7 ting, jeg gerne vil have vidst inden jeg blev mor til to

Danica Chloe Nola

^ MarMar Copenhagen Body (vores favorit til Nola) HER, Superga Sko HER, Konges Sløjd Pusletaske HER

Shit, hvor er jeg blevet klog siden jeg blev mor til to. I hvert fald når det gælder vores liv som forældre til to unger. Resten har jeg stadigvæk ikke styr på, ha! Alligevel er der nogle ting, jeg godt vil have vidst inden jeg pressede den sidstankomne baby ud. Det kunne nu have været meget rart.

Jeg havde mine forestillinger, men jeg kunne jo alligevel overhovedet ikke sætte mig ind i det før jeg stod på den anden side. De her åbenbaringer kan jeg selvfølgelig ikke holde for mig selv eller noget.. Måske bare én af jer får en aha-oplevelse? Om ikke andet har I nogle “spændende” overraskelser at se frem til!

Pssst.. Byd endelig selv ind med de ting I gerne vil have vidst inden I blev mor til barn nr 1, 2 eller 5. Hvad er I blevet klogere på og hvad har taget jer med bukserne nede? Vi kan lige så godt dele guldkornene. Om ikke andet er vi flere i samme både.


LÆS OGSÅ DETTE INDLÆG:

10 TING, JEG TROEDE JEG HAVDE TOTALT STYR PÅ I MIN GRAVIDITET


1. Jeg vil virkelig gerne have vidst, hvor lidt tid man har til sit parforhold, når man pludselig har to børn. Altså jeg vidste godt, at jeg vil få mindre tid generelt, men det kom alligevel bag på mig. Vi har vitterligt ingen tid sammen. Vi kan sagtens lave noget hver for sig, men vi har ALDRIG kærestetid længere, og jeg fornemmer ikke det bliver bedre før om flere år.. Det er mærkeligt at savne sin bedre halvdel, når han sidder lige siden af én.

2. Jeg vil også gerne have vidst, hvor dyrt det hele er. Her tænker jeg specielt i modermælkserstatning, bleer, nyt tøj og udstyr, rejser og, fra næste år, dagplejeplads. Altså jeg kunne godt huske det fra Sylvester, men to børn er dyrt, og hun er endda stadigvæk bare herhjemme hos os.

3. Den dårlige samvittighed.. Jeg havde godt hørt fra andre, at man kunne få dårlig samvittighed overfor det ældste barn, men jeg havde ærlig talt IKKE troet det vil ramme os, da Sylvester snart er seks år og jo kan forstå forandringen meget bedre end mindre børn. Men alligevel rammer utilstrækkeligheden os på daglig basis, når vi må bede ham om at vente eller slet ikke hører hvad han siger. Han har ikke haft en slem reaktion, men vi kunne godt mærke på ham at han lige skulle vænne sig til at dele opmærksomheden. Også selvom han er et større barn. Jeg håber selvfølgelig det bliver bedre med tiden, som hun bliver større, og vi måske får en bedre rutine op at køre.

4. Jeg vil også gerne havde vidst, at der er forskel på børn. Selvfølgelig er der det, men når man kun har prøvet én type baby før forventede jeg lidt det vil blive det samme med nr. 2. Det er det så ikke.. Nola er mere mild end Sylvester var. Eller os er vi bare mere afslappede. Til gengæld sover hun ikke lige så godt om natten som sin storebror gjorde, og netop den udfordrede nattesøvn, er en farlig cocktail, når man skal være velfungerende om dagen med to børn, en online forretning og praktiske gøremål derhjemme. SHIT!

5. Det er også kommet bag på mig, hvor meget vasketøj vi vasker. Jeg vil slet ikke tænke på, hvad vi skulle gøre, hvis ikke vi havde en vaskemaskine. Eller opvaskemaskine. Eller mikrobølgeovn (som vi kun har anskaffet os pga. alle de flasker med mælk vi laver til Nola på daglig basis).

6. Hold nu op, der er også meget gylp rundt omkring. Det er fuldstændig sindsygt og 100 % noget jeg må have fortrængt fra første barn. Jeg finder det på mit tøj, i mit hår, på vores møbler og ikke mindst som små stænk op af alle vægge. Hvis man ikke vidste bedre, vil man tro det var en nyskabende og dyr form for kunst. “De hvide dråber..”.

7. Til gengæld er det virkelig overraskende, hvor lidt folk er efter mig og min rolle som mor. Både online og i det virkelige liv. Jeg synes folk har lige lovligt meget tendens til at tale om mor-politiet, og måske er jeg bare ikke den der råber højst, men jeg oplever altså ingen løftede pegefingre. Kun et par gange i forbindelse med manglende amning, men ikke noget jeg ikke kan håndtere. Eksisterer mor-politiet overhovedet? Altså det gør de jo, det kan jeg høre fra andre, men jeg er af en eller anden fantastisk grund forskånet for de værste bemærkninger. Det skal også lige nævnes, at jeg i den grad synes der er forskel mellem et (ofte bedrevidende) råd og så en decideret sviner af éns moregenskaber.

Hvad har overrasket jer? Fra ingen børn til ét barn? Eller fra ét barn til flere børn? Del endelig jeres sjoveste og mest overraskende overraskelser. 


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

10 kommentarer

  1. Det er helt vildt, hvad man vænner sin krop til. Jeg har aldrig klaret mig på så lidt søvn som nu. Til gengæld har jeg heller aldrig drukket så meget kaffe før 🤭

 1. Nr 5. Der er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ meget vasketøj med et gylpebarn og en evig beskidt børnehavedreng. Jøsses kommer aldrig gennem bunken

  Og man har bare intet tid overhoved efter nr 2. Før kunne den ene putte barnet og den anden rydde op i køkkenet. Nu er der en på hvert barn og ingen i køkkenet eller til at rydde op = rooooood

  1. Amen, det er latterligt så meget man vasker 😂

   Præcis! Ingen tid til noget som helst. Det kom alligevel bag på mig.

 2. Jeg synes det var en helt anden type barsel med nr. 2 da der var meget mere logistik der skulle gå op med fx amning, lure, indkøb og aflevere/hente storebror.

  1. Du har SÅ ret! Det er ren planlægning nu. Jeg synes dagene forsvinder i logistik og praktiske gøremål 🙈

 3. Hear hear til det hele !! Hvert et punkt. Og vores Elliot er også som jeres Nola lidt en søvn røver…det var storesøster slet ikke i samme omfang og shiiiit, det er hardcore at stå op og fungere på tre timers søvn og stadig være en nærværende og kærlig og lydhør mor til den store samtidig med en lille på armen 🙄❤️😊

  1. Ej, hvor hårdt! Det er imponerende, hvor lidt søvn man lærer at leve på 🙈Jeg HÅBER virkelig det ser anderledes ud, når hun er et år. Hun er jo kun tre måneder, så krydser alt for det bliver bedre med tiden.

 4. Det bliver bedre, det med tid til tosomheden – vores er 4,5 og 2 år og vi prioterer at planlægge os ud af det og planlægger tid til hinanden i hverdagen – møde sent eller helt fri på en hverdag og så ud og spise frokost sammen, bare manden og jeg, mens ungerne er i institution, det er guld værd!

  1. Sikke en dejlig kommentar. Det giver håb ❤️ Det første år er jo som regel undtagelsestilstand, så det er rart at vide man kan få tosomheden igen om nogle år. Det med en fridag er faktisk også muligt for os, da Rasmus jo har skæve vagter og deraf ofte fri i hverdagene. Genialt!