Babyudstyr liste: Hvad vi IKKE kunne undvære

Reklamelinks

babyudstyr liste

Nola fylder fem måneder lige om lidt! Fem måneder?! Det er så vildt. På den ene side føler jeg hun kom i går, men på den anden side føles det som om hun altid har været her. Jeg forestiller mig dog, at det er en følelse de fleste forældre kan nikke genkendende til?

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Jeg får stadigvæk en del spørgsmål til babyudstyr. Heriblandt hvad man bør anskaffe sig samt hvad man sagtens kan leve uden. En såkaldt babyudstyr liste. Nu er det jo meget individuelt, og jeg er sikker på andre sikkert har nogle andre præferencer end os, men derfor er der stadigvæk ting vi ikke har kunne undvære samt et par ting vi ikke har haft, men som vi fortryder vi ikke købte.

Babyudstyr liste: Det her har vi ikke kunne undvære:

NAJELL SLEEPCARRIER (på tilbud nu) = Den mest genialt lift, som endda kan en masse forskellige ting. Først og fremmest er det en 4-i-1 lift. Den er blød, så den kan tilpasses de fleste barnevogne, kombivogne, senge og klapvogne. Derudover kan den åbnes op, så den fungerer som et legetæppe eller pusleunderlag på farten. Vi har også brugt den som rejseseng, når vi har været ude. Sidst men ikke mindst hører der en sele med, så man kan gå rundt med babyen og vugge uden at tabe armene af træthed. Det er altså smart. Og så er den jo pæn at se på!

STOKKE TRAILZ SERIEN = Valg af barnevogn er individuelt. Se bare her. De fleste er efterhånden så fine og vellykkede, at man sjældent går galt i byen. Dét vi har været mest glade for, er muligheden for at koble alt på vores vognsstel. Nogle dage har det være autostolen på farten, i morgen bliver det klapvognsdelen, når vi skal på ferie, og når vi er hjemme er det barnevognskassen. Det gør det ret nem, at have en baby med på farten, når alt ved vognen bare gør transport/søvn/ture dét nemmere.

Er du i tvivl om hvad der fungerer og hvad der ikke gør, når det kommer til babyudstyr?

SLYNGEVUGGE = Den behøver nærmest ikke nogen introduktion. Vi er afhængige, ja! Hun elsker den. Hun sover dog kun sine lure i den om dagen, hvis vi er hjemme. Om natten ligger hun i sin seng siden af vores. Jeg tror ikke på man kan give babyer dårlige søvnvaner i den alder. Hvad end der giver hende ro og søvn, gør os glade. Det er dog et spørgsmål om tid før den begynder at blive lidt for lille til hende, og jeg kigger allerede nu på juniorversionen til når hun nærmer sig de 10-12 måneder.

LEGETÆPPE = Til Sylvester havde vi et klassisk farverigt aktivitetstæppe, men til Nola købte vi et legetæppe, hvor vi selv kunne tilføje og fjerne aktivitetsstativet. Det har vi været så glade for. Hun ligger på den legemåtte en stor del af dagen. Enten for at ligge på maven eller at rulle rundt, slappe af og lege med legetøj eller når vi lige skal ordne noget i køkkenet og hun vil kigge på. Hun har aldrig rigtigt brugt sin skråstol til andet end mad, og derfor har legetæppet været altafgørende. Det er jo en simpel ting, men alligevel noget vi har brugt hver eneste dag. Det er tilmed behageligt og pænt at se på.

BÆRESELE = Hånden på hjertet. Jeg elsker ikke vikler. Måske er det fordi jeg ikke er god nok til at sætte dem, men jeg er altså mere til bæresele ala Ergobaby og Stokke. De er geniale! Jeg kan nemt få hende i uden et spejl og hun sidder godt. Vi er begyndt at bruge den rigtig meget, hvor hun vender indad, da hun ikke rigtig gider ligge i sin barnevogn, når hun er vågen.

BEDSIDECRIB (på tilbud nu) = Jeg fortryder ualmindeligt meget, at vi aldrig investerede i en bedsidecrib. I mange måneder sov hun mellem os i sin babynest, hvilket var fint, men ikke helt optimalt. For det første voksede hun ret hurtigt ud af den og for det andet havde vi tendens til at vække hinanden. En bedsidecrib havde gjort livet nemmere for os alle. Jeg forstår godt at folk er så glade for deres, og hvis ikke hun allerede var så stor, vil jeg købe én nu. Har I været glade for jeres bedsidecrib?

Byd endelig ind med jeres babyudstyr liste. Hvilket babyudstyr har I været glade for? Har I en babyudstyr liste I vil dele med os andre? Gode tips? Anbefalinger? Hvad skal man anskaffe sig og hvad kan man sagtens leve uden?

