Et mere simpelt liv uden unødvendig kemi

Annonce

Jeg elsker det simple liv, men har ofte svært ved at navigere rundt i det. For hvordan får man lige et mere simpelt liv? Er det nok bare at ønske det? Eller er det noget man skal øve sig på?

Sidstnævnte er nok passende for mig. Jeg har tidligere berørt det herinde, da det har tiltalt mig så længe jeg kan huske, men alligevel er det noget jeg sjældent kommer sådan rigtigt i dybden med. Siden Nola er kommet til verden, har jeg dog mærket et behov for at tage det hele lidt mere langsomt og uden så mange bekymringer. Det hele går jo nok alligevel.

Jeg er også blevet opmærksom på, hvor lidt vi faktisk har brug for. Alt fra møbler, babyting, tøj og dimser, hvorfor jeg også ofte sælger ud, så vi kun har det mest basale herhjemme. Det giver mig ro i sindet, når hjemmet afspejler den rolige levestil vi så gerne vil gøre os mere i.

Det samme gør sig gældende, når det kommer til mine skønhedsprodukter. Jeg er meget trofast, når jeg finder noget jeg kan lide, men foretrækker samtidigt, at det jeg bruger er uden unødvendig kemi og parfume. Både fordi jeg er mor, og gerne vil give nogle gode værdier og vaner videre til mine børn, men også fordi vi ikke helt ved hvad indvirkning det har på kroppen om mange år.

Annonce i samarbejde med Neutral

I kraft af mit givende samarbejde med Neutral, er jeg blevet mere opmærksom på, hvad vi har brug for og hvor lidt jeg har brug for de “skrappe” produkter herhjemme. Alt fra vaskemiddel, opvaskemiddel og håndsæbe til rengøringsartikler, som vi heldigvis i mange år har valgt uden unødvendig kemi.

Senest har jeg gået mine skønhedsprodukter igennem. Jeg har godt styr på, hvad der virker for mig (se bare her), og holder mig til få, men effektive sager, og efter Neutrals nyeste hudserie er flyttet ind, har jeg skåret endnu mere ind til benet. Jeg kan nemlig godt lide produkter, der holder, hvad de lover og som jeg med god samvittighed kan bruge på min hud, hvilket er tilfældet med den nye serie.

Især deres Micellar Water er genial, da den kombinerer flere produkter i ét og altså virker præcis som den skal. P.S Tak til dig, der gjorde mig opmærksom på, at den lige nu er på tilbud til 35 kr. i Normal.

Dermed ikke sagt, jeg ikke også halter. Selvom jeg forsøger at skære fra, blive mere bevidst om mit forbrug samt leve et bæredygtigt liv, er jeg ikke hellig. Vi spiser stadigvæk kød i ny og næ. Jeg går stadigvæk med makeup, som måske ikke er det allerbedste i forhold til parfume og kemi, men som jeg endnu ikke har fundet et alternativ til. Vi spiser primært økologisk, men der er da også ikke-økologiske varer, der finder vej til vores kurv i supermarkedet.

Jeg kan også godt lide at shoppe, især fine kjoler, og vælger ikke altid danskproduceret design, selvom jeg godt forstår, hvorfor det er vigtigt. Små skridt, og så længe vi er bevidste og gør noget, gør det også en lille forskel. Hvad gør I specifikt derhjemme for at leve et mere simpelt liv? Tænker I på miljøet, kemi og klimaet?

Jeg interesserer mig virkelig for det, og kan kun blive bedre, så del endelig alle jeres tips til en mere overskuelig hverdag med færre ting og kemi, og mere ro. Det er virkelig inspirerende, når I deler jeres erfaring, hvorfor jeg selvfølgelig glæder mig til at høre jeres bedste tips.

I får selvfølgelig også mine simple to-go tips, som jeg er blevet rigtig glade for hjemme hos os.

1. Farvel til engangsvaskeklude, der er fyldt med plastisk og hormonforstyrrende stoffer. Vi bruger i stedet strikkede vaskeklude, der kan bruges igen og igen.

2. Vatrondellerne kan ligeledes udskiftes med nogle vaskbare. Hvis du er rigtig hardcore, kan du også skifte dine bind ud med vaskbare eller en menstruationskop.

