Den evige dårlige samvittighed

Annonce

Dårlig samvittighed nej tak

Shit altså! Jeg synes godt nok det kan være svært at være nogens mor… For ikke at tale om nu, hvor jeg både er mor til en på fem år samt en på 22 dage.. Av, det kan være hårdt, og jeg er allerede flere gange blevet ramt af den dårlige samvittighed. Og det er endda selvom jeg er langt mere rolig og sikker i det jeg gør sammenlignet med første gang.

Alene de første 3 uger af Nolas liv er følgende tanker gået igennem mit hoved..

Hvor er det altså synd for Sylvester. Jeg har jo slet ikke tid til ham på samme måde længere. Det er ikke helt fair..

Det der amning fungerer bare ikke for mig. Er det fordi jeg ikke vil det nok? Kæmper jeg ikke nok for det? Jeg kunne måske have fortsat og investeret i en ammevejleder, men jeg kan ærlig talt ikke overskue det. Og det er altså også rart at far kan give flaske..

Dårlig samvittighed nej tak

Tager hun nok på? Trives hun som hun skal? Er hun for sløv? Har hun mavekneb pga. noget jeg spiser eller drikker? Jeg burde heller ikke have startet med kaffe allerede nu. Eller chokoladen.. Det er sikkert min skyld hun græder“.

Hold op, hvor vi diskuterer herhjemme. Jeg ved godt det er fordi vi er trætte og skal tage vare på en nyfødt igen, men jeg er altså heller ikke altid speciel sød ved ham (min mand). Hvorfor kan jeg ikke bare være overskudsmor og hustru hele tiden?

Min virksomhed sejler godt nok. Jeg har jo slet ikke tid til noget som helst og mine børn skal altså ikke mærke jeg vælger dem fra for at arbejde lidt.. Men jeg vil jo også gerne stadigvæk dele lidt tanker – for ikke at tale om alle de praktiske ting, der skal ordnes..

Er det forkert jeg allerede nu drømmer om at smide graviditetskiloene og få lidt af min krop igen? Det burde jeg jo ikke allerede gøre nu, men tænk hvis jeg kunne gå sommeren igennem som “mig selv”? Ej, det er altså forkert af mig og jeg burde slet ikke skænke det en tanke allerede..

Dårlig samvittighed nej tak

Og sådan fortsætter listen. Med nagende og dårlig samvittighed over selv de mindste ting. Alt fra bekymringer til ting jeg gør forkert. For jeg gør ting forkert, og det er sådan jeg lærer, hvad der virker for vores familie på fire. Nok er nok. Jeg vil ikke længere skulle leve op til andres forventninger, og vigtigst af alt – mine egne forventninger, der ofte er sat lidt for højt.

Derfor er jeg også så glad for jeg får lov til at dele Neutrals nye fantastiske initiativ “Nej tak til dårlig samvittighed“, der sætter fokus på de til tider urealistiske forventninger og forestillinger til rollen som mor. Det handler nemlig om at vi skal lære, at det er okay at give slip på den dårlige samvittighed, som rigtige mange mødre (og måske fædre) oplever. Har I været ramt af den?

Dårlig samvittighed nej tak

I samme omgang har jeg netop delt et rammende øjeblik ovre på Instagram, som tidligere vil have givet mig dårlig samvittighed, men som jeg i dag faktisk er stolt over.

Neutral har i den forbindelse lavet en tankevækkende undersøgelse blandt 1000 danske kvinder med børn. Her svarer 10 procent, at de dagligt føler, at de fejler i morrollen, mens 30 procent føler, at de fejler i morrollen ugentligt, og 28 procent månedligt. Shit, altså.. Det gode er, at vi i det mindste ikke er alene om den dårlige samvittighed, og de fleste af os sikkert tænker og oplever det samme. Det sænker lige mine skuldre ti centimer. Vi gør det jo alle så godt vi kan.

Som en del af det fantastiske initiativ har NIPS-kanalen desuden lavet en række videoer i samarbejde med Neutral. Kender I NIPS-pigerne – Neel Rønholt, Julie R. Ølgaard og Laura Christensen? De er altså GENIALE! Her tager de nogle af mor-dilemmaerne op med et glimt i øjet. Vi er jo alle i samme båd. I finder alle de gode NIPS-videoer HER under navnet “En ny serie om livet som mor”, så skænk jer en kop kaffe eller tre og gør jer klar til et godt grin og nogle befriende videoer om livet som mor.

Hvad med jer? Lider I af den dårlige samvittighed som mor? Er I blevet bedre med tiden og rammer I også nogle gange ind i jeres egne høje forventninger?


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

 1. Først vil jeg lige rose dig for at være så ærlig om, hvordan det er at være mor for dig ligenu -og at du står ved Jeres beslutninger om forældreskabet til to skønne unger!
  Dernæst en kliché -det er en fase. Alt er en fase med spædbørn og med det at gå fra tre til fire i en familie. Det er en omvæltning at gå igennem som familie og for Jer hver især. I skal lige afklimatisere og finde Jeres nye roller i familien og det tager altså lidt tid. Det er vigtigt at huske på, tror jeg – at give det og hinanden tid til at finde Jer selv igen.
  I forhold til den følelse du har overfor Sylvester, at du “svigter” ham og bruger al din tid med Nola -den forstår jeg godt du har, jeg havde den også selv. Men tænk på, at du jo er sammen med ham, når du ikke “malker” og pusler med Nola og det er trods alt også noget tid😊 Når I får en rytme kommer det også automatisk, at du og Rasmus vil skiftes til at være sammen med Nola eller Sylvester og så vil I også være mere til stede om det barn I nu bruger tid med

  1. Tak ❤️ Og i den grad. De mange bekymringer og de hårde nætter er vand siden af dét faktum, at man nu er mor til to. Det er skønt!

   Og du har ret. Tiden går stærkt, og før man ved det er hun også fem år og skal snart starte i skole. Det hele skal nok gå ❤️

 2. Sejt både med indlægget på Instagram og her. Du er nok hverken den første eller sidste som har følt sådan. Jeg er sikker på du gør det ret godt.
  Godt tip med Neutral Nips klip. Hvor er de sjove 😂

  1. Præcis! Hvis ikke jeg havde det sådan, vil jeg nok blive lidt bekymret, da jeg jo er en tænker 🙈❤️