Babysøvn og dertilhørende udfordringer

babysøvn

Jeg er SÅ træt! Rettelse! Vi er ALLE trætte. Hele vores hverdag drejer sig for tiden om babysøvn. Middagslure, søvnudfordringer om natten, en pylret baby og kaffe. Hold op, hvor er det hårdt!

I samme omgang tænkte jeg lige jeg ville give en status på de søvnproblemer, som vi  altså har lige nu, da jeg har åbnet lidt op for det på Instagram. Udadtil kan det måske ligne jeg er fyldt med overskud og kan det hele, men lige nu kunne det ikke være længere fra sandheden.

Læs også:
Skal du på en flyrejse med baby? Få de geniale tips til rejsen her
Sover din baby også af helveds til? Jeg har nemlig testet en tyngdepose
Jeg har samlet ALLE mine tips til shellac negle, som du bare må prøve

På den anden side ved jeg også godt det er en fase (selvom det er det mest irriterende at få smidt i hovedet, når man står midt i det). Babyer er forskellige, og bare fordi Sylvester sov betydeligt bedre om natten, betyder det ikke Nola gør det samme.

Status lige nu er, at hun maksimalt sover 30 minutters lure tre gange om dagen. Nogle gange kan jeg være heldig, at den ene lur bliver alt mellem 1 time til 1,5 time. Ikke mere. Naturligvis er det for lidt, og selvom vi både har prøvet at putte hende i slyngevuggen, i hendes seng og barnevognen, gør det ikke den store forskel. Hun plejer dog som regel at være i fint humør, når hun vågner, det hjælper altså på sagen, og dagene går som regel godt.

Lige for tiden er nætterne dog et mareridt. Hun er pylret, vågner minimum hver time i gråd, vil ikke rigtig spise, kaster sig rundt og kan ikke finde ro. Det gør ingen forskel om hun ligger i vores seng eller hendes egen, der står siden af vores. Vi har talt om vi måske forstyrrer hende i søvnen, da vi deler værelse, men omvendt tør jeg heller ikke lægge hende ind på Sylvesters værelse før der er styr på situationen. Både for hans skyld, men også vores, da det trods alt er langt hårdere at løbe i pendulfart til et værelse i den anden ende af lejligheden.

Jeg har desuden spurgt jer, hvad I har erfaring med og kan anbefale. Mest af alt gik snakken på tyngdeposen, som vi kraftigt overvejer, og ud af den snak endte det faktisk med flere gode søvnanbefalinger. Nogle havde haft held med at flytte barnet på eget værelse, andre havde været glade for kiropraktorbehandlinger og nogle elskede tyngdeposen. Sagen er den, at vi jo ikke ved hvad der skal til. Eller om det bare er for en (meget lang) periode. Det der knuser mit hjerte lige nu er, at jeg synes det er så synd for hende. Hun er jo ikke frisk, når hun vågner og hele dagen er hun helt klatøjet til trods for hun tager det pænt.

Af samme grund, og nok også fordi man er villig til at prøve ALT, har jeg netop booket tid hos kiropraktoren på Islands Brygge senere i dag. Måske er der ingenting, men så kan jeg krydse det punkt af. Jeg kommer også til at klikke tyngdeposen hjem senere, da mange siger den gør en forskel, og hvis det så bare er en mikro forskel, er det bedre end nu (reklamelink).

Livet med en baby er skønt, men hvor kan det jo også være hårdt i perioder. Ikke mindst, når det kommer til søvnen og hvordan det påvirker hele familien, når ALLE bare er trætte og ingen overskud har. Krydret med Rasmus’ nattevagter, er det hele lidt en uheldig kombination for tiden.

Send endelig nogle gode søvntanker, og hvis I har gode søvntips, må I mere end gerne sende dem i vores retning.. 💤


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

5 kommentarer

 1. Åhhh, jeg har så meget selv været der med en baby som kun sov 30 til max 45 min af gangen i løbe af dagen. Min sundhedsplejerske forslog mig, at gå ud og “vende” min søn før han vågnede. Det er noget med en søvncirklus på 30-45 min som alle har, og babyer skal lærer at sove igennem/udover. Og den kan man altså forstyrre ved, at “vende” dem før de selv vågner, og dermed få dem til at sove længere. Min søn sover på ryggen, så jeg har bare forsigtigt lagt ham op på siden og ned på ryggen igen, De første mange gange var det virkelige med nerverne ude på kroppen, for hvad nu hvis man vækkede ham😬. Men det har faktisk virket for os, og nu sover han gerne mellem 1,5 time og 3 timer😲 Det er så vildt og jeg er vitterligt et helt nyt menneske🤗
  Håber det lykkes jer, at knække koden🤞🏼

  1. Hej Trine C
   Det lyder smart at vende baby for at undgå opvågningerne som følge af søvncyklus. Tak for at dele. Jeg har et opfølgende spørgsmål – vender du bare baby om på siden og så med det samme tilbage igen på ryggen? Er det nok? Eller skal de ligesom registrere at man flytter dem for at det bryder cyklussen? Jeg håber mit spm giver mening.
   Kh.

  2. Først og fremmest – undskyld det sene svar ❤️ Hverdagen med ingen søvn og praktiske ting tager bare alt min tid.

   Tusind tak for dit tip! Det giver god mening. Når du skrive vende, mener du så at de skal sove i en helt ny stilling. Fx på siden, hvis de før lå på ryggen? Eller bare sådan, at de føler der sker en bevægelse?

 2. Ved os handlede det os at Liam blev forstyrret af at sove med os. Jeg var jo blevet fortalt man gerne skulle dele rum de første 6 mdr… Men han vågnede, vi vågnede… Det fungerede ikke til sidst. Vi prøvede derfor med eget værelse 1 måned før planlagt, og alt blevet bare godt <3

  Vi har delt værelse et lar gange siden når vi hat overnattet ved nogen, og han vågner HVER gang ! Nu snorker manden så også 😀
  Men er tydeligt han skal sove for sif selv <3

  1. Det kender jeg alt til! Hvis vi havde et ekstra værelse, vil hun muligvis sove bedre der. Men det har vi desværre bare ikke, og jeg tror ikke det er tid til hun skal sove på Sylvesters værelse endnu – i tilfælde af de så bare vækker hinanden 🙈 Årh, alle de udfordringer.