Forberedelser til Nolas barnedåb

barnedåb

LÆS OGSÅ:
Få opskriften på verdens bedste velkomstdrink med hyldeblomst her

Jeg har slet ikke fået nævnt Nolas barnedåb herinde, har jeg? Om ikke andet bruger jeg meget af min tid på det lige nu, da vi ikke har styr på noget som helst udover datoen og kirke. Nu er det ikke fordi vi har de store ambitioner for hendes barnedåb, vi holder det trods alt bare herhjemme, men det kunne alligevel være meget rart at få lagt bestillinger på kage, mad, pynt etc.

Jeg ved I elskede at læse om vores bryllup og de mange forberedelser tilbage i 2016, så derfor får I selvfølgelig også lov til at kigge med, når vi skal holde barnedåb. Ikke at det kommer til at fylde nær så meget, men lidt hyggeligt synes jeg alligevel det er.

Nolas barnedåb til september: Forberedelser til selve dagen og tanker om hvordan det gerne må forløbe

Sylvester blev døbt, da han var 5 måneder (se billeder fra dagen her), og det var en fantastisk dag med den nærmeste familie. Derfor skal Nola selvfølgelig også have en dejlig dag, hvor familien er samlet. Det bliver småt, en 20-22 mennesker, men sådan foretrækker vi det også, og jeg ELSKER at kunne holde det selv, så man kan sætte sit eget præg på pynt, service, blomster og sammensætning af mad og drikkevarer. Det bliver lidt mere personligt og uhøjtideligt, og det kan vi jo godt lide.

Jeg har endda lige fået besked om at min far og familie fra Italien kommer. Det havde jeg slet ikke regnet med, men det gør mig så glad, da jeg ikke har set dem i snart to år. Min far bor som bekendt i Rom, og derfor er det ikke nemt, at ses så ofte som jeg gerne vil.

MEN tilbage til forberedelserne, for jeg har nogle tanker om hvordan det gerne må være. Jeg vil også meget gerne høre fra jer, hvis I ligger inde med nogle gode tips? Vi vil gerne undgå at lave for meget på selve dagen, så vi kan koncentrere os om Nola og gæsterne. Derfor ender vi også med at bestille mad udefra, men mere om det nedenfor.

Tankerne er;

.. at bestille mad udefra. Det skal være i form af tapas og fingermad, som folk nemt kan fylde op på en tallerken og som vi ikke skal bruge tid på at forberede eller varme i en ovn.

.. at vi skal byde gæsterne på kagetapas. Vi var først ude i en kage ala den her, med Nolas navn og dåbsdato på, men jeg tror vi vil prøve os med kagetapas denne gang. Jeg er vild med idéen om, at man kan servere et hav af kager, så der er lidt at vælge imellem, og som jordens største kagefan, er jeg selvfølgelig ret hooked på et kagebord.

.. at vi skal have fat i nogle fine balloner, en MySelfie, som vi forelskede os i her, engangsservice, blomster og duge.

.. at vi skal have udtænkt en plan for hvordan vi skal gøre plads til alle folk. Jeg tænker vi skal have lavet nogle hyggelige borde udenfor på terrassen, så lad os lige krydse fingre for fortsat godt vejr, så vi kan tage den i brug.

.. at drikkevarerne bliver i form af en cocktaildispenser med en frisk hjemmelavet lemonade samt nogle flasker champagne. Måske endda verdens bedste velkomstdrink? Simpelt, men godt.

Dåben nærmer sig, så vi har faktisk lidt travlt. Måske når jeg et enkelt indlæg mere inden hendes barnedåb, og ellers skal jeg nok dele nogle minder fra selve dagen, når den er veloverstået.

Byd endelig ind med gode tips. Hvordan holdte i jeres dåb eller navngivningsfest? Var I mange/få? Budgetvenlige idéer? Mad, drikkevarer, pynt? Anderledes tiltag? 

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små personlige hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

10 kommentarer

 1. Det lyder som en virkelig hyggelig og afslappet dag, I har i sigte.
  Vi skal holde vores søns barnedåb imorgen og vi bliver 44. Heldigvis har min mands bror og kone været så søde at låne os deres hus, som kan rumme alle de mennesker. Jeg vil nemlig også helst være hjemme, men vi bor i en 3-værelses lejlighed, så det vsr ikke en mulighed.
  Vi har valgt at bestille (toplækkert) smørebrød (ala Aamans i torvehallerne). Både for at minimere opvask/opvarmning af mad, men også for at holde budgettet og stadig få virkelig lækker mad lavet af gode råvarer. Til dessert har jeg lige lavet den altid gode cheesecake fra foodfanatic. No bake og ingen husblas. Win! Og så selvfølglig bobler, hvidvin – men også øl til smørrebrødet.
  Jeg ønsker jeg en fantastisk dag.
  Kh

  1. Det håber jeg det bliver 🎈Om ikke andet sætter vores budget sine begrænsninger.

   Jeg håber I havde en fantastisk barnedåb? Og hvor skønt I kunne låne et hus. Det lyder også virkelig lækkert med smørebrød. Var det godt? Det er hermed noteret. Cheesecake er også altid godt. Afsindigt godt, faktisk. Hvor mange lavede du til 44 mennesker? Vi bliver nemlig kun halvdelen ca.

