ikke alene gøre det for mig, men i de perioder, hvor jeg spiser ekstra meget grønt, fede fisk og nødder samt husker at drikke mit vand, har min hud det meget bedre. Jeg tænker, at når jeg har født, og min krop endnu engang udsættes for hormonelle forandringer, skal jeg især huske de gode spisevaner. Jeg skal holde kaffe på et minimum, spise gode olier og masser af næringsfyldt mad.

10. Gør op med dig selv, hvad du vil opnå. Drømmehud er meget individuelt. For mig er det en sund, stærk og smuk hud, der kan overkomme de udfordringer jeg udsætter den for. Heriblandt graviditet, stressede arbejdsperioder og skiftende årstider. Jeg vægter både den indre og ydre pleje, da de to hænger uløseligt sammen for mig. Derudover har jeg erfaret, at man aldrig skal acceptere en hud i ubalance. Der er altid en løsning – også selvom du er gravid og folk fortæller dig, at det må man leve med.

Jeg håber min rejse vidner om, at det behøver man altså slet ikke. Ofte er det et udtryk for noget andet og man kan altid arbejde med sine hudproblemer, hvad end det er acne, rosacea, sart hud, rødmen, tør hud, fedtet hud, tidlige aldringstegn, pigmentpletter eller hvad end det nu er. Rådfør dig med eksperterne og kig eventuelt forbi en hudklinik tæt på dig, som du føler dig tryg ved, inden du kaster penge efter produkter. Du kan finde din nærmeste Nimue klinik her, hvis du overvejer at få et gratis hudtjek og opnå netop din drømmehud.

Jeg håber det kunne gøre jer lidt klogere på, hvordan jeg har kommet mine hudproblemer til livs . Såfremt I har nogle spørgsmål, så stil dem endelig. Jeg kommer til at dele flere hudindlæg fremadrettet, ligesom I kan se alle tidligere indlæg om min acne og hudproblemer HER

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

11 kommentarer

 1. Rigtig godt indlæg! Jeg bruger også nimue, og er meget glad for det også. Men jeg kender ikke til deres solcreme, hvad hedder den? Og vil du måske lave et indlæg om dine nimue produkter? 🙂

  1. Dejligt du kunne bruge det ❤️

   Jeg bruger den her, som er fantastisk: http://nimue.dk/da/produkter/sun-c/nimue-sun-protection-spf-40

   Jo, meget gerne 😀Nu er produkterne selvfølgelig skræddersyede ud fra min hud, men pt. bruger jeg i følgende rækkefølge:

   NIMUE CLEANSING GEL morgen og aften
   Nimue Conditioner Lite efter rens morgen og aften
   Nimue Super Hydrating Serum Booster morgen og aften
   NIMUE A.I. DAY CREAM om morgenen efter serum
   NIMUE MOISTURISER PLUS om aftenen efter serum
   NIMUE ANTI AGEING EYE CREAM morgen og aften
   NIMUE SUN PROTECTION, SPF 40 oven på dagcremen hver morgen
   NIMUE VITAMIN C MOISTURE MIST morgen og aften samt i løbet af dagen – giver masser af fugt
   NIMUE EXFOLIATING ENZYME hver 2-3 dag efter rens (skal sidde på huden sammenlagt i en fem minutter – fuldstændig fantastisk)
   NIMUE ACTIVE LOTION hver 2 dag ovenpå serum (må først tages i brug efter 4 uger på Nimue produkter)

 2. Wow, sikke en forvandling. Hvor har du bare fået smuk hud 🙂 Hudproblemer er rigtig træls. Jeg har selv døjet med uren hud siden starten af mine teenageår og synes stadig, at jeg ikke kan slippe helt af med det. For et halvt år siden fandt jeg ud af, at jeg har PCOS så mistænker lidt, at de hormonelle ubalancer tager en del af skylden for det.

  Jeg kan se, at Nimue kun har klinikker i København. Jeg bor selv i Odense, så der er jo lige lidt langt. Tænker du, at det er et must at tage forbi deres klinikker først? Det er jo ærgerligt at investere i en hudplejeserie, hvis det ikke viser sig at være det rigtige. Kan du anbefale nogle basic produkter, som er gode at starte med? 🙂

  1. Hvor er du sød – tak ❤️ Jeg føler også jeg har været alt igennem før jeg står på den her side nu.

   Hormonelle ubalancer er bare de værste, fordi det kan være så svært at arbejde med, men heldigvis er der altid en løsning. Og når man først har fået styr på det, så er det nemt at holde nede.

   Der skulle meget gerne være masser af Nimue klinikker i hele landet 😀 Jeg har selv lige søgt på post nr. i Odense og der kom tre klinikker frem. Måske er det noget du kan bruge? Jeg vil personligt anbefale alle et visit, da de er topuddannet i netop Nimue og sørger for du får det rette til netop din hud 👏🏻

   1. Fantastisk! Kan se jeg vist lige var hurtig nok, da jeg kiggede på deres hjemmeside. Så vil jeg da helt klart overveje at kigge forbi et af stederne 🙂

 3. Hej Danica!

  Jeg har selv været på den skrappe a-vitamin kur fra hudlægen for 1,5 år siden og har i 1 år haft rigtig fin hud.
  Nu er den så begyndt at at opføre sig trælst igen, med bumser. Jeg troede LIGE at jeg ikke behøvede at ligne en teenager som 26-årig. Jeg er nærmest allerede ved at gå i panik og tænker om jeg skal på endnu en hård kur eller bruge a-vitaminsyre creme på recept. Jeg frygter lidt at almindelige hudplejeprodukter ikke kan hjælpe mig, for det er hvad jeg har brugt indtil nu. Har du evt. nogle råd eller opløftende ord?!

  1. Det er som at læse min egen historie for blot nogle år siden 😥

   De fleste oplever tilbagefald og ved mig gik der også præcist 1,5 år. Man skal huske at den skrappe accutinkur er symptombehandling. Den vil aldrig løse det reelle problem og har ofte mange flere bivirkninger end hvad er godt. Jeg valgte desværre at tage den igen, fordi jeg gik i panik. Resultatet var endnu flere bivirkninger og permanent skadet hud. Min rødmen og pigmentpletter stammer fra den kur, ligesom at min hud blev frataget alt sin sundhed.

   Nu kan jeg ikke garantere nogen, at hvad der virker for mig virker for dem, men jeg vil give en Nimue klinik et forsøg. Om ikke andet et gratis besøg, hvor de kan vurdere hvad der evt. skal til. Vejen frem er ofte de rigtige produkter, behandlinger løbende, ændring i kost, tålmodighed og gode kosttilskud. Håber det kan hjælpe lidt ❤️

 4. Virkelig pæn hud! Hvilken klinik klinik brugte du på
  Frederiksberg? Og er priserne på produkterne ikke i den høje ende? Har virkelig sart og problematisk hud og vil rigtig gerne prøve nimue, men er på SU, så er bange for det ikke helt er realistisk.

  1. Mange tak ❤️

   Jeg gik hos https://klarhud.dk/, der er fuldstændig fantastiske. Rådgivningen er kompetent og hendes behandlinger var lige, hvad min problematiske hud havde brug for.

   Priserne varierer efter, hvad du har brug for mig. De sælger som regel et kit på klinikkerne til en god pris, hvor der er lidt mindre ml. i, men hvor man så kan bedømme om det er noget for én. Fx. til tre måneder. Det er måske værd at prøve? Når man først er kommet igang og ved, hvad produkter der fungerer for én, kan man fremadrettet købe dem billigere på nettet 😊