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. Det mest uundværlige har været adaptere, således at begge vores stel til hhv barnevogn og klapvogn kunne bruges til at fragte autostolen rundt. Hold nu k… hvor har det været guld værd.
  Udover det har det været viklen. Jeg bruger den ikke nær så meget nu, som i starten, men den er guld værd i tilfælde af at han er utrøstelig og jeg alt for træt til at bære ham. Han har nemlig en mani med at holde sig vogn fra 15-19 nogle dage og det kan jeg virkelig fortælle er fuldstændigt drænende. Jeg er helt kvæstet de dage og HÅBER det er en fase. Det er alt jo 🙂

  1. Det er altså også GENIALT! En helt ny verden har åbnet sig for mig 😍

   Viklen ser god ud til andre, men jeg har ikke knækket koden endnu. Jeg gad ellers vildt godt være en viklemor.

 2. Nå jo – min fitness bold! Den har ageret vores form for slyngevugge. 5 min på den (med barn i favnen)) og barnet kan lægges i vognen – køres ud i haven og bum, så kan man det hele indenfor uden at vække nogen. Jeg elsker den!

  1. Hvordan kunne jeg glemme fitnessbolden? Det var mit to-go redskab med Sylvester. Hold op vi sad der meget. I dag er det slyngevuggen, der har overtaget den rolle 😅 Forstår godt du elsker den!

 3. Vildt glad for vores bedside crib 🙂 Min mand har bygget den, så den er lidt længere end dem på markedet. Det fungerer så godt.
  Derudover er jeg glad for vores Nomi højstol med babyindsats, så lillebror fx kan sidde med ved spisebordet, eller være der i når jeg laver mad etc. Det er så hyggeligt! Så har vi faktisk også en kravlegård, og den deler jo vandene lidt.. Men herhjemme er den genial. God til min ryg, dejligt at have ham lidt “beskyttet” for sin 2-årige storesøster, ikke så støvsamlende som skumgulv.. Vi er fans 🙂
  Rigtig god rejse i morgen! Laver du evt. et “must-pack indlæg” til rejse med fem mdrs bebs? Vi skal også snart afsted 🙂

  1. Den lyder også genial! Fortryder så meget vi ikke har én! Kæmpe fejl 🙈

   Nomi har vi også. Jeg blev aldrig helt hooked på babyindsatsen. Nola var ikke vild med at ligge så meget ned, men jeg tror den bliver et hit, når hun kan sidde selv og vi kan sætte den del på.

   Hvorfor deler en kravlegård vandene? 😊 Det giver god mening, når man har ældre søskende og lige skal ligge selv mens man ordner noget i køkkenet eller lignende. Det er vel ikke anderledes end et legetæppe?

   Ja, det vil jeg rigtig gerne! Det er en super god idé 👏🏻

   1. Ej, hvor fedt at du vil det! Tak! 🙌🏼
    Jamen jeg har hørt flere omtale en kravlegård som et babyfængsel (med alvor i stemmen, sgu.. 🙈)! Men jeg synes den er super praktisk, og når han så kommer i kravlealderen, så ryger den på loftet igen 😊

    1. Ej, okay! Det er voldsomt! Sådan er det med mange ting i perioder, hvor de bliver udskældte af en eller anden grund. Tænker man selv hurtigt erfarer, hvad der fungerer godt ❤️

 4. Jeg elskede også vores bedsidecrip! Vi venter nummer 2, og den skal bestemt i brug igen! Sådan en kan kun anbefales – sørg dog for at sætte den ordentligt fast på voksen sengen, da man ellers kan risikere, at den skrider, og der derved opstår et farligt hul mellem bedsidecrip og voksenseng!

  Jeg fortrød virkeligt, at jeg ikke købte en brystpumpe helt fra start. Jeg døjede meget med overproduktion, ammefeber og knuder. Og alligevel valgte jeg først at købe en efter 5 mdr. Jeg kunne have sparet mig selv for SÅ meget smerte 🙈

  1. Godt tip! Det vidste jeg slet ikke.

   Århh, ja. En brystpumpe er genial! Især den elektriske af slagsen. Jeg vil slet ikke vide hvad jeg havde gjort uden 🙈

 5. Blev aldrig glad for bedside crib. Ved ikke helt hvorfor, men brugte den faktisk primært som en lille tremmeseng med den fjerde side ‘kørt op’. Fungerede til gengæld fint frem for en større tremmeseng. Jeg tror lidt jeg var bange for at lave hul mellem seng og babyseng.
  Og kravlegården var uundværlig. Smart med en ivrig storesøster og også fordi bunden kunne sættes halvt oppe, så man ikke skulle bukke sig helt så langt op og ned. Synes det var dejligt at baby havde sit helt eget sted i kravlegården.

  1. Det gør mig mere rolig! Troede alle elskede bedside crib 🙈

   Kravlegård lyder altså genialt! Især hvis man har en bolig med plads til den!

 6. Bedside er jeg så med på! Vi er så glad for den, at min man har bygget en på 140cm så vores datter kan sove hos os i lang tid endnu!

  1. Ej, hvor skønt! Så kan hun jo bruge den i laaang tid 😍 Det må være guld værd!