3. Vi bruger ikke køkkenrulle længere, som ofte er fyldt med mærkelige ting, men derimod hørservietter, der kan vaskes og holder for evigt. Vores har snart holdt i to år og bliver altså vasket dagligt.

4. Denne sommer erfarede jeg, at man sagtens kan nyde sine ferie i det skønne danske land. Nu hjælper vejret selvfølgelig på det, men det har været en fornøjelse at nyde roen herhjemme. Vi vil for eftertiden helt klart forsøge at udnytte Danmarks muligheder eller lande i køreafstand.

5. Apropos at køre, har vi snart været uden bil i tre år. Det kan anbefales. Udover man sparer latterlig mange penge, er det også gavnligt for miljøet. Jeg gad virkelig godt have en el eller hybridbil en dag, men først når de bliver lidt mere tilgængelige prismæssigt.

6. Tag din egen to-go kop med, når du bestiller kaffe ude og undvær plastiksugerøret, når du skal have iskaffe eller andet køligt. Jeg har såden et smart sugerør i stål, som jeg har købt i en helsekost, og som fungerer upåklageligt.

Næste projekt er at finde en erstatning til sølvpapir (som jeg har så dårlig samvittighed over vi bruger til madpakker) samt plastikbøtterne til køleskabet. Jeg har kig på Bee’s Wrap madindpakningspapir, men synes hurtigt det bliver meget dyrt. Nogle gode idéer?

Jeg glæder mig til at høre, hvad I gør for at få et mere simpelt, bæredygtigt og roligt liv.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

10 kommentarer

 1. Gode tanker søde Danica. Med hensyn til makeup, så kan jeg virkelig anbefale produkter fra Miild. Min sarte hud elsker de produkter.

  1. Jeg ELSKER Miild og har allerede deres concealer og blush. Dog kan jeg (indtil videre) ikke leve uden min anden concealer fra MAC + mascara fra Maybeline, og det er sikkert ikke de bedste mærker, tænker jeg?

   Men jeg må på udkig efter bedre alternativer 🌸

  1. Tak ♻️

   Vi har hørservietter fra Broste Cph, men jeg kunne forstille mig man kan få dem flere steder?

 2. Vi snakker rigtig meget om madpakke-udstyr for tiden. Med 4 madpakker dagligt bliver det hurtigt til meget restaffald..
  Vi bruger madkasser, som jo genbruges men ungerne og manden vil helst have rugbrødsmadder og der fungerer stanniol bedst -men det er jo overhovedet ikke miljøvenlig. Jeg har faktisk læst et par gange efterhånden, at madpapir (ubehandlet) og husholdningsfilm er ok at bruge i forhold til produktion og genanvendelse, da begge dele ender i restaffald, som brændes og giver varme-energi.
  Ellers tænker jeg også meget over mine valg i forhold til indkøb -vil jeg have en øko agurk der er fløjet ind fra Spanien, eller vil jeg have en dansk ikke-øko, som har har kørt en tur i lastbil?
  Og så tror jeg, at man nogle gange må vælge, om man prioriterer valg som påvirker ens egen krop, eller miljøet jvf eksemplet med agurken😊
  Lige til sidst; hvad er det i øvrigt for nogle vatrondeller du henviser til? Sådan nogle skal jeg have fat i👌🏻

  1. Præcis! Jeg har nemlig dårlig samvittighed af samme grund. Fedt tip med madpapir og husholdningsfilm. Det er jo en god start!

   I forhold til økologi har du ret. Lokaltproduceret er altid at foretrække, men det er ikke altid muligt i supermarkederne. Men så længe man tænker det ind, når det er muligt og gør op med sig selv, hvad man vil prioritere.

   Det er dem her: https://www.naturebaby.dk/shop/imsevimse-oekologiske-5892p.html GENIALE!

 3. Nogle af de ting, jeg gør for at simplificere hverdagen samt tænke på miljøet, er blandt andet at sortere affald samt altid at have et indkøbsnet med mig. Både når jeg blot handler ind i et supermarked og når jeg eksempelvis skal i en tøjbutik, så jeg kan afvise en plasticpose.

  https://nouw.com/satinawandel

  1. Det er også en virkelig god vane. Jeg bliver altid helt enormt sur på mig selv, når jeg har glemt et net. Det er så dumt at købe en plasticpose, og jeg får virkelig dårlig samvittighed. Tak for reminderen ❤️