   Mange tak for dine gode tips ❤️

   1. Vi havde en helt fantastisk dag med familie og venner, tak :-).
    Det var så lækkert med smørrebrød og alle synes det smagte så dejligt, så det var en succes.
    Jeg lavede 4 springeforme (ca 25 cm i diameter). Jeg lavede dobbelt portion af foodfanatic’s opskrift i hver springform. Så var lige og ude og købe 2,4 kg Philadelphia til formålet. Haha. Men langt billigere end købekage. Det blev ca 400 kr i alt for cheesecake. Så du behøver kun at lave to springforme med dobbeltportien af opskriften i hver :-).
    Jeg synes altså også sagtens man kan gøre det budgetvenligt, men hyggeligt og lækkert samtidig. Vi har brugt lige under 9000 kr på barnedåben. Til 44 Pers. Og det er alt inklusive. Mad, drikkevarer, dessert, frugt, kaffe/te og chokolade.

    1. Ej, hvor dejligt at høre! Det lyder virkelig som det mest hyggelige setup 😍

     Jeg synes virkelig smørrebrød er en god idé. Er det det her? https://hallernes.menukitt.dk/ Og leverede de til døren? Hvor meget bestilte I? Undskyld de mange spørgsmål, men synes virkelig det lyder godt.

     Og i forhold til cheesecake lyder det også virkelig overskueligt. Og sikke en god pris for så mange mennesker!

     1. Du skal bare spørge løs :-).
      Nej, jeg bor i Aarhus, så vi bestilte fra noget, der hed Martin Ib Madmarked ude i Risskov. Jeg sammenlignede det blot med det smørrebrød man kan få i Torvehallerne, fordi det er meget ala det. Så ikke så meget “pålægskagemand” fra slagteren. Nu har jeg lige kigget på det link og det var fuldstændig sådan noget vi fik. Super lækkert. Kan se det også ca er samme pris. Men som den jyde jeg er, så spurgte jeg selvfølglig om jeg kunne få rabat, fordi jeg nedture 126 stykker (!) og fik faktisk 15%, så det er værd at spørge om.

      Ja , lige præcis og alle elsker cheesecake! 🙂

     2. Taaaak! Kæmpe hjælp ❤️

      Ja, det er nemlig lidt dyrt, men måske kan jeg få lidt rabat? Jeg prøver 👏🏻

 2. Bliver spændende at følge med. 🙂 Vi er ikke helt sikre på, hvorvidt vores søn (som kommer til september) skal døbes endnu, da min kæreste er hollænder og tingene foregår lidt anderledes hernede end i Danmark… Så tænker der nok bliver inspiration at hente her, hvis vi vælger en ikke så super-traditionel barnedåb!
  Måske vil du engang skrive om, hvordan det lige er med at have familie i udlandet? Jeg er selv udlandsdansker, og tænker meget over, hvordan man får den slags til at gå op, når bedsteforældre og børnebørn gerne vil se hinanden så meget som muligt. 🙂

  1. Stort tillykke først og fremmest. Det er jo lige om lidt ❤️

   Ja, vores dåbsfest bliver meget lowkey og budgetvenlig. Så længe folk hygger sig og er samlet, er jeg glad.

   Ja, det var en god idé. Jeg har dog ingen tips. Det er super hårdt ikke at kunne se sin familie, når man har lyst, men til gengæld nyder man det så en million gange mere, når man endelig ses. Det er kvalitetstid på et helt nyt plan. Vi kunne også sagtens blive bedre – begge veje, men da jeg aldrig har set min far mere end højst nogle gange om året, vil det nok altid være sådan 💔

 3. Ihh det lyder hyggeligt! Lidt ala vores tanker. Vi er så småt i tankerne omkring barnedåben, men har lidt tid endnu, da det først er i november.
  Jeg har købt en masse fin pynt i Søstrene Grene. Derudover har jeg gemt dåser fra flåede tomater mm., som skal bruges som vaser med et lille bånd rundt om.
  Vi fylder også de der drinksdiapenser med lemonade og regner med at servere lidt rose.
  Maden gider vi heller ikke stå på den anden ende over, så vi bestiller smørrebrød. Vi havde også tænkt på tapas. Kage har jeg ikke besluttet endnu. Kender du nogle gode steder, hvor der kan bestilles fra? 😊

  1. Godt I er i bedre tid end os! Det kan anbefales 😅 Lidt irriterende, at vi skal stresse over det nu.

   Sikke en god idé med pynt og gemte dåser.

   Vi overvejer stærkt Bagt, da de laver kagetapas, og det synes jeg lyder enormt lækkert og fint. Så er der noget for alle. Så længe der er jordbærtærte, er jeg glad 🤭